diumenge, 20 de juliol del 2008

0

Boira

Components:
Jordi Carulla: Tenor i percussions.
Enric Bardina: Baríton.
Ramón Bordes: Baix i guitarra.
Toni Castell: Acordió.


Una mica de història..........
El grup d’havaneres Boira neix a Lleida l’octubre de 1998. Tots els seus membres disposen d’una dilatada experiència en el mon musical, si bé provenen d’àmbits molt diversos.
En els darrers anys i després d’una forta aposta per la qualitat i bones harmonitzacions, el grup de ponent ha anat recollint els fruits d’aquesta important aposta musical. Entre altre han pogut trepitjar escenaris tan importants com el Calella de Palafrugell ja en dues ocasions (any 2000 i 2011).

El grup Boira conrea la música popular i tradicional amb especial dedicació a l’havanera, els ritmes de vals, bolero, la balada, sardanes, etc.

Discografia..........
Retalls.
Des de el campanar de Lleida.
La mar de dins (2011).

Principals actuacions.........
En el decurs d’aquests darrers anys han cantat arreu de Catalunya, Cuba, a l'Estat Espanyol, França, Itàlia, Luxemburg, Illa de Menorca però centren, sobretot, la seva activitat a divulgar l'havanera a les comarques lleidatanes.

Dades de contacte.........
Contacte:
Jordi Carulla

Adreça:
Carrer del Carme 59

25007 Lleida
Telèfon:
653467251

Correu electrònic:
boirahavaneres@hotmail.com

El meu comentari.........
Finalment i després de molt de temps, he pogut gaudir del grup Boira. Tot va començar quan vaig crear el bloc i em van arribar a les meves mans algunes gravacions d’aquest grup. Ja em varen agradar des de bon inici però el fet de no poder escoltar-los en directe sempre m’havia frenat la felera per afegir-los al bloc.
Aquest any ha estat possible, ja han passat tres des d’aquell inici, avui a l’any 2011 ja els he pogut escoltar dos cops, i si tot va com ha d’anar, a finals d’aquest mes d’Octubre els tornaré a escoltar.
Presenten la formació més tradicional del nostre país, la que podríem dir que va instaurar el mestre Jose Luis Ortega Monasterio, amb tres veus, acordió i guitarra. Aquest grup de les terres de ponent fa una forta aposta per afegir en diverses peces aparells de percussió. També en destaco la preciosa veu d’en Jordi Carulla, neta, dolça, potent i amb un color inconfusible, tot i que per veus inconfusible, la d’en Ramón Bordes, que a part de ser un gran guitarrista, te una veu baixa trencada però plena de color, plena de sentiment i única en el gènere.
De l’Enric Bardina no us puc dir que l’he escoltat massa, al fer la veu de baríton, com ens passa molt sovint, no l’acostumem a escoltar però hi és i és el que aporta l’arrodoniment total a l’harmonització de les veus. Per acabar, us comento d’en Toni Castell, un dels millors acordionistes que m’he trobat al gènere, amb una versatilitat per donar lluïment a les peces que ho requereixen i senzillesa a les altres, sense que per això perdin valor les meravelloses notes i acords que li extreu en aquest instrument musical.

Companys, aquesta Boira no s'hauria d'esvair mai........
Inici Bloc