dissabte, 5 de juliol del 2008

70

Peix Fregit

Components:
Pere Molina: Primera veu i Guitarra.
Norbert Torrecillas: Segona veu i Acordió.
Jordi Tormo: Tercera veu
.


Una mica d'història..........
El grup d’havaneres Peix Fregit va quedar formalment constituït, sota la direcció de Josep Bastons, al ser convidats els seus components a participar en una de les primeres “Cantada d’Havaneres” de Calella de Palafrugell, l’any 1972.
El nom del grup està estretament lligat a la vila de Palafrugell.

Un antic poema anònim del segle XVII, defineix aquesta població amb l’expressió: “Palafrugell, peix fregit i jurioles a la brasa...”.
Al llarg de la història del grup n’han format part:
Maria Cervera, Manel Iglesias, Pere Vehí, Pere Savalls, Josep Cruañas, Josep Bastons i Pep Nadal.Després de més de trenta anys al capdavant del grup, a finals de la temporada 2007 Josep Bastons es retira.
A partir d’aquest moment s’incorpora Norbert Torrecillas que canta la segona veu i és acordionista.
A finals de 2012 hi torna a haver un nou canvi al grup, surt Pep Nadal i el subtitueix Pere Molina conbrint la mateixa corda i el mateix intrument.

Principals actuacions de Peix Fregit..........


El grup ha donat a conèixer les seves cançons arreu de tot Catalunya, Madrid, Valladolid, Illes Canàries, Japó i diverses ciutats europees.

A Catalunya.
Ha actuat en totes les comarques catalanes (festes majors, convencions, trobades d’havaneres...) i en diversos actes organitzats pel Govern de la Generalitat de Catalunya en els marcs del Saló Sant Jordi i el Palau de Pedralbes entre altres.

Des de la seva fundació, el grup ha participat en totes les “CANTADES D’HAVANERES” de Calella de Palafrugell.

Actuacions fora del País.
França:
Marsella, París (festa catalana a l’”Arche de la Defénse”)
Aix-en-Provence.

Bèlgica:
Brussel·les (“Setmana gastronòmica catalana” organitzada pel Patronat de Turisme de Platja d’Aro).

Alemanya:
Munich (“Festa del Turisme” organitzada pel Govern de la Generalitat de Catalunya)
Berlín (“Festa Catalana” organitzada per la COPEC)
Hessen (Festa del Centre Català).

Luxemburg:
Festa del Centre Català (anys 1997, 1998, 2000, 2001 i 2002).

Holanda:
La Haia: Festa del Centre Català.

Japó:
Gira de quinze dies per les principals ciutats (Tòkio, Osaka, Nagoya, Yokohama...), per a la celebració del “Sant Jordi's Day” l'abril de 1989.


Actuacions a Televisió.

Televisió de Catalunya en el programes:
“Places de Catalunya”
“Àngel Casas Show”
“La tarda de MªPau Huguet”
“Nit de la Publicitat”


Televisió Espanyola en el programa:
“Musical”


Discografia..........
Actualment el grup té editades les següents gravacions:
Habaneras
Havaneres a Calella.
Havaneres i cançons de L'Empordà (1978)
Habaneras tradicionales (1985)
Mare si fos mariner (1989)
Rosa dels vents (1992)
Raballa (1994)
Peix Fregit 25 anys (1997)
Vela llatina (2000)
Sirenes (2002)
Sardanes a la taverna (amb el Grup “Port Bo”) (2004)
Salabror (2005)
Cap a tu (2007)
Peix Fresc (2009)
Aigua de Mar (2011)

Dades de contacte..........
Contacte:
Jordi Tormo i Capdevila
Adreça:
Ronda Pau Casals 2-G
Torroella de Montgrí (Girona)
Telèfons:
629861670

Email:
jtormoicapdevila@gmail.com

El meu comentari..........
És el primer grup que em va donar la benvinguda a una Cantada d'Havaneres a Terrassa. Em vaig quedar parat, ja els havia sentit a les cantades de Calella, però mai havia parlat amb ells. I la meva sorpresa, que més tard, s'ha anat confirmant, es que son molt bona gent.
Val la pena anar a veure'ls fer una cantada, no us penedireu, i si teniu l'ocasió, dóna'ls-hi una forta abraçada.


70 comentaris:

Anònim ha dit...

En norbert Torrecillas es el meu professor de música a l'escola vedruna palamos.

luzquebrilla ha dit...

Hola vinc "cap a tu" PEIX FREGIT,m´agrada aquesta canço,i ulls verds, és preciosa.He vingut a moltes cantades vostres ja que tenim amics en comú,(JAUME,NURI, ALFONS, ENCARNACIÓ, JORDI...)LA PROPERA VEGADA US VINDRÉ a SALUDAR PERSONALMENT AMB ELLS.Ah!,però me`n dedicareu una oi?,ja us diré el nom en un altre comentari doncs tinc al cap la lletra però no recordo el nom...i si no trucaré el meu amic Alfons, que se les sap totes,si visiteu el seu FB veureu què es el fan n1 vostre.
JORDI,PEP,I NORBERT,FINS AVIAT

Anònim ha dit...

Gracies Anna!!! per considerar-nos els "fans" (number one) del grup Peix Fregit, nossaltres aixi ens considerem.
Te passat un "enllaç" al teu mur, de la cançò "Escolta es vent" es la que em demanes, espero que la disfrutis,aquest disabte dia 14 Peix Fregit te una cantada al "Casino"de Lloret
Un peto per tu i una abraçada per en Francesc.

luzquebrilla ha dit...

Alfons,ei!noi jo no sóc l´Anna,et deus referir a la meva amiga, ja saps, aquella que és molt amiga´,jo sóc Luzquebrilla nen,ai, ai, quins "lapsus"...Què maca la canço!!,tu creus que si els hi demano me la dedicaran, es veuen tan serios...en alguna cantada ho he intentat, però quan estan a baix de l´ escenaris a prop meu, no m´atreveixo...

Silvia ha dit...

Hola "Luzque brillas", t hi pots acostar que no mosseguen, son seriossos, pero molt agradables, jo un cop vaig parlar amb en Jordi, li vaig demanar una canço i es tot amabilitat. Silvia

Havanerus ha dit...

Ei Alfons, a veure si ens veiem per fer-la petar amb els Peix Fregit, tinc ganes que s'impliquin més en el Blog, en Norbert, Pep i Jordi.
L’altre dia, el fill d’en Pep es va connectar a la pàgina principal, sol·licitant una havanera “Cap a tu”, en breu se la posaré, em va fer molta gràcia, i a part, vaig pensar, ha de ser jove....ejem, ejem una mica més petit que jo......
Bé per la luzquebrilla, no sé, jo conec aquesta que és tant amiga d'ella, l'Anna, vaig estar amb ella a la Cantada, però va mantenir el secret i no em va revelar qui era aquesta luzquebrilla tan famosa al blog, i que fins i tot, jo li he dedicat una havanera a la secció cançons.
La estada amb ella va ser Genial!!.
Ara a compartir grups, cançons, amics, i amistat!!.
Bé, Sílvia, 100% d'acord, seriosos però molt bona gent, de veritat, jo ja he parlat varios cops, i cadascun d'ells son bons de cor!!, i això avui en dia.....no ho trobem a tot arreu.
Per tant, aprofitem que estem molt ben rodejats.

Salut Companys!!

Anònim ha dit...

Perdona Luzquebrilla!!!! Al fer l'anterior comentari, te confos amb la teva millor amiga, al ser tan amigas, de vegades no se quina es una o quina es l'atre,
Espero t'aigui agradat la canço, "Escolta es vent", del grup Peix Fregit, es una de les mes macas.
Be rep un peto!!!! i fins aviat

luzquebrilla ha dit...

...Si no veus dins des meus ulls/el que esperes que digui amb sa mirada;si trobes que tal vegada/,ses promeses d´amor no són sinceres;/si penses que t´oblidat un moment,/demana totes ses nits...
Què macaaaa!!!quants anys devia tenir en Tòfol Mus quan la va escriure?, es nota un alè jove il·lusionat...
Alfons, t´enrecordes quan va marxar en Josep Bastons del grup,tu vares comentar-me,"ai, no sé que passarà"?Doncs,molt bé no? el grup crec que segueix una línia ascendent,i sòlida.En Norbert ha encaixat molt bé en el grup,i toca l´acordió de meravella,a part és veu simpàtic,bé aquesta és l´impressió que em va fer a Pals.

Anònim ha dit...

Hola!!Luzquebrilla" he estat intentant trovar la edat del gran POETA" Tòful Mus quan va escriure la canço Escolta es vent i no la he trovada, de totes maneras es maquisima.Be pel que respecta al grup "Peix Fregit", tenen previst grabar un nou CD probablement,pels voltant del mes de Maig, aquet sera el seu primer treball d'ença que el mestre Josep Bastons, es va retira, i tambe el primer d'ença que es va incorporar el nostre bon amic i tambè bonissim gran music en Norbert que es un mestre del "acordeò" i tal com diu,Luzquebrilla, s'adaptat molt be i rapidament al grup, jo ja tinc ganes de tenir-lo a les mevas mans per poguè escoltar-los de nou i gaudir una vegada mes de la seva musica i sobretot,com sempre dic de las sevas veus, tan contrastades i tan bonicas, tenin en conte que cada vegada que els escolto, m'agraden mes i hem fan disfrutar d'allo mes be, Be bona nit a tothom i tu guapisima Luzquebrilla" rep un petonassssss"

jordi tormo i capdevila ha dit...

Hola a totes i a tots. En primer lloc vull agrair la feina feta per en Tony en aquest bloc. Es nota que porta l'havanera ben endins. És molt reconfortant pels qui ens hi dediquem veure com hi ha persones com ell que se l'estimen. En segon lloc, vull donar les gràcies a tots els vostres comentaris. Sou realment molt amables. Segurament deu ser veritat que la imatge que donem dalt de l'escenari potser és massa seriosa, però us puc assegurar que intentem posar els cinc sentits quan estem cantant i això potser fa que es transmeti una impressió equivocada. Puc dir-vos que l'ambient que es respira entre tots tres és magnífic, molt sovint ens fem grans farts de riure. Per tots aquelles i aquells que potser es pensen que som massa distants, els encoratjo a que vinguin a saludar-nos i a xerrar. Per acabar també vull comentar-vos que estem preparant un nou CD. Recollirà peces ben conegudes del nostre repertori de la temporada passada i alguna novetat. També us faig saber que tenim una Web en construcció (va molt a poc a poc) i que estic pensant en fer un facebook de Peix Fregit.

Gràcies

Salut!

Silvia ha dit...

Gràcies Jordi, a tots els seguidors del blog ens agrada estar al dia de les noticies dels grups i mes encara si son tan bones com un nou treball.

Alfons ha dit...

GRACIES JORDI!!!! En primer lloc per confirmar el tema del nou CD,aixi,podrem tenir el treball i les veus dels nous components del grup, jo per la meva par opino que en Norbert esta totalment integrat i ho fa de maravella.
En segon lloc, el tema de la serietat, ni ha persones que poden semblar al primer cop de vista,molt tibats pero que un cop els tractes, pots veure que sols hera una impressiò, jo i l'Encarnaciò que es la meva dona, aixi ho varem viure, ara quant anem a les sevas cantades sempre connectem amb ells i veiem que tot va de bon rotllo i que son, sencills, amables, simpatics en resum bones persones
Be Jordi l'Encarnaciò i jo, estem dessitjant que comenci la temporada per poguer fer-vos un seguiment de les vostres cantades.
Una abraçada per tu, en Pep i en Norbert, fins aviat

luzquebrilla ha dit...

Hola Jordi,mira amb el teu escrit ja no us veig tant distants,i ten per segur que faré servir el teu encoratjament que em comentes, i en una cantada vindré que em signeu un CD, així trencaré el gel,jajaja,bé...(no ni ha per tant oi?).
Jordi una pregunta,pots avançar-nos alguna cosa d'aquest nou treball?,sabeu ja com es dirà i quines cançons hi enregistrareu?
Per cert, el nom de "Peix Fregit",està relacionat amb la vila de Palafrugell i d´ un antic poema anònim amb l'expressió "Palafrugell peix fregit i jurioles a la brasa"...? sempre he tingut aquesta curiositat...
Salutacions Peix Fregit.

Silvia ha dit...

Enhorabona per la pagina web, esta molt i molt be.

Felicitats Jordi !!!

Anònim ha dit...

Dir-vos amics que sou un dels millors grups del panorama actual de l'havanera,espero el vostre nou treball que de ben segur serà de gran qualitat i no ens deixarà indeferents i acabo dient que em sap molt greu que aquest any no sigueu a la cantada de Calella.
però que ha passat??no ho entenc... ni jo ni molts d'altres.
Alfons,Luzquebrillas,Silvia,ho enteneu?? però que passa a l'organització d'aquesta cantada???
Robert

luzquebrilla ha dit...

No, no ho entenc Robert,m´imagino que no volen que aquesta cantada quedi com monopolitzada pels mateixos grups de cada any.Ahir en la cantada del Peix Fregit,tothom comentava aquest fet.
jo fa anys que vaig a la cantada de Calela i em costa de pensar que aquest any no veure aquest grup ni a L´Empordanet que també és un grup d'alta qualitat musical.
Serà qüestió ens agradi, o no, de anar-nos fent la idea d'aquests canvis,i esperem que aquesta emblemàtica cantada no decaigui pel bé de l´havanera.
Salutacions

Anònim ha dit...

ja he vist el comentari de la cantada d'ahir que per cer em vaig perdre per temes de feina.
Però escolteu? es pot saber qui organitza aquesta cantada i que té la darrera paraula?L'ajuntament de Plafrugell?La Fundació Ernest Morató? o qui?Robert

Anònim ha dit...

Estee diu,
Qui organitza la cantada de Calella,és el de turisme i la fundació Ernent Morató, creieu que el Port-Bo deixarà mai d'anari?

luzquebrilla ha dit...

Tenint en compte que els fundadors de la cantada de Calella varen ser els integrants del primer Port Bo,quedaria (opinió personal)molt malament que no hi fossin,al marge de la seva qualitat en el món de l´havanera, personalment crec que hi han de ser.

luzquebrilla ha dit...

M´agraden les veus combinades del Peix Fregit,i l'acordió fantàstic d'en Norbert. -Cubanita preciosa,ulls verds,voldria ser poeta per dir-te quan t´estimo...que maca!!I aquella que diu...mi madre fue una mulata...,Canvi de ritme una sardana,el saltiró de la Cardina...olé Jordí!!,omplia el cor.Però la cançó que en la meva opinió "no m´acaba de fer el pes" ja que la trobo massa adornada (per dir-ho d'alguna manera)per la veu d´en Pep; és-Paraules d´amor-(Serrat)la lletra com diu ella mateixa,senzila i tendra no li calen dibuixos de veu pe fer-la espectacular.Repeteixo és una opinió molt personal,que quedi clar!. Llevantina...genial! va ser tot un plaer escoltar-la...llevantina et seré sempre fidel i als meus ulls veuràs el cel....molt maca,uf,com pujaven les vostre veus,Una lletra captivadora:Guarda esa flor,que no te puedo amar eso és mentira...Allà en l´Habana i que paso?... doncs que us va sortir molt bé, un deu Norbert per el so de l´acordió.I la meva preferida...si no veus dins els meus ulls el que esperes que et digui amb la mirada...escoltar aquesta cançó és tot un plaer,
Mariner de terra endins la suavitat de l´acordió semblaven petites ones girant al voltant de la lletra... Gràcies Peix Fregit per la vostra cantada de Mollerusa m´ho vaig passar molt bé.

Salutacions

Alfons ha dit...

Un deu per el Peix Fregit a Mollerussa i un deu a LUZQUEBRILLA" per la posada en escena de la cantada, esta molt be interpretada, ens ho varem passar molt be i ja ting ganes de tornar a nar-hi a la proxima

Silvia ha dit...

Ahir a Barcelona( on no son facils de trobar ) varem disfrutar i molt de 2 hores d ´havaneres, valsets i sardanes ( les fan com pocs) on destacaria la primera canço composada per en Pep "Para ti ", esperem que no sigui l´ultima una canço molt tendre i romantica, tambe es destacable l interpretacio de la cançó matinada tan per la veu del Pep, com l´acompanyament d en Norbert; en Jordi com sempre insuperable. Gracies Peix Fregit

Anònim ha dit...

Bon dia a tothom.Vinc del blog Port Bo i voldria demanar a l'Alfons que veig que és un gran seguidor d'aquest grup que m'en fes cinc centims al menys del tros de la cançó ULLS VERDS que diu precisament;Ulls verds de mirada tendre.....i??? que li voldria dedicar a una mossa del blog Port Bo de preciosos ulls verds que des què ens vam conéixer on-line i compartir blog ha tingut una gran paciència i comprensió i ens ha desitjat de cor coses meravelloses als "avis del blog".
Vinga gràcies,JAN

Havanerus ha dit...

Jan, te la poso aquí, per que la puguis dedicar a la mossa que parles...

Gaudeix-la, i per cert, tot i que siguis seguidor dels Port-Bo, la qual cosa celebro molt, he de dir-te, que els Peix Fregit, la fan molt i molt bé, i no solament aquesta.....
Espero que els companys, la matinguin en el repertori....

Apa Jan, per tu i per que la dediquis a qui calgui.
I aprofito l'avinantessa per dedicar-la jo a tots aquells i aquelles que tinguin els ulls d'algun color.....

Voldria ser poeta,
per dir-te quant t'estimo,
per contemplar tes llàgrimes,
en versos i en cançons.

Per prendre i oferir-te,
els boscos, les estrelles,
les ones i les coses,
més belles d'aquest món.

Ulls verds de mirada tendre,
que no puc aconseguir.
Quí pogués els teus ulls prendre,
i, tot mirant-los, morir !

Voldria ser la mar
de la cala a on et banyes,
i el blanc llençol de seda,
que embolcalla el teu cos.

I el mirall que als matins,
el teu rostre emmiralla,
i fer-te la companya,
del meu dolç llit d'amor.

Ulls verds de mirada tendre,
que no puc aconseguir.
Quí pogués els teus ulls prendre,
i, tot mirant-los, morir !
i, tot mirant-los, morir !

A ritme d'havanera, la lletra la va fer en Josep Servià i Figa, i la música, en Ricard Viladasau.

Salut Companys!!.

Miquel ha dit...

Diuen que no hi ha mal , que no vingui be per altres coses i a mi es el que m'ha passat , al no puguer cantar he aprofitat per anar a escoltar alguns amics .
Ahir dia 12 , el Peix Fregit va cantar a Sant Feliu i vaig aprofitar per anar a escoltar aquest meravellós trio .
Vull agrair-vos la bona estona que ens vareu fer passar i sobre tot felicitar al Pep , per la magnifica cançó - Para ti - amb una lletra amb molt sentiment i una musica molt agradable . Be companys continueu així que sou molt bons i repeteixo , gràcies per la bona estona que ens vareu fer passar.
Una abçada.

Miquel

jordi tormo i capdevila ha dit...

Gràcies Miquel. Sempre va bé que els col·legues reconeixin la feina que fas. Pel que fa a en Pep, l'hem "d'exprémer" a veure si es despata com un compositor i comença a produir més peces per renovar el repertori.

Salut!

Havanerus ha dit...

Companys, Amics i Saludats......
Que aquest any que comença estigui carregat d'emocions, de delicisos moments, de bon rotllo, d'alegria, i també, perquè no, d'havaneres a dojo!.

Bon Nadal i Feliç any nou, tot i que serà un deu!.

luzquebrilla ha dit...

Una de les boniques cançons d'en Tòfol Mus i que m'encanta sentir-la pel Peix fregit és:"Lluna plena".
Com és que els vells pescadors
no moren dins de la barca
a l'hora de la foscor
besa la llum de l'albada
dient Adéu a la mar
esculls desitjos i lloses.
En terra poden quedar
pensaments que facin nosa...

També una d'una força extraordinària d'aquest grup és "Follia", en sentir:
-"Mireu-vos el mar és un lladre, lladre m'ha robat el fill, el marit i el pare", a una se li posa la pell de gallina, no saps si és pel tema o per la gran veu d'en Jordi Tormo, o potser les dues coses a la vegada...
Suposo que el fet de que t'agradi una cançó és una decisió molt subjectiva, a vegades està lligada a records personals, també pot ser que el qui la canta te la faci viure com si tu en formessis part, sigui com sigui aquesta és la clau de l'èxit viure-la!!!
Bones lletres, i bones veus. No voldria deixar-me el quart component del Peix Fregit: L'acordió del Norbert!, les seves notes semblen dibuixos acaronant la cançó. Enhorabona Peix Fregit, sincerament, crec que formeu un gran equip!.
Salutacions

Unknown ha dit...

LES MILLORS LLETRES D'HAVANERES
VIisca els PEIX FERGIT!!

Hola amics i amigues de les havaneres.
Em dic Dulia i amb les meves amigues i companyies del nostre taller de costura de La Bisbal som seguidores del blog.Ens fa mandre i no sabem escriure tan bé per comentar (i menys en català) però som fans dels fantàstics Peix Fregit i ens volem sumar a aquesta idea tan trempade de les votacions.
El Peix Fergit ens sembla el millor grup d'haveneres a Catalunya.
Tenen unes veus fantàstiques,són molt trempats i simpàtics i GUAPOS també que carai!!
Tony un 10 el teu blog tan entratingut i bonic.Una abraçada a tothom.
Aquí teniu els vots del...jurat de les costureres de la Bisbal d'Empordà!(i perquè no ho sabem dir en anglès ni francès..allò del puants...o points!)
Una servidora i les meves companyies també.

DULIA

-PARA TI de Pep Nadal
-ESCOLTA ES VENT de Tòful Mus
-UN CANT D'AMOR de Carles Casanovas
-LLUNA PLENA de Tòful Mus

DOLORS

-MALALT D'AMOR de Carles Casanovas
-PARA TI de Pep Nadal
-UN CANT D'AMOR de Carles Casanovas
-FLAMA D'AMOR de Ferran Garcia

MERCÈ

-PARA TI de Pep Nadal
-UN CANT D'AMOR de Carles Casanovas
-PENSAMENTS de Carles Casanovas
-LA BARCa XICA de Rafael LLOp

TERE

-SI EM DEMANESSIN de Tòful Mus
-PENSAMENTS de Carles Casanovas
-CANÇÓ DEL VERD MAR de Alfred Almeda
-FLAMA D'AMOR de Ferràn Garcia

Per acabar volem dir dir que a travès d'aquet blog hem conegut cançons noves com aquesta del mar que està esta enamorat d'una dona,i els comentaris de les lletres també ajude a disfrutarles.
Una forta abraçada.En ha agradat participar gràcies.

jordi tormo i capdevila ha dit...

Caram, caram: ens feu pujar els colors a la cara amb aquests comentaris tan amables i elogiosos.

Comparteixo amb tu, Luzquebrillas, que una de les cançons més encertades del binomi Mus-Bastons és "Lluna plena", però "Si em demanessin" també és una gran cançó.

M'apunto el nom de la Dulia i les seves amigues costureres de La Bisbal, no se sap mai quan es necessita un bon "remiendo", o un vestit a mida.

Gràcies a totes, de tot cor.

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES
DE LES HAVANERES

DULIA:

-PARA TI DE PEP NADAL
-BOLANERA D'ANTONI MAS
-LA CALMA DE LA MAR DE NICOLAU GUANYAVENTS
-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÉS

MERCÈ:

-PARA TI DE PEP NADAL
-LA BALADA D'EN LUCAS DE O.MONASTERIO
-LA CALMA DE LA MAR DE N.GUANYAVENTS
-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÈS

DOLORS:

-PARA TI DE PEP NADAL
-BOLANERA D'ANTONI MAS
-UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU
-MIRADA BLAVA DE FERRÀN GARCIA

TERE:

-PARA TI DE PEP NADAL
-LA BALADA D'EN LUCAS DE ORTEGA MONASTERIO
-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÈS
-MIRADA BLAVA DE FERRÀN GARCIA

Patons a tothom en especial als nois del Peix Fregit.
En Ferràn Garcia ens a sembla un nou compositor que prumet i que ara tocará en un grup de La Bisbal!!
Mirada Blava l'em escoltada des de fa temps a Cançons i és un vals facinant que et fa casi volar quan les escoltes.
Felicitats Ferràn!
A Cançons trobareu molta música per escoltar si no us podeu dacidir!
Les costureres de la Bisbal.

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS BONES DE LES HAVANERES

-LA BALADA D'EN LUCAS DE ORTEGA MONASTERIO

-ULLS VERDS DE SERVIÀ

-MIRADA BLAVA DE FERRAN GARCIA

-UN CANT D'AMOR DE SALVADOR DABAU

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS BONIQUES PEL RECORD

-ULLS VERDS DE SERVIÀ

-NA NENA DE ORTGEGA MONASTERIO

-LUZQUEBRILLAS

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

Voten també la meva filla i la meva nòvia.

Estel Puigbo:

-NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

-ULLS VERDS DE SERVIÀ

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-CUBANITA PRECIOSA

-Maite:

-ULLS VERDS DE SERVIÀ

-BOLENERA DE MAS I CASANOVAS

-NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

-LUZQUEBRILLAS

I tan que sento més havaneres que main aquests dies im estic aprenent molt en aquest magnífica blog.De les que he votat no en coneixia cap i execpte al d'Ulls Verds que conec perquè la canta el Peix Fregit les altres les he sentit a Cançons.
Enhorabona pel blog Tony.SENSACIONAL!!!

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MÉS PRECIOSES DE LA HISTÒRIA

DULIA:
PARA TI DE PEP NADAL

VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA I CÀSTOR

BRODADORA DE ADAM TORRES

ULLS VERDS DE VILADESAU I SERVIÀ

MERCÈ:

PARA TI DE PEP NADAL

BRODADORA DE ADAM TORRES

ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

LUZQUEBRILLAS
DOLORS:

LUZQUEBRILLAS

ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

PARA TI DE PEP NADAL

BRODADORA DE ADAM TORRES


TERE:

PARA TI DE PEP NADAL

ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

FLAMA D'AMOR DE FERRAN GRACIA

BRODADORA DE ADAM TORRES


i MILAGROS,la planxadora:

ROSINA

CUBANITA PRECIOSA

LA HAMACA

FLAMA D'AMOR DE FERRÀN GARCIA

Fa poc que tenim els disc DE LA MAR TORNARÉ del grup La Taverna i unes costureres com nosaltres el troban preciós.
Felicitats a l'Adam Torres per aquesta maravellosa havanera tan romantica de mar i costura.
ESCOLTEU-LA!!
Felicitats i petons per totom!!

Neus ha dit...

LES ROMÀNTIQUES...

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

LES MARINERES...

-LA CALMA DE LA MAR DE NICOLAU GUANYAVENTS

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLÀN


M'ha fet molt contenta poder votar al menys aquest darrer cop.
Moltes gràcies Tony i amics del blog!
Neus Brugada

Unknown ha dit...

LES ROMÀNTIQUES:

-NA NENA de Ortega Monasterio

-CANÇÓ DEL VERD MAR de Alfred Almeda i Josep Bastons


LES MARINERES:

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA de Casanovas i Burjachs.

-LLUNA PLENA de Tòfil Mus i Josep Bastons

Unknown ha dit...

LES ROMANTIQUES

DULIA:

-PARA TI DE PEP NADAL
-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

MERCE:

-PARA TI DE PEP NADAL
-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

DOLORS:

-BRODADORA D'ADAM TORRES
-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

TERE:

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS
-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

MILAGROS:

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU
-BRODAORA D'ADAM TORRES

LES MARINERES

DULIA:

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA DE CASANOVAS I BURJACHS
-EL LLOP DE MAR

MERCÈ:

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS
-EM TORNA BOIG L'EMPORDÀ DE PERE FORT

DOLORS:

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS
-VELL VELER D'ANNA BRUNET

TERE:

-EL CANT DEL MAR DE DABAU
-SA BARCA DE SURO DE TÒFOL MUS

MILAGROS:

-EL LLOP DE MAR DE LLIBORI
-EM TORNA BOIG L'EMPORDÀ DE PERE FORT

Unknown ha dit...

LES ROMANTIQUES

DULIA:

-PARA TI DE PEP NADAL
-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

MERCE:

-PARA TI DE PEP NADAL
-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

DOLORS:

-BRODADORA D'ADAM TORRES
-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

TERE:

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS
-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

MILAGROS:

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU
-BRODAORA D'ADAM TORRES

LES MARINERES

DULIA:

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA DE CASANOVAS I BURJACHS
-EL LLOP DE MAR

MERCÈ:

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS
-EM TORNA BOIG L'EMPORDÀ DE PERE FORT

DOLORS:

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS
-VELL VELER D'ANNA BRUNET

TERE:

-EL CANT DEL MAR DE DABAU
-SA BARCA DE SURO DE TÒFOL MUS

MILAGROS:

-EL LLOP DE MAR DE LLIBORI
-EM TORNA BOIG L'EMPORDÀ DE PERE FORT

Unknown ha dit...

Margarida;tots ho hem passat força malament aquests dies i per sort les coses es van arreglant.
Hem obert el taller i el blog aquesta tarda i ens ha fet gràcia poder tornar a votar però el que m'ha deixat de pedra és el teu comentari.

Aquí tens una dona que amb la seva filla i neta han sobreviscut a la nevada aïllades al camp sense un home a casa.

La desgraciada sense home a casa que firma els comentaris,Dulia,és separada fa 20 anys,la desgraciada de la filla,que corregeix els meus comentaris i que té uan nena de tres anys el marit li va cardar el camp l'any passat amb un "Colombiano" i la meva veïna de 80 anys viuda és la tercera desgraciada que no té home a casa.

Totes tres desgraciades hem netejat el jardins,obert pas al camí,tallat llenya i tret forces amb tot el valor en cinc dies de fred,por i soledat.
Amb el cap ben alt com fa anys que ho fem totes les dones que no tenim la sort de tenir un home a casa que ens escalfi el llit,ens defensi o ens doni suport en tota mena de situacions d'aquesta vida.

Què no falti un home a casa Margarida!!?? Aquesta sí que és bona!!
Si que en som de desgraciades segons tu!!
Què hem de fer engegar-nos un tret?
Nois del Peix Fregit,Empordanet,Port Bo i Havaneros del blog;ja podeu escriure una havanera a la dona desgraciada sense home..aquí teniu un nou tema,segur que seria tot un èxit i no ni deu haver cap!

Celebro que tu i la teva filla tingueu homes casa i que només els hagi faltat agafar la llança i sortir al bosc perquè no us faltés menjar,però pensa que hi ha moltes dones soles que s'esforcen per viure el dia a dia sense carinyo,suport i ajut econòmic d'un home però això sí amb tota la dignitat i valor.

Moltes gràcies per tots els comentaris preocupant-se per les gironines i gironins afectats.
Una abraçada a tothom.I a tu també Margarida.Que sigui per molts anys!

Unknown ha dit...

Bon dia.Margarida has estat molt educada i molt maca com a persona de reconèixer que podien ferir les teves paraules.

Ha sigut una bonica sorpresa el teu comentari.Jo estava molt nerviosa.Hem passat molt a casa i aquests dies de la nevada ens hem espavilat molt la meva filla,l'àvia del costat i una sevidora i si vols que et digui la veritat pels nostres caps també hi passava la dura realitat de que no tenim caps braços i afecte d'un home que ens fes costat...el teu comentari em va sonar com un cop de pal al damunt de tot.

Però bueno,comprenc que no ho vas dir pas amb malicia ni molt menys ni per fer-nos dentetes i que hagis volgut sortir per donar-nos suport i excusar-te això és molt macu.

Doncs au,a seguir disfrutant del blog i de les seves cançons...i el Mestre Mas ens ha enviat un escrit!

Jo també et desitjo el millor.

Unknown ha dit...

Bon dia.Margarida has estat molt educada i molt maca com a persona de reconèixer que podien ferir les teves paraules.

Ha sigut una bonica sorpresa el teu comentari.Jo estava molt nerviosa.Hem passat molt a casa i aquests dies de la nevada ens hem espavilat molt la meva filla,l'àvia del costat i una sevidora i si vols que et digui la veritat pels nostres caps també hi passava la dura realitat de que no tenim caps braços i afecte d'un home que ens fes costat...el teu comentari em va sonar com un cop de pal al damunt de tot.

Però bueno,comprenc que no ho vas dir pas amb malicia ni molt menys ni per fer-nos dentetes i que hagis volgut sortir per donar-nos suport i excusar-te això és molt macu.

Doncs au,a seguir disfrutant del blog i de les seves cançons...i el Mestre Mas ens ha enviat un escrit!

Jo també et desitjo el millor.

Unknown ha dit...

Ara que s'ha acabat les votacions espero que tots els que heu entart aquests dies al blog continueu interessats i prenent-hi part per tal de fer pinya per engrandir i donar suport al món de l'havanera.

Anna Maria,és molt bonic el que has escrit d'aquest escritor rus.
És senzill però ple de significat.

Estaràs contenta que en Tony ha fet una meravella amb la decoració de Pensaments..és una de les més boniques de la secció de Cançons.

Petons

Unknown ha dit...

Bona nit.Anna Maria.ahir no et vaig donar le gràcies i també a la Carmina pels vostres comentaris.
El meu ctalà és un desastre i si vull quedar bé m'ho ha de fer la meva filla.

Gràcies per le teves paraules noia.Escriu sempre fantàsticament bé i és un plar llegir-te.

Gràcies tambémper la cançó LA XEFLA que m'ha agradat molt.És veritat que en Carles Casanovas té molta traça per tocar temes diferents i tots els broda!

Hauríes d'escoltar també PARA TI d'en Pep Nadal que és molt romàntica.

El tros de poema que has posat és preciós.Moltrs gràcies.unes paraules molt encertades.
però el que més m'agrada i a la meva filla és el primer que vas escriure al blog ara fa exactament un any,perquè la meva filla el té desat..el de l'escapada a l'illa d'una parella i que parla de les notes d'un instrument comparant amb l'amor.

Bé maca enhorabona per les teves cançons preferides.
petons

Unknown ha dit...

PARA TI (havanera) PEP NADAL

Tal vez sean tus ojos o sea tu mirar,deben ser tus caricias o tu forma de amar.

Quiero besar tus labios y navegar
tu piel.

Quiero sentirte mia para siempre mujer.

Y dedicar mi vida a hacerte muy feliz,cuidarte cada dia y darte amor sin fin.
El resto de mis dias te los dedico a ti a darte sin dudarlo lo mejor que hay en mi.

Adivino tu cara en las olas del mar
nada me da la calma que tus brazos mes dan.
Contigo siento vida,contigo siento paz.
Deseo parar el tiempo si tengo tu mirar.

Y dedicar mi vida a hacerte muy feliz.....

Unknown ha dit...

Una cançó preciosa que els nois del Peix Fregit broden i que amb les noies del taller vam votar i espero que us agradi a tots i totes.

Neus,va ser fantàstic escoltar aquesta preciosa cançó en la teva veu calida i clara acompanyant el grup a la Bisbal.En Tony va dir que era una de les que més apludiments va tenir i no és d'estranyar.Si graves alguna cosa amb ells algún dia que sigui aquesta!

Para Ti i Pensaments són les més boniques que vas interpretar.
Per mi junt amb Malalt d'Amor és la més bona de les lletres romàntiques d'en Carles Casanovas amb escreix! Sembla que heu deixat una mica desiluisonades a les noies del blog Port Bo..jo també pensava que gravarieu aquesta.

Tan debo actuis un dia a la cantada de Calella i interpretis Para Ti,Pensaments i Drume Negrita.T'ho mereixes!

A tots ens agrada molt que entris a comentar al blog amb la mateixa alegria que encomanes quan cantes.

De Cubacant la meva preferida és Drume Negrita.Espero poder escoltar-te en directe un altre cop aquesta estiu.
Una abraçada maca i gràcies per ser part del blog.

Unknown ha dit...

Bon Sant Jordi a tothom.
Tony,preciosa la foto de Sant Jordi que has posat amb la rosa i la bandera.

La meva col.laboració en nom meu i de les noies del taller és PARA TI d'en
PEP NADAl que ja em vaig avançar a posar.Una preciosa cançó que diu tot el que una dona Pep...espera sentir de l'home que ha triat el seu cor.Gràcies per aquest preciós regal Pep!

Es veritat que aquest any no hi ha tants poemes com l'nay passat però tots els que heu posat són una preciositat.

Silvia és una passada el que has posat,al taller la Tere i la Dolors s'hi han sentit identificades,però la veritat noia... de petons i roses per Sant Jordi...a moltes ens en manquen...i és la trista realitat Silvia...no tot és tan bonic per tothom.
Estàn molt callades les noies del teu blog i aquest poema que has posat ha donat color (curtet però intens)al blog Port Bo amb el d'en Jan i la Quima.

Quima,el seu també és diví.Ja conec aquesta havanera i l'escolto molts cops.Una meravella!
També vull dir-li que les seves paraules han sigut molt emotives i savies;que l'amor sincer i pur quan arribi s'enriurà del que sembla triomfar per una dona vividora i falsa perquè no se li podrà comparar...PARAULES SAVIES I MERAVELLOSES!
Tan debo es compleixi el que vostè diu Quima.Hi ha molta gent patint que no ho mereixen.

Jan,la teva Rossinyoleta és del més dolç que he llegit!gracie tanti!!

Anna Maria noieta,tu sempre enamorada de la poesia...que vas ser la primera que vas posar un poema de cine! al blog,no ens en regales cap avui?? no t'agrada Sant Jordi? deixaràs el teu blog Port Bo sense un poema d'aquells de desmai que deies? no em diguis que tota això de la bagassa fslsa amb sort t'en ha fet passar les ganes?
ni et creguis pas que per tenir sort en l'amor s'ha de ser bagassa i mala p...noia...no paga la pena!!
ja sé que n'hi ha que en tenen..jo en conec alguna i tu segurament també...però "hasta el final nadie es dichoso" creu-me maca.

Tony A Cau d'Orella és preciosa i també va ser votada,no crec que ningú la desconeixi i veig que a tu et porta records però a mi particularment del mestre Casanovas m'agrada molt més Pensaments i Malalt d'Amor.
Com va dir la Neus és una cançó senzilla i no tan llarga però que commou perquè la idea és molt original i penses que un amor com el que descriu ha de ser incomparable.
No posaràs Pensaments a Cançons amb aquells dibuixos tan bonics?

Gràcies a tots pels poemes i BON SANT JORDI!

Unknown ha dit...

MOLTES FELICITATS A EN JORDI TORMO I A TOTS ELS JORDIS DEL BLOG!

JORDI GUAPO QUE PER MOLTS ANYS PUGUIS CELEBRAR MOLTS SANT JORDIS AMB SALUT I AMOR I QUE NOSALTRES PUGUEM SEGUIR GAUDINT DE LES VOSTRES VEUS I CANÇONS!!

MOLTS PETONS d'unes admiradores de la Bisbal.

Dulia,Tere,Dolors,Mercè,Milagros i... la filla que sempre li toca escriure perquè aquestes dones no tenen temps d'estudiar català...
una servidora Marianne.

Unknown ha dit...

La meva filla amb les presses per marxar no dit que també damanem
Para Ti al bloc Cansons Tony..quan puguis.
Ens pots explica Pep perque la vas triar fer en castellà?
gràcies.

Silvia ha dit...

Salutacions a les noies de La Bisbal !
Celebro que us hagi agradat el poema, reialment es breu però intens i aixo es el que en el meu parer fa que sigui bo.

Dulia ! Que es aixo de que manquen roses per St. Jordi, aixo no pot ser, per Sant Jordi cap dona sense rosa. Em de desmitificar una mica aquest costum, la rosa no sempre ha
de venir del Príncep Blau enamorat, pot ser d'alguna amistat, fill, i fins i tot conegut i tan es si es home com dona, aixo si s'ha de regalar amb "carinyu", apa que no hi hauran que seran regalades
per molts marits per compromís, les bones son les que es regalant perquè be de gust fer-ho.
I sinó dons cap a la floristeria a comprar la més maca que es trobi, Sant Jordi es una diada
d'alegria per viura-la al carrer, passejant i gaudint de les parades i l'ambient, que aixo
afortunadament ho tenim a tots els poble i ciutats del nostre pais.

Petons i fins un altre noies

Unknown ha dit...

Bona tarda Silvia.Avui no ting la meva filla i segurament faré faltes.
No m'ho tingeu en conte.Ara que des què (això del des què m'ha quedat!)segueixo el blog practico més el català i ja m'agradaria anar a classes algun dia...de moment cosim dia i nit com les ventafocs...que la cosa està magra!!

Doncs si maca,el poema que vas posar inspira i fa suspirar!!
Tens raó amb això de que no em de esperar sempre rebre la rosa d'un home...però la culpa en té la tele i la prensa o la propaganda de que és el dia dels enamorats a casa nostra i es clar les que no tenim enamorat...trobem a faltar que ens ragalin la rosa.Es allò que la massa diu i pensa...llavos les que no ens ajustem a aquest cliché dons ens fan sentir rares i deixades de la mà de Déu..eh que m'eneteneu?la tele i la propaganda fan més mal que bé mols cops.

Jo no en vaig tenir de rosa sino és perquè me la vaig comprar i n'hi vaig portar una a la meva veina que és gran i està sola.
Ara que això que dius que molts marits la regalen per compromís és veritat! i també que moltes bagasses passen del marit i l'enganyan però no els falta rosa..també passa molt!

Això de la cançó de la bagassa d'aquets dies m'ha fet rumiar i ha sigut tema de conversa al taller.
És que aquesta Cèlia ho va pintar tan cru! té tota la raó i deu parlar amb causa però fa ràbia de llegir i et fa pensar.Què clar i fort que ho diu!..l'Anna Maria del blog Port Bo que només n'està de les coses dolces i poètiques em fa l'afecte de que deu haver quedat tan esfareida que potser ens ha fugit espantada del blog perquè ni ha posta cap poema dels seus ni ens en ha dit res dels que s'han posat.

Preciosos el reportages com sempre Tony.Ens encanta llegir-lo.

Petons a tothom de les noies del taller i una servidora.

No t'oblidaras de Pensaments i Para Ti a Cansons eh Tony?
Gracies.

Unknown ha dit...

Bona tarda.Em dic Violant,sóc fervent amant de les havaneres i deixaré dos comentaris als blogs del grup Peix Fregit i Port Bo que són els meus preferits.

Per mi són dos grups emblemàtics amb una llarga història i experiència que els hi dóna uns solides i professionalitat incomparable.
Per molts canvis que hi hagi hagut dins els grups sempre han estat a l'altura tan a nivell musical com de carisma i simpàtia dels seus components.

Vull sobre tot deixar la meva més sincera admiració pel Mestre Josep Bastons i la seva magnifica obra.
Sens dubte un dels més grans compositors del món de l'havanera.

Actualmet la formació del Peix Fregit continua sent un 10.
Simpàtics,senzills,bons músics i unes veus privilegiades.

Els meus treballs preferits són;
Peix Fregit 25 anys,Vela LLatina i el darrer Peix Fresc on han encertat plenament el repertori amb Marta,Ulls Verds,Veinte Años i la preciosa Para Ti d'en Pep Nadal.

"Havaneros" serà meravellós tornar-vos a tenir a la cantada de Calella aquest estiu,poder gaudir de les vostres magnifiques veus i desitjo que ben aviat en regaleu una nova cançó.
Felicitats i molta sort!

jordi tormo i capdevila ha dit...

Hola Dúlia i noies de La Bisbal. Primer de tot demanar-vos disculpes per no haver contestat abans els vostres comentaris. Us vull agrair de tot cor que em felicitéssiu el sant. També vull dir-vos que això de que sigueu admiradores no m'acaba d'agradar. No crec que hi hagi res d'admirable en cantar havaneres, m'agradaria més pensar que sou afeccionades, seguidores o, sobretot, amigues. Ja sé que no ens coneixem personalment però això es pot resoldre fàcilment. Crec que estaria molt bé que algun dia ens poguéssim conèixer en alguna cantada. Crec també, que això de l'admiració ens ve una mica gros i, almenys a mi, no m'escau gens ni mica.

Aquest altre comentari és per la Violant. Gràcies també pels teus comentaris elogiosos. Realment es molt agradable quan persones que no coneixes personalment diuen coses boniques de tu o de la teva feina. Jo no sé si som un 10 com dius tu , però et puc ben assegurar que tots tres ens esforcem per donar el millor que tenim quan cantem. El fet de retornar a Calella també ens fa molta il·lusió. Pel que fa a noves cançons, en Pep n'ha fet unes quantes aquest hivern i un parell les cantarem aquesta temporada, juntament amb altres peces d'altres autors (en total hem incorporat vuit temes al repertori 2010).

Espero poder-vos conèixer a totes durant aquesta temporada. Us agrairé que us doneu a conèixer si veniu a alguna de les nostres cantades.

Fins llavors, un petó.

Unknown ha dit...

Nois del Peix Fregit;gracies per contestar i ser tan simpàtic Jordi.
Quan ens puguem escapar a alguna cantada aquesta estiu us venim a saludar.
Feia dies que no ens posavem al blog perquè ara és quan ens vé més feina (per sort i creuem els dits)i aviat semblarem les ventafocs cosint dia i nit.A l'estiu estem colapsades amb comunions,noces i tota mena de celebracions però intentrem seguir el blog de tan en tan i assebentar-nos de la vostra nova feina.

Jo sí que trobo que és admirable cantar tan bé havaneres o fer el que sigui amb honestitat i ben fet però si t'agrada més seguidores a mi ja m'està bé.

Gràcies per contestar tan amablament perquè els havaneros sembla que els feia una mica de recança parlar pel blog.

Un petó ben fort per vosaltres i tot el blog.
Molt bona temporada.

Havanerus ha dit...

Bona tarda companys.
El bloc s’ha fet una mica més gran. D’aquí pocs dies, complirà dos anys d’existència però abans que això passi, ha crescut tecnològicament parlant.

No sé si us ha passat alguna vegada que us han preguntat per aquest bloc, i no heu sabut donar l’adreça correctament. Es normal companys, es una adreça que tot i que la primera paraula és fàcil, la següent no ho és gens, però quan es busquen blocs gratuïts has d’acceptar aquestes condicions i és el que hi ha.

Doncs bé, he volgut fer un pas més enllà i he volgut trobar la manera de donar a conèixer les havaneres a través del bloc d’una forma més senzilla.
Ara podrem donar a conèixer Les Havaneres simplement dient.....

havanerus.com

Quedi clar que la paraula no existeix (pel moment) però m’agrada molt i acostumo a utilitzar-la per tal de mencionar, tant als grups que canten com als afeccionats que anem a les cantades.

Ho podeu provar posant aquest nom a la direcció d’Internet on voleu anar:

www.havanerus.com

Havanerus, salut, força i havaneres a dojo.

Unknown ha dit...

Per mi sou un 10 Jordi.Un desl millors grups actuals.
Segurament seré a Calella amb la familia.No a les cadires...són cares i em sap greu...no vull dir que l'especatcle no s'ho valgui però aquest any hem de reatallar de moltes coses...segur que trobarem un lloc per la sorra...ben romàntic amb el meu company... la seva nena i la meva mare!!
Tinc moltes ganes de sentir el nou treball també.
Voldria demanar als seguidors del Peix Fregit que col.laboren al blog si ens podien parlar del darrer treball i si algún pot posar la lletra d'alguna d'aquestes cançons que ha composat en Pep Nadal a l'hivern.
Les cantareu a Calella?
Vinga col.laboradors del blog Peix Fregit poseu vosaltres també alguna lletra bonica!
Apa gràcies i petons a tot el blog i els havanerus!

Unknown ha dit...

Ahir no em va quedar temps però no volia deixar de felicitar els Peix Fregit per la magnifica actuació a la cantada de Calella.
Va ser fantàstic veure'ls obrir la cantada amb la seva indiscutible professionalitat,simpatia i saber estar.

La tria,perfecte i les veus com sempre enèrgiques i harmonioses.

Jo havia demanat si algún seguidor podia posar alguna de les noves cançons i sort que uns veins em van portar el llibret de la cantada.

"Ja baixa el carrer amb aire feliç direcció a la platja amb aquell posat,els cabells al vent,la bossa penjada en bandolera escampant perfeums d'esoígol,ginesta i aigua de mar".

És la nova Aigua de Mar d'en Pep Nadal,una peça alegre i plena de ritme i color que amb la romàntica i tendre Para Ti també d'ell,la també romàntica Si Em Demanessin d'en Tòful Mus,la sempre bonica La Gavina i Lamento Esclavo,una peça preciosa del sentir i l'anhel de llibertat de la raça negre,van ser el molt encertat repertori que el grup Peix fregit ens va oferir aquest any regalant a tot Catalunya una mostra magnifica d'aquest bonic i tan sentit estil que és la cançó de taverna.
felicitats nois!!

esther ha dit...

Felicitats al trio més "guapo" de les havaneres els nois del Peix Fregit.

El dissabte a l'Arbreda de Palamós un cop més van demostrar un públic entusiasmat que són uns number one de l'havanera a Catalunya.
Més bona veu ja no es pot tenir amb una força i harmonia incomparables.
Esther Molins

Diuen que el públic de les havaneres és de 60 en amunt primant de 70 a 80 però cantaires com els del grup Peix Fregit jo espero que vagin portant més públic de 35 a 45 per les edats que penso que ells deuen tenir.
Ja es va veient públic més jove a les havaneres de l'Arbreda (al menys aquest any).

Simpatia,saber estar i unes veus i repertori perfectes.
M'encanta la roba que porten juvenil i desenfadada i com es mouen a l'escenari.
I en Pep Nadal..ho he de dir;"tres veces guapo"!!ja sé que hem de parlar de música i de veus i en aquest blog de poesia però també és natural que els cantants sempre ens han atret també pel físic i és lògic que ens hi fixem no noies?amb simpatia i distesament he de dir;i que en són d'atractius el nois del Peix Fregit!
I especialment per mi en Pep..al bell mig de l'escenari amb el cabell més curtet com porta ara i la barba...estava guapissim en Pep Nadal amb el seu aire varonil i bohemi.I no solament ho dic jo..era el comentari generalitzat d'unes quantes senyores de la meva banda.
I és que a més d'havaneres també ens agrada alegrar-nos el ulls o no noies?
Cantaran a Tamariu??




Trencadora,alegre i guapissima la nova Aigua de Mar d'en Pep Nadal.

Neus ha dit...

Ja es pot dir ja que el públic femení de les havaneres també es fixa en els havanerus guapos i salta a la vista que el Pep Nadal és molt guapo,noia no cal que et tallis!i en Norbert tampoc es queda curt!molt atractius!sense desmereixer els altres havanerus en general però el que està clar que com les models i artistes tothom té clar qui és guapo o guapa...en Geoge Clooney i la Claudia Schiffer són guapos i ho saben tan ells com tothom perquè és obvi!
El públic sempre es fixarà en el físic de qui puja a un escenari o surt a la pantalla..és inevitable.. tot i que ha de primar sempre l'actuació i la professionalitat.

El públic de les havaneres i sobre tot l'incondicional i entès hi van logicament per gaudir d'aquest estil musical però si a més a més els cantaires són d'una edat entre 40 i 50 com els Peix Fregit doncs atrauran més públic d'aquesta edat per fer pinya amb el de més edat i entre tots a veure si ampliem el gust per aquest bonic estil musical.

I si a més hi ha havanerus atractius com el Pep i el Norbert amb bones veus i bon repertori (i tens raó amb l'estil de vestir,a mi també m'agrada)doncs a les dones sempre ens farà sortir encara més contentes de les cantades!!

No vaig poder ser a l'Arbreda i per això espero la crònica d'en Tony ben aviat!
Que acabeu de gaudir de l'estiu!!
Neus Brugada.

Unknown ha dit...

-La meva havanera favorita;ROSA DELS VENTS de Ricard Viladesau

-ELs meus compositors favorits;el mestre Ortega Monasterio i el mestre Josep Bastons.

-El grup més bo;Peix Fregit.

-Els cantaries més guapos;els xicots del Peix Fregit

Felicitats i bona sort al blog d'en Tony Foixench.
Tot un referent en el món de l'havanera.

Vull demanar també si algún entés o algún dels cantaires d'havaneres del blog ens pot explicar si hi ha algún festival d'havaneres a Catalunya on es presentin cançons a concurs coma abans a Palamós.
Trobo que els cantaries s'impliquen poc en blog.
Sempre va bé la seva opinió.

Gràcies i havaneres a dojo!!

Unknown ha dit...

Rosa dels Vents de Ricard Viladesau

A la voreta del mar i tenim una barqueta,blanca i blava de color amb dos rems i blanca vela,
té per nom rosa dels vents i té gràcia marinera,quan navega mar endins al compàs d'una havanera.

A les coves d'en Gispert
anirem a punta d'alba,
per veure com surt el sol
al vaivé de les onades.
I com dos enamorats ens direm dolces paraules
i ens farem uns petonets
arraulits dins nostra barca.
Seràs tu,Rosa dels Vents
nostra flor més estimada,
per guardar Rosa dels Vents
el secret d'una besada.

I a la voreta del mar,
una nit calra i serena,
tot jugant farem l'amor
amor de mar i sirena
i a la Rosa dels Vents
que a les nostres mars navega
li cantarem la cançó
la cançó que el mar ensenya.

Per vosaltres que sou tan romàntics aquesta havanera ha de ser un 10!!!

Unknown ha dit...

Hi ha una havanera que m'agrada molt però que no estic segura de l'autor;vola,vola barca meva abans que entri vent de nord que la dona ens espera...
Aquest estiu vaig veure la lletra pel blog i em sembla que s'ha de dir Records d'Infantesa i és d'en Tòfol Mus de Menorca però avui la meva sogra que va a uns quants concerts cada estiu de diversos grups em diu que li sembla que no es diu així i que és d'en Carles Casanovas.

M'ho podeu acalarir si us plau i dir també qui la canta i la té amb disc?

Sensacionals els Peix Fregit a la Roca del Vallès.En Jordi Tormo per mi el millor baríton de les havaneres que ens va meravellar amb un fragment de sarssuela.
En Norbert fantàstic amb l'acordeó i en Pep amb una veu privilegiada i el havanero més guapo de tots!!
He sentit a dir que aviat actuaran a la Bella Lola de Calella,el palau de l'havanera com l'ha anomenat de vegades en Tony..segur que serà ple a vessar!
Felicitats Peix Fregit!!!

Havanerus ha dit...

Hola Pilar.
Entre la teva sogra i tu quasi l'encerteu.
Concretament la peça que anomenes "se'n titola" Vola, vola barca meva i va ser escrita per en Tòfol Mus i musicada per en Josep Bastons.
Jo l'he escoltat pels Bergantí i més recentment per Cubacant.
Dels grups que hi ha al bloc cap la te enregistrada.

Gràcies pel comentari, estic molt d'acord amb tu amb les afirmacions que fas. Els Peix Fregit estan acabant la temporada amb nivell molt alt i i amb una qualitat excepcional.

Salut, força i havaneres a dojo!.

Unknown ha dit...

Us deixo un comentari dels meus sogres Rosendo i Mª Dolors que són fans vostres.
Ni saben internet ni escriure en català però estem fent la sobretaula,parlant de l'estiu i les vacances i ja que jo estic amb el portatil i explicant el que faig,no els puc pas deixar sense aquest gust.
Transcric fil per randa el que em diu la meva sogre.Gràcies.

Mª Dolors Segura;
PEIX FREGIT per mi i el meu marit sou els més bons del moment.
Veus tan energiques i tan ben timbrades com les vostres n'hi ha poques.Tan si un és la primera,com la segona com la tercera veu sempre ho feu de cine.
L'acordeó i la guitarra us acompanyen donant un aire incomparable a les vostres peces.
Felicitats per Para Ti (la veu escriure en castellà per algun motiu concret?),és tot el que una dona pot estar feliç de que li diguin..em fa pensar en els boleros de la meva època juvenil..ja en tinc 76!ja em sap greu no sé una joveneta glamorosa que us deixa aquest comentari!
Aigua de Mar la trobo molt maca però es clar,més d'avui en dia.

PER MOLT ANYS!! Sou molt bons artistes,guapos i trempats.

FELICITATS PEL BLOG!! s'en parla força per les cantades!!

Rosendo i Mª Dolors.

Unknown ha dit...

El meu comentari és pel grup d'havaneres més bo i representatiu de l'havanera catalana;el Peix Fregit.
Un grup empordanés i palafrugellenc fundat pel millor compositor amb escreix de música de cançó de taverna,el Mestre Josep Bastons.

En el gran talent i professionalitat dels seus actuals memebres trobem la continuació dels fonaments de una tasca magnifica per tal de que l'havanera segueixi viva a casa nostra.

Una guitarra i un acordeó fantàstics i per mi les millor veus de l'havanera actualment;en Pep Nadal i en Jordi Tormo.

Formidable que tinguin un blog propi en aquest blog d'havaneres.
Felicitats al seu creador i molta sort a l grup Peix Fregit.
Mª Teresa Castells

jordi tormo i capdevila ha dit...

Moltes gràcies Mª Teresa pels teus elogis. Esperem que la propera vegada que ens escoltis puguis mantenir aquesta opinió. Nosaltres treballem de valent perquè la nostra feina tingui prou qualitat com per poder pujar a un escenari. També et faig saber que estem enllestint els últims retocs a un nou disc.

Salut!

Unknown ha dit...

M'ha fet molta gràcia Jordi Tormo que m'hagis respost.Us mereixeu els elogis.No hi ha dubte de que treballeu de valent.Això s'evidència en els vostres concerts.Esperarem el nou disc tots els que ens sentim atrets per aquest encara diguem minoritari estil musical.
Fantàstic que sigueu a la Marató un altre cop.

M'estic passejant pel blog poc a poc i com tothom opino que és molt bo.

No vaig ser-hi quan vau tenir la bona idea de fer votacions però m'agradaria deixar la meva opinió.
Si hagués votat la havanera catalana més bonica,entranyable i pel record sens dubte hagués dit i dic;VESTIDA DE NIT i LA CALMA DE LA MAR.Dues peces magistrals.
Per la havanera romàntica més bonica en català;BOLENERA I NA NENA per mi les romàntiques per excel.lencia!
PENSAMENTS les segueix.Mereix el lloc en el que ha quedat però NA NENA I BOLENERA són per mi peces mestres de l'havanera romàntica en català...que tampoc n'hi tantes de purament romàntiques si us hi fixeu.

Un plaer col.laborar en aquest blog.Precios de per tot i molt bona feina els col.laboradors del blog Port Bo.Crec que no m'erro si dic que en Carles Casanovas amb aquest blog s'ha d'haver convertit en l'artista català que més suport té de les seves creacions o cançons a internet!i si això serveix per difondre la música catalana,endavant amb tots els nostres compositors!

Maria Teresa Castells

Silvia ha dit...

El proper dissabte dia 11, a les 18.00 h es celebrarà al Teatre Municipal de Palafrugell la II edició de Havaneres per La Marató de TV3, amb la participació dels grups: Arjau, Peix Fregit, Bergantí, Cubacant i L¨Empordanet i la col•laboració del Mestre Josep Bastons.
Les entrades es poden adquirir a traves del Telentrades de Caixa Catalunya i a les taquilles del teatre.

Sens dubte una bona ocasió per gaudir d'una excel•lent cantada amb la major part dels bons grups que tenim avui en dia compartint escenari, i a la vegada poder col.laborar amb una de les millors campanyes solidaries que es fan al nostre país.

Anònim ha dit...

Hola a tots, soc la Ció i per a mi sense cap dubte el millor grup d'havaneres és el Peix Fregit la veu del Jordi i la del Pep tan diferents i tan ben compenetrades ens fan vibrar, i el Norbert que bé toca el acordió. Esperem trobar-nos tots les amics el dissabte a la Bella Lola i poder gaudir del nou CD i de la companyia tan agradable de tots tres, petons per a tots. endavant no camvieu mai.

Silvia ha dit...

Enhorabona pel nou treball, i per la excel·lent presentació que vareu fer dissabte a La Bella Lola,
repertori bo i variat, felicitats especials pels germans Nadal per les seves composicions, sempre
es un plaer escoltar noves cançons i si son bones com es el cas encara millor. També mereix una menció especial l´ interpretació de Despierta Negro i La Mare ( molt sentida ).

Que tingueu molt bona temporada.

jordi tormo i capdevila ha dit...

Ara feia temps que no escrivia en aquest espai. Han passat moltes coses en el nostre grup. Ara som en una nova etapa i, com se sol dir, cal estar en el present. Doncs bé, el nostre present és ben il·lusionant, amb molta feina feta i molta més encara per fer. El que si podem dir amb veu ben alta és que aquesta nova etapa amb en Pere Molina està essent molt engrescadora, estimulant i, sobretot, humanament molt gratificant. Si a tot això hi afegim el vostre suport, podem assegurar-vos que de la petita història del Peix Fregit n'escriurem capítols plens de força i riquesa. Moltes gràcies. Salut i visca la terra!

Inici Bloc