dijous, 10 de juliol de 2008

0

L'Espingari

Components:
Ricard Perarnau: Veu, percussions i llaüt.
Joan Perarnau: Veu i guitarra.
Pere Ferrer: Tercera veu, acordió i director musical.





Una mica d’història..........
El grup L’Espingari neix l’any 1982 de la mà de Joan Perarnau, Jordi Caraltó i Jose Luis Fernandez. Aquest últim hi va estar molt poc temps donant pas a en Pere Ferrer, actual director musical, acordionista i veu baixa del grup.
Durant aquests anys el grup ha variat considerablement quant a components tot i que en Joan i en Pere s’han mantingut, podem dir, des de els seus inicis. Pel grup han passat la Dolors Puig, Andreu Navarro, Maribel Paez i “Xus” Asenjo.


Principals actuacions..........
A Catalunya:
- XXV Festival de la Cançó Marinera de Palamós
- I Festival d’Havaneres Inèdites d’Scala Barcelona.
- Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell [1999 i 2003]

A fora del pais:
- Festival de Habaneras de La Habana [1995-1997].
- I Trobada Mundial de Cases Catalanes (Brusel.les. Bèlgica) [1998].
- Mostra d’havaneres de Perpinyà [1999 i 2000].
- Festival d’havaneres de Cotlliure (França) [2005, 2010 i 2012].
- Trobada de Cases Regionals a Palma de Mallorca [1999,2000,2004,2006 i 2007]
- Festival de habaneras de Guetxo [1999 i 2008].
- Festival d’havaneres de Dènia [1999].
- Nacional Folk Singuing Festival de la illa de Malta [2003].
- Aplecs Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics a Malmö (Suècia).
- Frankfurt (Alemanya) [2006].

- Cràcovia (Polónia) ]2009].

Discografia..........
- L’Espingari [1989].
- 10, Per molt anys! [1993].
- Del Mediterrà a les Antilles [1994].
- L’Espingari, tal com sona. [1998]
- Nits Marineres [2001].
- Ocell Mediterrani [2004].
- 25 Anys Cantant [2007].
- Montcada i Reixac [2009].
- Sons de mar [2014].

 

Dades de contacte..........
Contacte:
Associació Cultural l'Espingari
Av. Catalunya, 88
08110 - Montcada i Reixac Mas Rampinyo
email:lespingari@ya.com
Tel. 935.642.097 - 610.616.043

El meu comentari..........
Fa prop de quatre anys que vaig conèixer aquest grup, i em va coincidir amb un canvi important dins el grup. Era el primer any que el grup anava sense una veu femenina, un dels fets diferencials del grup fins al moment.
Un altre fet diferencial és la incorporació, a part del acordió i de la guitarra, d’elements de percussió i d’un Llaüt en certes peces amb que miren d’aconseguir un toc més mediterrani.
Un altre fet que em crida l’atenció quan els escolto és la peculiar harmonització de veus que tenen, doncs intercanvien la primera veu sense cap tipus de problema depenen de la peça que interpretin i aconsegueixen sorprendrem una i una altre vegada.






Cap comentari:

Inici Bloc