dimecres, 2 de juliol del 2008

950

Port-Bo

Components
Fonso Carreras: Tenor.
Mineu Ferrer: Baríton
Carles Casanovas: Baix i guitarra
.

Una mica d’història..........
El grup Port-Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: “Calella de Palafrugell i les havaneres”. El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, era sovint acompanyat al piano pel mestre Frederic Sirés autor de l’havanera La gavina.
El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, havent participat en totes les seves edicions.
El repertori, heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc.

Principals actuacions de Port-Bo..........

A Catalunya.
Han actuat en totes les comarques catalanes.
Palau de la Musica.
Ha participat en totes les “CANTADES D’HAVANERES” de Calella de Palafrugell.

Actuacions fora del País.
Mondragon
Donostia
Bilbao
Madrid
Valladolid
Torrevieja
Mallorca
Menorca
Formentera
Perpinyà
Cotlliure
Luxemburg
Amsterdam
Zuric
Hessel
La Havana "Festival de Habaneras de La Habana” (1989, 1991, 1992 i 1993)
Ra'anana
Be'er Sheva
Jerusalem
Tel-Aviv
Damasc
Alepo
Palmira
Beirut
Estambul
Ànkara

Discografia..........
Durant les diferents etapes del grup s’han enregistrat 18 discs, amb més de 160 temes diferents.
Calella de Palafrugell i les Havaneres (1968)
Allà en la Habana (1978)
Bo i cantant (1983)
Habaneras (1983)
Temps perdut (1988)
De L’Empordà a l’Havana (1990)
Arrel de tres (1995)
Canela y ron (1995)
A cau d’orella (1997)
Malalt d’amor (1999)
Clàssics (2000)
De l’Havana a L’Empordà (amb Gemma4) (2002)
Pessigolletes al cor (2002)
Sardanes a la Taverna (amb el grup Peix Fregit) (2004)
Barquejant (2004)
Port-Bo al Palau (2005)
Bolenera (2006)
Busca’m a L’Empordà (2008)

Dades de contacte..........
Contacte:
Carles Casanovas i RigallAdreça:
Ample, 32 – 17200 Palafrugell (Girona)
Telèfon:
630 875559email:
carles@portbo.comWeb:
http://www.portbo.com/
El meu comentari..........Estem davant d’un dels millors grups d’Havaneres del nostre País. Tenen tres veus perfectes, sonen com una sola. Vull fer reçó, d’en Mineu, aquells que aneu a una cantada, potser us fareu la pregunta que em vaig fer jo la primera vegada que els vaig escoltar, i tenia aquella orella tant poc acostumada a escoltar havaneres.......... ¿”aquell prim”, no canta?.
“Doncs, si, i molt bé, i si poses bé l’orella el sentiràs” em digué un meu amic que després vaig saber que hi entenia bastant de música.
En Carles es un dels “nous” compositors de lletres d’Havaneres, tan conegudes com Lola la Tavernera, Malalt d’amor, La Xalana, A cau d’orella, Busca’m a L’Empordà o Jo sé una havanera, entre moltes d’altres.
En fi nois, si teniu ocasió, ja sabeu, mireu l’agenda de Les Havaneres,i apalí, cap allà, si els veieu, els hi doneu una abraçada.


950 comentaris:

«El més antic   ‹Més antic   801 – 950 de 950
Unknown ha dit...

Rosina, no hauríem de valorar els temes per la seva popularitat. Els gustos van molt repartits i hem de tenir consciència de que el que ens agrada a nosaltres no agrada a tothom. Gaudeix del teu gust. Celebro que t'agradi Colors. L'Antoni em va donar la partitura perquè l'hi poses lletra. Gràcies per ser-hi.

Anna Maria ha dit...

Hola a tothom.Estic molt contenta de que puguem gaudir de la lletra de EL CAPITÀ.
Jo no l'hagués pogut posar pas perquè no tinc el disc i també volia demanar-li a la Silvia que ens la poses perquè em pensava que ella si que el tindria.
Gràcies Silvia.

Aquesta cançó és veritat que és per reflexionar i llegir-la tranquil.lament.

És una mostra més de la diversitat de temes que composa en Carles amb una melodia preciosa com poques de l'Antoni Mas.
Per mi amb BOLENERA i PENSAMENTS és la melodia més bonica de l'Antoni (de les que conec).
És molt,molt dolça i plena de sentiment.

Tots dos semblen particularment contents amb aquesta cançó,al menys és el que van transmetre a Cassà quan la van interpretar i en Toni em va dir dissabte a ACOBLATS que la interpretaran a Calella.

En Carles ha pensat en un tema del tot singular i nou;
parlar-nos de la tasca d'un capità,de la seva lluita i esforç per menar la nau,per arribar a port...lligant-ho amb la pròpia vida...amb el moments plàcids i dolços quan tot ens és fàcil i flueix com volem...però és en els moments durs i dificils quan provem i mostrem la nostra força i coratge,donem el millor de nosaltres mateixos i llavors entenem el que és ser un bon capità.

Tot això descrit amb imatges marineres i molt poètiques...la meva preferida; "...quan la mar brami gelosa i tremoli tot el casc,
quan la força et sigui escassa llavors sabràs quina traça li cal a un bon capità".
Emprar aquest simil mariner per reflexionar sobre la pròpia vida em sembla molt bonic i encertat.

(bé,us deixo com sempre la meva opinió particular...no vull dir pas que sigui el que ell hagi volgut expressar,però ja sabeu que comentem lletres pel que ens inspiren a cadascú i ens transmeten)

Una cançó preciosa amb un tema del tot original.A mi també m'ha sorprès en certa manera però ha set una molt agradable sorpresa.
A mi m'encaten les cançons romàntiques,ja ho sabeu, i les de llocs i paisatges...no m'esperava aquesta cançó i ja des del primer moment que la vaig sentir em va agradar moltissim i va ser un precios regal.

Com deia la Meritxell parlant de PENSAMENTS,és una cançó amb classe.Un treball ben fet lletra i melodia per estar-ne joiós.
Estic segura que us agradarà molt i serà també una havanera més per sempre recordar.

Anna Maria ha dit...

Arrel d'aquesta preciosa nova lletra de EL CAPITÀ,de que comenteu de que heu sentit GELOSA d'UNA GAVINA i de que molts cops m'heu dit que jo valoro particularment les lletres molt poètiques amb metàfores,voldria dir és veritat,i és precisament per això que he trobat que les havanares són un estil molt poètic i quan les hem comentat i compartit lletres hem sempre fet atenció a aquest aspecte.

Com sempre,tothom té els seus gustos però jo personalment valoro dues coses;
les lletres poètiques amb boniques metàfores i imatges i els temes imaginatius i originals.

Frases com;"ulls blaus color de mar" o "vull estar sempre al teu costat" s'ens ocorren a tots en un moment o altre però dir que "les cales estàn enamorades del blau marí" i que "la mar somrient reb el pescador amb el bes de l'ona" mostra una capacitat de creació i imaginació molt notable.
I és això el que a mi em fa valorar una cançó en especial.

Voldria compartir amb vosaltres una pinzellada d'aquestes imatges poètiques que ens fan somniar;

-BOLENERA; "..una cançó que esdevé enamorada,tan sols engronssada pel vaibé del teu cos..."
-BUSCA'M A L'EMPORDÀ;"..barquejant per les cales enamorades del blau mari...on el sol pinta el cel abans d'anar a dormir..."
-UN CANT D'AMOR; "...t'estimo com el cel gris estima les estrelles.."
-VESTIDA DE NIT; "...escampant amb canyella totes les cales i amb petixines fer-lis un bressol...princeps de xarxes..herois de tempestes"

i com a inspirades imatges unides a temes originals i imaginatius;

-PENSAMENTS; "...seràs estel fulgent en les nits llargues...
seràs el vent que empeny ma barca..."
-MALAlT D'AMOR; "...si del mar tu fossis les onades,jo en voldria ser el rocam,i esperar les teves abraçades...".
-COLORS;"...vull ser el lli on pintes el teu món de color..."

Tres meravelloses cançons on l'amor per una dona es cantat d'una forma totalment imaginativa i original.

I per acabar dues precioses havaneres de temes únics que fan somniar..i que com les altres tres d'en Carles uneixen la poesia a la originalitat..poc conegudes però per mi del millor que s'ha composat dins aquest estil;
la de la noia que un capvespre es va deixar captivar pel mar que la convertir en la seva amant i la de la mar enamorada d'un pescador i gelosa d'una gavina.

-CANÇÓ DEL VERD MAR;..."com agrada ser-ne onada,com m'agrada ser-ne esquitx,quan et tinc tota abraçada i es compleix el meu desitg..."

-GELOSA D'UNA GAVINA;..."el pescador sospirant reb la besada de l'ona i com ho fa tot amant als seus braços s'abandona..."

Anna Maria ha dit...

Totes aquestes cançons amb les seves belles i poètiques imatges i els seus temes plens d'imaginació,sensibilitat i originalitat ens transmeten una emoció i sentiment especial,que ens porta més enllà...són un punt i apart,i són aquest trets els que volia compartir amb vosaltres.

Aquestes precioses cançons són una mostra de la creativitat i vessant poètica dels compositors d'havaneres i donen un segell especial i únic a aquest precios estil que desitjo que tots els amants del gènere sapiguem valorar i ajudem a fer conèixer i fer apreciar.

Espero seguir descobrint noves cançons que tots puguem compartir..de ben segur que n'hi ha tan per descobrir com esperant-nos a l'imaginació dels nostres compositors.
Una abraçada a tothom

Anna Maria ha dit...

Rosina,Nando;m'en alegro de que us vagi agradar tan ACOBLATS i que tingueu ganes de tornar-ho a veure i escoltar.
I tan que mereix la millor sala de concerts o un marc meravellós com uns jardins...una cala...és un espectacle original i inolvidable.

Això que em demanes dels homes Rosina...que què en farem..? jo diria que no hi podem fer massa res..és també un tret original i únic en ells,però tampoc cal amoïnar-s'hi mentre ens valorin altres coses que portem al cor i la veritat trobo graciós tan el que diu en Toni Mas com el que va dir el teu marit.

Ara ja saps més de COLORS Carmina,una cançó molt poètica i original.

Quimeta,espero que estigui bé.Un petó.

Bona nit.

Unknown ha dit...

Faig arribar als meus amics que t'alegrat la noticia Carles.
Realment vau composar una peça preciosa.

M'agrada molt tot el que comentes de les havaneres Anna Mª.Si hi ha una cosa rellevant que es pot aprendre al blog és que les havaneres és un estil molt poètic,que són poesia musicada...potser quelcom del que la majoria del públic que va a les cantades no n'acava de ser conscient.
La gent no ho acaben de copsar o de descobrir..."anem a havaneres que aixecarem el mocador amb la Bella Lola,uns quants visca Catalunya amb el Meu Avi i el mariner que no havia vist el mar i el llop de mar".
És la realiatat que jo veig a l'setiu a les festes majors.

En aquest blog es fa palès que les havaneres és tot un estil musical per descobrir,amarat de melodies encisadores i de cançons poètiques i meravelloses.
Només desitjo que el públic les vagin coneixent i en aquest sentit aquest blog fa un treball magnific.

Coincideixo amb la teva tria Anna Mª,no ho pots explicar millor i amb més amor.
Gelosa d'una Gavina ja la coneixia i és del més original i tendre que s'ha composat.No un 10 sino un 20!
els grups empordanesos l'haurien de cantar més i difondra-la.
I és que l'Antònia Vilàs és una de les millors compositores.

El Capità la trobo molt bona i sí,amb categoria i original també.
En Carles Casanovas és un dels millors compositors amb l'Antònia Vilàs i en Tòful Mus i tu has difós,comprés i valorat la seva obra d'una manera magnifica.

Fins aviat amics.

Anna Maria ha dit...

Què tal? primer de tot us volia comentar que ahir hi va haver una cantada preciosa de debo al port de Palamós davant del Museu de la Pesca.És la cantada que hi ha cada any per la festa major i el grup canta en una barca.
És potser la meva cantada preferida perquè el lloc el trobo preciós amn les llums de la fira i de la festa de fons.
La sorpresa va ser per mi una cançó de l'Antoni Mas molt dolça que es diu PENSANT EN TU i que és al disc nou;té una lletra molt emotiva i tendre i la gent que estaven a prop meu la van trobar encisadora.
EL CAPITÀ també va agradar moltissim (jo solo comentar amb la gent del voltant encara que no els conegui...si els veig simpàtics es clar)La melodia és de les meves preferides..molt dolça..i la lletra ja la sabeu...sentida,original i per reflexionar.Una peça que agradarà molt perquè és ideal per una cantada i té molta classe.
I una altre que va alegrar molt el públic i la van aplaudir amb entusiasme va ser EL CONCERT,la polca que parla de fruites i flams com diu algú que conec.

El port a la nit a la llum de la mitja lluna,les llums,les barques i les precioses havaneres que sonaven de meravella amb les tres veus del grup Port Bo,van convertir la cantada en un somni. Un somni que m'agradaria que es pogués repetir cada setmana.
Una de les vetllades més boniques de l'estiu i que em guardo dins com a bonic record que dóna caliu i alegra el cor en moments tristos.
Fins la festa major del 2011!

Anna Maria ha dit...

Ja he sentit ENYORANÇA.Tenieu tota la raó,té una melodia de somni!no he deixat d'escoltar-la pel blog.
La lletra és bonica i ja la sabia perquè algú de vosaltres la va posar al blog per Sant Jordi.
El que no podia imaginar és que la melodia fos tan meravellosa.
És la mena de melodies que m'encaterinen,com dieu, i que no puc deixar d'escoltar;dolces,tendres i màgiques com BOLENERA i EL CAPITÀ.
Estic molt contenta de que m'en hàgiu parlat.És del més preciós que he sentit.

Ara m'en he d'anar a treballar però ja us posaré els trossos més bonics de la CANÇÓ DEL VERD que em demaneu.
Una abraçada.

Unknown ha dit...

Una delicia la cantada de Palamós.
Tens raó Anna Mº em de guardar-nos els moments màgics que ens porten alegria per recordar-ho com una mena de medicina en els moments més baixos i tristos.

Espero que em recordeu.Sóc la Joana,companya de manualitats de l'Helena que vaig ser al blog per les votacions.

Realment els Port Bo van estar insuperables amb unes veus sensacionals! És una de les vegades que els he sentit amb més energia i donant el millor de sí.

El Capità em sembla bonissima,sensible i original,el bolero nou també és molt bonic sobre tot la música del mestre Bastons,la lletra la trobo que toca un tema una mica gastat ja...suposo que els boleros ja deu ser això...però no té l'originalitat i genialitat del Capità,el Concert o Malalt d'Amor que m'agrada desde sempre i és la meva preferida.

La Botiguera com sempre molt bona i original i amb el Canó de Palamós del cd Acoblats,que va ser una genial idea,vam tenir una cantada per recordar i una de les millors de l'estiu.

Has fet un comentari preciós del Capità Anna Mª i sobre les lletres originals i poètiques també.
M'agrada molt llegir-ho perquè sincerament fas descobrir nous matissos a les lletres,és ben veritat.Jo quan les escolto molts cops hi penso.
Sensacional el seguiment i suport a les cançons d'un bon compositor català com és en CarlesCasanovas
Anna Mª,molt bé!!
Ah i també estem descobrint que l'Antoni Mas no només composa música.
Molt i molt sentida la cançó Pensant en Tu del Mestre Mas.
Posareu la lletra?

Bon estiu i havaneres a dojo!!

Anna Maria ha dit...

Bona tarda.Tinc una sorpresa molt bonica per tots vosaltres,al menys per mi ho ha set molt i també vull parlar-vos de la cantada de Vulpellac d'ahir a la nit,però abans de tot amb el vostre permis vull deixar un comentari per puntualitzar un fet i una situació en la qual m'estic trobant des del concert d'Acoblats a Sant Antoni.

He pensat deixar aquest comentari perquè ja fa dos anys que em moc pel món de l'havanera,col.laboro en aquest blog que tan èxit està tinguent,segueixo moltes cantades,he conegut gent molt maca i acollidora ...en fí tothom poc o molt s'acaba coneixent i comentant sobre molts aspectes al voltant del món de l'havanera.

Voldria puntualitzar que jo mai he anat a una cantada i ocupat el lloc reservat per l'organització a una altre persona.
Ni ho he fet,ni em dedico a fer-ho ni ho faré mai perquè ni la meva ètica ni la meva educació m'ho permeterien.

El dia del concert d'Acoblats a Sant Antoni jo tenian tres cadires reservades per l'organització a la primera fila.
Per raons professionals vaig poder parlar directament amb un dels organitzadors que amb tota l'amabilitat,bona educació i disposició,sense cap mena de problema o objecció em va guardar tres cadires a la primera fila.
Tres cadires que s'em van confirmar quan vaig arrivar i que vàrem ocupar amb les dues persones que m'acompanyaven.
Tres cadires d'una fila de 15 com a minim (que per cert em sembla que ni es va acabar d'omplir com a Palamós el dia de la festa major)on hi havia el cartellet de "reservat" però no el nom concret de ningú per tant podiem escollir les que volguéssim i jo vaig triar passadis perquè és on em sento més bé.

Tan les dues persones que m'acompanyaven com jo teniem tot el dret a seure allà perquè teníem tres llocs reservats li pesi a qui li pesi i mai hem ocupat llocs que no ens pertanyien ovbiant el que ha preparat i estipulat uan organització.

Sóc lliure de parlar amb qui cregui convenient i arribar als tractes que siguin oportuns sense cap necessitat de que persones que no conec o amb qui no hi tinc tracte,em questionin i m'acusin davant del public i s'ens intenti fer fora del lloc que ocupavem amb tot el dret d'una manera obsessiva i incomprensible..en fí d'haver de viure una situació ben desagradable,que sorprenentment segeuix portant cua a les dues cantades que he anat només perquè hi ha persones que no saben estar al seu lloc.

La meva puntualització no va adressada a cap d'aquestes persones que m'acusen i questionen
(tot i que en el seu moment i davant la gent que obserbaven i escoltaven sorpresos la vaig donar)
perquè en abssolut m'interessa la seva opinió però si deixar clar per tots vosaltres i les persones que em coneixen o pugui arribar a conèixer en aquest món de l'havanera,el meu comportament sempre educat i adient a totes les cantades que vaig i he anat.
El meu i el de les persones que normalment m'acompanyen.
El que més em dol és que elles s'hi hagin vist implicades i en surtin rebent perque no tenen perquè aguantar certes situacions del tot impresentables.
És molt trist i lamentable que la mala fe de la gent pugui arribar a acusar i questionar d'una manera tan bruta.
Moltes gràcies per la vostra atenció.

Anna Maria ha dit...

Doncs ara la sorpres bonica que us havia dit.
Una cançó preciosa d'en Carles que s'anomena RECORDS D'INFANT i que és al nou cd ENTRE DONES.
És una cançó de l'any 1975 preciosa que us enamorarà quna la llegiu i sentiu.
Avui no he pogut sentit el disc perquè no sóc a casa però tinc la lletra al costat i us la vull transcriure perquè la trobo meravellosa..ja sé que em direu;"com totes que les trobes igual de precioses", però no és ben bé així..sempre n'hi ha que t'atrauen més,hi connectes més i et fan més il.lusió.
Donc aquesta és una d'elles.
La música també és d'ell i la escoltaré demà.
Però quan llegiu la lletra pensareu com jo;és dolça,plena de sentiment i molt poètica.

Del nou disc us en parlaré un altre dia,perquè avui no tinc temps de tanta cosa i es va fent tard.Només dir-vos que si que m'ha fet contenta Helena i molt que hi hagi ULLS VERDS perquè em va encantar que la cantessin l'estiu passat.És una cançó que m'agrada especialment..com tu dius de les dones que ens agraden cançons amb el nostre nom o que parlin de quelcom que ens descrigui fisicament..tinc els ulls verds i m'encanta aquesta cançó.
M'ha fet molta il.lusió que l'enregistressin aquest any.
Jo també li vaig preguntar a en Carles l'any passat perquè em feia molta il.lsuió tenir-la pel grup i em va dir que no la trobaria en cap dels seus cds,que era en un disc de vinil.
Em vaig quedar decebuda i ara..doncs quina sorpresa més inesperada i preciosa i també la noia que la canta que això si que no ho esperava i encara fa la sorpresa doblement bonica.
Demà l'escoltaré.

La cantada a Vulpellac molt bonica i tranquil.la amb una públic encisat i molt respectuós.
Les veus del grup van sonar sensacionals,clares,enèrgiques i precioses en aquella plaça medieval.

Els meus amics Carles i Virginia em demanen Tony que et feliciti pel blog que el troben preciós i que transmeti que van guadir de la primera cantada de l'estiu per ells màgica,romàntica i entrayable.
(és que al meu amic Carles em diu que l'enamorament li fa veure tot doblament preciós i màgic).
Una abraçada Charlie,i que totes les cantades que compartirem aquest estiu siguin màgiques per vosaltres)

Fina ara amb la preciosa cançó d'en Carles.

Una abraçada per tots.

Anna Maria ha dit...

RECORDS D'INFANT

RECORDO QUAN ENCARA ERA PETIT
A L'ESTIU I ELS DIUMENGES A LA
TARDA,QUAN SALPAVA TOT SOL AMB LA BARCA,PER ARRIBAR FINS L'HORITZÓ.

HISSAR LA VELA I LA MÀ ESQUERRA AL TIMÓ.
BALANCÍ DE FUSTA EN MIG DE L'AIGUA.
SALTA I CORRE,DANSA I JUGA BARCA MEVA.
ESQUIF LLEUGER,POPA LA VENT.

SALTA BARCA,SOLCA L'AIGUA
QUE TENIM VENTET DE NORD.
ACARONA CADA ONADA
AMB ESTELA DE BLANCOR,
TOT BALLANT LA SEVA DANSA
AL VAIVÉ DE LA CANÇÓ.
I AMB LA VELA TOTA INFLADA CORRE BARCA,CORRE I SALTA,
QUE AMB LA VELA TOTA INFLADA FAREM VIA A L'HORITZÓ.

RECORDO AQUELLA PAU EN MIG DE L'AIGUA,
SOMNIANT AMB LA IL.LUSIÓ DE SER PIRATA.
NAVEGANT,EN SILENCI,PER L'ONADA
D'UN MAR AMARAT D'ESPLENDOR.

SENTIA EL MEU COR BATEGAR AMB FORÇA,TOT CERCANT,PER COMPANY,LA SOLITUD,OBLIDAVA EL PASSAT I LES ENGOIXES I EM GRONXAVA EN LA QUIETUD.

SALTA BARCA,SOLCA L'AIGUA...

LLETRA I MÚSICA:CARLES CASANOVAS
Juny 1975

Eh que us ho dit que és una meravella?una sorpresa que no esperavem gens? poètica,dolça,encisadora...del millor que ha escrit.
N'estic encantada.
Espero que la gaudiu tan com jo.
Petons

Unknown ha dit...

Bona nit amics i amigues del blog.
He he estat de vacances a Galicai i Asturies.
Vaig arribar el divendres i avui que la Sònia té un moment per l'avia,aquí em teniu.

Anna Maria em sap molt greu el que expliques maca i trobo molt bé que hagis volgut explicar-ho perquè la reputació de les persones no es pot tirar per terra d'aquesta manera.Al món de l'havanera per l'Empordà,i tu que hi vius,s'hi acaba coneixent tothom i és molt lamentable que et maregin d'aquesta manera i hagis de passar pel que no és.
Mira maca,jo no et conec personalment però pels comentaris al blog que fem tots,ja es pot endivinar el tarannà de les persones i es veuen més coses i s'intueixen de les que sembla.
És una cosa que he copsat des de que llegeixo el blog.
No t'amoïnis que em sembles una persona incapaç d'arribar a un lloc i ocupar una cadira que no es per tu i passar de tot i anar a la teva per davant de tothom.

Sempre t'has mostrat educada,discreta,plena d'una gran il.lusió per les havaneres i la poesia,donant el millor de tu i massa transparent i franca molts cops pels temps que corren noieta.

I si et serveix el consell d'una avia de a prop de 80 et diré que la gent sempre criticaran i maregeran,sempre per gelosia i això no ho podem impedir.
No podem agradar a tothom,ni tenir amistat a tothom tristament és així.
L'important és que com dius tu sempre t'has comportat com cal i segur que tothom que et coneix i t'aprecia ho sap i valora.
És l'únic que t'ha d'importar bonica.

De tota manera et comprenc,has fet bé d'aclarir-ho i et dic una cosa;encara vas ser de massa bona fer donar-lis explicacions.
Si a mi s'em acosta algú que no conec a dir-me perquè ocupo un lloc reservat i que marxi...t'asseguro que tot i a la meva edat li clavo un miquel que el deixo distret i no s'en va de buit!!
No entenc com es pot fer una cosa així!és tan fora de lloc!
que es que tu no podies tenir dret a tenir una cadira reservada?
tan estrany era?questionar i acusar una persona que no coneixes!
Deu n'hi dó com està la gent i això que són havaneres tan dolces i tranquil.les.

Apa carinyo,no et vulguis disgustar que el temsp sempre mostra la veritat i la gent que busquen problemes s'ha de tenir ben lluny i acaben embolicats amb els seus mateixos embolics.

Escolta,quina meravella de cançó!
això si que ha estat un bon regal.
aquest Carles ens sorpren cada cop i més agradablement.
La tornaré a llegir amb atenció.
És molt dolça i amb molt de sentiment.
la barca un balancí del mar!!quina bonica comparació!
Carles que amagada tenies la cançó.
Enhorabona!és una meravella i m'ha fet humitejar el ulls.
Gràcies per la teva música i les teves cançons.
i escolta com no heu vingut a Sant Joan les Fonts aquest any?
a la Garrotxa també se us estima!

Un petó Anna Mª i també per en Carles i per tots.
Quimeta.

Anna Maria ha dit...

PENSANT EN TU

PENSANT EN TU
QUAlSEVOL DIA GRIS
POT SER DE MIL COLORS
PENSANT EN TU..

PENSANT EN TU
QUALSEVOL DIA TRIST
POT SER UN DIA FELIÇ
PENSANT EN TU...

QUÈ EM VAS DONAR
QUE AMB EL MÓN A LA MÀ
NOMÉS FAIG QUE PENSAR
AMB TU O AMB NINGÚ.

DEMANO A DÉU
QUE EM VINGUI A BUSCAR
SI ES QUE NO ET VOL TORNAR
AL MEU COSTAT.

NO SÉ NI QUAN
NI COM NI ON SERÀ
PERÒ SÉ QUE EM TROBARÀ
PENSANT EN TU..

SOMNIANT EN TU
S'EM FA CURTA LA NIT
PREST DE TAN DOLÇ NEGUIT
SOMNIANT AMB TU..

SOMNIANT EN TU
JA NO VULL DESPERTAR
PER PODER CONTINUAR
SOMNIANT EN TU.

QUÈ EM VAS DONAR
QUE AMB EL MÓN A LA MÀ
NOMÉS FAIG QUE SOMNIAR
AMB TU O AMB NINGÚ.

DEMANO A DÉU
QUE EM VINGUI A BUSCAR
SI ÉS QUE NO ET VOL TORNAR
AL MEU COSTAT.

NO SÉ NI QUAN
NI COM NI ON SERÀ
PERÒ SÉ QUE EM TROBARÀ
SOMNIANT...
O PENSANT..EN TU.

LLETRA I MÚSICA.: ANTONI MAS

Anna Maria ha dit...

Desitjo que us agradi molt aquesta dolça cançó de l'Antoni Mas.

La trobareu al nou treball del grup
ENTRE DONES.

El diumenge us vaig posar la preciosa cançó que va composar en Carles l'any 1974 RECORDS D'INFANT també en el disc.

Ara ja us puc dir que el disc és sensacional.Un dels millors del grup Port Bo acompanyats de nou cantants amb veus meravelloses.

Només escoltar les notes de la primera cançó en quedareu encisats i el trobareu ple de màgia i atractiu.

Les meves preferides;
RECORDS D'INFANT amb Roser Ferrer,EL CAPITÀ amb Imma Presas,PENSANT EN TU amb Laura Herrera i ULLS VERDS amb Laura Casanovas.

Totes una meravella de peces dolces,romàntiques,plenes d'encís...un somni amb les meravelloses veus d'elles i el grup i el magnífic acomapanyament musical.

UllS VESDS ja la coneixem gairebé tots i estic encantada de que el grup l'hagi enregistrat però les altres tres han set un meravellós regal i estic segura que les guardareu com a part de les vostres preferides per sempre més.

Les altres dues peces genials són LA CLIENTA de l'Antoni amn l'Ingrid Morral i LA TRIFULCA d'en Carles.Dues cançons molt simpàtiques,alegres i en especial LA TRIFULCA amb la SUSANNA DEL SAZ. L'heu d'escoltar perquè la trobareu original i genial com cap d'altre.
Serà una sorpresa...l'heu d'escoltar perquè no es pot explicar...s'ha de sentir.
Us sorprendrà la lletra i la sensacional interpretàcio d'en Carles i la Susanna.
La meva mare que és super romàntica
(en parlo perquè ha col.laborat en votacions al blog des del principi encara que no escrigui)
resulta que ara són les seves preferides,n'està encantada i ja se sap la lletra.

També hi trobareu la bonica sardana LES AROMES DEL QUERALT,un bonic bolero d'en Carles i en Josep Bastons amb la Dolors Teixidor,CAMINS,que el saxo d'en Pep Poblet fa sonar de meravella i la clàssica AY LOLA amb la meravellosa veu de la Neus Mar.

No deixeu de guadir d'aquest magnific treball a casa vostra perquè tot i que el grup les porten al seu repertori aquest estiu..s'han de gaudir amb tranquili.litat a casa o al cotxe o de viatge amb el magnific acompanyament musical,tal i com van sotir de l'estudi;UN SOMNI!

M'agrada sempre fer els comentaris a HAVANEROTECA perquè trobo que és el lloc adient per tal de que quan s'entri al blog i es vulgui saber dels treballs dels grups es pugui llegir facilment però bé..quan en Tony ho posi ja en tornaré a parlar o potser ell ho podrà canviar de lloc.
Una abraçada per tothom.
FELICITATS PEL TEU SANT PAU!

Unknown ha dit...

Bona nit a tothom.Sento no poder comentar tan com abans.M'he enbolicat a fer psicologia per la meva feina i estaré força enfeinada.

La cantada de Calella la vaig veure i escoltar per TV3 i com cada any feia delir de ser-hi.
quin goig de veure i sentir.
Fantàstics tots els grups,al meu parer els millors que hi ha actualment.
Els Cremats no els conec massa però amb ells i els Arjau ja no es pot pas dir que les havaneres són per només per avis.A veure si amb aquests bailets la gent jove agafa gust pel gènere!
Del grup em va agradar molt la tria del nou cd i la Silvia Perez Cruz em va emocionar cantant Vestida de Nit amb el seu pare que no sabia que havia estat un membre dels Port Bo.
Té una veu privilegiada però també he de dir que no m'agrada el flamenc i m'estimo més les cançons cantades a l'estil tradicional.
Tony;esperem la teva crònica!

El nou disc Entre Dones és bonissim.M'el va regalar la filla d'una àvia perquè saben que els poso havaneres als avis i va ser una bona sorpresa tot aquest reguitzell de cançons acompanyades per les magnifiques vues de nou cantants.
M'agrada moltissim La Trifulca.Un 10 la lletra,la música i la interpretació.
Coincideixo amb tu Anna Maria en que Records d'Infant és una meravella d'havanera.Molt tendre com ha de ser una lletra que recorda sentiments i vivències d'infantesa i molt poètica com a tu t'agraden.
No sé com n' s'havia enregistrat abans... i interpretada per una cantant d'opera o sarsuela li dóna un to encara més sentimental i bonic.
Pensant en Tu,també molt dolça,Ulls Verds és un plaer sentir-la tan ben interpretada i orquestrada i una de les meves preferides és el bolero Camins,que nena...no n'has dit massa...molt em penso que la dues trobar trista eh?
Sempre parles amb aquest esclat de entusiasme,alegria i carinyo de les cançons...les fas veure encara més boniques..i veig que d'aquesta Camins no has fet cap comentari.
M'agrada molt tan per la melodia que és de les més bones que he sentit d'en Bastons,com per la lletra molt ben encertada per un bolero.
Tot són gustos,això està clar...

Vinga amics i amigues que passeu un bon estiu i havaneres i bona música a dojo!!

Unknown ha dit...

Anna Maria,vull dir-te una cosa referent al que has explicat que et vas trobar en un concert,perquè he compartit blog amb tu i perquè com ha dit la senyora Quima llegint els comentaris..es capta molt el sentir i tarannà de la gent...i en aquest blog...hem vist de tot...Pel que dius vas a moltes cantades des de fa un temps i hi deus anar il.lusionada i encantada de la vida a jutjar pels teus comentaris.
Escolta Anna Maria;mira de rodejar-te de gent maca,sincera i positiva a la teva vida i oblida i apartat de la gent amb mala fe i de l'enveja que fa molt mal.
Pensa que,com tu mateixa dius,hi ha gent molt maca i carinyosa al món de l'havanera,que t'aprecien i tenen bon cor i això és el que compte.Persones com en Miquel de la Taverna que va tenir aquell gest tan bonic de dedicar-te una cançó que li canta a la seva senyora...això demostra apreci i bondat.
I també la Neus veig que és molt simpàtica amb tu i segur que podeu compartir boniques cantades i xerrades sobre lletres i música com a tu t'agrada.
Això és el que t'ha d'importar i has de valorar Anna Maria;la bona gent que has conegut i que et demostren carinyo amb els seus gestos i la seva actitud sincera i carinyosa cap a tu.
Ells sabran sempre valorar-te com et mereixes i no creuran cap xafarderia i atac contra tu.
No deixis que ningú t'amargui.Oblida't de persones envejoses i amb mala fe.No deixis que enfosqueixin la teva alegria transparent,i la teva il.lusió.
No ho permetis noia,no ho permetis ni a cap cantada,ni al blog ni enlloc.
Si fossis una velleta arrugada,amb berrugues,guenya i poc atractiva i no escrivissis tan bé amb tan de carinyo i sentiment...segur que no tindries cap problema i ningú es recordaria de tu.

Rodeja't de bona gent que també n'hi ha...i et desitjo un molt bon estiu ple d'havaneres dolces i romàntiques,cremats a la vora del mar i gent maca i sincera al teu costat.
Un petó.Adela Minoves
I quan puguis posa algún poema bonic o unan havanera que acabis de descobrir!

Unknown ha dit...

Un cop deixat el meu comentari al reportatge deixaré la meva opinió sobre el darrer treball del grup Port Bo i una mica el que heu comentat aquets dies.

Coincideixo en que Entre Dones és un treball molt bo amb una orquestració sensacional,però el que no m'caba de fer el pes del grup Port Bo,és la meva sincera opinió,és la tria de cançons dels discos ja des de Busca'm a l'Empordà.
Les cançons que en Carles Casanovas en presenta cada any són molt bones però les havaneres tradicionals que hi inclouen en castellà les trobo força soses.
Mi Serranita,La Enredadera,Flor Triste,Una tarde paseaba...per mi unes cançons que poden ser considerades molt tradicionals i bones però que a mi(i als de casa)s'ens fan força pesades d'escoltar i que no tenen massa encant després d'haver sentit magnifiques interpretacions com Camins,Pensant en Tu,la Fada i la Bruixa,Busca'm a l'Empordà... cançons que t'omplen d'emoció i que gaudeixes.

Havent-hi havaneres clàssiques tan meravelloses,com Tecla,El Barquito de Nàcar,Cubanita Preciosa,Mariposita de Primavera i la ten sentida però no menys deliciosa Rosina...no entnc com trien aquestes havaneres amb tan poca gràci i color per dir-ho d'alguna manera.

Els treballs dels Port Bo són bons però amb una tria més encertada serien bonissims i una verdadera delicia d'escoltar.
Per mi és queden en un 9.

Amb el que sigui que coincideixo és mab les noves cançons d'en Casanovas,que és indiscutible que és un compositor magnific i que escriu de meravella sobre temes ben assortits.
Anna Maria,penso també que Records d'Infant és de les més bones i d'una gran sensibilitat.Fantàstic que hagis posat la lletra al blog perquè tothom la conegui...i del 75!!ai aquest Carles que segur que té més cançons precioses desades i ens tria Flores Tristes i Enredaderas en comptes!! puguen incloure meravelles com aquestes!(ho sento és la meva oipinió).
La més maca de fa uns quan treballs és Noche de Invierno dins d'aquest estil.
La Trifulca i la Botiguera una passada de divertides i Pensant en Tu i El Capità..magistrals.
Camins té una melodia preciosa però si que la veritat toca un tema ja molt gastat i sentit..tenin en compte que sempre resalteu les lletres poètiques i oroginals,aquesta no ho és massa.
No és pot comparar amb Malalt d'Amor que és un 10 i una passada de romàntica,Pensaments que és la tendresa i dolçor i la meva preferida ja ho sabeu Bolenera,la vuitena meravella de les cançons que espero que un altre any la incloguin amb una fantàstica orequestració en un nou treball.

Bé amics i amigues una mica de tot lloances i critiques que són franques i sempre s'ha de poder fer eh que si?
Una abraçada

Unknown ha dit...

Sensacional,sensacional i genial La Trifulca,nova cançó d'en Carles Casanovas i l'Antoni Mas!!
Picant,ocurrent,divertida simpàtica,original..si,s'ha d'escoltar!!
La van posar mentre esperavem que comences el concert(van sonant els treballs dels discos tota la tarda fins un minut abans de començar)i jo que ja tenia el disc,només em va faltar parlar-ne i fer afinar l'orella i posar atenció amb la colla que anavem.

La confesió final de l'embolic de faldilles i pantalons és bonissim.
El "s'hi jo et volgués fer la punyeta entraries a casa ajupit" de la dona,el"si jo t'enganyés amb una altra ja viuriem tots tres en el pis" de l'home...GENIAL i Carles,molt descriptiu molts cops de la...pura realitat i molt enginyós de contestar l'un i l'altre,l'home i la dona!!!..i per acabar.....confessant les banyes!!
MOLT,MOLT BONA!!
I que ho fa que sempre és una rossa carregadeta de pit la temptació!!??
ens fan volar l'imaginació aquest tipus de dones!!
Segur que fa temps que no sentiu una cançó tan ocurrent i original..com aquells vodevils d'abans.Un 10 al tandem Casanovas-Mas!

La resta de cançons del disc i les veus de les senyores.. fabuloses també, menys i estic d'acord amb l'amiga Violant, el repertori en castellà.Jo també sóc de l'opinió que les cançons que trien ja fa un temps en castellà són bastant soses i no acaben de fer honor a la resta del bon repertori que sempre porten en català.Penso que haurien de cuidar més aquest aspecte.Hi ha una pila d'havaneres delicioses en castellà..Mi Serranita i La Enredadera per anomenar-ne alguna són bastant insípides.

Referent al nou bolero Entreforc considero que és la peça romàntica o de tema amorós més fluixa d'en Carles Casanovas,que si aquest hivern ha estat inspiradissim amb La Trifulca i El Capità,no ho ha estat tan en aquest tema més ,com dieu, ja molt sentit d'un amor que es va fonen i que perd la màgia com sol a pasar sovint i que és un tema massa recorrent a les cançons i boleros.

L'originalitat de Malalt d'Amor i Pensaments és quasi única i del millor que s'ha escrit en cançons romàntiques en aquest estil i en cançó catalana en general.

Enhorabona per Entre Dones amics del Port Bo i mestres Mas i Bastons per acompanyar-los.
També a les nou dones de fantàstiques veus.
Havaneres a dojo!!!

Unknown ha dit...

Bona nit.La Meva neta s'en va demà a Anglaterra a estudiar anglès i per aquest estiu potser no podré tornar a comentar fins que torni però no deixaré de llegir el blog amb els vostres bonics comentaris de les cantades i les opinions sobre lletres i melodies de les cançons noves i de sempre.

Referent al que comenteu sobre algunes cançons del repertori del grup...tothom té els seus gustos i potser si que hi ha cançons més melòdiques i que agraden més a tothom però ells les deuen triar perquè els hi deuen agradar.

El nou disc encara no el tinc però pels entusiates comentaris ha de ser excel.lent.
De moment El Capità,Ulls Verds i Records d'Infant són de les que conec.De Records d'Infant només la lletra que m'fegeixo a l'opinió de que és de les més boniques i emotives d'en Carles i sí que ha sigut una bona sorpresa.
Aquesta tan divertida que diu l'Esteve i tan agoserada..a jutjar per aquest trosset de lletra em té intrigada i tinc ja ganes d'escoltar-la...nome l'acabo d'imaginar.

Deixo el meu comentari a la cantada de Calella i amics...fins aviat.Us desitjo a tots un molt bon estiu.
Quimeta

Unknown ha dit...

Ei, amici trempatti!!!come andiamo??
Anna Maria carina,quina xarrera que tens carinyo!!així m'agrada nineta!!

Ja us vaig dir que no podia ser-hi massa perquè estic a la bella Itàlia amb la meva bella ragazza atrefagat i atavalat (tots el atavalaments fossin com aquest) amb les obres de la nostra casa,viatjant per la feina i perquè el fill de la Mònica viu a Mèxic.No sóc massa a la nostra estimada terra catalana darrerament però sempre tinc un record per tots vosaltres.

Vaig veure la cantada de Calella per la tele i em vaig emocionar força.Sensacionals tots els grups i com sempre una meravella la bella Calella de Palafrugell brillant i esplèndida en la seva nit màgica com s'ha dit i mai més ben dit!

I tan que votarem Tony!Forza il bloggo d'Antonietto!!!

(passo a un altre comentari perquè em surt un avis quan envio de que és massa llarg)

Unknown ha dit...

Escolta carinyo,ja t'has ben encaterinat amb aquesta cançó de Records d'Infant d'en Carles quan era petit i la d'en Mas,Pensant en Tu.
T'encaterines tan que t'haurien d'haver posat Caterina en comptes d'Anna Maria!!!

I com no la van interpretar a Calella aquest xicots del Port Bo?
La lletra és de les més bones i sensibles d'en Carles...aquest Carlo...que val per tota mena de lletres i li ben vull la imaginació.

El bolero dels ulls que ja no guspiregen ja el vaig sentir i només puc dir que si en un ulls ja no hi ha guspires...la cosa pinta molt cardada..bon vent i barca nova i busquem guspires desseguida en uns altres ulls que no hi ha res que faci viure més que uns ulls plens de guspires,ben encaterinats i admirats!!

Aquesta de la Trifulca segur que m'agradarà...el que heu posat ja promet i molt!!

I la que em va agradar més de l'actuació del grup és la del capità,que també he llegit al blog.
Intel.ligent,sensible...molto bona Carlo,felicitats!!t'han ben visitat les muses aquest hivern trempatti!!

Unknown ha dit...

Escolta nineta xerraire,m'ha agradat molt aquests teus ultims comentaris.
Tot i dir el que penses i debatir sobre les cançons saps molt bé sempre veure i fer resaltar el costat bo i positiu.Encara n'has tret més coses bones a resaltar!!

Ho has fet molt bé amb el debat sobre les cançons en castellà que porten el grup i sobre el bolero d'en Carles.
D'això s'en diu tenir capacitat d'anàlisi,les idees clares i sobre tot admirar sincerament el que t'agrada en aquest cas el grup Port Bo i les cançons d'en Carles i ser una seguidora incondicional i compromesa.

Nena,cuida't molt,celebro que tinguis bons amics a les havaneres i que passis del que no paga la pena.. ni dedicar-hi un segon.
Al que has de dedicar-te rossetta formosa és a les bolaneriii...i deixat de res més!!

Un petó i una forta abraçada de l'avi Gianni!!

També us vull fer saber que malgrat ara farà un any de la mort del marit de la Pepeta,ella està més bé i remontant perquè ha sigut vesavia i això l'ha il.lusionat molt.Ella i l'Arnau us envien molts records Tony,Carles,nineta encaterinada,Silvia,la bruixeta i em sembla que ja no queda ningú més d'aquells començaments.A veure si algún dia ens donen una sorpresa.
Uns arriven i els altres s'en van pobre Pepeta...així està montada la vida..mentrestant...BOLANERI I HAVANERI A DOGGIIIIIIIIIII!!!!!!!
Ciao trempatti!!!!!!!

Unknown ha dit...

Encara voleio pel blog i no vull pas deixar d'anomenar en Miquel de la Taverna en els records de part de l'Arnau i la Pepeta i també meus.

Molta sort amb el teu nou grup amic Miquel!!

Nena,t'he de dir que això de voler fer que la vida sigui màgica,poètica,rebonica i de tons pastel..deus voler dir blau cel i rosa,m'ha agradat molt...com a home oipino que això que dius i les guspires encaterinades tot plegat amb les boleneres...és per ben valorar i no deixar-ho perdre en una dona!
Et desitjo que sempre sigui tot bonic,màgic,poètic i pastel per tu i els que t'envoltin,acompanyat sempre de....bones boleneres eh carinyo...això que no falti!!!

Apa cap a dormir i a reveure.
petons!!!

Unknown ha dit...

Bona nit.Sóc la Montserrat que havia comentat per l'abril sobre Acoblats a Caldes.
Jo no vaig ser a Calella ni ho vaig veure per la tele però ha sigut molt agradable llegir el teu reportatge Tony.Gràcies.

On si vaig ser ahir és a la cantada de Quart,també en un bonic marc,un jardi amb aigua pel voltant i una nit fresqueta plena de bona música i molt bones veus.

El disc me l'havia portat la meva germana d'una altre cantada i tenia moltes ganes de sentir les cançons en directe.

Con vosaltres m'agraden totes les que anomeneu.Penso que tractant-se de bones melodies i bones lletres tots tenim els mateixos gustos.
El bonic agrada a tothom sempre.

El Capità,Pensant en Tu i La Clienta són de les meves preferides però val a dir que tot el disc és bonissim,sensacionals les veus del grup i les nou cantants.

Estic molt d'acord amb tu Anna Maria que el grup broden,com dius,les cançons antigues o més clàssiques a capel.la.

Parles de veus vibrants,magnifiques i plenes de sentiment i és el que ahir a la nit em van transmetre amb
la preciosa sardana i Barcarola.
Hi vaig pensar quan cantaven i abans perquè encara que comenti molt poc,segueixo el bloc i tinc molt en compte tan l'opinió d'en Tony en els seus reportatges com la teva sobre el grup i les cançons.

M'agrada molt llegir el que comentes sempre de les lletres i melodies i després m'hi fixo quan escolto les cançons i ahir vaig sentir "vibrar" amb molt sentiment les veus dels Port Bo amb la emotiva sardana i Barcarola...tu eres linda barcarola que bogas con tanto afán...són cançons segurament antigues que com van explicar les cantaven a les tavernes i tot i no ser massa melòdiques,com tu dius dóna gust d'escoltar per les magnifiques veus que les fan brillar.

Unknown ha dit...

Sóc amant de l'opera i ja coneixia la marevellosa veu de la soprano Roser Ferrer-Morató.
Una marevellosa veu càlida i també vibrant que converteix aquesta sentida cançó de Records d'Infant en una peça que és un veritable plaer escoltar.

M'ha sorprés molt gratament i trobo un molt bon encert haver afegit una cançó amb registre liric.

La Roser Ferrer-Morató és una joia i aquesta emotiva i poètica cançó d'en Carles Casanovas adquireix categoria i classe en la seva veu.

No tenia el disc encara quan la vas posar al blog Anna Maria però ja em va cridar l'atenció la lletra,molt delicada,plena de sensibilitat i poesia...el que més aprecieu en el bloc.No es d'estranyar que et vagi fer tan contenta perquè per poesia..és de les millors lletres que ha escrit en Carles Casanovas.
Els records d'infantesa són tema de cançó i han de ser tendres i sensibles... Carles Casanovas ens has regalat una emotiva i tendre havanera i has tingut la molt bona idea de que la interpretès una soprano magnifica.Una de les millors lletres que has escrit Mestre i la millor cantant que li pot donar sentiment i vida.
Moltes gràcies per aquest magnific treball i aquesta merevellosa cançó.
Montserrat Massallera.

Unknown ha dit...

Ja tinc el disc!! us sorprendrà que surti al bloc a aquestes hores però me l'han portat aquesta nit la meva nevoda i el seu marit.I com que fa una nit xafegosa i no saps on posar-te,ni vé massa la son,aprofitant que és aquí,que hem escoltat el disc a l'hora del café,infusió i sobretaula,li he demant de poder sortir al blog al no ser ja la meva neta aquí.

Nois,no tinc paraules i ja s'ha dit tot i em repetiré:MOLT,MOLT BO.
No m'esperava un disc com aquest.Tan diferent al que ens teniu acostumats el grup.
Acoblats ja és especial...doncs aquest el segueix.

M'agraden totes les cançons que tots alabem,el bolero estic d'acord que com a tema de desamor és una lletra molt acertada i expresa el desngany o la rutina molt bé..."etern és ara el temps que ans ens faltava....",la Trifulca és un bon acudit,bonissim,Records d'Infant,el Capità...magnifiques de debo.No puc dir més que no s'hagi dit.
I Ulls Verds...tan dolça.És la teva filla Eh que sí Carles?
Caram quin goig sentir-vos junts!
Per molts anys!
FELICITATS DE TOT COR

Felicitats també meves.Sóc la nevoda,la Concepció.

Unknown ha dit...

Per acabar vull saludar l'amic Jan sempre tan ocurrent i xistós i sobre el tema de les cançons i trias dir que cadascú té els seus gustos i que sempre hi haurà cançons als discos que no ens acabaran de fer el pes és molt natural.

Si rellegiu a Cançons els comentaris sobre UN CANT D'AMOR veureu que ja al començament del bloc hi va haver polèmica sobre aquesta cançó també molt bona i de molta qualitat.Està molt bé aquest apartat perquè hi ha una pila de cometaris sota cada cançó i és un dels espais de més debat.
Ahir rellegia els comentaris sobre UN CANT D'AMOR i EM TORNA BOIG L'EMPORDÀ que són les que han tingut més polèmica i us recomano llegir-ho perquè veureu que hi ha diferents punts de vista i gustos per tot i sempre en treus conclusions.
Sempre és bo el debat quan és fa amb delicadesa i bones paraules encara que sempre no és així.

Les cançons no tan interessants en castellà tenen la contrapartida que es cantaven a les tavernes i que com molt bé has dit amigueta fan lluïr d'allò més les vues d'en Carles,en Mineu i en Fonso i tens raó que per això sol ja les hem de gaudir i val la pena que hi siguin.

Jo també et vull agraïr els bonics comentaris i el que ens has fet aprendre i transmés de les cançons d'en Carles amb tan carinyo.
T'en dono les gràcies maca.

I no et sapiga greu que et digui una cosa,llegint-te dient que vols sobretot que la vida sigui bonica,poètica i màgica de colors clars..jo desitjo que ho sigui...per tothom al món.. però jo ja tinc 80 anys maca,i al món hi ha bona gent, però el món d'ara, el que us toca viure la gent més jove....el que més hi ha és interès i per l'interès material es viu i es fa tot i s'arriba a tot...a no valorar el carinyo ni la sinceritat,ni l'amistat ni l'amor...és la societat de la hipocresia i la falsedat on els que volem la vida bonica,dolça i autèntica ho tenim molt mal parat.
Només voldria que no patis ningú,ni es fes mal qui opina com tu.
Cuida't xerraireta com et diu l'amic de les bolaneres.

I com va anar per Platja d'Aro el teu raconet?i a Quart? i vas ser-hi?

Petons i bona nit.

Unknown ha dit...

En un concert de jazz a l'Estartit ahir a la nit,ves per on,vaig sentir a parlar molt d'havaneres i d'aquest blog que tan visitat està sent a la xarxa.

Només he tingut temps de "fullejar"
Cançons i els seus comentaris,els reportatges de Calella i Platja d'Aro,i els 100 ultins comentaris del blog Port Bo.

Dues hores intenses,per afirmar sens dubte que aquest blog està fent una indiscutible i excel.lent tasca per difondre la cançó de taverna al nostre pais.

Excel.lent,molt bo.Res a bjectar o criticar.Els comentaris tot i llargs no es fan gens feixucs ni aburrits pel to simpàtic,amistós i intimista que han sabut aportar.

El felicito Tony Foixench i als comentaristes que li donen suport.

També al grup Port bo que ha sabut transmetre tot l'entusiasme que ha portat a rebre i deixar plasmats aquest gran nombre de comentaris de suport.
Per mi un dels millors grups de Catalunya que conjuguen qualitat interpretativa i musical amb molt bones creacions.

Unknown ha dit...

En aquest sentit comparteixo el que diu el Tony Foixench al reportatge de Calella;que actualment el Carles Casanovas és el millor lletrista de cançó de taverna.

Si hi ha una cosa que quedi ben clara en aquest blog Les Havaneres és sens dubte aquest fet.
Després de llegir el blog Port Bo i la secció Cançons totes les persones que pensaven que el senyor Casanovas només era el compositor de Lola la Tavernera i Malalt d'Amor,hauran de parar atenció a totes les cantades d'havaneres que vagin de qualsevol grup i saber i agraïr que comptem amb compositors de gran qualitat a al nostre pais i que no necessitem tants intèrprets de fora.

Els seguidors del blog Port Bo han fet una excel.elnt feina per deixar-nos clar el indiscutible talent del Carles Casanovas.
LLoanaces a un talent que jo compartiria amb el Tòfol Mus tot i que després d'haver llegit els encertats i molt ben explicats comentaris si he de ser franc diria que és cert que el Carles Casanovas toca més varietat de temes i tots amb molt encert i màxima creativitat.

No sé si hi ha cap altre compositor català que actualment rebi tan suport i difusió la seva obra per la xarxa.
Enhorabona al Carles Casanovas per el seu excel.lent treball i aquest càlid i sentit homenatge d'uns seguidors que no hi ha dubte valoren i fan valorar la seva obra com a compositor.

Adeu-siau i a reveure.I com diueu el que sembla la marca d'aquest blog;havaneres a dojo.
Josep Mª Massegué

Unknown ha dit...

Hola amics.Vist des d'aquesta perspectiva tens raó Anna Mª,si ens ho mirem d'aquest cantó..les poderoses i excel.lents veus del grup es llueixen de manera espectacular en aquestes cançons en castellà a capel.la.D'això no hi ha dubte.
Ahir el meu germà i familia van ser a Palamós i em diuen que va ser un concert molt potent.
Barcarola,Cuando la Noche i la sardana a capel.la diuen que van fer vibrar el públic d'admiració i em demanen que ho expressi al blog(ells no estan de tot això del internet em diuen).

Una cosa va per l'altre això és veritat.És que tu,està clar,ets tan seguidora i compromesa amb el grup,que saps treure rapidament el costat positiu de tot i de qualsevol petita crítica com la de que no acaben de fer el pes la tria tradicional en castellà,tu la capgires i li trobes la part bona resaltant encara més les virtuts del grup.
Si noia,no s'et pot pas dir que no;les veus del grup a capel.la són sensacionals i el fet de que no tinguin una gran melodia aquestes cançons està molt ben compensat per les veus i sempre serà una satisfacció escoltar-los.En això i tenen la mà trencada (o hauriem de dir la veu).

I del bolero Camins,doncs "otro tanto"...no és del temes romàntics preferits però en fas un bon repàs de totes les virtuts i l'anomenes el bolero de desamor més bo en català...? potser acabarem tots dient que sí perquè per la meva dona és la cançó més bona del disc...lletra i melodia i vist d'aquesta manera...

Res noia,"me rindo".No hi ha massa a discutir sobre el grup Port Bo i el seu compositor,són molt bons i la poca cosa que en puguem dir tu l'esborres,la diluiexes i els presentes amb més brillantor...per molt anys!! tu dic de veritat sense bromes.Ets una seguidora 100%.
Tots fem el mateix i defensem el que ens agrada a la vida.

Per mi La Trifulca segueix sent el millor d'aquest any!GENIAL!!

Bon diumenge!!

Silvia ha dit...

Bona Tarde Companys!

Per mi hi ha tres coses imprescindibles perquè una cantada sigui més que excel·lent
El lloc , com per exemple L´Arbreda de Palamós, el public respectuós i entusiasta i el grup de qualitat, com el Port-Bo( per mi el millor ). Dissabte a la nit a la prèvia de l´Aplec de la Sardana de Palamós, es van donar aquestes tres coses, per tant la cantada va ser d'allò més bo que es pot veure i escoltar en tota la temporada d'havaneres.

A part de la gran majoria de totes les peces del nou disc, varem poder gaudir de cançons que particularment feia temps que no escoltava com Margarita, La cabana, Jo se una havanera i l'extraordinària Tamariu, que en Fonsu va brodar.

El grup jugava a casa i no va decebre gens a la seva afició, potser més exigent, potser més entesa, sigui com sigui tothom va sortir meravellat de l´Arbreda, perquè van tornar a deixar el llistó de cant de taverna molt amunt.

Aprofito per felicitar els companys Jaume i Anna Maria que aquests dies celebren el seu sant

Petons i abraçades

Silvia

Unknown ha dit...

Moltes felicitats Anna Maria.
Que passis un feliç dia demà.Que tinguis molts regals i els més importants;l'amistat i el carinyo de la gent que estimes i t'estimen.

Felicitats també per en Jaume de Ripoll,però fa molt temps que no s'ha connectat.

Felicito avui que tinc qui m'ho faci i demà no.

Un record per tu també Silvia i petons per tothom.
Quimeta.

Unknown ha dit...

Quimeta,Anna Maria;MOLTES FELICITATS!!!!!!!bellissime totes dues,l'una molt bonica i festejada de joveneta segur que amb quasi 80 molt ben portats i l'altre amb pitrami que enamora i ulls verds de mirada tendre que espero que algú pugui aconseguir i festejar a dojoooo!

Bon dia del vostre sants boniques!!
Un petó molt fort de l'avi Gianni.
Ciaoooooo!!!!!!

Havanerus ha dit...

Bona tarde companys.
Jo també em vull unir a les felicitacions.....
Jaume's, Cristina's, Joaquim's, Joaquima's, Anna's, Anna Maria's.....
A tots els que tingueu sant o santa, moltes felicitats!!.

Salut, Força i Havaneres a Dojo!!.

Unknown ha dit...

Bueno,ja he trobat el blog d'havaneres.
Ahir dia de sant Joaquim,Joaquima i Santa Anna a les Planes d'Hostoles,el millor de la Garrotxa,vam disfrutar d'un bon concert de final de Festa Major.

Una noia que venia amb unes amigues de la costa em va anomenar aquest lloc d'internet mentre escoltavem sardanes i passaven els gegants i com que ha anat a fer un curs que no es digui que no m'ha servit.
Jo ja li vaig dir que m'agraden molt però no soc entés ni en conec tantes ni aquesta bona barreja de boleros,valsos,polcas a més d'havaneres.

Hi ha molta teca en aquest blog i es custió de anar a poc a poc.
De moment deixo la meva oipinió.

El concert molt divertit perquè el cantant moreno del bigoti té molta làbia i molta conya i ens va fer passar una bona estona.
Carai si vam riure.Molt simpàtics els Port Bo.

Moltes de les cançons no les coneixia,però n'hi van haver que em van agradar molt i a la dona més perquè les va trobar tendres i romanticas segons diu.

En conjunt va ser una bona actuació.A mi potser d'escullir m'agraden més grups de més colla i amb més instruments,acordió,contrabaix,gui-tarres,es el que sempre havia vist en un grup d'havaneres però vaja ja va ser bona l'actuació,canten molt bé,el moreno del bigoti es veu que ha composat moltes de les cançons que presentava i ben bones,ens van fer riure molt,van portar aires de marina i va ser un molt bon final de festa.
Vam cantar i vam sortir molt satisfets.

I una cosa sí que va bé:,veig que no tenen només fans de la tercera edat aquesst nois del Port Bo.Això ja està bé,perquè només som sempre avis a les havaneres,es clar que els cantants d'havaneres solen a tenir també ja una edat,no són avis com nosaltres però el jovent amb el jovent,natural.Però vaja que portin noies maques,morenetes i ejem...ben estiuenques per diro que quedi prudent,des de la costa ja va animar la vista ja.
Fins l'any que bé Port Bo i..seguici!

Unknown ha dit...

Hola.Ha tingut èxit i agradat molt la idea que em vas donar Anna Maria per la meva amiga mexicana.
Li ha agrat molt i li porta bonics records de Catalunya.

Del nou disc que tan us entusiasma m'han dit que no és pas un treball d'havaneres sino una barreja d'estils muiscal i que l'acompanyament de veus femenines encara el fa més un punt i apart de la cançó marinera o havanera.

Veig que heu posat ja lletres i que en Carles Casanovas un cop més hi ha abocat molta creativitat i hi ha gustos per tothom.
Ja us en diré la meva opinió quan l'escolti.

Em podries explicar Anna Maria de que serveix aquest perfil Blogger que tens al costat de la foto i surt quan cliques?
em té intrigada..veig que el teniu molt pocs...
a mi també m'agraden molt les Rimes de Becquer i ni que ho diguis que a la teva música preferida hi ha les cançons d'en Carles!en parles amb tal convenciment i energia..i es clar que es veritat que tots ho fem quna ens agrada molt una cosa i allò esdevé el més important i el primer.Si noies,ja és així ja!
La foto és nova eh? costa de veure tan fosca però quan l'he vist en gros l'he trobat molt tendre..un xic estranya no?
Doncs ja em diràs quina utilitat té això del blogger i si val la pena eh?
Bona tarda i bon agost!

carmina ha dit...

Ja pots ser xerraire Anna Maria,que sempre tens coses interessants a dir i compartir.
Ets molt trempada i alegre (mentre no et treguin lletres o temes tristos..eh?)i els teus comentaris i els reportatges d'en Tony sempre són molt agradables de llegir.

Et felicito per dues coses;per el comentari sobre Records d'Infant que l'he trobat molt encertat i molt ben fet.Parles d'un nen que a més a més de jugar i ser nen,ens descriu sentiments profunds d'adult com la solitud i la tranquilitat en el mar i la barca que foragita les seves angoixes.
És una bona opinió.Aquesta lletra transmet,és molt emotiva i felicito en Carles per haver-la escrit i decidir-se a gravar-la després de tants anys.

No tinc el disc encara però els "aperitius" de lletres que heu posat pinten molt però molt bé.
I que canti Ulls Verds amb la seva filla és fantàstic.Ha de ser tota una inolvidable experiència poder gravar i cantar amb el teu pare.

(passo a un altre comentari perquè m'el rebutja si és massa llarg)

carmina ha dit...

La segona felicitació és per no oblidar Colors i incloure-la amb les cançons poètiques i imaginatives.
Hi ha moltes lletres marevelloses però n'hi ha unes quantes com les que dius,originals per les seves imatges i pel tema que canten i Colors és una d'elles!
Gràcies Carles per haver-me respost fa un temps i haver-la composat amb l'Antoni Mas.

Quan una cosa agrada molt és lògic que ens hi avoquem i donem tot el nostre suport,interès i afecte i a mi em sembla fantàstic tan tot el suport immillorable que estàs donant a l'obra del teu compositor preferit Anna Maria,com el que dóna en Tony en el seu blog i amb els seus excelents reportatges al món de l'havanera.
Moltes felicitats al blog i a tots els que fan possible que es difongui i perduri aquest estil musical.

La Cançó del Verd Mar és un poema tot passió i sensibilitat.
Esperem que més grups la portin al seu repertori i surti d'aquest oblit.
Fantàstic que el grup La Taverna de Sant Feliu de Guixols l'hagin recuperat.

Bones vacances!!!

Unknown ha dit...

Em dic Glòria Barrachina,sóc barcelonesa i visc a Dènia.
Sóc la senyora que la Violant us va explicar que va tenir la sorpresa de la cançó Bolenera per les noces d'argent.

Vull agraïr i felicitar el senyor Carles Casanovas i el compositor també de la música per aquesta bonica cançó que parla d'un fet tan significatiu i de tan valor sentimental per mi i el meu marit.

Que existis una cançó tan deliciosa per descriure el que vam viure fa uns 27 per les aigues de la costa de Sardenya ens va suposar una agradable sorpresa i ens va fer molta il.luisó i sobre tot que ens la cantessin la nostra familia.

El cd ens ha agradat molt,unint havanera i bolero i hi ha peces magnifiques com El Barri Antic i Malalt d'Amor.

Ens ha interessat molt conèixer que vostè, senyor Casanovas,i el seu grup interpreten i composen a més d'havaneres,boleros i balades en català de màxima qualitat i nivell interpretatiu.

Estarem encantats d'anar coniexent els seus treballs.

Felicito també el blog per la difusió de la música popular catalana i als comentaristes de la seva obra per donar-la a conèixer tan acertadament.

Si no haguéssin parlat de Bolenera i s'hagués posat a aquest blog no ens hagués estat tan fàcil conèixer-la.
Internet és un gran invent!

Moltes gràcies a tots.Molt bon estiu.
Glòria Barrachina

Unknown ha dit...

Com anem amics?Fa temps que no escrivia però sempre tinc tard o d'hora un record pel blog de les havaneres.

Vaig venir a passar una setmana de vacances a l'Empordà però em vaig quedar molt sorpresa de la cantada d'aquest any a Llafranc;els Port Bo i els Peix Fregit van ser "vistos i no vistos"..corrents de LLafranch a Begur!! això no ho sesperavem!l'any passat va passar l'incident de la corrent elèctrica,aquest any han de marxar a cantar la mateixa nit a un altre lloc..és una llàstima perquè m'hagués agradat gaudir d'una cantada més llarga i sense tanta pressa..a veure si l'any que bé no coincideixen le dues cantades.

Els Port Bo genials com sempre els recordo i diria que aquest any encara s'han superat en quant a peces i magnifica interpretació.

Els Cd una meravella!!no esperava aquest regal tan original i innovador.
Torno a ser a Andorra però com cada any m'enporto un trosset de mar i cel blau de l'Empordà en els disc del grup Port Bo.

Celebro que segueixis comentant Anna Maria.Comparteixes moltes idees i sensacions i encara que dius que fa poc que coneixes el món de l'havanera t'hi has llençat de ple i omples el blog de bons comentaris.
Completament d'acord amb tu en el que dius de les lletres poètiques i originals.
Miraré de trobar algunes que anomenes.

Unknown ha dit...

Et felicito també pel incomparable suport a l'obra d'en Carles Casanovas que com dieu aquest aquest hivern ha estat més que inspirat;La Trifulca,El Capità,Camins...tres peces ben diferents clara mostra del esplèndid talent d'aquest compositor català que des d'aquí desitjo estiguis molts més anys entre nosaltres compatint les seves cançons i la seva magnifica veu i les dels seus companys.

De Camins vull dir que comparteixo el que dius de que és el millor bolero de desamor en català.Ho has dit molt bé!no expressa una relació dolça i idíl.lica com a tu t'agrada però empra les imatges justes i clavades per parlar-nos d'una relació que "fa aigues".
Tens raó,les imatges no poden ser més ben trobades i a mi em particular em porta records i vivències..perquè vaig viure una situació igual(com jo diria que moltes parelles si volen ser sincers)i em senti identificada en totes les seves frases....desgraciadament.
Quan els temps és etern,el llit ja no justeja i sobre tot no hi ha guspires als ulls.....l'il.lusió i l'enamorament s'han acabat i és enganyar-se voler continuar i anar arrossegant la "manca de guspires".
Per sort vaig fer esclatar guspires en uns altre ulls que a la vegada van fer esclatar guspires en els meus i l'entreforc es va aclarir per tirar endavant la vida amb nova alegria i felicitat.
Tot es valorar el que s'en presenta al davant tot d'una i ser valents per canviar i acollir-ho.
Un bolero magnific mestre!

Unknown ha dit...

No vull deixar el blog sense felicitar el Tony pels dos anys de blog,pel seu recolzament al gènere i els seus reportatges sempre amb la sensibilitat a flor de pell.
Que per molts anys puguis continuar amb aquesta tasca.
I molta sort pel setembre!

I a tu Anna Maria que també per molts anys puguis gaudir de les cançons que tan t'agraden i continuar el suport a l'obra del mestre amb tants bons comentaris i carinyo.

L'ultim sobre Records m'ha agradat molt de llegir.Una cançó amb la sensibilitat a flor de pell.
Celebro que el mestre ens l'hagi fet conèixer ja que realment estava amarat també d'inspiració l'any 75.
A casa també l'hem trobat una de les millors cançons del cd.
Felicitats tmabé per la tendre Ulls Verds acompanyat de la seva filla que té una veu amb molta personalitat.

Estem molt contents amb el disc!

Una abraçada des d'Andorra i si us plau seguiu omplint el blog de bona música,boniques fotos i bons reportatges i comentaris.
Petons

Silvia ha dit...

Oreneta Gentil, El capità, Entreforc, Pensant en Tu, La Clienta i les Aromes del Queralt, varen sonar millor que mai, dissabte a Palamós en la 29ª Mostra de l´Havanera, on el Port-Bo va estar en el seu millor altissim nivell de les grans ocasions: FANTASTICS !!!
El Capità, una havanera que com més escolto, especialment en directe i segons a quins llocs com l´Arbreda més m´agrada.

Silvia ha dit...

Bon Dia

Com en altres ocasions el meu comentari es compartit amb un altre seguidora del blog.

Arran de l'últim comentari,vers el Port-Bo voldria dir que tot i respectar-lo com fem sempre en aquest blog, per res el comparteixo. No crec ni de bon tros que l'èxit actual del grup tingui res a veure amb la gent que ha col•laborat amb ells en els seus últims treballs, tot i rodejar-se d'excel•lents professionals tan en els CD´s com en els espectacle, el que omple dia si i dia també allà on va, es el tercet de veus nomes acompanyats per una guitarra, que fins i tot en moltes de les peces que ens agraden als seus seguidors ni els hi cal ( Barcarola, Ven y Ven, La Nave, qualsevol sardana... ).

Els últims treballs son fantàstics, potser més comercials, però l'autèntic i genuí Port-Bo es el que puja dalt de l'escenari i som molts els que esperem un cd al més pur estil del grup, o sigui en Fonsu, en Mineu, en Carles i la seva guitarra, un cd del Port-Bo "puro y duro ".

A reveure

Silvia / Sunsi

Unknown ha dit...

Hola amics i amigues del blog.
Com va l'estiu?aprofito que la meva nevoda s'ofereix a fer contenta la tieta-avia una estona i deixo el meu comentari.

Vaig ser una setmana de vacances a Tamariu i estava contenta de poder anar a la cantada de LLafranc i esperant saludar-vos al grup i a alguns de vosaltres.
Hi havia molta gent i ambient però vaig tenir una sorpresa que no esperava;que el grup cantava el mateix dia a Begur i com diu la Lali d'Andorra van marxar depressa després de l'actuació!em vaig quedar com una nena que li donen un xupa-xup i quan està a la meitat li treuen i li diuen;ara prou!!
Això si que no ho esperava!
La cantada va ser molt bonica i agradable en un indret tan magnific com LLafranch però hagués estat molt millor si hagués durat més estona i no hagués estat compartida..per una ocasió que vinc des d'Olot em trobo amb això.
Opino qque no haurien de coincidir les cantades d'aquesta manera.
Hi eres Anna Maria?
Vais passar uan setmana molt bonica,gaudint del mar,vaig passajar-me pel camí de ronda i vaig collir aquelles campanetes grogues que dius que esclaten de grog lluminós cada matí quan s'obren i que et fan tan contenta.
Les vaig tenir a la meva habitació tota la setmana.
Com van les cantades aquest estiu?
m'en alegro de que passesis la del teu sant a la cantada de Les Planes i que ho passesis tan bé.
M'hagués agradat saludar-te i a en Tony i la Silvia si hi ereu i al tot el grup es clar..a veure si em puc escapar el setembre i venir un altre cop.

Unknown ha dit...

Referent al comentari d'en Vador opino com la Silvia i aprofito per dir que vaig trobar el grup Port Bo més en forma que mai.
Va ser una cantada més curta però magnífica i m'en vaig emportar un bon record.
Anna Maria has emfatitzat molts cops que el grup Port Bo sonen tan bé en directe com en gravació i que en aquest sentit mai defraudaran el seu public i és ben bé així.Només cal anar a una cantada i comprovar-ho Vador.
Són fabulosos!

Cada cop que escolto el cd més m'agrada i a casa més el gaudim.
Ulls Verds amb la filla d'en Carles és una meravella i molt bona pensada;Carles la teva filla és monissima i s'assembla molt a tu.Felicitats i per molts anys!

Anna Maria m'agraden molt sempre els comentaris que fas,els he anat seguint,els de les lletres poètiques i el de Records d'Infant que el vas brodar.
Aquesta de Nineta és molt tendre també i vessa amor de pare naturalment.El meu pare al cel sigui també em deia nineta..no us ho deia el vostre de petites?

En Carles és sens dubte per mi un dels millors compositors catalans i desitjo que cada cop la seva obra sigui més i més coneguda i gràcies a aquest blog penso que això s'està aconseguint.

Bé doncs, que seguiu passant un bon estiu,anant a les cantades i després reflectint-t'ho al blog amb comentaris i reportatges.
Petons per tothom.
Quimeta.

Unknown ha dit...

Hola de nou.Escolteu;deu n'hi dó amb aquest blog que té la tieta enganxada a l'ordinador i la xarxa!

Jo no sóc aficionada a les havaneres però no em quedarà més remei que mirar-me el blog quan tingui més temps passat l'estiu.

De moment el disc m'ha sorprés perquè esperava les típiques cançons marineres i em trobo un cd deliciós,romàntic,trepidant,diferent i amb molt estil i classe.
La meva preferida;El Capità!una delicia!També Ulls Verds i la Trifulca..bé tot en general em sembla bonissim.
Enhorabona als Port Bo.

I el que també vol matissar la tieta és que opina també que els Port Bo no necessiten gravar amb famosos per tenir èxit perquè per si sols en cada cantada demostren la seva vàlua però no comparteix Silvia i Sunsi que els ultims discos s'els pugui titllar de comercials.Són sempre ells,diu la tieta,els Port Bo de sempre amb magnifiques veus i un arranjament musical i unes companyies a la seva alçada que encara fan lluir més els seu carisme com a artistes i arriben a un públic més ampli.
Esperem que segueixin sempre endavant,gravant sols o en companyia són UN GRUP MAGNIFIC!

Ah i si parlem de cantaires atractius la meva opinió és que l'Alfons i en Carles en són un bon tros!!eh noies?
i la tieta al seus 80 anys...ho té molt clar!
A reveure amics!
Elvira Gascó

Unknown ha dit...

M'agrada molt obrir el blog i gaudir de nous comentaris sempre interessants i també polèmics.
I he pensat deixem dir alguna cosa perquè sino l'Anna Maria pensarà que està sola al blog.

T'aplaudeixo des d'Andorra noia.Llàstima que no et pugui arribar el so!!
TU MEREIXES!!fantàstics aquest darrers comentaris sobre tot els dos ultims.
Que es pot dir més tan cert sobre el grup PortBo,ben dit i argumentat amb tanta convicció?

Jo,com diu la Silvia, per res comparteixo el que diu en Vador.
Am el que discrepo Silvia és que per mi l'autèntic Port Bo és tan el que puja a l'escenari amb una guitarra com el que enregistra treballs fantàstics amb artistes de renom i d'altres formacions.
Com s'ha dit són ells en tot moment,un grup sensacional,del bo i millor de Catalunya.
No hi ha distinció.Per mi tot és part del seu èxit al 50%;les cantades de tots tres i els cds.
Hi ha molta gent que no tenen l'oportunitat d'anar a gaires cantades o potser a cap en directe durant un temps i gràcies a els seus treballs discogràfics el conèixen i admiren tan o més que el qui té l'oportunitat d'anar a una cantada.
Jo sóc una gran fan de la Barbra Streissand i no l'he pogut veure mai en directe!
Sobre el tema de comercial o no per mi el que s'anomeni un treball com a comercial,no és res recriminable.Això no converteix un llibre o un dics en més bo o dolent...molts cops bo i comercial van ben plegats.No és pas res dolent,ben al contrari,col.laborar amb artistes coneguts i això no els
treu personalitat en abssolut.

Unknown ha dit...

A mi francament m'agraden més els treballs dels ultims temps amb un bon acompanyament musical.
En directe m'encanten perquè omplen l'escenari amb les seves magnifiques veus i la seva simpatia i saber estar,llavors com que els veig ja no cal res més,però en un cd,és diferent,al no tenir res més que el so musical i les veus,al no poder veure'ls i gaudir de tot un conjunt de coses;veus,entorn,personalitat del grup..llavors m'estimo més un cd amb fantàstic acompanyament musical com Entre Dones,Busca'm a l'Empordà i l'esplèndid Clàssics.

Ja hi van haver treballs com Arrel de Tres i A Cau d'Orella i d'altres on podem escoltar el grup sol i la guitarra,jo com he dit m'estimo més els treballs amb bon acompanyament musical..el piano de l'Antoni Mas,el saxo d'en Pep Poblet i el que convingui.

M'ha agradat molt Anna Maria això de que "marquen estil" i de l'harmonia i sentit musical i interpretatiu exquisits.

Quin bon sopar a Perelada devies passar!

I Quima,vostè als 80 anys i els que vinguin,NO PERDI MAI EL GUST PELS HOMES ATRACTIUS! i tan que en són en Fonsu i en Carles,si es tenen ulls s'ha de mirar!!eh Anna Maria que en dius??tu molt prudent i fineta parlant de poesia i melodies... però ja que unes enamorades dels Peix Fregit van encetar al tema...i tot fa havanera no amics i amigues?

Molts petons des d'Andorra.

Petons per tothom

Unknown ha dit...

Que els Port Bo són un bon grup,dels millors,ho sento a comentar ja fa uns anys.
Ara feia uns dos anys que no havia anat a havaneres i aquest any he tingut la sort que han actuat a Sant Gregori i ho vaig poder comprovar i m'afegeixo a l'opinió generalitzada.

Tot i que era un sopar multitudinari on la gent xerraven i feien gresca i això poc o molt va durar tota la cantada,el grup Port Bo amb la màxima simpatia i paciència ens van oferir boniques cançons i molt bon rotllo.

Ara he de dir que he conegut el blog per la noia de Platja d'Aro que va sopar a la vora meu i que es va passar l'estona parlant-me del grup,d'aquest blog i molt de les cançons d'en Carles Casanovas.
I és que no vas gairebé menjar nena,sempre estàs tan desganada?
ets molt xerrameca i a la nit s'ha de sopar maca,però tu tenies més ganes de parlar que res!
que d'havaneres i de l'aire del cel no es viu!ja li dic també a la meva filla que en ni sopa per culpa del facebook!

Va ser un sopar molt divertit i una nit molt maca això segur!

M'agrada molt el blog Rosa Mª.Tenies raó és preciós i m'hi entretindré aquesta tardó.
Però el que he vist per sobre aquesta tarda m'ha agradat molt.

Unknown ha dit...

No vaig poder comprar el disc aquell dia però el compraré tan bon punt pugui.
Barquejant el tinc i tens raó en el teu ultim comentari és un 10.
D'aquest que dius de la Pepa del Port no t'en puc dir res.No el conec.
Després tinc el del Palau,un d'antic crec que A Cau D'orella i Busca'm a l'Empordà que em va portar de Palamós la meva jove fa dos estius.

Molts simpàtics els teus amics els Port Bo a més de bonissims artistes.
El de la guitarra,en Carles eh? no parava de riure mentre el seu company feia aquelles presentacions tan elaborades.S'ho passava de conya!

No sabia Rosa Mª que hagués composat tantes i tantes cançons aquest senyor,tan bones i sobre temes diferents.Veig que el blog Port Bo està molt dedicat a això i que n'hi ha una mostra a Cançons.
Ho trobo molt bé.Ho heu fet molt bé perquè l'art musical que tenim a Catalunya s'ha de donar a conèixer i donar-li tot el suport que puguem.

El que em vas dir del grup Port Bo de que són esplèndids professionals i uns apassionats per la música i el cant que ho donen tot en cada actuació i en cada disc és el que recordava i vaig tornar a comprovar l'altre nit a Sant Gregori.Van tenir molta paciència amb tots nosaltres i el sopar i tots plegats ho vam passar molt bé.

No sabia que els Port Bo i el seu compositor tinguéssin una eina de suport tan bona a internet.Sensacional i per molts anys!

Però meja nena!que de les cançons romàntiques i la música un no s'alimenta.
Si fas el mateix a totes les actuacions amb sopar...ets molt bufoneta però com la meva filla de sospirs i mirades a la lluna plena no es manté la salut i la boniquesa.
Et convindria passar una temporada a pagès,que ja t'empaitaria la gana.

Gràcies per la teva companyia alegre i xerrameca i ja et pots creure que votaré,aniré seguint el blog quan pugui i m'escoltaré les cançons del teus admirats Carles i el grup Port Bo.

Records a la Costa Brava.
Carmeta Solà

Unknown ha dit...

Camins (Entreforc)

Fa temps que en els teus ulls no hi veig guspires,
que fàcil és llegir-te la mirada,
la dolça lluminor d'aquella cara
i l'encant del teu somriure ja fa dies que no els veig.

Fa temps que els teus petons passen factura,
les teves nits d'amor compten setmanes,
ja no recordo l'ultima abraçada
submergida en la desgana
vius la farsa del carrer.

Que no estic disposat a ser presència,
per viure no n'hi ha prou amb respirar,
jo vull tornar a sentir aquell
goig de viure,
jo vull tornar a sentir el goig d'estimar.

Que gran és ara el llit que justejava,
etern és ara el temps que ans ens faltava,
deixem que el nostre vol faci niuada en una altra serralada i tornem a començar.

Aviu tenim davant un entreforc.

Lletra; Carles Casanovas

Música; Josep Bastons

Disc:Entre Dones 2010

Unknown ha dit...

Un bolero trist però realista i esplèndid.El millor bolero de desamor en català diu l'Anna Maria,una enamorada de les cançons del mestre Casanovas i jo li dono la raó.
Camins (Entreforc) el millor bolero català de desamor,No Sé, el més apassionat tan per lletra com per magnifica melodia i Pensant en Tu el més romàntic i dolç.

Què en penseu companys? Esteu amb mi

Si és que Pensant en Tu és un bolero...aquesta és la meva tria.
Tres sensacionals boleros en català.

Una urgència inesperada...ho sento.
A la nit continuo.

Unknown ha dit...

Aquesta tarda us deixava la meva opinió sobre tres boleros en català dels mestres Bastons,Casanovas i Mas i us demanava si en pensaveu el mateix.

Camins m'agrada més cada cop que l'escolto.La música és molt melodiosa i la lletra descriu a la perfecció tots els "simptomes" d'una relació que ha perdut la màgia dels primers temps i que s'està acabant sumida en l'aburriment.Molts ens hi podem sentir identificats..
Les frases han estat molt ben trobades i són a la vegada realistes però també poètiques.
Us he deixat la lletra perquè encara no l'haviem posat al blog i ja que veig que hi ha nouvinguts i força gent que el visiten,aquesta lletra dura però també poètica d'en Carles Casanovas no els deixarà indiferents.

Aquest estiu només he pogut anar a les cantades de Barcelona,on he passat uns dies de vacances amb familia del Clot.
He de dir que va ser una alegria escoltar el grup a Sants però que aquestes cantades a la capital i amb tanta gent..no són pas el mateix que a la costa o en un poblet bufó.
Si pensem en l'entorn,com a vegades ha dit en Tony...no es pas el mateix ni de bon tros.
Ells ho fan al 100% bé però en un marc com Begur o Palamós encara en gaudeixes molt més..llavors ja és de cine o de somni com diu la noia que no para de comentar ni per vacances!eh nena?

M'en alegro molt de que hagis passat un bon estiu a les cantades.
S'et llegeix molt contenta.I també de que hagis fet nous amics que llegeixen el blog.Veus com sempre hi ha gent maca que val la pena conèixer? això és l'unic que has de valorar.
M'ha agradat molt els teus ultims cometaris sobre el grup,sobre tot els d'aquest mes d'agost,és del millor que has escrit.
Estaré molt ocupada però intentaré d'anar-vos seguint.
Una abraçada per tothom.

carmina ha dit...

Bona nit amics del blog.Avui també vaig tard com tu Anna Maria.Estic de cangur de la meva neta que s'em ha despertat i he pensat d'entretenir-me amb el blog.
Han anat bé le vacances? però tu de blog no en fas eh? des de principis d'agost que no he comentat perquè he estat de vacances a l'alta Cerdanya i Conflent d'on és el meu marit;català del nord!

No he pogut anar a cap cantada però a vuere si baixo a Barcelona per la Mercè.Encara no tinc el disc tampoc.A veure si m'el porta la meva filla del Corte Inglés dissabte i puc per fi escoltar-lo i comentar.

Sobre aquest darrer comentari sobre boleros,balades,havaneres...t'has deixat Colors..ai,ai,ai,que ja no t'en recordes i si no en parlem nosaltres..qui en parlarà?que diries que és? una havanera?

Com sempre és un gust llegir-te maca.En Tony dóna vida i color a els reportatges i tu dones color,llum i guspires al blog Port Bo.
No és pagat el que has fet per aquest blog Port Bo noieta,encara que avui en dia el carinyo i la bona voluntat no sé si s'aprecien gaire perquè el que ens mana és el diner.
Però tu ho fas amb il.lusió i això és el que compte.
Els darrers comentaris des del 23 d'agost arrel dels comentaris d'en Vador han sigut espectaculars,super ben fets i argumentats i t'aplaudeixo com la Lali d'Andorra.
Em quedo amb el que dius de l'harmonia i sentit musical i interpretatiu exquisits del grup Port Bo i de que marquen estil.
Això ha estat molt bé.
No deixis mai d'escriure maca.
Doncs es veu que la meva neta ja dorm i jo també l'acompanyaré.
Prometo deixar el meu comentari a A Cau d'Orella.És veritat que cap cançó del Mestre Casanovas ha de quedar sense comentari!
Bona nit i una abraçada.

Maite ha dit...

Port Bo ha estat aquesta nit a Martorelles (09/09/2010) i encara que hi anava només per acompanyar a la meva mare la veritat és que m'han robat el cor. Unes grans veus i una fantàstica actuació!

Moltes gràcies per tot! M'ho he passat d'allò més bé.

Ah! I gràcies pel mocador, maca! Tot un gust haver-te conegut! :)


Maite.

margarida ha dit...

Vinc cap el blog Port bo per felicitar als seus seguidors.
Estic amb vosaltres que el nombre o la quantitat no són molts cops importants sino van acompanyats de qualitat i que està calt que aquestes coses no s'ha de prendre com una cursa ni molt menys.

1000 comentaris es diuen aviat...però són 1000 comentaris que ens han enganxat a tots,que ens han fet passar bones estones i que com he dit al meu comentari a Pensaments (Cançons) han aportat amb els reportatges d'en Tony un bon gust i inetrès indiscutible.

Jo penso Anna Maria que s'ha de ser com dius molt mesquí per no entendre que sí uns seguidors volen ser-hi i comentar assiduament,són lliures de fer-ho.
Per mi tots els grups del blog són molt bons i els meus preferits són els Bergantí però resulta que els Port Bo tenen més seguidors que els agrada escriure i a una noieta com tu que ha donat molt de joc i que va saber seguir la broma del principis i continuar amb poemes als que s'hi van afegir nous temes,comentaris intimistes i votacions.

I tots crec que ens hi vam afegir amb ganes i molt bon rotllo.
Per mi ha estat un plaer.

Felicitats a tots i també al grup Port Bo que tenen un mitjà a internet sobre ells i les seves cançons relament espectacular i immillorable.

margarida ha dit...

Sapigues nena,que he deixat el meu comentari per A Cau d'Orella i Pensaments que,com dic, el recull de comentaris que la Quima va deixar a sota són del més bo que s'ha escrit al blog.

Segona cosa;aprofito Tony per demanar a Cançons la marevellosa Enyorança d'en Pere Fort,potser l'havanera més dolça que s'ha composat amb Vestida de Nit i Pensaments.L'altre dia amb els amics i la familia a Tamariu és la conclusió a la que vam arribar.
Podrà ser? amb la música de Vestida de Nit?
Gràcies bailet!

I la més "coquetona" (m'ha fet gràcia aquest adjectiu Anna Mª)Pescador Sóc d'una Cala!

Aquest estiu la nostra mainada amb la d'un amics l'han cantada i disfrutada fins tornar-se roncs.
És una havanera per ensenyar a la mainada,ja ho vam dir,i que disfrutin amb ella; a la platja buscantcrancs,a la sorra,de passeig pels camis de ronda...els vents,el peixos,la lluna-fanalet riallera...
i tots per torns entusiamats amb;sibufa la tramontana i no puc anar a pescar,jo faré la migdiada....

Carles Casanovas i Jaume Burjachs;un valset genial,genial!!!

I que consti que no només per mainada...ideal per cantades d'havaneres que ni fet esprés!

Fantàstic que el grup Bergantí la canti!

Bona nit i a reveure amics!

Unknown ha dit...

Bona tarda de diumenge a tothom.
Estic entristida perquè la meva neta Sònia,que em posava els comentaris,s'ha quedat a estudiar a Anglaterra.Si queda tot l'any i jo la trobaré a faltar molt.
Avui és la meva neboda qui m'ajuda però no podré comentar tan sovint.
Emperò seguiré el blog que tan bones estones m'ha fet passar i estaré pendenta del que s'hi fa i si diu.
Un blog que dius Margarida és exmple de bon gust en totes les seves seccions i comentaris.
Jo he estat molt joiosa de colaborar-hi i en concret el blog Port Bo em sembla també el més magnific i millor mitjà de seguiment i afecte que té el grup Port Bo a internet.
1000 comentaris d'afecte,suport i viu interès per la seva música i sobre tot,per l'obra d'en Carles Casanovas Rigall.Pels seguidors del blog Port Bo i per molts altres el millor lletrista actualment de cançó de taverna.
Un petó molt fort per tots tres Port Bo.D'una avia de 80..ja sé que faria més gracia d'una més joveneta però el temps ha anat passant per les dones de la meva generació..que hi farem!

Unknown ha dit...

També deixo el meu comentari per a Cau d'Orella que no sigui dit que no admirem les cançons del mestre siguent seguidors del blog Port Bo i és una bonica i afectuosa manera de reconèixer la seva obra i donar-hi suport.
Una marevellosa secció la de Cançons Tony.
També vull agraïr-vos l'acollida a la idea que vam tenir amb la Sònia d'aplegar els comentaris sobre Pensaments sota la cançó amb els preciosos dibuixos de la transcripció que va posar en Tony.

Per mi també és una de les coses més boniques que s'hi han deixat el blog amb les cròniques d'en Tony.
És digne de llegir i de que quedi sempre pel record.
Gràcies a tots els que hi heu valorat.

Unknown ha dit...

Quin goig la cantada de Martorelles que descrius Anna Maria.Es a la vora de la Roca del Vallès aquest poblet?
No solen a ser tan ben preparades les cantades això segur.

Ahir a la tarda la germana de la meva cunyada em va parlar de la cantada del dia de Santa Anna a Les Planes d'Hostoles.Ella és d'Amer i va ser-hi.Em va dir que va ser una mica rara perquè la gent es van quedar fent rotllana a la plaça apartats de l'escenari com si esperessin que algú comences a ballar les cançons!i en Carles va comntar que s'apropessin però sense massa èxit sembla.
Tu vas comentar que hi vas ser-hi i et va fer molta il.lusió perquè era el teu sant però havent llegit com n'estàs de contenta del públic de Martorelles,que deus pensar del públic de la Garrotxa? com quedem els garrotxins de raros i esquerps?
Però va agradar la cantada eh que sí?la germana de la meva cunyada diu que van ser unes bones acaballes de la festa major amb aquells senyors guapos i amb raig de veus(això m'ha dit).

Diga'm que la meva neta estarà bé a Anglaterra nena!

Petons per tothom i fins quan pugui.
Quimeta

Neus ha dit...

Felicitats també al blog Port Bo per aquest nombre de comentaris de seguiment al grup i a en Carles Casanovas.
Heu fet uan feina única i sensacional.

El meu comentari és pel bolero Camins (Entreforc).
Sempre realteu la part poètica de les lletres,en aquets cas jo vull deixar un comentari no sobre la poesia de Camins sino sobre el missatge d'aquesta excel.lent lletra.

El títol Entreforc (Encrucijada), els dos cops que he sentit la cançó en directe,i la lletra que heu posat fa poc m'ha fet reflexionar sobre la vida i els entreforcs que ens hi trobem.

Entreforcs que ens poden portar a la felicitat o a l'ensopiment i l'error més angoixant.
No solament en el cas de parella sino en el de l'amistat o qualsevol altre vivència de la nostra vida.
L'entreforc ens fa triar per una banda entre la rutina,la inercia,la covardia,la hipocresia,el no actuar...o actuar malament quan sabem perfectament dins nostre que això ni ens fa feliços perquè és una felicitat ficticia i pobre...quan a l'altra banda hi ha la sinceritat,el deslligar-se de tot el que es vell i insicer,l'amor acabat de néixer fresc i incondicional i...amarat de guspires,la llibertat de no sentir-se atrapat per el que sabem perfectament que només és interès i ens fa actuar malament...

Aquesta frase que t'agrada Anna Maria,deixe'm que el nostre amor faci niuda en una altre serralada,per mi resumeix el que m'aporta la cançó;siguem valents i tinguem coratge per canviar i abraçar el nou amor,amistat o treball i apartem el vell interès i la vella cobardia que mai ens farà feliços.

Una lletra molt bona mestre!
Les havaneres i cançó de taverna a més de ser poètiques ens porten veritables missatges sobre la vida,molt encertats i que conviden a la reflexió.
A reveure i molta sort Tony.El blog i tu ho mereixeu!
Neus Brugada

Silvia ha dit...

El passat dia 08 es va celebrar el que de moment serà l'últim Acoblats. El lloc, Caldes d'Estrac i si no vaig errada era el primer cop que aquest espectacle es feia a l'aire lliure.
Malauradament el temps no va acompanyar gens ni mica, 2 hores abans va començar a caure una pluja com feia dies que no es veia, la riera del poble baixava cap cop amb més força i el pitjor de tot tal i com estava el cel, allò no tenia cap pinta de voler-se arreglar.
Peró la professionalitat de tots el musics es va fer palès un cop més. Varen donar marge fins 2 hores desprès del previst per decidir fer l'espectacle i aixi va ser. Com varem comentar amb una amiga hi ha una cançó que defineix perfectament aquest dia “El capità”, només un bon capità podia fer que la nau d'Acoblats arribes a bon port i per sort no en teníem un de capità sinó varis, el director de cada formació ( Casanovas, Camós ), el mestre Antoni Mas i molt especialment el responsable del muntatge, so i llum en Marc Carreras.
Gràcies a tots ells l 'espectacle es va fer i com no podia ser d'un altre manera, varem gaudir tots els que allà ens trobavem un cop més de la música de la Cobla Montgrins, de les veus del grup Port-Bo i de l'acoblament de tots dos que tan ha agradat als seguidors de totes dues formacions.

Jordi ha dit...

Em van arribar noticies d'aquest blog al concert de Martorelles i vull contribuir amb la meva oipinió.
No he pogut pas llegir el munt de comentaris però si els del mes de setembre.

Agraeixo el comentari sobre l'organització del concert al meu poble i sobre els elogis al públic.
La veritat és que va ser un concert molt bo.Sensacional,dels que més he disfrutat quan he anat a havaneres.
El públic és veritat que es va entusiasmar i van aplaudir fins cansar-se però és que no n'hi havia per menys;el grup Port Bo van fer una actuació si em permeteu "collonuda",sensacionals és poc.
El Carles Casanovas va dir que no erem més collonuts perquè no erem més,és que un grup collonut ha de tenir un públic collonut.,.entre tots ho fem tot!!

Vull felicitar-los des d'aquest blog,demanar-lis que tornin l'any que bé i que per molts anys ens facin feliços amb tan bona música,professionalitat,simpatia i repertori.
Em sembla que si el concert hagués durat una hora més tothom s'hi hagués quedat de mil amores.

Les cançons de la primera part van ser força diferents del que estem acostumats i un bon canvi al meu parer.Les de la segona part ja més conegudes de sempre.
A la meva dona li va agradar molt la sardana de Berga,Penso en Tu crec que es deia i una també de molt romàntica dels Pensaments.
A mi em va agradar molt la polca del bon profit i tots a taula i el chotis en català.

Jordi ha dit...

Em van arribar noticies d'aquest blog al concert de Martorelles i vull contribuir amb la meva oipinió.
No he pogut pas llegir el munt de comentaris però si els del mes de setembre.

Agraeixo el comentari sobre l'organització del concert al meu poble i sobre els elogis al públic.
La veritat és que va ser un concert molt bo.Sensacional,dels que més he disfrutat quan he anat a havaneres.
El públic és veritat que es va entusiasmar i van aplaudir fins cansar-se però és que no n'hi havia per menys;el grup Port Bo van fer una actuació si em permeteu "collonuda",sensacionals és poc.
El Carles Casanovas va dir que no erem més collonuts perquè no erem més,és que un grup collonut ha de tenir un públic collonut.,.entre tots ho fem tot!!

Vull felicitar-los des d'aquest blog,demanar-lis que tornin l'any que bé i que per molts anys ens facin feliços amb tan bona música,professionalitat,simpatia i repertori.
Em sembla que si el concert hagués durat una hora més tothom s'hi hagués quedat de mil amores.

Les cançons de la primera part van ser força diferents del que estem acostumats i un bon canvi al meu parer.Les de la segona part ja més conegudes de sempre.
A la meva dona li va agradar molt la sardana de Berga,Penso en Tu crec que es deia i una també de molt romàntica dels Pensaments.
A mi em va agradar molt la polca del bon profit i tots a taula i el chotis en català.

Jordi ha dit...

Suposo que ja deu ser al blog però com que no puc llegir-ho tot em podreu dir els discos on hi ha la polca,el chotis i aquesta tan romàntica que la meva dona m'està ara dient del somriure d'una noia recordat en els pensaments.
tampoc tinc clar on és la sardana i la de Penso en tu.


El nou disc no el vam poder comprar però ens el portaran de Barcelona del concert de la Mercè.
No hoipodrem ser però....segur que tan bo com el de Martorelles no serà.No ens poden atrapar pas a la capital!

Enhorabona pel blog (que encara ens hem mirat ben mirat)i als Port Bo i al Carles Casanovas que l'hem descobert com a compositor de forces més temes que Lola La Tavernera.
Enhorabona!!
I gràcies pels elogis sobre el públic de Martorelles Maria.

Unknown ha dit...

Bona nit i benvingut al blog Jordi de Martorelles.
Se us veu molt entusiasmats amb aquesta cantada.
L'Anna Maria n'ha parlat molt bé i tu estàs molt animat també.

Hi ha molt per veure al blog.
Mireu-se els reportatges de les cantades del Tony mentre escolteu vàries cançons i la secció Cançons amb música i les lletres.

Allà hi trobareu PENSAMENTS,així és diu la cançó i veureu quins bonics comentaris s'hi van deixar.
A la teva dona li agradarà molt i ha de saber que va ser votada l'havanera romàntica més bonica.

El chotis LA BOTIGUERA i PENSAMENTS són al disc ACOBLATS,un magnific recull de cançó de taverna amb la cobla Montgrins.
La sardana LES AROMES DE QUERALT i PENSANT EN TU són al nou disc ENTRE DONES.
La polca ara no ho recordo.
Segur que l'Anna Mª que es connecta sovint i és una gran enamorada de l'obra del mestre Carles Casanovas ens ho recordarà.
Ha fet una feina molt interessant comentant i difonent l'obra d'aquest músic empordanès.
Molt de gust Jordi.

El Mulato Genaro no la conec però ja miraré d'escoltar-la Anna Maria.
És una lletra que es veu que segueix la linia de les havaneres clàssiques o antigues.
M'agrada el tros ay señor...li dóna aquest toc especial d'havanera antiga en castellà.
Aquesta no és tan coneguda i està molt bé que l'hagis posat.
No sabia que en Carles en tingués en castellà.Molt bona en aquesta linia.

Noche de Invierno és molt melòdica i amb la veu d'aquesta cantant és fa una delicia d'escoltar.

Una abraçada per tothom.

Silvia ha dit...

Hola Jordi !
Benvingut al blog de les havaneres.
La polca EL CONCERT, la trobaràs al disc Busca´m a L´Empordà, un dels millors treballs discogràfics del grup, on també hi es l´havanera EL MULATO GENARO, que va deixar la Anna Maria.

Arreveure

Jordi ha dit...

Gràcies senyores per tota la informació.
Avui m'he mirat Cançons i Noticies.
Està molt bé aquest blog.És un bon suport a les havaneres que si que no tenen tot el reconeixement que haurien de tenir culturalment al nostre pais.

El que he trobat a faltar és més informació o entrevistes sobre autors (els que hi ha veig que ja són morts) i sobre els discos del grups del blog.Això estaria molt bé per conèixer i poder comprar el seus treballs tiguent en compte els bons comentaris que hi heu deixat.


La meva col.laboració és una lletra que m'ha passat el meu gendre que en ell li agrada molt i diu que s'hi sent identificat..ell i algún amic.
Segur aque la sabeu de sobres però he vist que no és a Cançons i és molt bona.
A reveure amics i amigues de les havaneres.

Jordi ha dit...

La Xalana

Quan canten les orenetes
atrenc d'alba al demati
quan el sol tot just desperta
amb els amics fem camí.

La barqueta aparellada
tot a punt per anar a pescar;
el volantí a sa galleda
i la cuca per escar.

Com belluga la xalana,
no s'atura,no està quieta.
Sino fos la tramontana
i el vaivé de la barqueta.

Quina engoixa que m'espera
amb aquella suor freda
marejat,sacsejat i avorrit
amb lo bé que podria estar al llit.

Els companys;pica que pica
tot rient i tot cantant
se serrans i julivies
es cubell van emplenant.

A mi no em piquen ni els gombits
només faig que badallar
si el mareig fos havanera,
jo ens seria un recital.

Com belluga la xalana...

...que per quatre serrans mal comptats,ja aniré a comprar el peix
al mercat.

Lletra:Carles Casanovas
Múisca:Josep Bastons

Jordi ha dit...

Amics del blog,encara estic mirant tot el que hi ha per aquí,que no és poc...veig que hi ha moltes cançons d'en Carles Casanovas..no sé si s'haurà repetit La Xalana..si és així ho sento.

Fantàstic aquest blog de seguiment als Port Bo i al Carles Casanovas.
No es pot demanar res més.
Felicitats a aquest grup i als seus incondicionals.Ja sabem on trobar bons comentaris i seguiment d'aquest grup i el seu compsitor a internet.
Enhorabona!!

Unknown ha dit...

Vinc al blog Port Bo tot i no ser-ne gran seguidora però Anna Maria en faries encomanar ganes a tothom!

Moltes gràcies Tony i Anna Maria per la informació ràpida i correcte.Quina empanada teniem!!

Us felicito Anna Maria i la resta dels teus companys per aquests més de mil comentaris sobre el vostre grup i compositor favorit.
I comentaris com tu dius amb esplèndida informació sobre els Port Bo i el Carles Casanovas.
Quantitat i qualitat que en aquest cas van de la ma.
Obrir un blog i trobar-se aquest desplegament de suport,carinyo,bon gust i informació sobre un grup d'havaneres i el seu compositor no passa sovint i és tot un plaer i de molt agraïr.
Us felicito de tot cor i també al grup Port Bo.

No tinc el nous disc però aquesta cançó de la barca i l'infant m'ha cridat l'atenció com la d'en Tòfol Mus i la de la Pepa del Port, un molt bon homenatge a les dones d'una generació que encara té molt per ensenyar-nos.

Petons i fins la propera.

Unknown ha dit...

VISCA LES HAVANERES I EL GRUP PORT BO!!!
Quina sorpresa trobar-me amb aquest SUPER BLOG de suport i seguiment als PORT BO!quina passada!!

La cantada de la Mercè va ser tot un èxit.Que no diguin els gironins que a Barcelona no rebem calurosament els bons artistes de les seves comarques.
Unes veus espectaculars,un repertori fabulós i una simpatia i professionalitat que va brillar a la nit de la MERCE,la nit de Barcelona,la nostra nit i la de tots els catalans d'arreu del pais que són sempre benvinguts i estimats a la nostra ciutat.

Fantàstic el nou disc,dels millors que han tret al mercat;Noche de Invierno,El Capità,Camins,La Trifulcaaa!! que m'en dieu d'aquesta cançó genial com les antigues cançons catalanes picants del teatre??,Ulls Verds,Pensant en Tu..ESTIC ENTUSIASMADA!!

I en aquest concert em van parlar d'aquest blog a internet!
M'he quedat una bona estona bocabadada..el JUST HOMENATGE a un dels grups més emblemàtics de Catalunya i a un compositor genial com és en Carles Casanovas que ja sabia que era bo i anomenat dins l'havanera però aquesta pila de cançons i creativitat la ignorava sincerament.
Faré corre la veu i parlaré d'aquest super blog que em sembla una idea genial d'un noi que es veu força jove per la foto.
Felicitats Tony Foixench.
Felicitats amics dels Port Bo pels vostres mil super-comentaris.
Felicitas Port Bo i Carles Casanovas per l'incomparable suport que esteu rebent en aquest mitjà i pels 44 anys d'omplir el món de l'havanera de color,melodia i amor a la música i a la vostra terra.
Molts petons.Mercè Rozas

Silvia ha dit...

Hola Mercè

Benvinguda al bloc i molt especialment felicitats pel teu sant. Reialment la cantada de dijous va ser de les millors dels darrers anys de la nostra Festa Major. A Barcelona el Port-Bo té un bon nombre de seguidors i se'ls estima molt, com normalment passa allà on actuen, cada cop que canten a Bcn el ple està assegurat.
Afortunadament ens visitant sovint al llarg de la temporada.

Arreveure

Unknown ha dit...

FORMIDABLES PORT BO a la festa de la Mercè 2010!! i una gran sorpresa Mercè aquest blog que m'has ensenyat.
Ei,sou tot una colla d'assiduos però el blog estar obert a tothom oi?
Si ho haguéssim sabut abans!
és formidable que hi hagi un blog Port Bo a internet amb un seguiment de les seves cantades i "vida havanera" tan ben lograt.
I molt important la mostra de treballs d'en Carles Casanovas.
És molt bon compositor i ja haurem de "remenar" per aprendre coses de les seves cançons amb aquests 1000 comentaris però valdrà la pena perquè els que he llegit dels ultims són una passada de ben fets.
Una bona i cuidada mostra d'interès i afecte.
M'ha agradat molt Bolenera,Un Cant d'Amor i La Sirena i la LLuna que no coneixia.Quina bona idea aquest apartat de les Cançons.

Jo vaig anar a veure A Prop del Mar l'any passat a Barcelona i en vaig quedar enamorada.Va ser una meravella.El tornaran a fer?
I com a col.laboració al meu primer comentari voldria deixar la lletra de A Prop del Mar del senyor Antoni Mas,una cançó que em va arribar al cor i m'estimo.
Felicitats per tot el blog Les Havaneres d'en Tony Foixench que em miraré amb tot detall aquesta tardor.
A reveure i visca les havaneres!!

Unknown ha dit...

A PROP DEL MAR


LLetra i música d'Antoni Mas


A prop del mar,ben a prop d'aquell mar on plorant em va dir adéu ma dolça mare.

A prop del mar,ben a prop d'aquell mar que encara guarda la tristor de ta mirada que gosa despertar els vells records amb la remor de les onades.

Tots els diners i el poder que jo he tingut.
Tots els amors i els plaers que jo he viscut,em venen a recordar que l'oblit no es pot comprar,ni el tendre amor d'una nina ni el foc de la llar i malalt de melangia voldria tornar a prop del mar.

A prop del mar,a prop d'aquell mar on el meu pare em va donar tants consells savis.
A prop del mar,ben a prop d'aquell mar on vaig sentir el gust de la sal en els teus llavis,
fantasma que de nit truques al cor
enyoradis de somnis màgics.

Tots els diners i el poder....

Unknown ha dit...

FELICITATS AL GRUP PORT BO sempre fabulosos i millors cada any.
Vaig ser a Barcelona al Poble Nou,a Begur i a Calella.

Tot i que dir que m'agrada l'acordeó en un grup d'havaneres,els Port Bo són el grup de tres poderoses veus i una sola guitarra que fan vibrar d'entusiasme cada cop que els escoltes.SOU UN 10 nois i tot sempre va...COM HA D'ANAR!!!

I el valor afegit del millor compositor masculi actualment de cançó de taverna(la millor compositora femenina per mi l'Antònia Vilàs) el Carles Casanovas que aquesta temporada s'ha lluit amb les tres peces que ha composat,Camins,El Capità i La Trifulca.

No heu pogut estar més encertats en aquest blog Port Bo de difondre i comentar les seves lletres.
Els compositors catalans s'han de promocionar.És vital!!
És una de les coses que més m'ha agradat d'aquest blog.
Feu uns comentaris de les lletres del mestre per treure's el barret.
Felicitats Anna Maria i companyia.
Uns comentaris molt inspirats i amarats d'admiració i carinyo.
Senyora o senyoreta...ho fas molt bé!!per molts anys!

Un crack Carles Casanovas i sempre acompanyat dels millors,els mestres Mas I Bastons...amb les cançons sens dubte TOT US VA COM HA D'ANAR!!

La seves millors cançons per mi AL PIRATA JOAN TORRELLAS i (abans no l'he anomenat al blog Bergantí) i BOLENERA totes dues excel.lents i que mereixen tornar-se a portar al repertori.

Teniu raó que RECORDS D'INFANT és preciosa i té molta categoria.Ja va bé que ens l'hagin recuperat.
El que m'estimaria més sentir-la pel grup sol que per una cantant lírica.

La meva dona,la Concepció em diu q que també hagués votat PENSAMENTS i que feliciti als mestres Mas i Casanovas.
La considera dolça,tendrissima i molt original pel seu final inesperat i conmovedor...que tan agrada les dones.

FELICITATS PORT BO

Unknown ha dit...

I tan que encara em miro el blog!Felicita l'Antoni Mas de la meva part maca.
És una lletra amb molta saviesa i de persona que reflexiona com tu dius i amb valentia perquè als meus 80 anys us diré que des d'aquesta edat les coses enacara es veuen més com ell les reflexa.
Fer les coses en el present i no deixar-les per demà és de persona savia i valenta.
Allò de;ja ho farem...ja trobarem el moment...hi ha més dies que llangonises...és una trista perdua de temps i un enganyar-nos nosaltres mateixos per por a no enfrotar-nos a les coses i al que volem.Després quan arribes a la meva edat és molt dolorós pensar el que podiem haver fet i penedir-se de no haver-ho fet causa molta tristesa i ja no porta enlloc.S'ha de ser valent en aquesta vida i el missatge de la lletra de l'Antoni Mas requereix valentia.
Ja m'ho penso que a tu t'ha agradat molt el tros final i el que diu; quin sentit t'esperar ara que t'he trobat..segur que també.Ets una noia tan romàntica i sensible que totes aquestes lletres tenen molt significat per tu i les saps apreciar.
Et desitjo el millor a la vida maca.Doncs au,felicita al mestre i gràcies per tenir un record per mi.I tu com estàs? has passat un bon estiu?coma aneu per allà a marina?
has anat a més cantades boniques de final de temporada?
Molts petons maca.La Sònia està molt contenta a Anglaterra i ja ha fet amics.La meva neboda m'escriu avui el comentari.

Tony,molt bona sort amb el blog.El més important ja ho has fet;crear-lo i compartir-lo amb tothom.
Petons.Quima Gascó.

Unknown ha dit...

Estic llegint el blog quan puc des de l'altre dia;els reportatges,les cançons,els excel.lents,divertits i interessants comentaris del blog Port Bo.Aquest blog mereix guanyar aquest concurs!!
És tot un treball de recolzament i amor a un gènere que hauria de ser molt més reconegut i valorat.

M'han agradat i sorprés tots els comentaris sobre les lletres d'en Carles Casanovas.
Una idea molt original parlar del que inspiren les cançons d'aquest cantant que sempre sentim anomenar a les cantades d'havaneres de quasi tots els grups.
Són molt bonics i tan inspirats com les lletres objecte dels comentaris.Uns comentaris excel.lents per unes lletres que enamoren.

Tots els comentaris de Cançons són un plaer de llegir i sobre tot els de Pensaments i Un Cant d'Amor.
I he trobat molt ben fets especialment també el de Records d'Infant i Al Pirata Joan Torrelles.
És una feina excel.lent de debo. Per mi en Carles Casanovas és el lletriste més bo d'aquest gènere,com el Josep Bastons és el millor compositor de música.

Escoltar les cançons dels cds i llegir amb calma les lletres transcrites al blog amb els excel.lents comentaris i opinions és una esplèndida manera d'endinsar-se en l'obra d'un compositor català d'un genere que tan debo es vagi fent un lloc relevant al nostre pais i que ja ens captiva a molts.
PER MOLTS ANYS CARLES CASANOVAS i JOSEP BASTONS.
FELICITATS BLOG LES HAVANERES! JA SOU GUANYADORS PER L'ESFORÇ.

Unknown ha dit...

Jo també m'uneixo a les felicitacions pel Carles Casanovas.
Tan acompanyat o acompanyant,
com es vulgui, Josep Bastons i Antoni Mas és un gran creador de lletres de cançó de taverna.
Romàntiques,profundes,divertides i alegres.Aquest senyor cada any ofereix el que s'ha convertit en un amplissim ventall de creativitat pel món de l'havanera i no és d'estranyar que hi hagi seguidors que hagin sabut valorar-ho i deixar-nos aquesta esplendida mostra del seu treball comentat i difós a travès d'internet.Un mitjà que arriba a tothom en aquests temps.

Cançons que són més conegudes i cançons que no es coneixien tan o gens però totes admirades i presentades amb els seus bonics comentaris.Un gust de llegir i disfrutar-les.

Aquest any us hem escoltat a Palamós i a l'Estartit i sempre és un plaer disfrutar de les vostres veus sonores i l'harmonia del vostre cantar.

El nou disc,molt bo i molt diferent dels que heu fet fins ara i sempre amb gran qualitat.

FELICITATS PORT BO,FELICITATS CARLES CASANOVAS per totes les cançons de sempre i per les marevelloses d'aquesta temoporada i pels teus seguidors al blog Les Havaneres que tan bé han sabut presentar-nos la teva creativitat.
Amb això també,no hi ha dubte,que podràs dir que..tot va com ha d'anar!!
Salutacions des de Piera.
Mª Jesús Hernandez

Unknown ha dit...

És molt entretingut aquest bonic blog per quí és vulgui entrenir tot i aprenent i s'hi respira la mateixa alegria i harmonia que sentim en les havaneres.
Ahir em vaig distreure deixant el meu petit comentari en les cançons que més m'han agradat i ara ho acabaré.
Ja s'ha dit molt i estupendament ben dit però m'agrada col.laborar i sempre serà amé de llegir per tots els que visitin el blog.
Bona tarda i salutacions.

Unknown ha dit...

Molt benvinguda al blog Mercè.
Caram,has fet força feina.Més que jo que sóc mandrosa per escriure.
L'Anna Maria estarà molt contenta de que hagis deixat el teu parer a CANÇONS.
Ella és veterana del blog,ens ha animat sempre ha comentar (sense ni fer vacances!)ha defensat sempre el grup amb fermesa,amb ràpids i molt bons comentaris i sempre diu que la secció CANÇONS és molt important,que la tenim una mica deixada i sobre tot que no hi pot haver cap cançó d'en Carles Casanovas sense comentari.Al menys per part dels que comentem al blog Port Bo.
Jo també opino que és molt lògic que la gent seguidora dels Port Bo i en Carles estiguin contents i animats de deixar el seu comentari i donar-li suport d'aquesta manera, si coneixen el blog es clar.
Una manera bonica,carinyosa i com estem dient de bon gust.

CANÇONS ha quedat molt bé i dóna gust llegir el comentaris metre s'escolten les cançons.
És una secció per disfrutar.
Aquest vespre amb el teus comentaris Mercè me l'he tornat a llegir i es veritat que té un nivell molt bo i és un plaer llegir-la.

1000 comentaris plens de contingut que és el més important.No en fariem res de que hi fossin per omplir i no dir res de pes ni interessant.
És molt agraït que tinguin reconeixement i que s'en parli.
No té preu la feina feta.
Jo he col.laborat poquet però ho he seguit i estic contenta d'haver aprés molt en aquest blog.
Queda pel record que és un punt i a part i un refernt de l'havanera a internet.
Petons des d'Andorra.

Unknown ha dit...

Arribo de CANÇONS perquè no volia pas passar-hi sense deixar un parell o tres de comentaris a tres havaneres romàntiques al menys.
I és ben veritat que aquest blog és molt romàntic!! ho has dit tu Mercè?hi ha forces visitants nous aquest dies i algú ho ha dit.
Bé,el que vull i que oblidava és felicitar el mestre Mas per aquesta cançó tan bonica que t'ha passat Anna Maria.
No sé si es mira el blog però felicita'l perquè l'Antoni Mas és tot un mestre de la cançó catalana i l'estem descobrint també com a lletrista.
En Carles i ell són fantàstics i espero que ens regalin molts temes nous i bons per molts anys.

Ah i també referent a Un Cant d'Amor i per no tornar a Cançons vull dir que està clar que és una peça valorada i coneguda de moment que magnifics grups catalans de l'alçada del Peix Fregit i els Bergantí la cantin i la portin al seu repertori.D'això no hi pot haver dubte!És una peça,com Follia que fa esborronar.o potser si que ho deixi allà on toca que sino la noieta del signe de verge em dirà que no ho deixat endressat al seu lloc!la meva filla petita també és Verge i sou una mica...pesadetes i emprenyadoretes amb l'ordre i la neteja (amb carinyo!)

Bona nit amics.

Silvia ha dit...

De totes les cantades que podem gaudir a Barcelona hi ha una de molt especial. La de la festa major de L'Esquerra de L'Eixample. Potser perquè fa molts anys que hi van, potser perquè el públic no va de cantada, sinó a escoltar el Port-Bo potser el lloc te una molt bona sonoritat o potser perquè com ve a ser de les ultimes després d'un mes d'agost i setembre amb una agenda molt carregada, en certa manera el grup també celebra el seu fi de festa, o millor dit de temporada. Sigui com sigui ahir ens van oferir una cantada de luxe, genials, esplèndids, comunicatius i molt entregats.

La primera part va ser majoritàriament peces dels disc Entre Dones com ha esdevingut al llarg de tota la temporada, però la segona part, va ser un altre historia, amb un repertori fet a mida amb les peticions del públic, varem poder escoltar cançons tan especials, tendres i emotives com Mare Vull ser Pescador. A cau d'Orella, La Barca Xica, El Meu Secret, Mi Serranita, Habaneras de Cádiz i .... menció especial per Na Nena i l'interpretació que ens va regalar en Fonsu , senzillament Genial.

Unknown ha dit...

Una salutació a la noia de l'Empordà amb qui vaig tenir el plaer de ballar sardanes a Barberà del Vallès abans de la gran cantada d'havaneres del grup Port Bo.
Em vas parlar d'aquest blog i no ho he oblidat.No sóc entès en havaneres però dubto que hagi algú que aquell dia no s'ho passés en gran escoltant els teus amics de Calella guapissima.
Tenen unes veus espectaculars i unes tables dalt de l'escenari per treure's el barret.
Molt simpàtics i professionals.El de la guitarra,que és el mateix de la Lola que mou el cul (aquesta i tan que la sabia però a ell no el coneixia)la conya i el bon rotllo en persona a més d'una veu molt potent!
Tots reiem encantats de la vida amb les seves bromes.
I és que a més de bonissims cantants saben donar alegria i fer passar una tarda fantàstica.
Però deixe'm dir-li una cosa al cantaire de la guitarra;no vulgueu que el tren us arrivi mai a la preciosa Calella que no estarieu tan tranquils!com esteu ara jo ja hi firmaria.
Gràcies Port Bo per una tarda fantàstica.
I a tu prenda,recordarè les sardanes que vaig ballar aquella tarda perquè les que solo ballar són molt menys distretes i inspiradores.Estàs guapissima nena!
Enhorabona al teu marit o novio o parella... ara com va dir el cantaire...ja no es pot pas dir matrimoni,ni se sap que pot ser!
Molt bo!!
I encara que visquis a l'Empordà,em vas dir que eres del poble del costat i això em fa dir ben alt;COM EL VALLÈS I LES SEVES MOSSES AMICS MEUS...NO HI HA RES!!!
Ja m'aniré mirant el blog.
FELICITATS.
A reveure.

Unknown ha dit...

Bones.No voldria pas haver incomodat amb el meu comentari.
Si ho llegeixes nena,no tu prenguis pas malament.
Et vaig comentar que sabia molt poc d'havaneres i tu molt amable i contenta em vas parlar del grup que vindria i sugerir que llegis aquest blog per aprendre.
No voldria pas haver-me passat eh maca.Els homes de vegades no sabem dissimular,sens en van els ulls i portem el joc de la conquesta ben marcat al adn.
Espero que tu prenguis com un compliment i una broma sana.
M'estic passejant pel blog i el veig tan cultivat i ben escrit que he pensat que el meu comentari potser no hi lligaria.Ara no sé que dir.
M'han agradat molt els reportatges de les cantades amb les fotos.I mira que n'hi ha!i que m'els aniré llegint de mica en mica.
Això de les cançons que parleu encara no he tingut temps.
I deu estar content el grup Port Bo d'aquesta gran pila d'escrits..vaja que m'he quedat molt sorprés de tot plegat.
I veig que el cantaire de la guitarra a més de bona veu i molta simpatia és un bon compositor de fa temps.Per saber poc,no sé res,ja ho veieu.
Tinc una pregunta per fer i és
si la cançó o polca aquella dels aliments que canten i ballen,és també d'ell i la meva dona vol saber sobre una molt romàntica de Menorca que van dir que feia temps que no cantaven.És d'ell també i a quin disc són?

Nena,espero que segueixis somrient tan contenta amb la boca i els ulls com feies l'altre dia quan ballis sardanes i escoltis havaneres.
A més de molt mona vas ser molt simpàtica i amable.
Bona nit i gràcies.

Unknown ha dit...

Sóc de Vallvidrera (Collserola) i he sentit a parlar tan a l'estiu a Calella com el dia de la cantada de la Mercè d'aquest blog que ha estat finalista al concurs de blogs.
M'agrada molt el to simpàtic i intimista del parell de reportatges que he llegit i d'uns quants comentaris d'aquest blog Port Bo.
Jo els considero amb els Bergantí el grup de més qualitat que tenim a Catalunya.
Només sentir-los cantar la meitat d'una cantada ja et captiven les veus esplèndides i impecable qualitat professional d'aquest grup de Calella de Palafrugell.
Un honor tenir-los a Barcelona i per molts anys.Les meves cantades preferides són de tota manera les de Calella i Llafranch perquè el marc les fa més boniques i especials.
El cd d'aquest any és un treball esplèndid perquè les veus femenines són un acompanyament de luxe.
Els altres que tinc són Acoblats,Busca'm a l'Empordà,Bolenera i Sardanes a la Taverna amb els Peix Fregit.
No fa pas massa temps que els anem a veure cantar,des des de fa uns cinc anys.

Les meves preferides d'en Carles Casanovas són Bolenera,Malalt d'Amor i Lola la Tavernera i des d'aquest any El Capità i Records d'Infant del nou cd.
Ara deixaré un breu comentari a la secció de les cançons.No sóc d'escriure massa i ja s'en han deixat de tan impresionants que el meu serà poca cosa.Us diré el que m'inspiren les cançons que conec.
Les altres les aniré escoltant.
Ho faré amb molt de gust per contribuir a donar el meu suport a l'obra d'aquest compositor empordanés.
Felicitats pel blog sencer.
Anna LLuïsa Font

Unknown ha dit...

La polca de la que parla aquest senyor és El Concert de Carles Casanovas i Josep Bastons la música i és al disc Busca'm a l'Empordà i una cançó de Menorca no hi era a Barberà però pot ser Na Nena?? la noia que va deixar alegria i bon record ja ens ho dirà.
Bona nit i fins la propera.
Anna Lluïsa Font

Unknown ha dit...

Ciao amics i amigues del blog!!!
com anem???Tony,només ser finalista i que blog hagi estat tan visitat ja ÉS GUNANYAR.Enhorabona noi!!
Eiiii carinyooo,preciosaaaa,ulls verds de mirada tendre!!!!!i tu que em dius??? l'amic Paco de Barberà s'excusa del seu comentari però...és que no ha llegit tots els meus!!!!tranquil Paco que no n'hi ha per tant.El blog Port Bo ha encabit tota mena de sentiments i efusivitats però sempre amb gràcia i bon gust com tothom aprecia.El que passa és que ara que l'avi Jan viu a Itàlia i està molt enfeinat en tots aspectes els comentaris si que s'han tornat més serios i diguéssim professionals.
Tots aneu molt per feina i tu rosseta bonica no fas ni vacances de blog atrefagada amb les cançons,els reculls,el que inspiren,les cantades del grup.
Un 10 nena.
Però quin plaer m'he perdut no veure't ballar sardanes!!i ballar-les amb tu!!sobre tot les saltades....ai quin pocavergonya estic fet!
Ja saps que m'grada fer broma.
Doncs el disc si que me l'ha portat la meva filla.
I ja m'esperava que m'entusiasmaria La Trifulca.Un 10 la quadrta multiplicta si cab per la lletra,la música i la magnifica interpretació.BONISSIMA!

Unknown ha dit...

M'ha quedat un nyap la darrera frase;vull dir un 10 al quadrat i multiplicat si cab per la lletra,la música i la magnifica interpretació.
Tot un plaer escoltar el grup i nou dones.Això és una marevalla.
Guapissima la filla d'en Carles i una magnifica interpretació de Ulls Verds.
Totes les peces m'agraden i molt sobre tot El Capità i ara estaràs contenta nineta;Records d'Infant també.Estic d'acord amb tot el que n'has dit que ho has brodat.
És que els records d'un nen són sempre per emocionar i en Carles ho ha plasmat amb molt sentiment.
Em fa pensar en els meus de petit.
Enhorabona pel disc al grup Port Bo i tots els col.laboradors.

Unknown ha dit...

I escolteu;penseu que m'ha passat per alt?? 1022 super-sensacionals comentaris!!no haviem quedat que als mil..aniriem tots de Bolenera??
Però com que aquestes coses s'han de fer en la intimitat i jo en el fons sóc un amant de la intimitat i les bones maneres ho deixaré amb una felicitació a tots els que han col.laborat ja sigui comentant o només llegint..i han col.laborat això sí,sempre amb carinyo i bona voluntat mai volent desfer les coses.

Gràcies Tony per donar-nos la oportunitat d'expresar-nos en aquest blog tan teu i que nosaltres en un moment o altre em fet nostre.

I ara em permetereu el meu record més sincer i carinyós a la noieta bonica que el març del 2009 va ser carinyosa,trempada i molt pacient amb uns quants madurets que la festejaven on-line i que va animar el blog i ens va animar a tots a passar bones estones amb bona música i precioses lletres i aprendre i descobrir la cançó de taverna.

Anna Maria bonica,un petó des de Itàlia.Que aquests ulls grossos,clars i guspirets que vaig admirar a Sant Antoni fa dos estius sempre guspiregin i mai s'hagin d'omplir d'una aigua que no sigui la d'aquest mar que tan estimes i que les úniques llàgrimes que vessin siguint sempre d'alegria.

Unknown ha dit...

Felicitats pel magnific blog Port Bo i tot el carinyo sincer que hi has abocat.
I ara vull dedicar-te un poema de record.
Perquè ets preciosa,carinyosa, amarada de sensibilitat,pels teus ulls increibles,el teu somriure,la teva veu dolça i el teu posat tan femení i un xic infantil i...no dic més...que ja ho trobareu a La Cabana d'en Carles i en Bastons si voleu.
I perquè em vé de GUST I VULL,per això t'ho dedico.
Per la noia més preciosa del blog Port Bo i Les Havaneres d'en Tony.
Ja m'ho permetereu les altres eh?totes sou precioses pels vostres i no vull menystenir ningú ni que ningú ho agafi malament però aquesta noieta va començar el blog amb mi quan erem només uns quants encuriosits i poc il.lustrats en cançó de taverna.
Vaig passar uns bons monets al blog i li tinc un carinyo i record especial.

Unknown ha dit...

PER TU BONICA.PER L'ANNA MARIA DEL BLOG PORT BO.

SI EN SAPS EL PLAER
NO ESTALVIÏS EL BES
QUE EL GOIG D'AMAR
NO COMPORTA MESURA.
DEIXA'T BESAR...
I TU BESA DESPRÉS
QUE ÉS SEMPRE
ALS LLAVIS QUE
L'AMOR PERDURA.

de "MESTER D'AMOR"

JOAN SALVAT-PAPASSEIT

Et desitjo moltes Boleneres més que no pas tan Pensaments i Si LLego a Besarte,nena!
I si em perdo com algunes heu dit...que sigui sempre de Bolenera.
Records meus i de la Mònica.
Petons per tothom
Jan Vila

Unknown ha dit...

M'ha animat molt la tarda obrir el blog i veure Jan que tornes a ser per aquí.
Sempre fas passar una bona estona.
Jo m'entretenia molt amb els primers comentaris l'any passat quan encara no comentava.Ereu molt simpàtics tots de llegir i és natural que en guardeu un bon record.Sempre pensava després de dinar;a veure que diuen tota aquesta colla avui.
Ha quedat un blog d'havaneres fabulós.
I no cal que ens demanis permís per dedicar-li un poema i dir-li a l'Anna Maria que és la més bonica del blog.Si us plau Jan! m'he quedat parada!
Estariem de broma si tinguéssim fred de peus!!Ja seria estar ben malament del terrat.Seria ridicul engelosir-se per dir-li a una noia que és preciosa i que et va fer passar bones estones compartint interesos i comentaris per les havaneres en un blog.On s'és vist una rucada tan gran? rucada i mala baba per ser clars.
Ja li pots ben dir el que vulguis a l'Anna Maria,Jan que estariem ben malaltes totes les seguidores del blog i bastant per tancar si això en molestés i ens ho prenguéssim malament.
L'Anna Maria em sembla una noia sensible i de bon cor i si a més a més és bonica com dieu,doncs tot això que té.És de les primeres que va comentar el blog i tot el carinyo i entrega que hi ha donat és per apreciar i que menys que dedicar-li un petit poema tan dolç i dir-li tots els bonics compliments que li has dit.
Sino pugués ni gaudir d'això..una cosa tan senzilla...i havent rebut mala fe i atacs com ha rebut de vegades al blog i pel que ha explicat a alguna cantada.
Si l'Anna Maria i la Neus Mar reben compliments al blog és per alegrar-se'n tots i que sigui per molts anys.
Visita'ns de tan en tan Jan.Records.
Tony,el blog ha guanyat amb una pila de visitants,reconeixements i bons desitjos.
Una abraçada.Quima Gascó.

carmina ha dit...

Si que està una mica ensopit el blog la veritat.Es que a l'estiu potser hi ha més moviment amb les cantades i la gent a través del boca a boca fa una ullada al blog i deixa el seu comentari com veig que ha passat.O potser si que el fred i la tardor ens apaguen més..

Nando felicitats pel poema que m'ha agradat molt.Ja m'ho penso que els hermanos el trobarien massa explicit.
És molt bonic i m'agrada com ho dius.Ja de jovenet veig que tenies les coses clares i no volies deixar res per fer!!
Escolta,encara sort que només era un malson pel pobre avi que des de la residència es lamentava de no haver aprofitat el moment i el que se li oferia:"m'oferies el cel en cada mirada" aquesta frase m'agrada molt.
Quan he començat a llegir m'ha fet pena però després s'ha arreglat tot i final feliç!
Gràcies Nando per compartir-lo.

Anna Maria,has trobat alguna cançó més que t'enamori? està bé la idea de posar les sardanes.La major part del public els agrada també una sardana entremig de les cançons marineres.
El de sardanes amb els Peix Fregit ja el tinc.
Una abraçada per tothom.Felicitats per haver quedat finalista el blog!

Unknown ha dit...

M'estic llegint el blog de mica en mica..tot sencer!!!
Us he de dir que és formidable i és un blog amb molt bon gust i amb sensibilitat a dojo!!!des de les cròniques,als comentaris,les transcripcions de les cançons,les fotos;CHAPEAU I UN 10 !!!!

Toni has fet un tresor de blog,ja ho deus saber perquè tothom tu diu i m'agrada molt el canvi de look d'algunes seccions que estaven una mica encallades.Fas unes fotos molt bones.

I del blog Port Bo dir que és una passada llegir-lo.Entranyable i divertit,els comentaris més antics sobre tot.Dir-te també Anna Mª que és també per treure's el barret la teva dedicació a aquest blog Port Bo.
Has entès com ningú,perquè ho expreses a la perfecció,el que és i significa el grup Port Bo i el treball del mestre Casanovas en el panorama actual de la música popular catalana.Jo diria que no és pot fer millor.

Nando,una meravella de poema per un blog ple de poemes musicats i sense musicar,de melodies precioses i de fotos plenes de calor humà.

Un blog on s'hi ha posat ànima.

És un plaer per mi haver-hi col.laborat deixant els meus comentaris.
Espero que seguiu encetant nous temes amics i amigues de les havaneres.
Salutacions i fins la propera!

Unknown ha dit...

La meva nevoda que em posa el comentari no sap com fer-ho a la nova secció Converses i el deixo al lloc de sempre.

Vull dir que és molt bonic el nou blog Tony i tu Neus molt maca de voler sempre comentar i acompanyar-nos com a representant professional de l'havanera amb la teva alegria.
Et desitjo molt èxits maca i que portis arreu el sentiment de l'havanera que tan bé expreses.

El blog estic d'acord que ha guanyat molt més encara i també com la Neus espero que atregui molta més gent a col.laborar i amb noves idees.Ultimament si que no hi ha tanta cosa.que no decaigui mai!!

M'agrada el ultim comentari de la senyora que escolta Entre Dones amb els ulls tancats mentre descansa!i també el que diu que hi ha ànima al blog.Si senyora ho diu bé i a totes les seccions.
I el blog Port Bo si que es molt entretingut de llegir sobre tot quan va començar.Jo també m'ho passava bé.Ara va més per feina i és diguessim més "professional i serio" destacant i donant un gran suport a la qualitat artistica del grup i a l'obra del mestre Casanovas.L'Anna Maria ha fet un treball impagable i que tots apreciem i penso que el carinyo amb el que ho ha fet és el més important per ella,pels que ho llegim i pel grup Port Bo.

I nena,ara vé una sorpresa per tu que no t'esperes;que m'en dius de dos cançons d'en Carles lletra i
música amb títols que trobaràs preciosos com;Bailet de Terra Endins i Camí d'Amor en el Mar.

això si que no sabies eh? perquè sino ho haguéssis posat...això segur!!que et sembla? m'ho va dir ahir un amic del meu cunyat que ho sap per un llibre.Doncs apa nena a veure si ens poses la lletra ben aviat i ens dons una sorpresa bonica.I que s'animi el blog!!
Molts petons de la Quimeta.

Rosina ha dit...

Caram que contents els palamosins amb els seus músics.Molt bé! és el que ha de ser...tots estem contents amb la gent que fan honor a la nostra ciutat i els que no som empordanesos també n'estem contents perquè tots som catalans i hem de donar més suport que mai a la nostra música.D'això no hi ha dubte.
Tots estem contents del suport a l'obra del mestre Casanovas a internet a través del blog Port Bo.
Visca els nostres músics,compositors i artistes.

Em sembla que ja es va dir que en Carles havia escrit dues sardanes i que estaven en un disc dels Montgrins.

En quant a Josep Bastons per mi és el millor compositor de melodies actualment al nostre pais i m'agradaria que aviat tingués un lloc a Noms Propis.

El bolero Enamorar-se que ha posat la Neus sota la crònica d'una cantada a la Bella Lola el passat setembre amb el mestre Bastons és preciós i espero que sigui tot un èxit de la nova temporada.

M'ha emocionat també el comentari de l'Anna Maria a sota mateix.Quan diu que hi ha moments a la vida que necessitem sentir-nos acompanyats i deixar-nos portar per unes melodies,veure a prop somriures i persones que et fan un lloc a la seva taula per tal de fer-te feliç una estona i tot és portat per la màgia de la música i les cançons que ens uneix i fa més sensibles i humans.Eh que és més o menys això el que vas deixar al comentari Anna Maria? has dit unes coses precioses sempre al blog que fan joc amb les boniques lletres que admirem però aquesta és una de les que més m'han agradat perquè has expressat un sentiment que tots valorem i agraïm alguna vegada quan estem baixos d'ànim.
Tots ens hi trobem i la música ha de servir per portar germanor i alegria.Si aquella nit a tu t'en va portat m'en alegro molt maca.Que sempre sigui així.

És fantàtic el nou look Tony.Té tanta qualitat i bon gust com tot el que s'hi diu a dins.
Una abraçada per tothom

Unknown ha dit...

M'ha agradat molt el comentari sobre el significat de les lletres actuals de les cançons catalanes.
Penso igual i és molt encertat que s'en parli en el blog i es comentin i es posin les lletres.

Aquests dies de difunts ja se sap són melancòlics i ens fan reflexionar a tots i aquesta havanera del mestre Mas,Demà,té un significat molt important que és el que s'ha dit de no deixar res per demà.Jo a la meva edat encara ho veig molt més clar i sempre ho aconsello a tothom perquè després tot és correr per demostrar que no som rencorosos i mandrosos i per donar el nostre amor i suport abans de que sigui massa tard.
Tenim una meravella de compositors a Catalunya,ben veritat.

Nando no vaig pensar a felicitar-te pel poema...una mica agoserat per mi ho és però té un bon significat.

L'havanera de la Barca Abandonada ja la sabia i és una lletra molt significativa i preciosa.
Saps si la canta el grup Anna Maria? estàs de vacances maca? fa dies que no dius res,tan xerrameca sempre.I què et sembla aquestes cançons que et vaig dir? has pogut saber alguna cosa? si que vas fer un comentari bonic i sincer sobre el dia de la cantada amb en Bastons i en Mariano.És bonic que la música porti alegria,bona voluntat i germanor.I és el que ha de ser.

Espero els vostres comentaris amics de les havaneres i alguna nova crònica o sorpresa Tony?
I si us plau,una àvia de 81 anys us diu que no espereu mai a Demà!

Petons per tothom.Quimeta Gascó

Unknown ha dit...

Bona nit.Aquest llibre d'on la Quimeta ha sabut d'aquestes dues cançons és segurament L'Havanera viscuda de Josep Bastons,Carles Casanovas i Xavier Febrés.
Es un dels que en Tony ens mostra a Inici.
El té el meu sogre i és molt interessant.L'he estat fullejant i he vist el títol d'unes cançons que va escriure en Carles Casanovas al començament de la seva trajectòria musical.
No en sabies res Anna Maria? us agradarà molt aquest llibre,en podreu treure molta informació i tots tres parlende la seva visió del mon de l'havanera basada en la seva pròpia experiència.

El que no posa és la lletra de les cançons Quima però amb sort potser el grup Port Bo n'anirà incloent als seus nous treballs com han fet aquest any amb la bonica Records d'Infant.

Preciós el poema Nando.
Un canvi d'imatge per millorar Tony.Li has donat un toc de molt bon gust i jo diria també de glamour.Aquestadjectiu que està tan de moda.Un blog interessant,cultivat,amb sensibilitat a dojo i...glamour.
Moltes felicitats i petons des d'Andorra.

Havanerus ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris. La remodelació del bloc, entre altre, l'he fet per tal de donar-li un aire una mica més modern.
També he aprofitat per posar de fons imatges que vaig veure amb el meu ull "digital". I dir-vos que des de Google i arrel de les moltes visites que rebem em van aconsellar fer-lo més àgil.
Espero haver-ho aconseguit.

De nou, gràcies per les precioses paraules que li dediqueu.

Salut, Força i Havaneres a dojo!.

Unknown ha dit...

Si que m'agrada saber-ho sí Anna Maria.I ja volia dir-vos que m'han deixat el llibre que és molt interessant i hi ha més cançons i com dius és lògic perquè va començar a composar de jovenet.

Maca,jo vull dir-te que sento molt que hagis passat per una expriència tan dura com és la mort sobtada d'uan persona estimada.Ja m'imagino que tot això t'ho ha fet reviure.
L'unic que puc dir-te és que ets jove i segur que plena d'il.lusions i gent que t'estimen i et valoren i això sempre t'ha de donar forces.
M'en alegro molt de que hagis trobat gent maca a les cantades,que t'hi sentis bé i puguis compartir amistat i bona harmonia com tu dius,que veig que és una cosa que ja n'has parlat altres cops i que et cal molt.

I no t'oblidis de seguir comentant al blog.Vas enecetar un preciós espai de carinyo i suport al teu grup i compositor preferit i això és quelcom magnific que quedarà per sempre també en el record.
D'aquí uns anys,hi haurà persones que obriran el blog i diràn;caram,guiata quin grup d'havaneres més estimat i quantes i tna bones cançons ha escrit un dels seus cantaires...
N'has d'estar ben contenta maca.
Apa,cuida't molt i no estiguis més trista del compte.Ja sé que no t'agrada l'hivern i que novembre és un més foscot i de dol però a veure si aviat ens dius que ja saps la lletra d'alguna de les cançons del teu compositor preferit i tornes a comentar amb l'alegria i entusiasme de sempre.
Un petó per tu i per tots.
Quimeta Gascó.

Unknown ha dit...

Ara feia temps que no entrava al blog i trobar-me amb aquesta noticia m'ha trasbalssat la veritat.Les morts inesperades espanten.
Jo també et vull dir Anna Maria que sento molt que hagis tingut un cop tan fort a la teva vida.
M'ha fet molta llàstima perquè no em puc ni imaginar haver de passar per un tràngol així.Només pensar-hi en quedo glaçada i miro de posar-me al lloc dels que ho heu passat.
Espero maca que estiguis bé i que continuïs deixant bonics comentaris al blog.Penso com la Quima que pots estar contenta d'haver començat el blog Port Bo dedicat als teus cantants i compositor favorits amb tanta bona acollida i èxit.Això no és usual ni passa tan sovint en el món de la música catalana.
Aquest blog Port Bo és irrepetible i no vull pensar massa endavant com fa la Quima,però sí que d'aquí uns quants anys serà un preciós i inolvidable homenatge al grup Port Bo i a en Carles Casanovas.D'això ningú en pot dubtar.
Jo m'hi he distret molt i hi he trobat sempre molt bona informació i consell.
Gràcies per els teus consells maca i la teva simpatia.M'ha agradat en especial el comentari de la cantada del Josep Bastons i el Mariano dels Trefins quan dius que la música ha d'unir i aportar alegria i harmonia.S'et veu que valores molt el calor humà a les cantades i això és perquè amb el que vas passar de tan trist busques carinyo i bondat.
Espero que ho hagis trobat i que ja hagi passat algunes situacions desagradables que recordo vas explicar una vegada que et trobaves a les cantades.
Sempre hi ha gent maca a tot arreu,els Port Bo es veuen molt simpàtics i segur que deus estar molt ben acollida i molt contenta de tenir-los com amics a més de grup admirat.
Sempre he vist a les cròniques d'en Tony que hi ha amistat i carinyo entre els que aneu sovint a les cantades i els cantaires.
Quina sort!això és molt bonic!
Per molts anys!

Em sembla que ja et vaig dir que la meva amiga de Mèxic va quedar encantada del dvd del Palau i de Clàssics com a treball sobre l'havanera de sempre.Va ser una bona pensada noia.
El que també trobo dels més bons i no s'en parla massa és del de la col.laboració amb el grup Gema 4Què m'en diueu? hi ha Paraules d'Amor!
Sempre he trobat tan agradable i ben fet i ideat aquest blog d'en Tony.Acompanya molt els vespres sobre tot d'hivern amb els bonics reportatges i els comentaris.
Que sigui per molts anys malgrat les tristes noticies.
A veure si torna a ser ben distret i amb noves idees!
Molt bonic el canvi Tony.
Fins aviat i petons.

Silvia ha dit...

Diumenge al barri de La Sagrera de Barcelona, el Port-Bo, va tancar oficialment la seva temporada 2010, plena d'èxits i de bones cantades, i va acabar de la mateixa manera que havia començat cap al més de març, deixant la seva estela de simpatia, bon rotllo, millors cançons i la satisfacció, un any més d'acabar la temporada amb la feina ben feta.

Els seguidors de les havaneres tenim la sort de poder opinar i felicitar els grups per aquesta feina, ja sigui a través del blog d´en Tony o a peu d'escenari, personalment ho trobo una joia que potser seguidors d'altres estils musicals no tenen al seu abast

En el cas del Port-Bo, no tan sols se'ls ha de felicitar, sinó donar-los les gràcies. Gràcies per la feina tan professional que fan, per l'acurat repertori i so que ofereixen, per les noves lletres que any rere any ens presenta el Mestre Carles Casanovas, acompanyades de les millors músiques possibles i per les bones estones que ens fan passar, perquè companys el fet d'anar a una cantada és això, passar una bona estona i gaudir d'un gènere que tan ens entusiasme.

Carles, Fonsu, Mineu i Marc, la millor de les enhorabones per aquesta temporada que hem tancat i els millors desitjos per la propera.

Petons i Abraçades

Unknown ha dit...

Està molt bé Silvia aquest comentari de cloenda de temporada i el teu agraïment al grup Port Bo i encoratjament a seguir endavant fent-nos gaudir amb la seva música.

D'aprop com els que sou de Barcelona i Girona i a través,com molt bé dius,d'aquest bonic blog i els discos els que som de lluny i no tenim l'oportunitat d'anar a gaire cantades... tots plegats tenim l'oportunitat de gaudir d'aquest estimat gènere musical.

M'ha agradat molt el teu comentari.
És una pensada de gratitud,admiració i bona educació.
Que passis un bon hivern maca i si ens pots anar informant dels nous treballs..!

I tu Anna Maria? com estàs? no ens expliques res mosseta,com deia en Jan? sempre tan efusiva i alegre amb les lletres i la poesia!
Si que és trist tot el que ha passat i sempre hi ha records però hem de mirar endavant!
No has anat a cap més cantada? i aquestes lletres que diu la Quima?
vinga que has omplert el blog de comentaris més que bonics pels teus amics del Port Bo i això ja veus que és un record per sempre!!

Bona nit des d'Andorra amics de les havaneres.

Unknown ha dit...

Com esteu amics i amigues?sembla que amb la tardor i quasi hivern i la trista noticia el blog ha quedat com entristit també.

Què ens expliques Anna Maria? no ens vols dir res més maca?
Com va per aquí a marina?
Aquests dies de fred i pluja el mar deu ser bastant gris i ferèstec em penso? t'agrada també tan a l'hivern? a mi m'imposaria una mica.Sóc més de terra endins!

Escolta;el llibre d'en Carles i en Bastons,L'Havanera Viscuda,és molt interessant.Sempre parlem de cançons però en Tony ens ha posat llibres que semblen força atractius de llegir.

No en saps res doncs de cap cançó més d'en Carles dels primers anys nena? i no ens vols posar cap poema? però si sempre has fet una pila de comentaris ben alegres i entusiastes!
Jo no vull pas insistir maca si l'hivern o la feina o les teves coses t'aparten ara més del blog però és que vessaves alegria i tenies sempre una pila d'idees i comentaris per compartir.
Ja ens explicaràs alguna cosa de la marató si hi vas eh?

I està molt bé que els cantaires també intervinguin com el del Peix Fregit.No ens fa sentir tan sols!
Neus,desitjo que estiguis millor i que ens vulguis explicar alguna cosa ben aviat,com feies abans.

Apa bona nit a tothom.

Unknown ha dit...

M'ha agradat molt aquesta descripció que fas del mar.
Sembla que parlis d'una persona.
És molt bonic el que en dius Anna Maria.I jo que estic tan terra endins als Pirineus encara ho trobo més bonic i em fa pensar.
Ho has expresat tan bé...sembla un petit poema.Ahir li deia al meu marit i a la meva germana;mireu quina cosa més bonica ha dit una noia que viu davant del mar.
Te l'estimes sempre dolç o furiós i res canvai per tu.Tens molta imaginació.
És una personificació molt enecertada i tu com en tot el que expreses ho fas amb molta passió.

És veritat Quimeta que els llibres que ha posat en Tony són interessantissims.M'han portat A l'Entorn de l'Havanera i us el rcomano.És molt bo.

Tony;has posat en cartell de la Marató? o sóc jo que vaig malfixada i no el trobo o és que encara no hi és?
Ud desitjo el millor per aquesta Marató.

A veure aquesta "coseta bonica" que has trobat Anna Maria...??

Salutacions des d'Andorra

Havanerus ha dit...

Molt bé Anna Maria has encertat el títol de l'havanera, efectivament es diu "Mar endins" i està escrita i musicada per en Ramon Carreras.

Us informo que alguns dels llibres que hi ha exposats els podeu trobar a la llibreria La Polèmica de Palafrugell, i a la Fundació Ernest Morató.
L'Havanera viscuda, escrit per en Xavier Febrés en el que intervenen en Carles Casanovas i en Josep Bastons també el podeu trobar al Restaurant La Pepa caneja de Palamós. Si us cal algun i no el trobeu, envieu-me un correu i trobarem una solució.

Lali, el cartell de la IIª cantada d'havaneres per a La Marató encara no l'he posat. Espero fer-ho aquesta setmana vinent.
La cantada serà el pròxim 11 de desembre a les 18:00h al Teatre Municipal de Palafrugell.
Les estrades numerades ja estan a la venda al mateix teatre i mitjançant el Teletranda.

Salut, força i Havaneres a dojo.

Silvia ha dit...

El proper dissabte dia 11, a les 18.00 h es celebrarà al Teatre Municipal de Palafrugell la II edició de Havaneres per La Marató de TV3, amb la participació dels grups: Arjau, Peix Fregit, Bergantí, Cubacant i L¨Empordanet i la col•laboració del Mestre Josep Bastons.
Les entrades es poden adquirir a traves del Telentrades de Caixa Catalunya i a les taquilles del teatre.

Sens dubte una bona ocasió per gaudir d'una excel•lent cantada amb la major part dels bons grups que tenim avui en dia compartint escenari, i a la vegada poder col.laborar amb una de les millors campanyes solidaries que es fan al nostre país.

Unknown ha dit...

Els Port Bo són presents al cd de la Marató d'enguany amb la cançó que interpreten amb el grup cubà Septeto Santiaguero interpretant la peça LA NOSTRA CANÇÓ.
Aquesta tarda m'ho ha dit la meva neta Sònia des de Londres.Es veu que ho ha vist a internet i es pot fins hi tot escoltar la cançó.
És una molt bona noticia!

Estic molt contenta de que hagis tornat a escriure Anna Maria i que ens diguis aquestes coses tan precioses del mar.
I aquesta havanera és molt bonica.D'amor,mar i barques.. el que a tu t'agrada sobre tot.Es que fa havanera eh? però no en dius massa nena.què té que t'agrada tan? sempre ens feies una explicació.I la melodia? quina mena de melodia és? alegre o suau?
a veure si et tornes a animar a comentar una mica més.A mi m'agrada saps? apa maca,aniràs a la cantada de la Marató a Palafrugell? desitjo que tingueu molta sort Neus I Tony i que sigui un gran èxit.

Es veritat Esteve que no hi ha tantes havaneres en català dedicades només a l'amor per una dona com Pensaments,Na Nena,Malalt d'Amor i les que heu dit,però les que hi ha són molt bones. I si us serveix la meva opinió de velleta,penso que pot ser una raó el que dius de que els poetes escriuen tan bé sobre l'amor perquè l'idealitzen i el fan més bonic que la trista realitat.És una manera de fer-lo present.
I la realitat al meus 81 és que aquest amor tan sublim costa de trobar i de viure'l i més en aquesta època que la gent pensen més en el materialisme perquè en el fons els fa por l'amor,el comprometre's i que algu els pugui estimar tan.
No hi estan acostumats!
Però no ens desanimem eh?
Petons des de la freda Garrotxa.
Quimeta Gascó

Unknown ha dit...

Si Quima.Els Port Bo han versionat amb aquest grup cubà la meravellosa cançó BEGUIN THE BEGUIN en català!!en CATALÀ i pels PORT BO,no és fantàstic??
L'han anomenat LA NOSTRA CANÇÓ i és divina d'escoltar.
La seva neta al ser joveneta no en devia saber res d'aquest tema clàssic però a vostè Quima li farà humitejar els ulls,tants cops la deu haver ballat!
Anna Maria com no ho sabies?? una primerissima seguidora dels Port Bo com tu i no ens dius res d'aquesta col.laboració tan fantàstica del grup a la Marató!!??
ja està bé mosseta!!no s'hi val!!
doncs en quedaràs encantada i et farà tanta il.lusió que no t'ho creuràs!!la trobaràs de somni i nineta com tu dius!
I tu tampoc ens en havies dit res Silvia al posar tots els anuncis de la Marató a Palafrugell.No ho sabieu noietes Port Bo??

Podeu gaudir del "making of" de tot el cd a www.tv3.cat/marato i veureu i escoltareu el grup enregistrant-lo i parlant d' aquesta meravella de peça.

Enhorabona Port Bo!! com m'agradarà sentir les vostres veus en aquesta cançó que tants records porta als de la nostra generació.

Anna Mariaaa ni t'ho imagines!!
Què sigui un èxit la Marató de Palafrugell.Molta sort Neus!!

Un petó per tothom des d'Andorra.

Unknown ha dit...

Com m'ha agradat això tan bonic i simpàtic de la Quimeta del 2010!
Felicita l'avia i els pares d'aquesta Quimeta petita.Ni els meus propis fills s'han recordat del meu nom pels nets però ho entenc perquè n'hi ha de molt més bonics i els temps canvien!

Com va anar la cantada per la Marató?espero el reportatge!

Com una nia de la teva generació sap d'en Cole Porter i de l'Irving Berlin?? això et deus venir dels pares i avis!!

Ha sigut una bona sorpresa aquest Beguin en la veu dels Port Bo i companys.Ha quedat preciosa!felicitats!I tan que l'he ballada cent cops!

Anna Maria,com que ja es veu que tu i la Silvia aneu a moltes cantades i deveu tenir coneixènça amb els Port Bo,la Lali i jo també francament pensavem que estaveu sempre informades de tot.
No et neguitegis maca ni vulguis tenir mal de caps per res.Queda molt clar i quedarà que has donat el millor de tu en aquest blog Port Bo i això és el que compte.
Dona molts records a en Carles i diga-li que agrada molt que també cantin aquests temes igual com quan cantava Noche de Bodas.
Apa maca,que passis una bona tarda de diumenge.Per tot el que he llegit al blog ja fa temps segurament no ha de ser fàcil ser seguidora d'un grup o un cantant,encara que sigui una cosa tan calmada i dolça com un grup d'havaneres.Ja m'ho puc imaginar.
Petons per tothom.Quimeta Gascó.

Unknown ha dit...

Us "renyava" carinyosament i de broma noietes.Ja sé que ho heu entès i també em faig el càrrec de les teves puntualitzacions Anna Maria.De vegades ja s'en té el pap ple de moltes coses suposo,he què és així?i encara que no sigueu fans d'un grup de rock amb mils de fans histèriques tot té el seus pros i contres en aquesta vida.

I també penso que en tot cas és als grups a qui correspon assebentar el seu públic de tot el que fan a travès de les seves pàgines web.Per això existeixen aquests mitjans i tots els professionals en qualsevol àmbit tenen la web per "vendre's" i més en artistes i tenir la gent puntualment informada de tot el que es fa.
I Anna Maria,si t'haguéssim vist o llegit ostentant de primera seguidora i volent ser més que els altres,ningú hagués volgut col.laborar en el blog i no t'en haguéssim fet ni cas.
Vinga maca,no et neguitegis més com diu la Quima.

Quin Beguin the Beguine més especial i català eh??fantàstic!
I ara falta..Night and Day!!

Petons i esperem el reportatge de la Marató? al final surt a TV3 o no?
Lali Vilaplana

Silvia ha dit...

Com he dit en altres ocasions avui en dia no es gaire difícil estar al cas d'allò que ens agrada, gràcies als mitjans de comunicació i sobre tot a internet, tot es qüestió de tenir temps per "investigar", on, quan i qui fa alguna cosa que ens pot interessar. Afortunadament també tots els grups d'aquest blog tenen la seva pagina web on van informant de les seves novetats i el més important del seu calendari d'actuacions al llarg de la temporada.

La Nostra Cançó, és molt maca, plena de sentiment i tot i que el Port-Bo, queda lluny de l'estil al que tan be ens te acostumats, trobo que han fet un molt bon paper en aquesta adaptació del clàssic Begin the Beguine.

Hi ha una frase en una una cançó, del grup Sopa de Cabra que parla de una estació de tren i m'ha vingut al cap arran dels últims comentaris " A la estació de França hi ha de tot, hi ha gent amable i maca ... i la que no " . Noies tan es del que siguis seguidor ( rock, havaneres, opera , cantautors ), al igual que en el nostre dia a dia a tot arreu hi ha de tot, o com dirien els castellans " en todos sitios cuecen habas", tan sols es tracta de no donar-hi més importància de la que te, que en la majoria de vegades, estic convençuda que es minima.

Les Havaneres per la Marató, va ser tot un éxit, però aquí li toca el nostre estimat Tony fer la crònica, amb calma i a poc a poc, ja que varen ser moltes coses les que vam viure.

Petons i Abraçades

Unknown ha dit...

M'ha fet gràcia això d'aquests cançó de Sopa de Cabra,Silvia.Si que en el món hi ha de tot i hem de mirar d'oblidar la gent aquesta de l'estació de França,els de "hi ha que no" i fer com si no exitissin però també comprenc que les coses no són tan simples quan ens afecten personalment i la importància de vegades la trobem important o mínima depenent de si som nosaltres els que ens trobem en el problema o la situació.
Llavors sempre ens afecta més.Si no ho vivim no ho entenem tan com si ens hi trobem.Això sempre passa.I de vegades i pel que he seguit el blog ja des de fa un any s'en pot tenir,com he dit,el pap ple de moltes coses.
L'Anna Mª és molt sentida i també s'en ha vist de fortes al blog tot per sortir en defensa d'un grup i un compositor.Potser jo em sentiria igual i tots si ens hi trobessim.

Quedem doncs que tothom que sapiga alguna novetat la posarà al blog OK? es que a la web del grup tampoc hi ha massa informació Silvia.Encara no hi ha Entre Dones ni cap esment al fantàstic treball Acoblats!

I ja tinc ganes de la crònica oficial com tu dius de La Marató.Immillorable el que has dit de la Neus i El Adiós del Soldado,Silvia.
Petons des d'Andorra

Unknown ha dit...

Jo també penso com la Lali i la Silvia.Són als grups a qui correspon informar de tot el que fan a la seves pàgines oficials,on s'hauria de trobar tota mena d'informació puntual sobre la seva carrera artística;agenda d'actuacions,videos de cantades i totes les noticies importants pel grup i pels seus seguidors i el públic que estigui interessat en conèixe'ls.Molts grups ja ho fan.

El blog de Les Havaneres compleix una altre funció que és la de donar suport a través de comentaris i reportatges i molt important,donar veu als seguidors perquè es puguin expressar.
Això és el que dóna calor i sentit al blog.I és el que li ha donat tan èxit.És molt agradable i interessant disrutar d'aquests bonics reportatges d'en Tony i dels igualment bonics i carinyoso comentaris dels seguidors.En aquest cas han tingut molta sort els Port Bo de tenir uns seguidors que han fet una feina incomparable per donar-lis aquest recolzament i ideat aquesta novetat de transcriure lletres i comentar-les.

Els grups ens informen de les seves novetats cada temporada a travès de les seves pàgines oficials i de tot allò que fan i els seguidors els donem suport al blog a travès dels nostres comentaris.Això és el que ha de ser.Ells no poden fer logicament el que nosaltres fem i a nosaltres tampoc no ens correspon voler donar tota l'informació de la seva vida professional perquè llavors es pot caure en personalismes i crear innecessaris malentesos i malestar que,com dedueixo pels ultims comentaris,veig que pateixen seguidors que no volen entrar en el joc de les fans i el protagonisme gratuit.
És el que jo penso i crec que el millor que es pot fer es deixar fer els grups.Ja tenen les seves webs oficials per informar del que ells vulguin (que tots esperem que sigui sobre tot el que fan!,ràdio,tele,cantades..)i al blog de Les Havaneres per donar un incomparable suport a la seva feina.

Gràcies Tony per la teva magnifica idea i feina feta.Sensacional! i també sensacional el suport al nostre compositor palamosí a travès del blog Port Bo.
Havaneres a dojo!
Elvira Gomez

Unknown ha dit...

Com que no pot competir Anna Maria?
hi ha coses en aquesta vida que no es paguen amb diners,i n'hi ha tantes!
Una d'elles és el preciós suport que dóna aquest blog als cantaires d'havaneres.
Un blog que té molt èxit,un munt de visitants i un excel.lent nivell en comentaris sempre és un ajut importantissim per qualssevol artista.

El carinyo i el suport sincer sense esperar res més a canvi que tot el que tu tan bé has expressat és el més autèntic que pot existir.

Què puc semblar ingènua i fins i tot bobalicona en aquesta societat més materialista que mai? que hi ha persones que només viuen de façana i pels diners? que hi ha molta porqueria sota la catifa i si rasques una mica no hi ha un pam de net? que si poses en una balança el cor i a l'altre diners pesarien més el diners? trista i realistament sí per la majoria de persones.
Però hi ha encara un reduit grupet que creiem en el cor.
Jo conec bons artistes del món de la pintura que s'estimen i valoren més l'admiració sincera d'una persona que no pot comprar la seva obra que el que la compra sense entendre-la,per "fardar" o esperant amistat interessada pel sol fet de que vesteix tenir l'amistat i els quadres d'aquells artistes.Els diners són importants és obvi però hi ha encara persones,entre le quals m'hi compto,que ni ens fan perdre el cap o la dignitat,ni ens deixariem comprar per tal d'aconseguir-ne.
Això de "el que no són pessetes són punyetes" encara hi ha un petit grupet de persones que no ens ho creiem.

La idea d'en Tony al crear al blog i la seva feina ha estat magnifica i igualment la dels seus col.laboradors i molt la del blog Port Bo i la que tu has fet Anna Maria pel l'obra d'en Carles Casanovas.
Per mi el cor sempre serà el cor i sempre hi haurà algú que ho apreciï i ho valori.Creu-me que sí maca.

Una forta i nadalenca abraçada per tot el blog i el millor pel 2011.

Maria Blanco

Silvia ha dit...

Desitjo a tots els companys , seguidors i grups del blog un molt
BON NADAL, ple de Pau, Alegria i Felicitat, que ens duri tot l'any 2011.


Aprofito per dir-vos, especialment als seguidors del Port-Bo, que l'any que ve, torna als escenaris l'espectacle A PROP DEL MAR, amb la Nina, Antoni Mas, Pep Poblet i Toni Gadea, acompanyant al grup, tots junts fan d'aquest espectacle quelcom especial per fer un recorregut per l'historia de la cançó de taverna.


La primera posada en escena d'aquesta tornada serà el proper dia 30 de gener a les 18.00 hores al teatre KURSAL de Manresa. Entrades ja disponibles a la web del teatre:
www.kursaal.cat

Petons, Abraçades i Bon Nadal ¡

Unknown ha dit...

Felicitats per l'èxit de la cantada a Palafrugell per la Marató.Estic molt contenta de que vagi anar tan bé i tothom vagi gaudir d'una cantada per recordar i repetir cada any.Ja he vist el trosset de TV3 i m'en alegro molt que en vagin parlar.Un merescut regal per tan d'esforç i carinyo.
Neus molta sort amb del teu nou grup i sempre endavant maca.També als Empordanet molt bona sort.
El vostre company i mestre sempre us acompanyarà.
M'ha agradat molt els darrrers comentaris del blog Port Bo de la Lali,l'Elvira i la Silvia i la Maria sobre el tema dels seguidors i els grups.Estic molt d'acord amb vosaltres i penso com la Lali que les coses es comprenen més i afecten més quan es viuen personalment,quan no ens hi trovem no ens fem tan el càrrec per això comprenc l'Anna Maria.
Nena,el que dius del públic de les havaneres i els grups en le teu darrer comentari és el més bonic que he sentit sobre les havaneres i la relació públic-cantaires.Ho has expressat(aquest cop amb més poques paraules de lles que ens tens acostumats)molt rebé.

Maria,has volgut animar l'Anna Maria que la llegeixo un xic decebuda de sentiments i bondats.
Està molt bé però t'he de dir que a la meva edat tot es veu també de manera més realista i és molt trist però actualment manen més l'interès i els diners que el cor.
No era així a la meva època.I els que creiem en le cor i els sentiments més que en l'interès material no guanyem per disgustos i desenganys.Però jo m'estimo més ser així i tenir la consciència tranquil.la perquè quan s'arriba a vellet "al cul del sac es troben l'engrunes",els diners només poden comprar bens materials però mai sortosament poden comprar AMOR i AMISTAT sincers que és el que més necesitem de vellets.Algú que t'estimi per tu mateix i prou.

Unknown ha dit...

De diners i coses materials avui s'en tenen però demà es poden perdre,de gent que estan prop teu per interès i per riures i gresques avui hi són i demà et poden deixar sol.Avui es té fama,però demà surten nous famosos i la major part de la gent són "de l'ultim que els hi parlen".

Potser amb el blog,ni en Tony,ni els comentaristes que el seguim haurem donat bons ingressos als grups que donem suport però les cantades passaran i quan aquests magnifics cantaires tinguin la meva edat quedaran els seus discos i el magnific i incomparable suport del blog de Les Havanares d'en Tony i els seus preciosos reportatges i comentaris.
No em diguin que això no és una joia.I qui no ho valori nena,ni cregui que signifiqui massa...no vulguis ni dedicar-li un sol pensament.

Aquesta Mar Endins es veu que és del mateix compositor del LLop De Mar eh?
encara no ens en has dit perquè la trobes tan especial.

Quèpasseu tots un BON NADAL,molta felicitat pel 2011 i que els reis us portin sobre tot molt carinyo,bondat i amor.

Unknown ha dit...

Enhorabona pel concert solidari de la Marató de Palafrugell i moltissima sort al nou grup Cubacant i l'Empordanet.
Ha estat una brillant idea aquest concert i fantàstic que TV3 s'en fes ressó.

També ara que estem en època de regals m'agrada recordar que sempre és una molt encertada la idea regalar música i els que apreciem les havaneres i cançó de taverna tenim ocasió de compartir-ho i també de fer conèixer el gènere regalant cds dels grups de cançó de taverna catalans.

Jo regalaré uns quants "pacs" com aquell que em vas aconsellar Anna Mª i que va tenir molt bona acollida.Es tracta del DVD Port Bo al Palau per tenir un bon recull de cançons variades i de l'obra del mestre Casanovas i per disfrutar de les imatges del concert,acompanyant-t'ho d'un altre disc amb un cuidat acompanyament musical;
Dvd Port Bo al Palau-Busca'm a l'Empordà,Port Bo al Palau-Acoblats,Port Bo al Palau-Clàssics i Port Bo al Palau-Entre Dones.
Aquesta és la meva tria del grup Port Bo.

També he pensat amb Cubacant l'Essència de l'Havanera acompanyat d'un dels interessants llibres que ha posat en Tony sobre el tema.Aquest cd el trobo interessant i molt atractiu per dues coses;és una preciosa mostra del gènera de l'havanera clàssica i a més és interpretat per la meravellosa veu d'una dona i la guitarra del mestre Càstor pérez que ens ha deixat fa poc.
Jo he pensat amb aquest cd i el llibre L'Havanera Un Cant Popular (el mestre Càstor Pérez n'és un dels autors) o A l'Entorn de l'Havanera.

Són les idees que si em permeteu dóno per aquestes festes on la música i la lectura haurien de tornar a ocupar un lloc important quan obsequiem les nostres families i amistats.
I una fantàstica manera de donar suport a aquest estil musical que tan encara en necessita a casa nostra.
Què m'en dieu de la tria?jo vaig quedar força bé amb el dvd i el cd.
molt bona pensada Anna Mª!

Jo estic molt d'acord amb la Quima i tots aquets comentaris.
No sé si ara podem pensar en aquests cantaires tan aixerits del nostres grups quan tinguin de 75 a 80 anys però els desitgem tots que hi puguin arribar i el que és segur és que quedaran el seus cds i si Déu vol l'entranyable suport del blog Les Havaneres d'en Tony Foixench.
I també Anna Maria com no?aquest preciós homenatge al blog Port Bo i al mestre Carles Casanovas.Això sempre serà un gran record.És el que t'ha de fer més contenta.

Bon Nadal i un nou any ple de felicitat!

Unknown ha dit...

Benvolguts: També des d’aquest bloc volem desitjar a tots els seus seguidors, especialment als de Port bo, que tingueu unes bones festes i agrair-vos el vostre suport i les mostres d’estima i amistat que ens heu dispensat. També als amics Cris i Tony per la bona feina feta. Bon Nadal a tothom i que el 2011 sigui per tots un any carregat de salut i de somnis fets realitat
Mineu, Fonso i Carles.

Unknown ha dit...

Quina alegria que ens hagiu felicitat el Nadal,grup Port Bo!
Jo també us desitjo molta sort,salut i èxits pel nou any 2011
I per en Tony i tots els seguidors del fantàstic blog de les havaneres també molta sort,salut i amor.
T'has sabut explicar molt bé Anna Maria,com sempre.I poses el cor i ets molt transparent expressant-te.
Són cançons que et desperten emocions diferents per la seva música,eh que és això? I la del Pirata Joan Torrelles també? no la feia que la trobessistan de l'estil que et solen a agradar.
Espero que sempre segueixis comentant amb tanta alegria i no et deixis atavalar per res.I repeteixo que si t'haguéssim trobat una "fan repelent" amb aires de predilecte,no t'haguéssim seguit al blog Port Bo ni volgut comentar.Records al teu mar de l'Empordà.
Una fort abraçada per tothom des d'Andorra.
Lali Vilaplana

Unknown ha dit...

BON NADAL,BUON NATALE amici trempatti d'il Bloggo degli Havanieri d'Antonietto!!!
us desitjo unes bones festes i tota la sort del món pel 2011!!
Tony,grups d'havaneres,amics,noies guapissimes i per tu nineta que enamora,ulls verd de mirada tendre que algú o altre deu poder aconseguir...que tots els teus boleros es facin realitat aquest nou any!!
Petons des de la bella Itàlia!!
Jan Vila

carmina ha dit...

Carles,Fonso,Mineu,quin detall més bonic que tingueu un record pel blog Port Bo aquestes festes de Nadal.Per mi i molts un lloc únic a la xarxa de suport i admiració al vostre talent i la vostra música.
He llegit que aquest any torneu amb A Prop del Mar i us desitjo molt èxit.Un desitg seria també que tornessiu a incloure en un cd la bonica Bolenera,que tan ha agradat als amics del blog.És una cançó de les més maques que heu fet amb l'Antoni Mas,aquest genial homenatge a l'havanera i el bolero
que li ha valgut ser votada la melodia més bonica i que és el meu cd vostre preferit on hi ha la meva també favorita Colors (Carme).És un desitg i una petició pel futur perquè heu repetit Malalt d'Amor,Al Pirata Joan Torrelles,L'Oració del Pescador i alguna altre em sembla en els vostres cds per això penso que aquesta peça agradaria molt a tothom,potser amb nous arranjaments.

Bon Nadal i molta felicitat per l'any nou per tots vosaltres amics i amigues del blog i especialment per tu Tony Foixench perquè com algú ha dit ens has deixat compartir amb tan carinyo aquest teu magnific projecte.
Petons i abraçades.

Unknown ha dit...

Bona nit de Nadal o bona matinada de Sant Esteve amics del blog.
Us desitjo molt bones festes i salut,pau i amor pel 2011.
Carmina ja pots ben dir que el blog d'en Tony és únic a la xarxa per la seva bona qualitat en reportatges,fotos i comentaris de suport al món de l'havanera.Com és únic el blog Port Bo com a bona mostra d'homenatge al grup i al seu compositor.
Encara que per la feina i estudis ja no puc comentar com abans,de tan en tan obro el blog i sempre el trobo interessant,ple d'afecte i molt bonic.

Anna Maria,tu sempre parlant-nos de la poesia de les havaneres i les emocions que porten la seves lltres i melodies.Tens molt d'amor per aquest estil musical eh? i visquent davant del mar potser encara més? i aquesta del Pirata és del caire de les que tan t'agraden?
N'has posat cinc que les trobes molt melodiques i especials però que m'en dius de La Balada d'en Lucas i Quan jo tenia pocs anys?
tenen unes de les melodies més precioses i La Balada va guanyar les votacions a la millor melodia.
No les poses al mateix grup?
tan melòdica és la del Pirata per tu? i aquesta Mar Endins? a veure si la puc trobar.

Petons per tot els seguidors del blog,en Tony,els Port Bo i tots els nostres grups d'havaneres.
Molt èxit pel 2011.
Adela Minoves

Unknown ha dit...

Bona tarda de quasi cap d'any al blog de les havaneres.
Fa poca estona he acabat de llegir el blog sencer! ja fa unes setmanes que m'hi anava posant després de fer la cuina.M'ho he passat molt bé,perquè m'agrada llegir i m'ha tingut distreta.
Els reportatges de les cantades amb les seves fotos són un sensacional record ple d'afecte i anyorança i els comentaris del blog Port Bo m'han fet passar estones molt i molt agradables.Sobre tot els dels principis quan s'expressaven molts sentiments personals barrejats amb poemes i lletres de cançons que anaveu coniexent.Molt divertit tothom parlant de la bona i mala sort en l'amor,d'experiències personals,renyant l'Anna Maria per ser massa complaent i il.lusionada amb els homes..és una barreja d'emocions d'alegria i tristesa que lliguen molt amb els temes de les cançons.I els comentaris i transcripció de lletres una bonica i molt encertda idea.Resumint;un blog alegre,entranyable,sensible i amb molt bon gust.Per molts anys a tots!

I Anna Maria,jo al blog et veig com a la seguidora nº1 dels Port Bo noia!!No diguis que no!i més després de llegir-ho tot.
Vas a quasi totes les cantades i has estat fent una feina sensacional pel teu grup i pel teu compositor preferit!això queda aquí!
Jo vaig veure A Prop del Mar a Sant Antoni i ja m'agradaria tornar-hi però Manresa em cau un xic lluny!
Sabeu Silvia i Anna Maria si ho faran també per aquí a prop,pels gironins?no em digueu que no us en podeu assabentar?
Vinga noies ja ens anireu informant i si algún dia tornen a enregistrar un programa en directe com a Ràdio Cassà o algún disc en un estudi o lloc on es pugui anar de públic no deixeu de dir-nos-ho!ha de ser com veure filmar una peli en directe!
MOLT BON ANY A TOTHOM!!
Elvira Gómez

Unknown ha dit...

Completament d'acord amb tu Vador.
El blog de Les Havaneres ocupa un lloc que fins ara penso que no el teníem i els temes dels que tracta són els que ha de tractar.Crec que estan molt bé totes les seccions que ha pensat en Tony.
I no crec que hi hagi cap grup que deixi en mans de seguidors les noticies i el dia a dia de la seva trajectòria artística perquè si que seria poc serio i a la llarga els acabaria perjudicant.Ho trobaria molt estrany,vaja.

En Tony ha donat i dóna un meravellós suport amb les seves seccions i els carinyosos reportatges.Això si que no s'ho poden fer els grups ells mateixos!
i en la mateixa línia hi són tots els comentaris de suport i el recull de les cançons del Carles Casanovas al blog Port Bo.
Són coses que sí que corresponen als seguidors com a admiradors del seus grups i els seus compositors preferits.Tot això si que es fa per carinyo i admiració però els portaveus de les noticies i la feina diaria d'uns cantants segur que la fan sempre el propis grups o els seus representants o secretaris si en tenen.
Crec que delegar aquesta feina a un seguidor seria negatiu pels grups perquè sempre es creen personalismes i favoritismes innecessaris que perjudicarien a la llarga la imatge del propi grup.
Jo no èn pensaria res de serio d'un grup que permetés seguidors-secretaris.Entre adolescents i jovenalla que comencen i grupets senzills però els artistes de categoria no en tenen cap necessitat.
Estigues tranquil.la Anna Mª,que al blog Port Bo s'ha fet molt bona feina de suport,amb molt carinyo i bon gust i actualment al menys,no hi té cabuda,com vas dir, ningú que vulgui ostentar d'amistat especials i favoritismes per sobre de ningú.Seria ridicul.

I no vull acabar sense dir el motiu pel qual avui he obert el blog;la cançó Des del LLagut que amb la seva lletra t'ha ajudat a expressar el que t'inspiren aquestes cinc havaneres és un marevellós poema del nostre gran Sagarra,com no ho havia d'expressar tan bé?? ho sabies? "des del llagut totes les vistes del mar quina mena de mel i enyorança".Tu has entés anhel i no mel però també pot tenir aquest significat si li vols donar.
Quan tingui temps la posaré.
petons.
Maria Blanco.

Carles ha dit...

Des del llagut es veu el poble franc,
ara que el sol hi bat de cara;
es veu el poble tot pintat de blanc,
ara que sol no el desempara.

I darrera el pujol fet de graons,
vestit de vinya retallada i neta;
el poble ran de blau, la vinya al fons
i al cel un xiscle d'oreneta.

Des del llagut es veu tot petitet;
els mariners són com un cap d'agulla,
la campana sospira molt baixet
i cada cep sembla una fulla.

Poble estirat a vora de la mar,
o delicada ratlla fina,
que te la menges amb un sol esguard
i et cap sencer dintre de la nina!

Blanc fistonet damunt el blau marí
esmorteint la gresca i la baralla,
et sento més del cor, vist des d'ací,
des del llagut que balla.

Et veig a tu, i penso tu només,
el blau i el blanc m'han esborrat les penes,
des del llagut encar t'estimo més,
i em lligues més les venes.

Des del llagut que té un si és d'atzar,
un si és de recança ...
Totes les coses vistes des del mar,
quina mena de mel i d'enyorança!


Cançons de Rem i de vela 1923
Josep Maria de Segarra (1894-1961)

Salut hi hagi

Unknown ha dit...

Caram Carles (ets en Carles del Port Bo eh que sí?és que surt el nom sense la B de blogger) quin detall més bonic posar-nos aquest poema!
quina meravella! segur que parlo per tothom si dic que ens fa molta il.lusió que siguis també al blog i de tan en tan vulguis participar-hi.
Quan acabi d'aquí m'en vaig a buscar els poemes de Cançons de Rem i Veles casa el meu pare que les ha de tenir.
Hi ha més poemes musicats com a havanera?Entre les Barques n'és un altre però potser n'hi ha més que no sabem i sino també es poden musicar per aquests esplèndids compositors de l'havanera que tenim als nostres paisos catalans...??

Aquesta havanera omple el cor,eh Anna Maria?estàs contenta? va dona que et llegim com a desenganyada i neguitosa aquests dies...una noia sempre alegre i entusiasmada que escriu unes coses precioses.
Jo ja tenia ganes de renyar-te per això que vas dir de que el comportament de seguidora "metomentodo" i prepotent que farda de favoritismes dóna bons fruits!!Quin bons fruits vols que doni un comportament així?això si que em va deixar parada.
El que dóna bons fruits és el incomparable treball que està fent un xicot com en Tony Foixench pel món de les havaneres i cançó de taverna,i el mateix que tu has fet pel grup Port Bo i en Carles Casanovas.És el carinyo,la sinceritat i l'amor a un gènere musical i la poesia el que dóna els bons fruits que estem veient al blog.No ho veus?
Però que carai et fa pensar així nena?jo visc a Andorra i potser estic una mica aillada.No puc anar a massa cantades tret d'unes tres cada estiu i alguna per la Terra Ferma però potser per l'Empordà hi ha més neguit,no ho sé vaja.
Només et puc dir que encara que sembli que la mala fe i l'arrogància puguin donar bons fruits (ho trobo horrorós però de vegades pot passar)tard o d'hora les coses se saben,es posen al seu lloc i aquesta mena de comportament acaba passant factura a qui el té i a qui el premia i el recolza.
Ja hem vist que has tingut males passades al blog i potser també les tens fóra del blog pel que dedueixo però tu endavant mosssa! i si algú et vol tornar a fer fóra d'una cadira reservada per tu perquè segurament fas més goig que la que no t'hi vol veure asseguda o del blog perquè comentes molt bé o d'on sigui que escoltis havaneres per la teva comarca...tu endavant i planta la cara ben alta que estic segura que tens bons amics com en Miquel de la Taverna,la Neus de Cubacant i tots aquests amics que s'et veu tan contenta d'haver fet i també els Port Bo que poden estar molt contents de tenir seguidores tan maques com tu.
A veure quan ens poses alguna nova cançó d'en Carles,l'Antoni Mas o la que sigui que hagis descobert.
Petons per tothom i gràcies per fer-nos companyia Carles.
Lali Vilaplana

Unknown ha dit...

Com esteu? bon any a tots.
Un dels més bonics poemes en català muiscat com a havanera.Una delicia.Moltes gràcies Carles per compartir aquest poema i voler fer-nos companyia al blog.A mi m'agrada que els cantaires vulgueu ser-hi també aclarint i opinant quan us sembli adient.Ha sigut una bonica sorpresa la que ens has donat.Una abraçada Carles.

Aquesta explicació sobre les havaneres en català ha sigut molt interessant Tony.Si que n'hi havien poques!! i no voler que n'hi haguéssin! quines mentalitats!
ni que fossin en francès o italià,perquè no?els valsos francesos semblen valsets mariners.
Hi ha una havanera que he sentit un parell de vegades per la ràdio que n'ha cridat l'atenció perquè sembla que sigui una d'aquestes antigues en català.A veure Carles,Tony o la resta de companys si la sabeu i m'ho podeu aclarir;és curteta però molt dolça.Diu més o menys (uns trossets que recordo)"guaita nineta lo finestral que surt l'aubada del fons del mar...malalt d'amor nineta estic..tes llavis de ric coral...digas-li que l'aimaràs"
Sembla que hagi de ser antiga pel parlar per això de "lo".Una mica com De Tes Ulls Una Mirada...
La música també és molt bonica.

I vull acabar dient només que segurament quan l'Anna Maria diu que el comportament arrogant i pretenciós d'un seguidor o qualsevol altre persona dóna bons resultats o fruits és perquè ha comprovat una realitat que tots sabem que existeix a la vida i que quan més grans ens fem i més vivim més ho trobem.Els bon fruits és que una persona que actuï així trobi suport i es vegi envalentonat per altres persones.Que en tregui profit d'aquest comportament.Això és el més trist i que ens ha passat a molts a la vida en algún moment o altre.Sempre hi ha qui en comptes de rebutjar aquest comportament,s'hi afegeix o el comporta per interès i si és una amistat que t'aprecies o algú de la familia fa molt mal.De vegades aquestes coses no s'expliquen i no s'entenen perquè no són justes però hi són.És trist però també per la meva experiència i com la Lali puc dir que aquestes coses acaben per tornar-se contra els mateixos que les fan i els que les comporten.
Nena,a veure si algún dia ens dones la sorpresa de posar-nos la lletra d'alguna d'aquestes cançons d'en Carles dels començaments que parla el llibre de l'Havanera Viscuda amb en Bastons.Segur que són molt boniques i que les podrem conèixer.
Petons per tots.Quima Gascó

Unknown ha dit...

Què bé que ens visitis de tan en tan Carles!un poema dolç i melangiós que hi tan Quima que omple el cor.
No sé res d'aquesta havanera que diu.Si en Carles,en Tony algu altre dels professionals no ho saben...si que sembla antiga per la manera de dir les coses.

He escoltat Gavina Bonica en un cd pels Pirates i entenc el que vols dir Anna Maria amb aquest sentiment que et porta i que es pot tan bé expressar amb aquesta frase de Des Del LLagut...una mena de trista dolçor com la mel i l'enyorança.També Bolenera i Enyorança,dues de les més precioses melodies del món de l'havanera que tenim la sort de poder escoltar a Cançons.I tens tota la raó Elvira que s'haurien de toranra a cantar i recuperar perquè són dues peces magistral i no potser que el públic sempre estigui enquistat amb les mateixes!
si les coneixessin les trobarien molt boniques i ja les demanarien més!això és el que penso.Havanerus!!ja sabeu que teniu unes qunates peces per tornar a cantar en les vostres cantades i ampliar gustos i coniexements del vostre públic!.
A reveure companys!!

Unknown ha dit...

Ja tenim una altre havanera clàssica en català!però aquesta sembla força antiga oi?
sabeu que penso? doncs que quants prejudicis hi havia abans també en el món de l'havanera! les dones no podien cantar,en català tampoc es podia cantar i composar!!!
sort que les coses han anat canviant!ara tenim una pila de cançons precioses en català i moltes segurament més poètiques i amb significat que les clàssiques en castellà.
Molt bon començament de temporada al grup Port Bo en la seva primera cantada del 2011,aquest dissabte.Que ho passis molt bé Anna Mª amb el teu grup preferit,gent carinyosa i acollidora com tu sempre desitges,que canteu força acompanyant el grup i si hi ha alguna noticia de cançons o sorpreses interessants i es pot dir,aqui estem al blog esperant-t'ho.
Bon començament havaneru de 2011!!

Unknown ha dit...

Dec anar mal fixada,sí.
Cuida't maca.Molts petons.

Unknown ha dit...

Bona nit.LLegint els comentaris d'ençà que conec el blog veig que hi ha persones que soleu anar a moltes cantades i aneu seguint els grups.Això deu ser molt agradable perquè s'escolta la música que agrada i es fan amics pel que llegeixo.Anna Maria tu has parlat de vegades i més darrerament d'amics que has fet a les havaneres,de gent maca,de caliu i ben estar a les cantades eh que sí? és una cosa que veig que aprecies i més perquè dius això de sentir-te tranquil.la i alleujada...aquest adjectiu és molt desciptiu nena.Es clar que tots valorem el carinyo i la bona gent però això de sentir-se alleujat,vaja,feia temps que no el sentia.
Aquests amics i gent maca Anna Maria,el has conegut a les cantades del grup Port Bo i us trobeu sempre seguint el grup?
has fet amics i soleu anar-hi plegats per compartir música i amistat seguint el vostre grup preferit? no sabia fins ara que els grups d'havaneres tinguéssin tants seguidors diguéssim fixes i us reuinissiu per fer colla i compartir.És bonic.Està molt bé.
Disculpa la meva curiositat però és que sóc nova en tot això.
A Prop del Mar és un espectacle molt bo.Celebro que es torni a fer.
Fins aviat amics!

Unknown ha dit...

EL VELL VELLER

DORMINT ESTÀ EL VELL VELER AMB SES VELES APLEGADES,EL MARINER VIGILANT
ESGUARDANT UN TENDRE ORATGE.

BELLS RECORDS,BELLS SENTIMENTS,NITS DE CANTS I D'AMISTANÇA.
A AQUELL PORT EL FAN TORNAR ON PASSÀ LA SEVA INFÀNCIA.

POSA PROA A L'HORITZÓ DESPLEGANT
MIL VELES BLANQUES I NAVEGA MAR
ENDINS IMPOLSAT PER LA VENTADA.
AL TEU PAS FORMÓS VELER DEIXES
VOLS D'ESCUMA BLANCA,LES ONADES
DE LA MAR VAN GRONXANT LA TEVA PASSA.
BUFA VENT,BUFA BEN FORT,TU CONEIXES
MA ENYORANÇA VELL VELER TORNA'M A PORT DE MA TERRA TAN AIMADA.

DES DEL PORT VULL ESCOLTAR EL RESSÓ
DE LES CAMPANES,DESPERTANT ELS MARINERS AUGURANT UN MAR EN CALMA.

RETROBARÉ VELLS AMICS COREJANT UNA TONADA AMB LES FLAMES DEL CREMAT QUE PERFUMEN LA CANTADA.

Música; Josep Bastons

Lletra; Anna Brunet

Unknown ha dit...

Era al blog per un comentari que em va fer la mena neta des d'Anglaterra sobre havaneres però ho deixaré per un altre dia.
Aquesta meravelloosa havanera és per tots els amics del blog,un regal de lletra meravellosa per expressar tot el que hauria de ser la germanor i el caliu de les cantades d'havaneres.
Desitjo que t'agradi Anna Mª
M'has trasbalssat nena amb tot això.Només diré que em sembla tristissim,que em pensava que al acompanyar sempre les cantades del Port Bo com a fidel seguidora,aquests amics els hauríes fet allà i que tots els admiradors del grup i en Carles estarien molt contents del suport que s'els dóna a través del blog i que tu t'hi hagis implicat tan.
Quin greu em sap nena.
Però estic segura que a en Miquel i a en Carles els deu saber greu.
Jo quan els veia a la Pepa Caneja,en Carles animant la vetllada amb les seves bromes de que si no teniem casa,en Miquel el recordo mab la seva senyora...els veia amb caràcter i tal com han de ser per no permetre que cap seguidor porti mala maró i faci sentir tan malament a un altre.
I no aplaudir en senyal de protesta!pobreta el dia del teu aniversari no et poden uns cantaires dedicar una cançó??tot això mareja de llegir maca i ho trobo molt trist.Ho lamento molt.
Segur que en Miquel i en Carles no ho permetre a les seves cantades.
On s'has vist tanta barbaritat!!
Estigués contenta amb l'amistat tan maca de la Neus,en Miquel els Port Bo i aqusts amics que has fet nous i no et deixis mai entristir maca que la vida malgrat tot és molt maca,els disgustos no adoben a ningú i la salut s'ha de conservar sempre.
Un altre dia ja us diré el que m'ha dit la Sònia de les havaneres.
Una abraçada i esperoque en Tony ens posi aquests escrtits tan macos.Ah i gràcies per l'havanera que m'has posat antiga.Ja ni m'enrecordava amb el que hellegit.Cuida la mare també bonica.
Apa fa molt fred a Olot.
Cuideu-vos tots.
Quimeta Gascó

Silvia ha dit...

I L'espectacle " A prop del Mar ", ja torna a rodar pels escenaris. Ahir la primera de les seves actuacions el teatre Kurssal de Manresa ple com un ou. On, i durant prop de hora i mitja es va fer un recorregut per l'historia del cant de taverna, des de els seus inicis a la pròpia taverna amb poc o sense cap acompanyament musical fins els nostres dies , omplint teatres amb una acurada posada en escena tant en veus com amb arranjaments musicals.


I mentre s'explicà l'historia d'aquesta evolució sense deixar d'anomenar a la majoria d'autors que ho han fet possible, les cançons anaven sonant una rera l'altre tot seguint la pròpia historia; La nave, Calavera , La calma del Mar, Malalt d´Amor, Busca'm a L¨Empordà, La barca Xica, Cadaqués t´estimi, El Capità i tot un seguit de bones peces per tots conegudes, i com no la preciosa A prop del Mar que dona nom a l'espectacle Amb lletra i música del Mestre Antoni Mas.

Tot va sortir perfecte, tot va anar rodat , el lloc, el public, el so, l'ambient creat i com no els artistes; el Port-Bo immens, la Nina, omplint l'escenari amb una veu que feia posar la pell de gallina, especialment quan va dedicar El LLop de Mar, al seu pare pescador, els músics, de lo millor que es pot escoltar dalt d'un escenari Toni Gadea a la percussió, Pep Poblet al saxo, Antoni Mas al piano i l'acordió,
i una nova incorporació el contrabaix de Lluis Subirats.

Només em resta dir que com a seguidora d´ havaneres en general, un goig veure aquell teatre ple de gom a gom amb més de 800 persones … i com a seguidora del Port-Bo en particular, tot un orgull.

Sincerament no us el deixe-ho perdre si en teniu l'ocasió

Unknown ha dit...

Un espectacle brillant A Prop del Mar.Em va tenir meravellada des del començament fins a la fi.Un màgic i inolvidable passeig pel món de la cançó de taverna de la mama d'una de les més carismàtiques i impressionants veus femenines catalanes i un dels millors i més emblemàtics grups d'havaneres de Catalunya;Nina i Port Bo amb els mestres Mas,Poblet i Gadea van fer vibrar el públic.
Totes les cançons van ser una molt encertada tria però Cadaquès T'estimi em va emocionar la que més.
Per molts anys i que ho puguem tornar a gaudir per tot l'any 2011.

Escoltant el concert pensava dins meu com n'és d'entranyable aquest gènere i com l'hem de recolzar.;
anant a les cantades quan podem,comprant la música per emportarnos-la arreu i donant suport al magnific blog de les havaneres.Tot és important i tot s'ha de valorar i els cds i el blog hi seran sempre en el nostre record.
Celebro que aquest blog hi sigui i per molts anys i m'en alegro de que tot hagi tirat endavant i que no es vagi cedir a cap influència i pressió per espatllar-ho.
Sino ara totes aquestes boniques i sentides mostres de suport,debat i aprenentatge de cançons dels mestres no hi serien.Quina pèrdua!
La fermesa i la fortalesa sempre ens portaran endavanti obriran camins.
Havaneres a dojo amics!!

Unknown ha dit...

Amics,riureu una estona;m'ha sortit mama en comptes de mà;de la mà de...
vinga,sempre va bé riure sanamanet.
A reveure i endavant amb el blog!

Anònim ha dit...

UNA VELA LLATINA

Tinc una vela llatina en mon llagut onejant,blanca com una gavina,ferma front el temporal.
Vents de Grabí i Tamuntana en són
els nostres companys.

Navegarem sota el sol i les estrelles junts solcarem l'immensitat del mar lliscant damunt clares i transparentes aigues que en són miralls de bells boscos de corall.


Penyasegats guaitaran la nostra passa,de nit els fars guiaran el nostre rumb fins arribar a l'illa dels nostres somnis,on l'amor té d'algues i pins el perfum.

La Blanca vela llatina balancejant dolçament serà la callada amiga i més fidel confident d'un nou amor que fa via sota el sublim firmament.

LLetra d'Anna Brunet i Música de Josep Bastons

Lali Vilaplana

Anònim ha dit...

Hola amics,aquí us deixo una preciosissima havanera també del mestre Bastons i l'Anna Brunet,que parla de mar,amor i veles.Segur que us agradarà molt.

A mi si m'agraden les cançons de cantautors diguéssim compromessos perquè porten sempre un missatge important i et fan reflexionar però és obvi que no tenen res a veure amb les lletres i crec que també les melodies de les havaneres que tan admirem.
Per això no n'hem parlat al blog.
En Josep Andújar no el conec quasi gens.Tavernes de Sant Feliu, La Rumba Marinera i Les ferides dels Hamas era al blog.és potser el valset més mellòdic que he sentit.
Si hi ha alguna lletra interessant ja la posareu però que no sigui gris i trista com dieu!

És molt diferent de les lletres d'havaneres,això queda clar...només heu de llegir Una Vela LLatina...però és questtió de gustos!Les lletres de les havaneres són molt belles.
Una abraçada i a reveure amics i admiradors de les havaneres!

Lali Vilaplana

Unknown ha dit...

Bona nit.com anem? escolteu aquesta cançó veig que també és de l'Anna Brunet com la del Vell Veler.No serà pas la senyora del Mestre Bastons? vaig veure a l'escrit de condol de l'any passat al Noticies que es deia Anna.
Pot ser Anna Maria? que en saps?
ja pots felicitar el Mestre Batons quan el vegissi és així.
Són precioses aquestes havaneres i molt del gust del blog..veles,vents,amor i mar.

Acabo de llegir el llibre l'Havanera viscuda i us el recomano.És en forma de diàleg entre els mestres Bastons i casanovas i el periodista Xavier Fabrès.Us sorprendrà i apassioanrà també...però no s'hi val a dir res més.S'ha de llegir.
Ara em deixaran Calella de Palafrugell i les Havaneres per passar bones estones d'hivern ala vora del foc amb música de fondo de les nostres havaneres.
Petons i fins aviat.

Havanerus ha dit...

Benvolguda Quima.
Efectivament, Anna Brunet era la dona d'en Josep Bastons.

Carmina referent als cantautors, prefereixo que deixeu els cometaris a Converses, doncs és el lloc adient.

Gràcies.

Joan ha dit...

La Dolors i jo, sardanistes i havaneros i viceversa, hem estant fent una mica de treball de recerca per ampliar dades sobre les tres úniques sardanes de Carles Casanovas.
La primera porta per títol “La sardana de la Barraca”. Va ser estrenada l’any 1978 i la va dedicar a la barraca de Cap Gros de la família Ramió – Farreras, de Palamós. Enregistrada pel grup Ventijol (Discophon DL B 1080), l’any 1978.
Aquesta gravació conta amb la col•laboració de l’actual director de la cobla – orquestra Montgrins, el palamosí Martí Camós i Segura interpretant el flabiol i la tenora.
La segona es la més interpretada i coneguda i porta per títol “La soca”. Va ser guardonada amb el tercer premi al concurs de la Cançó Marinera de Palamós el juliol de 1978 i la va dedicar al seu avi, en Ricard Casanovas i Vilar, del cafè Condal. Enregistrada pel grup Ventijol (Discophon DL B 9120), el 1981, i pel grup Llops de Mar, de Sant Feliu de Guíxols (Martana Stereo LP - 1003), l’any 1986. La versió instrumentada per a cobla s’estrenava el 24 de maig de 1987 a Palamós, en el transcurs d’una audició de sardanes interpretada per la cobla La Principal de Banyoles.
La tercera i, fins ara la darrera sardana d’en Carles porta per títol “Baldufa” i va ser estrenada el 2005 amb motiu del centenari del col•legi La Salle, de Palamós del que en Carles és ex-alumne. A diferència de les altres dues, aquesta no te lletra. Fou enregistrada el mateix 2005 per la cobla Els Montgrins al compacte commemoratiu del centenari de La Salle (Discmedi DM 1187 - 02).
Aquestes es el nostre petit treball de recerca d’aquestes tres úniques sardanes, que esperem trobeu interessant. I per acabar el desig que la producció sardanística de Carles Casanovas no s’aturi aquí.
Una abraçada.

Carles ha dit...

Benvolguts Dolors i Joan.... m'heu deixat bocabadat. Ni jo mateix recordava la informació que heu sabut recopilar. Moltíssimes gràcies pel vostre suport.

Silvia ha dit...

Fantàstica cantada, la que ens va oferir el Port-Bo, a Sant Boi dissabte passat.
En un ambient de luxe i amb gran part dels seus habitual entre el públic, varen oferir una cantada d'allò més bona. Repertori nou i variat, fins i tot les peticions no van ser de les habituals, tornar a sentir un NOSE en directe es tot un plaer
 
Calavera, La puntaire del Rial, Ay Lola dulce prenda , Enamorada del Mar , Entreforc, Habaneras de Cadiz  … son només una petita mostra del que és va poder escoltar a L'Ateneu Familiar, sense oblidar la simpàtica "El Pescador de Canya ", una de les novetats d'aquest any,lletra d´en Carles Casanovas i música d´en Josep Bastons ,  per tant i per no perdre els bons costums temporada nova, repertori nou i bo, molt bo.
 
A destacar molt especialment que de veu estan esplèndids, a punt per gravar un nou CD, que serà el proper més d'abril, juntament amb la cantant NINA, ja que la majoria del repertori del disc d'aquest any girarà entorn de l'espectacle A PROP DEL MAR. Tampoc puc deixar de banda la seva simpatia habitual que no va faltar en cap moment.
 
Fins la propera, petons i abraçades
 

Silvia ha dit...

El proper dimarts 03 de maig a les 18.00, l'espectacle " A Prop del Mar", amb Nina i Port-Bo , es podrà veure i viure al Teatre "El Jardí" de Figueres. Entrades anticipades a la venda al Sevicaixa de La Caixa. Un altre ocasió per tornar a veure aquest fantàstic espectacle de la taverna al teatre. Amb el mestre Antoni Mas, Toni Gadea a la percussió, Pep Poblet al saxo i el contrabaix de Lluis Subirats.

I dies abans, dissabte dia 30 d'abril "ACOBLATS", es presenta a les terres de Tarragona, concretament El Pla de Santa Maria, de nou havanera i cobla s'uneixen dalt d'un escenari

Silvia ha dit...

El mes de maig , també anomenat mes de Maria o mes de les flors, es també quan es presenta el repertori de la nova temporada, del nostre estimat grup i aquest any va ser a la cantada de Terrassa del passat diumenge, sencillament ; Esplèndid, una primera part de luxe, algunes ja s havien pogut escoltar en les poques cantades que portem o a les trobades d´hivern a la Nova Pasta però que ara , molt més treballades comencen a sonar dalt de l'escenari , la recuperació de peces tan antigues com Guarda esa flor, La casita blanca, O de bona o de mala gana, són intercalades amb les ultimes creacions del Mestre Casanovas com El Barraler amb música de l´altre gran Mestre en Josep Bastons l'agradable sorpresa de escoltar en directa el tema Galatea, i la presentació en societat de l´ultima creació del gran tàndem de genis Casanovas/Mas, " El Meu Norai " una d´aquelles obres que fa sentir, fins el punt d'emocionar ...

La segona part com sempre amb peticions tampoc va tenir cap desperdici Entreforc, De Colores, Mare Vull Ser Pescador, Al Pirata Joan Torrelles, A cara o creu ... I com a extra en "bisses " El Coro, una alegria de cançó per marxar cap a casa amb molt bon humor i bon rotllo.

En definitiva, s'endevina novament una mol bona temporada. Enhorabona nois i que sigui plena de èxits, tal i com us mereixeu

«El més antic ‹Més antic   801 – 950 de 950   Més nou› El més recent»
Inici Bloc