divendres, 25 de juliol del 2008

93

Bergantí

Components:
Pere Fort: Primera Veu i Acordió.
Joan Ripoll: Segona Veu.
Pere Margall: Baix
Miquel Llorens: Tercera Veu i Guitarra.
.
Una mica d’història……….El Grup Bergantí es va crear la tardor de l’any 1982. De llavors ençà han estat un munt d’actuacions que han dut al grup a actuar a les principals ciutats.
El Grup Bergantí, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència musical, ha enregistrat sis discos en format K7/CD i ha col·laborat en l’edició del disc de la Cantada de Calella de Palafrugell l’any 1988, en el disc de la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós de l’any 2000, en el disc de l’homenatge al mestre Ortega Monasterio de l’any 2001 i en la gravació del DVD "Havaneres i cançons cubanes" del grup Els cremats.
Més de 1600 actuacions del Grup Bergantí, dins les festes que s’organitzen en les diverses contrades dels Països Catalans.

Principals actuacions........
A Catalunya
Han actuat a totes les comarques catalanes, però destaquem aquestes per popularitat.
Calella de Palafrugell (1983-1988-1994-1998-2002-2007)
Arbreda de Palamós (1995 a 2007)
l’Escala
l’Estartit
Platja d’Aro
Begur
Lleida
Tarragona
Barcelona


Actuacions fora del País
Mallorca
Menorca
Eivissa
Formentera
Pamplona
Getxo
Bakio
Mayorga
Múrcia
Dénia
França
Andorra
Luxemburg
Cuba

Actes Oficials
Juan Sebastián de El Cano
Palauet Albèniz
(Clausura de les jornades pre-olímpiques de Barcelona).
Commemoració del 750 Aniversari de l’alliberament de l’illa de Formentera.
Vídeo promocional de la Costa Brava de la cadena britànica BBC
Teatre Condal (Antologia de l’Havanera de Barcelona)
Discografia........Grup Bergantí (1984)
Grup Bergantí (1989)
XXIII Cantada d’havaneres a Calella de Palafrugell (1989) Col·laboració.
Grup Bergantí (1996)
Grup Bergantí (1998)
Mostra de l’Havanera Catalana (2000) Col·laboració
Mar de bonança (2001)
Homenatge a J.L. Ortega Monasterio (2002) Col·laboració
Ja tocava (2008)
Havaneres i cançons cubanes (2008) Col·laboració amb Els Cremats

Dades de contacte........Contacte:
Joan RipollTelèfon:
937 610 796
Adreça:
Riera 14 –08380-Malgrat de Mar (Barcelona)
e-mail:
info@grupbergantí.cat
web:
www.grupberganti.cat
El meu comentari........Un grup del Maresme amb tocs de L'Empordà. Primerament, abans de definir el grup, he de parlar de persones, doncs abans de conèixer el grup, vaig conèixer a les persones.
Els quatre components son de lo millor que m'hi trobat dins el món de l'havanera, i els hi estic molt agraït.Dins de l'Havanera Catalana, hi ha grups amb unes individualitats genials, per en el Grup Bergantí, les individualitats no son lo seu, com bé diu la paraula, son un grup, i així ho demostren, qué en conjunt formen un dels millors grups d'Havanera Catalana. Per tant, us recomano, mirar l'Agenda de Les Havaneres, buscar una mica de temps, i anar a veure'ls. Per cert, si els hi comenteu que ho fan molt bé, la resposta es clara: "no hi ha per tant" o "no hay más sera que la que arde", m'agrada molt aquesta frase d'en Pere Margall. Aquest company viu molt a prop el sentiment de l'Havanera, i el transmet amb carinyo i alegria.

93 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,
em dic José Luis i estic fent la web de la Taverna La Bella Lola de Calella de Palafrugell.
En aquesta web hi haurà un apartat dedicat a grups d'havaneres.

M'agradaria fer servir la seva descripció del grup "Peix Fregit" per afegir-la a la web, ja que no he trobat res més sobre ells.

Si vol fer-hi una ullada, és www.tavernalabellalola.com
Com està encara en construcció i proves, per entrar haurà de clicar a sobre del fanal de llum que es veu a la part de dalt a l'esquerra, sobre de la persiana del local.
Qualsevol cosa, el meu e-mail es bbc@kafre.com

Moltes gràcies

Anònim ha dit...

Els Port Bo despertant passions i ara veig que desmais i tot com sempre...
Sincerament jo no comparteixo aquest entusiasme.És un bon grup però n´hi ha d'iguals i de molt més bons com és Bergantí,peix Fregit o Els Cremats es clar que potser no saben rodejar-se de personatges com la Nina o fer-se una bona publicitat.
En quant a les composicions d'en Casanovas..això si que és bona publicitat.No podia triar més bona publicista o relacions públiques que la tal Anna Maria.Ja m'agradaria a mi tenir una relacions públiques així a la meva empresa.Feia temps que no llegia algú parlar amb tant d'entusiasme apassionat i desbordant que a més a més sap encomar-ho tan habilment a la resta dels habituals del grup.En Casanovas escriu bé però n´hi ha molts altres que també ho fan igual o més.En Carles Pastor dels Tapers per exemple,però es clar...deu ser que no deu tenir una seguidora tan hàbil i entregada.
Un 10 pels Port Bo com sempre acaparant comentaris,aplaudiments i desmais.Maria

Silvia ha dit...

Hola Maria, en Tony va crear aquest apartat per parlar de Bergantí( be o malament ), segons criteris, el Port-Bo ja te el seu per dir el que es pensad´ells . crec que la bona gent de Bergantí no es mereixen un comentari així al seu apartat.

luzquebrilla ha dit...

Bon dia Maria?,
He llegit el teu comentari, mira tot són opinions i totes respectables,però el que sí t'has confós és en el lloc de fer-ho.Com diu la Silvia, aquesta columna és pel Bergantí,però bé ja que tu ho has iniciat aquí,et contesto en el mateix lloc.(Perdona Tony,no passarà més t'ho prometo!!!).Mira Maria, jo em considero una de les seves incondicionals seguidores,i et diré que a les seves cantades sí, és desperten "passions",però per aquest gènere que és l´havanera i cançó de taverna. Ara personalment no m'ha produït mai cap "desmai," tampoc he vist algú que és trobés en aquesta circumstància....també et diré que en el teu comentari, més que una crítica, hi veig un darrera fons d´una altra cosa....que no acabo d´entendre,a mi també m'agraden altres grups,i també vaig a altres cantades i així comparo...,i saps com ha sigut la meva introducció en el món de l´havanera? doncs gràcies al Port Bo,ells van donar-me aquest fil inductor per aquest gènere que tant m'agrada, i el qual m'ha permès fer nous amics, i passar tantes i tantes bones estones!.
Per cert,m´encanta una cançó del Carles Pastor dels Tapers (La torre i el far),quines altres té de conegudes?, m'agradaria saber-les.
Maria, finalment et dic que estic totalment d´acord en l´últim punt del teu comentari, mira "sigui pel que sigui" el Port Bo és mereix un 10,i en Carles com a lletrista,avui per avui un altre 10jo sempre dic que serà un segon Ortega Monasterio,sinó temps al temps.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Mireu jo sóc fan del Bergantí i del Peix Fregit fa anys.També trobo exagerat el protagonisme dels Port Bo i penso que es saben envoltar molt bé der qui els convé per "sortir sempre a la foto".En Casanovas i en Fonso també tenen l'atractiu masculí i el carisme que atrau les dones i això és així.I penso que non és pas res dir-ho.No és pas faltar a respecte ni res de semblant.És la nostra opinió i tenim dret a expresar-la.
Els Port Bo són un bon grup,en Casanovas escriu bé,tan ell com en Fonso agraden a les senyores i ja està.Però jo també crec que no n´hi ha per tan i que en saben molt d´acaparar protagonisme i tenen bons contactes.Tot molt lícit però és així agradi a qui agradi.I tu Luzquebrillas ara li dones un 10 a en Casanovas però ets la mateixa que va criticar força durament una cançó seva d'una manera que jo mai faria a un compositor que admirés dient que feia adormir i que era monótona i aburrida com una processor de setmana santa i questionant amb molt d'èmfasi perquè no havia esdevingut un clàssic si tan agradava.No van ser gens afortunats els teus comentaris..es adir que primer estaria bé veure la palla al teu ull que la viga al dels altres.I no passa res només comentem i diem opinions i ja està.Tot s'ha d'encaixar.
De tota manera em passaré per alguna cantada dels Port Bo si hi ha aquesta noia guapeta,això sempre és un bon complement d´una cantada.Ramón.

Miquel ha dit...

A mi m'agradaria fer un comentari , però el faré al apartat que toca.
El del Port Bo
Miquel

luzquebrilla ha dit...

Mira Maria, no vull entrar amb polèmica sobre el que dius de mi,només et faré un breu aclariment i aquí mateix, tot hi que he promès en Tony, que no escriuria més on no toca.
Sobre aquella cançó (Cant d'amor)segueixo opinant igual; pot estar molt ben escrita,molt treballada i amb una música de Dabau admirable,però repeteixo personalment no m'agrada, per els motius que ja vaig esmentar. Jo per separat de les demés cançons d'un CD no la compraria mai,això repeteixo, no treu que tingui qualitat i estigui ben escrita,però és la meva opinió i d'una sola cançó, del mestre Carles Casanoves.
També et diré que el que sí trobo desafortunat, és el teu comentari de la palla al ull...tu mateixa dius que són opinions no? jo senzillament he dit el que pensava d´una cançó,no d´una persona,Però em sembla que tu vols anar més enllà, i jo, no vull venir...
Saps que penso Maria?, que quan es discuteix tant d'una persona per la seva VÀLUA per alguna cosa deu ser no?,si aquesta fos nul·la,inexistent,ja no caldrien comentaris.
Salutacions

Anònim ha dit...

Què us deia? deu n'hi dó...tinc raó o no?
Davant aquest excel.lent desplagament de marketing envolcallat de dolçor i apassionament resten les paraules.(i tot just acaba de sortir el disc)
Et mereixes no un 10 Anna Maria un 20 i encara em quedo curta.Fantàstic noia,jo m'hi tornaria a dedicar i tu dic de debo eh maca? i també de bon rotllo no et pensis.Si t'estic alabant!!
Jo dels Port Bo et pujaria a l'escenari a les cantades de la nova temporada i mona,rossa i tot el que segueix..com diuen que ets qui t'ha vist, de ben segur que després de regalar el públic amb aquests comentaris apassionats (també podries comentar cada cançó després de l'introducció que en sol a fer del vostre admirat i atractiuuuuu Carles)no els hi quedava ni un CD per vendre ni del stock que es deixen a casa.
Bergantí,Cremats,Arjau,Peix Fregit,com no us espavileu.....
I no t´enfadis maca si em sembles fantàstica,ja t'ho he dit.
Maria

Havanerus ha dit...

Ei, si algú puja al escenari, vull ser-hi, que farem riure de veritat.
Per cert Maria, el que hem de fer és ajudar a tots els grups.
Aquest blog està creat per donar suport a l'havanera, fer donar-li difussió, i vols saber un secret, ho faig per amor al gènere!!.
Encara no m'ha subornat cap grup noia, he,he,he,he.......
Encara que amb algun hem anat de festa per les nits de Calella!!.
Menys mal que tenim grups tant i tant bons com els Arjau, Berganti, Cubacant, La Taverna, Peix Fregit, i Port-Bo, i algun altre, però que encara no he escoltat.
I dins d'aquest grups, noms propis, que personalment, valoro molt i molt.
El que hem de fer es recolzar, i si els Port-Bo ho fan tant i tant bé, hem de fer que la resta s'hi fixi amb ells, no te res dolent.
A mi m'agrada sempre comparar-me amb els bons a nivell professional, amb els que tenen més espectadors, amb els que son més llegits, i anar agafats de la mà, e intentar superar-me. Desde la crítica o la enveja mai arrivarem en lloc, només es crea mal rotllo, i desencadena un estat que no me'l vull trobar la blog.
No vull dir que les teves paraules portin aquest vesant, però, és per donar-te les explicacions que crec que et mereixes.
Per tant et demano col·laboració, no critica cap a un grup, ni cap a una persona o persones en concret.
Crítiques constructives, si, però criticar a seguidors, no em sembla bé.
Des de la col·laboració tots els amants de l'havanera farem més feina.
Si pots estar dolguda amb algú, aquest no és el medi per expresar-se, ho sento, cada grup te la seva web, o la seva adreça de correu perquè us poseu en contacte, però al blog no vull que li toqui el rebre, i als lectors, menys!!.
Si necesites fer algun comentari en referencia solament als Port-Bo, ja tenen la seva secció.
Bé companys, aquesta secció es dels Bergantí, alguna cosa a dir d'aquest grup?, a part de que tinc ganes que comencin les cantades ja de una manera regular?...
Ramón, gràcies per els comentaris i benvingut al blog.
Per cert.....
Quan us refereiu a que hi ha grups millors i grups pitjors, penso que el millor, és fer l'escrit al grup millor, el grup pitjor, potser ja ho sap, o com a tu et sembla que és pitjor, no li facis el comentari.
Per tant, si em de dir que A es millor que B, anem a la secció del A, i els diem....:
Qué bons que sou Companys!!, M'encanta com ho feu!!
I els del B, deixa'ls, doncs potser sons bons per algu altre, i es mereixen respecte, més que desprestigi.

Salut, Petons, i Abraçades..

Anònim ha dit...

Sou un grup que he escoltat algun cop i m'agrada molt , felicitats Bergantí . Ramon

Marta ha dit...

Hola, a tothom !! He trobat aquest blog, buscant sobre el Grup Bergantí.

Simplement vull dir, que jo he crescut amb ells. Bàsicament era i és i serà, el que hi havia a casa. No negaré que de petita ho odiava, Miquel Llorens si llegeixes això riu, riu.
Doncs bé, ara que ja tinc uns quants anys més, molts més. M'estimo quasi en bogeria l'havanera. I dic, quasi, perquè entre poc i massa, hehehe.

Doncs res, jo els vull felicitar per la feina feta, al llarg dels anys, i que 25 anys, no es fan cada dia !!! (encara que ja hagin passat 2 anys dels 25)


i després com a punt 2, voldria dir que he estat llegint els comentaris anteriors, i penso que aquí no és el punt més idoni per tractar les discussions grupals (publicitat, contactes etc.) del món de l'havanera.


Que vagi molt bé !!!

Nando ha dit...

Bona nit.Segueixo aquest blog des de l'agost i ara m'he decidit a comentar i col.labora en la mesura que pugui a engrandir i difondre aquest magnific estil musical que és l'havanera o cançó de taverna.
Els Bergantí són el meu grup preferit.És el grup que més em fa disfrutar del gènere i em transmeten com cap altre grup el mateix sentiment i alegria que ells senten quan canten.
També m'agraden els Pescadors de l'Escala(que espero que aviat també puguin tenir un lloc al blog)i els Port Bo.
Els meus comentaris els faré sempre des del blog Bergantí però m'agradaria que es puguessin compartir i col.laborar amb els comentaristes d'altres grups perquè considero que el que ens ha d'unir a tots és l'amor i admiració a les havaneres per tant no hi hauria d'haver "fronteres" en el blog Les Havaneres.El blog sencer és un homenatge a aquest gènere i els seus artistes i per tant tots ens en hem de sentir part.
El blog Port Bo té uns o unes comentaristes que els agrada molt escriure i comentar lletres i poemes tot i celebrant i difundint les cançons d'un bon compositor de la cançó de taverna membre del grup.em mereixen tot el respecte i si això els fa contents i anima, no hi ha d'haver-hi res a objectar!contibueixen a laseva manera a enriquir el món de l'havanera.
I per començar i posar el meu granet de sorra i encetar un nou tema voldria fer una simple pregunta a tots els comentariste i els que es vulguin animar a començar a comentar:
per què us agraden tan les havaneres?
que us aporten?
Enhorabona Tony pel magnific blog i la feina tan ben feta i per molts anys de convivència enriquidora dins el món de l'havanera.

Havanerus ha dit...

Bones Nando!.
Gràcies per les taves paraules de suport, i gràcies per el comentari tan encertat que has fet.
Tu ho dius ben clar, aquest blog tracta d'enriquir, de fer-nos part, i la gent com vosaltres, que comenteu d'aquesta manera, enriquiu d'alló més!.
Ho dic en molts escrits, tot fem les havaneres. Ningú ens pot fallar, i menys faltar, doncs s'atura la feina.

Gràcies de nou, Salut, Força i Havaneres a Dojo!.

Nando ha dit...

Bona nit amics i amigues de la Cançó de Taverna.
Gràcies per la teva amable acollida Tony i és que cada cop que em passejo pel blog em reafirmo amb la meva opinió de que aquest fantàstic blog ple de bells comentaris, cròniques,música,poemes i simpàtiques i entranyables fotos no pot pas acceptar i inspirar res més que admiració sincera i suport pel gènere i tots i cada un dels seus components.TOTS ENS HI HEM DE SENTIR PART.
Per això i per que ,com vaig dir, no hi ha d'haver "fronteres" dins el blog us agraeixo, a tots els que heu contestat,l'acollida a la meva pregunta sobre el perquè us agraden les havaneres.Coincidim força tots;
records d'infantesa o juventut,gust pel mar i l'ambient mariner i gust per la barreja de música alegre i melancòlica.
També,com a seguidor del gènere,vull dir que ha estat molt bé la llista amb totes les cançons composades per en Carles Casanovas del grup Port Bo,sens dubte un dels bons compositors catalans amb que comptem, i al mateix temps les esplèndides melodies del Mestre Josep Bastons que com es veu ha musicat la major part de cançons.
Un músic excel.lent.
Molt bé.Amb una ullada s'en té un bon resum ben clar de la seva obra i al disc on la podem trobar.Les conec totes tret de Nineta.I és cert que traduir al castellà Margarita del Mestre Monasterio i la seva Lola la Tavernera tampoc és fàcil i ho ha fet magnificament bé.A mi particularment m'agrada molt més Margarita en català.
Tampoc sabia això de les sardanes.Caram,doncs encara amb més raó per parlar de l'obra del Mestre i cridar l'atenció sobre aquest fet.
Molt bé noies!Només volia dir,que la versió que fan els Pirates és molt bona però que sapigueu que els Peix Fregit també han gravat el vostre estimat Cant d'Amor i els Bergantí,Pescador Sóc d'una Cala..un valset mariner d'allò més ben parit..si em permeteu l'expresió..i són les versions que l'amic Tony ha posat a Cançons.
Per molts anys de cançó de taverna,germanor i blogs com Les Havaneres d'en Tony.
Bona nit

Nando ha dit...

Molt bona tarda.
Fantàstic que el blog continui despertant admiració i interès.
Helena comparteixo les teves paraules i t'agraeixo el bonic poema del nostre poeta Salvat-Papasseit.
Sembla veritablement la lletra d'una havanera.
Meritxell comparteixo el que dius.Si estimem i admirem les havaneres per damunt de tot hem d'apartar-nos totalment de rancunies i protagonismes i col.laborar entre tots a engrandir-ho.
És per això que voldria encetar un nou tema.
No vaig participar a la cantada ideal o somniada de blog Port Bo però la meva pensada és;m'agradaria que pensessiu quin seria el vostre
disc preferit... on hi haguéssin totes les vostres cançons més estimades?les que us fan emocionar
i delir i que us emportarieu a tot arreu i a una illa deserta?
Valen cançons de tots el grups perquè seria un disc amb les 10 cançons que vosaltres triarieu.
Posem 10 cançons que són les que solen a haver poc o molt?
Jan,ja està bé que una dona tingui un punt de nena o infantil com tu dius.Les fa més dolces,femenines i alegres i jo sempre ho he valorat en una dona.
I la sinceritat sempre és d'apreciar.
Tony;m'ha agradat molt el nou logo de les havaneres.Encertadissim i molt ben fet.Felicitats a la creadora.
Salutacions amics i amigues.

Havanerus ha dit...

Companys, Amics i Saludats......
Que aquest any que comença estigui carregat d'emocions, de delicisos moments, de bon rotllo, d'alegria, i també, perquè no, d'havaneres a dojo!.

Bon Nadal i Feliç any nou, tot i que serà un deu!.

Nando ha dit...

Tony;fantàstic el concert de la Marató.Us va sortir molt bé,va ser molt emotiu i ens vau fer passar una tarda inolvidable.Felicitats!
Gràcies companys per la vostra acollida a les meves propostes.
ELS MEUS MILLORS DESITJOS DE FELICITAT PEL NOU ANY PER TOTS ELS GRUPS,EN TONY I TOTS ELS COL.LABORADORS!
Una Abraçada.

luzquebrilla ha dit...

Acabo de escriure un comentari a l'apartat del Peix Fregit, comentant una cançó que ells canten i que m´agrada molt; Follia, ara recordo haver-la sentit també pel Bergantí, la qual cosa ho faig palès en el seu apartat,ja que en aquest Blog cada cosa va al seu lloc, així ho ressalten molt sovint alguns dels qui hi escriuen.
Si Pere, la teva "Follia"i amb la teva veu també la pell em va canviar...però mira aquest dia esperava sentir-vos: "Em torna boig L'Empordà" i no sé el per què no la vareu cantar...Ah! també recordo una cançó que no sé si m´agrada més pels seus creadors o per vosaltres:"La taverna del vell mercat",(Cremats). De totes maneres sempre sol agradar més la versió original, i és una llàstima que en el vostre repertori tingueu tantes cançons d'altres grups,sobre tot d´un, i poques de pròpies. Estant acostumada a sentir-les en versió original,no acabo d'encaixar la vostra, tot i que repeteixo teniu unes veus fantàstiques, i sou uns grans professionals,això mateix ho va dir un mestre de l'Havanera a L'Arbreda l'any passat.
Salutacions

Nando ha dit...

EL AMICS DEL BLOG D'EN TONY VOTEN LES MILLORS HAVANERES DE LA HISTÒRIA.
FANTÀSTIC HELENA I PAU!molt bona pensada noia.
Bon any a tothom.Estava una mica desmotivat amb el blog amb tota aquesta gent que en el tan entranyable i nostra món de les havaneres.
Ara m'has fet agafar ganes de tornar a comentar Helena
Això promet amics! espero que a tots us animeu a votar.TOTHOM!!!!
aquesta gent més gran (jo un d'ells)que no saben català no tenen excusa per votar quatre cançons i compositors de cada.
Vinga amics i amigues,el blog d'en Tony ho mereix!
Gràcies per la bona acollida al meu cd iedal que encara no he posat!

CD Ideal

-EM TORNA BOIG L'EMPORDÀ
-LA BARCA ABANDONADA
-LA BARCA DE SURO
-FOLLIA
-ENYORANÇA
-LA BARCA XICA
-PENSAMENTS
-UN CANT D'AMOR
-LOLA LA TAVERNERA
-VESTIDA DE NIT

Quedem que acacba la votació dissabte que ve a les 12 de la nit doncs? Tony confiem en tu pel recompte i donar la noticia!!!

Nando ha dit...

LES LLETRES MILLORS DE LES HAVANERES

-LA BARCA ABANDONADA de Ministral

-UN CANT D'AMOR de CARLES CASANOVAS

-LA BARCA XICA de Rafael LLOP

-VESTIDA DE NIT de GLÒRIA CRUZ

Nando ha dit...

També vull dir-vos que al pdf del blog Bergantí de cançons posa que es poden haver produit errors en la transcripció de la informació i que si es troben s'agraeix que s'els faci saber.Així doncs de ben segur que en Tony els hi deu haver dit i ho agrairan i voldran esmenar l'error del Pirat Joan Torrelles.
La bona gent sempre ens hem d'entendre!
A reveure i a....VOTAR amics!!!

margarida ha dit...

Les havaneres més poètiques

-Vestida de nit de Glòria Cruz
-Tornaré de J.LL. Ortega Monasterio
-La barca Xica de Rafael LLop
-Enyorança de Pere Fort

Unknown ha dit...

LES LLETRES MÉS POÈTIQUES DE LES HAVANERES

-ENYORANÇA DE PERE FORT
-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ
-LA BARCA XICA DE RAFAEL LLOP
-MALALT D'AMOR DE CARLES CASANOVAS

Pere Fort ha dit...

Amic Nando, Tens tota la raó i més. En Joan Torrelles ha estat de tota la vida “fill” d’en Carles. Un excel•lent treball ( com el 110 % de les seves peces ) que el Bergantí sempre hem cantat molt a gust.
En tot moment, en fer la presentació, sempre hem lloat el seu compositor tot procurant fer-li justícia en la nostra versió.
Però noi… en fer el pdf…. és tan pràctic allò de “ cortar y pegar”…..
Fixat que la peça va immediatament darrera de La Barca Xica d’en Roglan i en Llop.
Ja et pots imaginar què va passar. Moltes gràcies doncs per haver-nos fet adonar de l’errada i si n’hi trobes alguna altre, no dubtis en fer-nos quatre ratlles que seran molt i molt ben rebudes. Una abraçada
Pere Fort

Unknown ha dit...

LES LLETRES MÉS BONIQUES DE L'HAVANERA

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ
-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO
-ANYORANÇA DE PERE FORT
LA BARCA XICA DE LLOP


Hola amics.Un blog fantàstic Tony i felicitats també al seus coemtaristes.
La meva dona i la meva mare també deixen el seu vot.

Anna Maria Garcia

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA CRUZ
-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO
-ULLS VERDS DE SERVIÀ
-UN CANT D'AMOR DE CARLES CASANOVAS

Remei Busquets

-VESTIDA DE NIT DE GLÒARIA CRUZ
-ENYORANÇA DE PERE FORT
-TORNARÉ DE ORTEGA MONASTERIO
-UN CANT D'AMOR DE CARLES CASANOVAS

Gràcies i a reveure amics de les havaneres!

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS BONES DE LES HAVANERES

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-LA GAVINA DE FREDERIC SIRÈS

-VESTIDA DE NIT DE CÀSTOR PEREZ

-UN CANT D'ANMOR DE SALVADOR DABAU


Amic Jan ,hjo haguès votat per la de los senos que vas penjar però al no ser la lletra d'una havanera...no es podia oi?però et jurut que em vaig quedar amb les ganes..és perfecte!!
Bon dia a tothom

margarida ha dit...

LES MELODIES MÉS BONIQUES DE LES HAVANERES

-LA BALADA D'EN LUCAS DE ORTEGA MONASTERIO

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-ULLS VERDS DE RICARD VILADESAU

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE JOSEP BASTONS

margarida ha dit...

Anna Maria,em vas donar una bona idea amb això del Pescador Sóc d'una Cala.
Ahir vaig haver de portar els meus nets a Perpinyà i perquè no estiguéssin tota l'estona amb el cap ficat als videojocs vaig posar cançons i els vaig dir que canteriem i hi hauríen premis de llaminadures.
Una de les cançons que vaig posar va ser Pescador Sóc d'una Cala perquè porto forces cds d'havaneres al cotxe.
No et pots imaginar l'èxit que va tenir.La van trobar super divertida.Els va encantar i ja la van aprendre de memòria...els vents,el calamar que vol la mar arrissada i el tros que diu; "si bufa la tramuntana jo faré la migdiada...." es barallaven per dir-lo un cop cada un.
Es clar que després em feien preguntes sobre el vents i això de pescar a l'amagada i la bromejada que jo no en tinc ni idea...i em van atavalar bastant.
A vuere qui els hi explica...algún pescador aquest estiu o a l'escola.
Ho vam passar molt bé i avui ja li demanaven al seu pare quan els ha portat a cole.
És una cançó molt ben pensada i però que molt bona.a veure si la sentim més als estius!
Ja has vist que es pot escoltar la Cançó del Verd Mar a Inici?és preciosa.A veure si a travès del blog d'en Tony es fa més coneguda també.
Vinga,fins el recompte.

Unknown ha dit...

LES MELODIES MÉS MERAVELLOSES

Carles Prats

-LA BALADA D'EN LUCAS DE ORTEGA MONASTERIO

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-VESTIDA DE NIT DE CÀSTOR PEREZ

-LA BARCA XICA DE JOSEP MARIA ROGLAN

Anna Mª Gracia

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-ULLS VERDS DE VILADESAU

-MIRADA BLAVA DE FERRAN GARCIA

-BRODADORA DE ADAM TORRES


Remei Busquets

-BOLANERA DE ANTONI MAS

-BARQUEJANT DE JOSEP BASTONS

-CANÇÓ DEL VERD MAR DE JOSEP BASTONS

-BRODADORA DE ADAM TORRES

Nando ha dit...

LES MELODIES MÉS BONIQUES


-LA BALADA D'EN LUCAS D'ORTEGA MONASTERIO

-VESTIDA DE NIT DE CASTOR PEREZ

-AL PIRATA JOAN TORRELLES DE CARLES CASANOVAS


-ULLS VERDS DE VILADESAU

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MERAVELLOSES PEL RECORD

-LA GAVINA DE SIRÉS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLAN

-MARINER DE TERRA ENDINS DE NARCISA OLIVER

Unknown ha dit...

LES HAVANERES MERAVELLOSES PEL RECORD

-LA GAVINA DE SIRÉS

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLAN

-MARINER DE TERRA ENDINS DE NARCISA OLIVER

margarida ha dit...

LES HAVANERES MÉS MERAVELLOSES

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRAI CRUZ I CASTOR PEREZ

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU


-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLAN

-SI FOSSIM GAVINES DE TÒFUL MUS

Unknown ha dit...

LES HAVANERES PEL RECORD

Carles:

-Vestida de Nit- Glòria Cruz i Castor

-Na Nena- Ortega Monasterio

-Un Cant d'Amor-Casanovas i Dabau

-El Pensament de Narcisa Oliver i Bastons


Anna Maria:

-Vestida de Nit-

-Bolenera- Mas I Casanovas

-La Calma de la Mar-

-Na Nena-

Remei:

-Vestida de Nit-

-La Gavina-Sirés

-Un Cant d'amor -Casanovas i Dabau

-Na Nena_

Tony:el Pere ha votat doble per equivocació!!

Nando ha dit...

LES HAVANERES PEL RECORD

-VESTIDA DE NIT
-LA CALMA DE LA MAR
-AL PIRATA JOAN TORRELLES
-ESCOLTA ES VENT

Unknown ha dit...

S'ha acabat el termini.Bona sort a tots!!!
Moltes gràcies i molts petons!!

Nando ha dit...

PER L'ANNA MARIA DEL BLOG PORT BO


ANNA MARIA (HAVANERA)


UNA BARQUETA DE BLAU PINTADA
ANNA MARIA PORTA PER NOM.
I QUI VA AMB ELLA AL MAR ES LLENÇA,
UN GALANT QUE ES DIU ANTÓN.

I L'ANTÓN TOT PORTANT EL TIMÓ
CANTA AIXÍ AQUESTA CANÇÓ.

CORRE BARCA,CORRE BARCA
QUE M'ESPEREN LLABIS ROJOS
QUE AMB FOLLIA VULL BESAR.
CORRE BARCA QUE ÉS MOLT BONA
LA PESQUERA,
CORRE BARQUETA ESTIMADA
QUE ELLA MOLT S'ALEGRARÀ.

LA NIT ÉS FOSCA I EL MAR RESSONA,
DEL MAR LES ONES SEMBLEN GEGANTS.
I ALLÀ A LA PLATJA L'ESPERA ANSIOSA
UNA DONZELLA AMB ELS ULLS BLAUS.

I L'ANTÓN TOT PORTANT EL TIMÓ
CANTA AIXÍ AQUESTA CANÇÓ.

CORRE BARCA,CORRE BARCA
QUE M'ESPEREN,LLAVIS ROJOS
QUE AMB FOLLIA VULL BESAR.
CORRE BARCA QUE VULL VIURE,
DEIXO AMB TU LA MEVA VIDA
I LA QUE JO ESTIMO TANT.

ADAPTACIÓ:RAMON SOTO

GRUP "BARCA DE MITJANA"

Nando ha dit...

Anna Maria,aquesta havanera que porta el teu nom és per tu.

Aquests dies he estat com tothom al blog remenant i escoltants cds i vet'ho aquí que he trobat aquesta havanera interpretada per Barca de Mitjana que no havia sentit mai.

He pensat que et faria il.lusió..i que no la sabies.

Tu has tingut un paper important en aquest blog i has donat diguéssim molt joc.
Tot es va animar per el teu..deixe'm-ho dir "pitram que enamora" i sempre has sabut estar a l'altura amb simpatia i senzillesa, dels comentaris picants i divertits d'uns quans Don Juans de la tercera edat.
Has hagut de suportar impertinències des del principi i també has estat a l'altura i mai has abandonat i demostrat que el teu amor per les havaneres és molt més important i s'ho val que quatre comentaris de mal gust.

Has donat a conèixer cançons,animat a fer-ne bonics comentaris,a parlar de poesia,de melodies i lletres i com no ha difondre i ensenyar-nos a valorar els treballs del mestre Casanovas i el grup Port Bo.
Segurament si el blog Port Bo no s'hagés animat tan,amb un munt de gent que anavem seguint-lo distrets i interessats en silenci,no s'haguéssin fet mai totes aquestes votacions.

Espero doncs que t'agradi aquesta cançó.
Canvia els ulls blaus de la donzella pels verds i bonics que diuen que tu tens i el nom d'Antón pel del teu marit o nòvio i..que gaudeixis de la cançó noia!!
Sento no poder posar-hi la música.

A veure si la pots trobar.
El cd és diu Tres segles d'Havaneres.
A reveure!

Unknown ha dit...

Caram Anna Maria quina havanera més bonica.Qui t'havia de dir que hi havia una havanera amb el teu nom? i tan dolça...de les teves!
Ja pots estar ben contenta però l'amic Nando té raó.
Has sigut una part..i ets vaja,important del blog i ens has ensenyat a valorar i estimar les obres del Mestre Casanovas.
Això ha sigut magnific.

Que tingueu un bon cap de setmana amics!! Fins aviat.

Unknown ha dit...

Bon dia.
Aquesta havanera Anna Maria la té una meva amiga de l'esplai.
No és de les conegudes perquè n'hi deu haver una bona pila de cançons que s'han escrit i no coneixem però no per això poden ser menys bones i boniques que les conegudes.
És d'un grup del Maresme.
La música és bonica però no d'aquelles tan de vals d'enamorats com les que a tu t'agraden Anna Maria.
Bolenera té una melodia preciosa..per això va guanyar com la Balada d'en Lucas.
No n'hi tantes tampoc de melodies tan dolces i vibrants com aquestes..
però vaja està molt bé aquesta havanera amb el teu nom nena.
Segur que et farà molta il.lusió.
Estàs bé carinyo?que fa dies que no ens dius res amb lo mallarenga que arribes a ser.
Ha guanyat Pensaments també i Bolenera i Un Cant d'Amor!
pots estar contenta.
Ja saps que vol dir mallarenga?
xerrameca.És un ocellet que canta molt,molt xerraire.És una expressió que diem encara les avies i al meu poble es diu molt i jo li dic a la meva neta.

Ja has ecoltat al Pirata Joan Torrelles? ja m'en diràs alguna cosa.
Fins aviat amics.

Unknown ha dit...

Com vols que en Tony t'ho negui i no ho acceptem si ho demanes d'aquesta manera noia!!
Per mi encantat!!
Que voti la sogra,la germana de la sogra i qui sigui!!que no es quedin amb el desitg!!
Bona idea!!tenim tots el "mono" de les votacions i les havaneres ja ho veieu!!
Tony!!!un altre dia no diguis que et fa tan feliç noi!!!
ves en compte amb el que dius que aquestes dones...ho recullen tot ja ho veus!!

Doncs jo ja començo i vota la meva companya també.

Fins divendres que bé a les 12 del migdia?

Dos de cada? si millor!
Apa doncs!!

Unknown ha dit...

-LES HAVANERES ROMÀNTIQUES MÉS BONIQUES-

PERE POU:

NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

MALALT D'AMOR DE CASANOVAS I JUANALS

-LES HAVANERES MARINERES MÉS BONIQUES-

EL CANT DEL MAR DE DABAU I ANTÒNIA VILÀS

TAMARIU DE BASTONS I ANTÒNIA VILÀS

CARME HERNÀNDEZ:

ROMÀNTIQUES:

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-MIRADA BLAVA DE FERRÀN GARCIA

MARINERES:

-MARINER DE TERRA ENDINS DE NARCISA OLIVER

-PESCADOR SÓC D'UNA CALA DE CASANOVAS I BURJACHS.

FANTÀSTICA IDEA!!UN PLAER PARTICIPAR!!

Unknown ha dit...

HAVANERES ROMÀNTIQUES

Carles:

-Bolenera de Casanovas i Mas

-Na Nena de Ortega Monasterio

Anna Maria:

-Pensaments de Casanovas i Mas

-Cançó del Verd Mar de Almeda i Bastons

Remei:

-Na Nena de Ortega Monasterio

-Mirada Blava de Ferràn Garcia


HAVANERES MARINERES

Carles:

-El Cant del Mar de Dabau

-Mare Vull ser Pescador d'Antònia Vilàs

Anna Maria:

-La Calma de la Mar de Guanyavents

-Les Ferides dels Hams de Sé Andújar

Remei:

-La Calma de la Mar

-Mare Vull Ser Pescador

Unknown ha dit...

Caram si que teniu el "mono"!
M'he quedat garratibat quan he ober el blog aquest matí!
Per nosalatres encantats!i en Tony...vigila amb el que dius que aquestes dones..i tan que s'hi agafen!!

Em sembla molt bé votar les millors romàntiques i les marineres.
Tot és embranzida per difondre i estimar cada dia el gènere.

El que ens agrada a casa és que si ha cançons que algú vota i no coneixíem,les mirem de trobar preguntant a amicsper la xarxa,a la biblioteca..a les biblioteques solen a tindre avui en dia molts cds i dvds a part de llibres.
És aquest interès per descobrir cançons noves i compartir-ho la raó de ser del blog d'en Tony i si tot es fa amb carinyo,il.lusió i tanta simpatia com fins ara...no pot ser més fantàstic!

I no puc acabar sense felicitar de tot cor als comentaristes del blog Port Bo sense els quals aquest blog no hagués tingut l'èxit que té.
Sobre tot als que van començar fa un any i continuen,els més veterans encara que ja en quedin pocs i alguns ja no comnetin tant;Jan,Anna Maria,Silvia,Esther i Roser em sembla que no em deixo ningú.
Heu contribuit a fer un blog fantàstic!Felicitats!

Jan,vas molt fort eh noi!!
Espero que amb la tercera parella et vagi molt bé,moltes boleneres i si noi,tens raó no hi ha res més desgraciat i patètic que un home calssasses i manipulat.Això no podem consentir-ho mai!
Que no ens posin a tots els homes en el mateix sac amb aquest tòpic!

Tony,una magnífica crònica com sempre.Una abraçada.

Nando ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

-NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

LES HAVANERES MARINERES

-VELL VELER DE ANNA BRUNET I JOSEP BASTONS

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLÀN

Nando ha dit...

M'alegra que t'hagi agradatt tan la havanera Anna Maria.

Estic d'acord amb el que fas notar a la crònica de les havaneres premiades.
Un Cant d'Amor ha estat una de les grans guanyadores perquè ha estat esciollida en tots tres àmbits.
És la única que ha estat ecollida d'aquesta manera.
És una cançó molt bona,un bonic reconeixement al Mestre Dabau i una de les millors lletres del Mestre Casanovas.
La canten varis grups i espero qie malgrat no la cantin els Port Bo algún dia la puguis sentir en directe.
Fins el dia de la crònica.
Tony s'et totna a girar feina.
Una abraçada noi!

margarida ha dit...

Quina alegria poder tornar a obrir el blog,llegir les votacions i les cròniques d'en Tony i tornar a escoltar les havaneres.
Sembla que ja tornem a fer vida normal.
Nosaltres que vivim en una urbanització de Pals sort en tenim del generador.Ha sigut i són dies molt durs tots al voltant de la llar de foc i amb espelmes com antigament..i encara sort de la llar de foc,però estavem ben aïllats i abandonats els empordanesos.
Sort que hi ha homes casa i el meu marit i el meu gendre han netejat la carretera,tallat els troncs i anat a buscar llenya per escalfar-nos.Que no falti mai un home a casa!que haguéssim fet sense ells!
Gràcies per pensar en els pobres empordanesos i gironins.
Una abraçada a tothom.

margarida ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES

-BOLENERA DE CASANOVAS I MAS

-ULLS VERDS DE SERVIÀ I VILADESAU

LES HAVANERES MARINERES

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-VESTIDA DE NIT DE CÀSTOR I GLÒRIA

Voten també la meva filla i la meva mare:

Cinta Roca:

ROMÀNTIQUES

-MALALT D'AMOR DE CASANOVAS I JUANALS

-EL PENSAMENT DE NARCISA OLVER

MARINERES

-VESTIDA DE NIT DE CÀTOR I GLÒRIA

-SA BARCA DE SURO DE TÒFUL MUS

Pilar Masnou:

ROMÀNTIQUES

-MALALT D'AMOR DE CASANOVAS I JUANALS

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU

MARINERES

-VESTIDA DE NIT DE GLÒRIA I CÀSTOR

-CALA MONGÓ

Unknown ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES

-PENSAMENTS DE CASANOVAS I MAS

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU

LES HAVANERES MARINERES

-LA CALMA DE LA MAR DE GUANYAVENTS

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLÀN

Hem estat de creuer aquestes setmanes i tot i que hem patit per les nostres llars i familia aquí a Girona és una joia tornar a estar a casa.
Al obrir el blog ahir al vespre va ser bonic tornar a veure tot el munt de comentaris i votar per darrera vegada que sino en Tony s'en cansarà aviat.
Una abraçada a tothom i espero que tots estigueu bé.

Unknown ha dit...

LES HAVANERES ROMÀNTIQUES

-NA NENA DE ORTEGA MONASTERIO

-UN CANT D'AMOR DE CASANOVAS I DABAU

LES HAVANERES MARINERES

-LES FERIDES DELS HAMS DE SÉ ANDÚJAR

-LA BARCA XICA DE LLOP I ROGLÀN

margarida ha dit...

Vull demanar disculpes per les meves paraules en el darrer comentari.
Ja veig que que m'ho podia haver callat i que el que vaig dir no és diu.Vaig mostrar-me insensible i egoista i creieu-me que no en sóc.
Només inconscient com bé va entendre l'Anna Maria i que a vegades les persones com que som humanes si vivim una època dolça de la nostra vida quedem com aïllats de la vida real,com ensopits en un núvol i no obrim el ulls i mirem el nostre voltant... a la realitat.També és una cosa que sempre s'ha dit,que ja deia la meva mare i àvia!...tota una generació!!

Em va saber molt molt greu i només puc dir-vos que ho sento de tot cor.Que teniu tota la raó noies,que segur que sou unes dones amb majuscules i espero i desitjo que trobeu l'home que com aquest preciós escrit que ens ha regalat l'Anna Maria sapiga conmprendre-us i estimar-vos.

Disculpeu-me si us plau.Em va fer pena el teu escrit Dulia i m'he sentit malament.

Una forta abraçada,

Margarida Homs

Unknown ha dit...

Una havanera preciosa Anna Maria.
Gràcies per compartir-la.
la meva companya Carme n'ha quedat enamorada.

Si que és veritat que el que més t'agraden són les imatges i metàfores en les lletres perquè és el que els don originalitat.

L'Antònia Vilàs també ens ha regalat la emotiva i bonica Mare Vull Ser Pescador, una latre peça amb una idea diferent...un noi que no sucumbeix a un destí fet de frare perquè el crida l'encís de la feina de pescador que ja feia el seu pare.
Meravellosa!

Aquesta gavina comprensiva amb la mar gelosa és incomparable,molt humana i cent per cent sensible i emotiva.Diu en paraules justes sentides i poètiques un sentiment molt humà.
M'garadarai sentir-la aquest estiu per algun grup.

Moltes gràcies a Ferràn Garcia per l'explicació.Ens agrada que els havaneros surtin de tan en tan i no ens tinguin tan oblidats.
És molt interessant el que ens expliques Ferràn.
La meva companya va votar per la teva Mirada Blava que té un música de vals que és un meravella i s'et endu els peus.
La lletra també és molt bonica i plena de sensibilitat com Flama d'Amor.
Et desitgem molta sort en la teva carrera musical.

Pere Pou i Carme Hernàndez.

Unknown ha dit...

Bona tarda.No us ho creureu però he sentit parlar del blog en el tren venint de Barcelona a Girona i s'ha encetat un debat en el qual hi he participat.

Sóc amnat del gènere i a més de considerar-lo com tot vosaltres un blog sensible,ple de sentiment i alegria pel gènere a mi m'grada particularment la informació qie s'hi dona en forma de transcripcions de lletres amb el seus comentaris (molt original perquè no ho ha vist enlloc)sobre treballs dels grups i la bonica secció de cançons.

Sóc seguidor dels Bergantí,per mi el millor grup d'havaneres que me les fan viure amb emoció i complicitat.
Una de les coses per les quals m'agraden és perquè és un grup de quatre persones que sonen de meravella i a més els instruments;
guitarra i acordeó per mi són primordials.

Sempre m'he estimat més el grups nombrosso,a partir de quatre,que els de tres o dos.En aquest sentit també m'agraden molt els Pescadors de l'Escalai sento que els Empordanet s'hagin quedsta amb tres.

Per mi es transmet molt més sentiment i es gaudeix molt més de les melodies i les veus amb un grup de quatre i amb varis instruments.

Un cop dita la meva opinió parlaré sobre el debat del tren,que era sobre el munt de comentaris del grup Port Bo i la dedicació a l'obra d'en Carles Casanovas.

Com que sembla que hi ha hagut i hi seguirà segurament havent opinions sobre això i la meva és molt clara he pensat que la vull deixar al blog,el primer cop que hi comento.
Dic el mateix que vaig dir als companys de tren i intentaré resumir-ho;

-Sóc amant del gènere per damunt de tot.

-Tots els grups actuals sobre tot els més consolidat aporten el millor que saben a aquest meravellós estil musical.

-Em sembla fantàstic que hi hagi seguidors que els agradi escriure i transmetre el seus sentiments,tot allò que els inspira el seu grup,en el blog del seu grup.

I per acabar trobo molt lògic aquest,diguem-ne homenatge, a l'obra d'en Carles Casanovas,membre i director artistic del grup Port Bo en el blog que els hi toca.
Es el que ha de ser tenint en compte que aquest senyor és membre del grup,i és un dels més prolífics compositors del món de la havanera,i ens regala temes nous cada any,molts cantats per altres grups també.

És més que lògica aquesta dedicació al Mestre Casanovas en el seu blog que han portat a terme el seus seguidors i l'estrany i incomprensible hagués estat el contrari...que en el blog Port Bo no se li hagués dedicat el suport i difusió a la seva obra tal com s'ha fet.
Jo personalment ho hagués trobat a faltar i ho hagués trobat molt estrany i fins i tot poc educat.
Felicitas als comentaristes del blog Port Bo.

Un 10 pel blog,pel seu creador i per tots els grups d'havaneres que any rera any ens regalen belles lletres,melodies amb tan d'amor i sentiment.

Molt bona tarda amics.

Unknown ha dit...

Bona tarda.No us ho creureu però he sentit parlar del blog en el tren venint de Barcelona a Girona i s'ha encetat un debat en el qual hi he participat.

Sóc amnat del gènere i a més de considerar-lo com tot vosaltres un blog sensible,ple de sentiment i alegria pel gènere a mi m'grada particularment la informació qie s'hi dona en forma de transcripcions de lletres amb el seus comentaris (molt original perquè no ho ha vist enlloc)sobre treballs dels grups i la bonica secció de cançons.

Sóc seguidor dels Bergantí,per mi el millor grup d'havaneres que me les fan viure amb emoció i complicitat.
Una de les coses per les quals m'agraden és perquè és un grup de quatre persones que sonen de meravella i a més els instruments;
guitarra i acordeó per mi són primordials.

Sempre m'he estimat més el grups nombrosso,a partir de quatre,que els de tres o dos.En aquest sentit també m'agraden molt els Pescadors de l'Escalai sento que els Empordanet s'hagin quedsta amb tres.

Per mi es transmet molt més sentiment i es gaudeix molt més de les melodies i les veus amb un grup de quatre i amb varis instruments.

Un cop dita la meva opinió parlaré sobre el debat del tren,que era sobre el munt de comentaris del grup Port Bo i la dedicació a l'obra d'en Carles Casanovas.

Com que sembla que hi ha hagut i hi seguirà segurament havent opinions sobre això i la meva és molt clara he pensat que la vull deixar al blog,el primer cop que hi comento.
Dic el mateix que vaig dir als companys de tren i intentaré resumir-ho;

-Sóc amant del gènere per damunt de tot.

-Tots els grups actuals sobre tot els més consolidat aporten el millor que saben a aquest meravellós estil musical.

-Em sembla fantàstic que hi hagi seguidors que els agradi escriure i transmetre el seus sentiments,tot allò que els inspira el seu grup,en el blog del seu grup.

I per acabar trobo molt lògic aquest,diguem-ne homenatge, a l'obra d'en Carles Casanovas,membre i director artistic del grup Port Bo en el blog que els hi toca.
Es el que ha de ser tenint en compte que aquest senyor és membre del grup,i és un dels més prolífics compositors del món de la havanera,i ens regala temes nous cada any,molts cantats per altres grups també.

És més que lògica aquesta dedicació al Mestre Casanovas en el seu blog que han portat a terme el seus seguidors i l'estrany i incomprensible hagués estat el contrari...que en el blog Port Bo no se li hagués dedicat el suport i difusió a la seva obra tal com s'ha fet.
Jo personalment ho hagués trobat a faltar i ho hagués trobat molt estrany i fins i tot poc educat.
Felicitas als comentaristes del blog Port Bo.

Un 10 pel blog,pel seu creador i per tots els grups d'havaneres que any rera any ens regalen belles lletres,melodies amb tan d'amor i sentiment.

Molt bona tarda amics.

Nando ha dit...

Bona tarda.Estic molt de content de que els Bergantí estiguin aquest any a la cantda de Calella.És una noticia per celebrar i ja tinc ganes de comprar les entrades.
Caram Marcel,es parla del blog pel tren i tot?
celebro que vagiu passar una bona estona comentant sobre el món de la havanera.Això vol dir que interessa a molta més gent del que de vagades pensem.

Estic d'acord amb el que dius;
a mi també m'agradem més els grups de quatre i cinc cantaires amb guitarra,acordeó i d'altres instruments.En gaudeixo més.

Referent al que dius del blog Port Bo,en això també estic amb tu i ja ho hem expressat molts al blog;
és fantàstic que hagin comptat amb uns seguidors tan entusiastes que els agradi escriure i també hagués sigut estrany i de mal gust que no se hagués fet un seguiment i difusió de l'obra d'en Carles Casanovas siguent com és un Port Bo i com tu dius un molt bon compositor que cada any escriu noves lletres.És molt lògic i normal el que han fet els seus seguidors al blog.

Per cert,la meva filla va ser a Cassà quan el grup va cantar per la ràdio local i va dir que graben un cd amb veus de dones que els acompanyen.
Em sembla que una d'elles és la Neus i la meva filla espera que la cançó que cantin sigui la premiada i admirada Pensaments.

Ella la va escoltar en directe a la Bisbal i diu que era una meravella que feia posar la pell de gallina.

En saps quelcom Anna Maria?

Gelosa d'una Gavina és molt i molt bonica i molt original.Per haver-la votat!!
Té molt sentiment i és molt romàntica tot i que no té com a protagonistes de l'amor i la passió una parella tradicional....

Escolta Anna Maria,no et posis tan trista pel que diu aquesta nova comentarista.
Jo tampoc crec que s'escriurà mai una cançó de taverna lloant aquesta mena de dones.
No crec que tinguin tanta sort i que les noies sinceres en temes sentimentals tinguin les de perdre davant individues així.
No seria just.
No es pot generalitzar..jo com a home tinc molt clar que no m'hi estaria ni dos dies amb aquesta mena de dona.

Sento molt el dolor del Mestre Bastons.El conec d'haver-lo vist en alguna cantada però mai hi he parlat.
Que Déu tingui l'Anna en la seva glòria.

Bona tarda amics.

margarida ha dit...

Bona nit.A casa i amb els amics que anem a havaneres estem molt contents de que els Bergantí siguin a Calella aquest any.

Hi hem anat uns quants anys saltejats i aquest any serà fantàstic escoltar allà aquest magnific grup.
Com ha dit en Marcel jo també gaudeixo més amb més veus i varis instruments.
També estic molt d'acord en el que diu sobre que els amants del gènere hem d'estar sempre contents dels èxits de tots el grups.

Molt bona sort Meritxell i que millorin les coses.Ha sigut molt bonic i admirable el que heu fet pel vostre grup i compositor i tots hem seguit molt de gust el blog Port Bo i els bonics
comentaris a les lletres d'en Carles Casanovas.
Heu donat "xispa" i color a tot el blog sencer!
Fins aviat Meritxell i espero i desitjo que no sigui el que dius Dulia i ara ens fugi l'Anna Maria espantada per aquests comentaris d'aquests dies..fa rumiar tot això que dieu...no havia pensat mai tan en tot això...només faltaria que les vividores s'en sortissin sempre de tot i al damunt s'el hi dediqués una cançó! això mai! tret que no fos per deixar-les en ridicul!
No penseu en tot això!

Jo espero més comentaris de lletres boniques com els que ens han enganxat fins ara i que en Tony ens vagi parlant dels nous treballs dels grups amb les fotos que posa sempre dels cds a havaneroteca.

Preciosos els poemes de Sant Jordi i la senyera amb la rosa.
Petons

margarida ha dit...

Escolta Tony;no havia llegit la teva resposta a la Meritxell.El seu comentari l'havia llegit ben dinat i he comentat directe al blog Bergantí sense llegir-ho.
Et vull dir que m'has emocionat.
T'has expressat tan bé i has dit tantes veritats amb sinceritat i la sensibilitat a dojo que et caracteritza.
És un dels comentaris del blog per recordar!
Molta sort també atu Tony en tots els aspectes de la teva vida!
Petons

Nando ha dit...

Noies i noies,sí que esteu una mica callats alguns! aveure si s'anima tothom amb els nous treballs dels grups i les cantades de l'estiu.

Jo també he escoltat el programa i està molt bé,molt entretingut.

A mi també,com a molts em van "enganxar" els comentaris al blog Port Bo i no ens equivoquem si diem que els reportages d'en Tony que ens fan viure les cantades com si estessim al lloc amb tant de carinyo i tan ben fets juntament amb els magnifics comentaris sobre les lletres de cançóns,són el que dóna un segell inconfusible al blog Les Havaneres d'en Tony.
El seguiment que s'ha fet de l'obra d'en Carles Casanovas és sensacional i queda clar que és un punt i apart i molt més que dedicar-li un parell d'adjectius (bonic,bo..)a una lletra d'una cançó.
Bon gust i molt encert per difondre l'obra d'un compositor de casa nostre en uns moments on hi ha tanta intrussió d'obres de compositors forànies que intenten fer-nos empassar diariment.
També,que no es digui,vull recordar que es va comentar la Cançó del Verd Mar,i Gelosa d'Una Gavina que està una mica pendent de comentari encara.,eh Anna Maria?

Molt bona feina noies!Meritxell bona sort i torna aviat.

Les cançons de Sant Jordi un bonic regal Jan,Quima,Dulia i el teu
petit poema una joia Silvia i de part de la meva dona també.

Que res us desanimi de comentar!!

Una abraçada.

margarida ha dit...

Hola amics i amigues,m'ha agradat molt el programa de ràdio i tens raó Silvia,ja tenim un nou programa per escoltar!molt trempat!
Per cert,en Tony ha esmentat vàries vegades a la seves cròniques un Facebook i jo em preguntava de que es tractava i ara veig que es tracta d'un Facebook de suport al grup Port Bo.Hi ha gravacions de cantades i una pila de fotos.Em sembla que tu també hi deus parlar oi Silvia? i en Tony,el que no he sabut veure és més gent del blog.
M'han agradat els video clips i veig que ho passeu bé amb el grup amb bons sopars amb suquet de rap,bona beguda i bona música entre amics a llocs tan bonics com LLafranch.Caram,caram ens hi haurem d'apuntar.M'garada d'allò més el suquet de peix amb havaneres!us ho monteu bé els seguidors del Port Bo!!Fantàstic amics!
A veure si algú s'anima a fer un Facebook d'aquests del grup Bergantí!!o si ja n'hi ha algún digueu-ho si us plau!!

Jo no sé comentar tan bé com l'Anna Mª,la Meritxell i alguna persona més del blog Port Bo però us vull deixar una preciosa cançó d'en Pere
Fort,per anar agafant gust de cara a la nova temporada.

Només puc dir que la trobo dolça,i meancòlica i que expresa en poques però encertades paraules l'anyorança que tots portem dins el cor de temps passats i feliços.
desitjo que us agradi!
M'uneixo al que ja s'ha dit;
noies no deixeu de comentar lletres de cançons que amb les cròniques d'en Tony és el que més enganxa al blog!!

margarida ha dit...

ENYORANÇA

POBLE QUE VORA EL MAR DESCANSES
DE CEL MOLT BLAU I BLANQUES CASES
PENSO EN TU.

SENTO EL PAS DEL TEMPS,DOLÇA ENYORANÇA,VOL DE GAVINES SOTA UN CEL ROGENT,EL MEU MÓN.

PLATGES D'ARENA FINA I BLANCA ESCUMA,
SOMNIS D'INFANT SOTA LA LLUNA,
VORA EL MAR.

BARQUES,RECORDS D'AMOR,DOLÇA TENDRESA,EN NITS D'ESTIU DE JOVENESA,PRIMER BES.

POBLE,EL VENT I EL MAR ET GUARDEN,
SI JO SABES CANTAR ELS MEUS SENTIMENTS ET FARIA UNA CANÇÓ.

LLETRA: PERE FORT,MALGRAT DE MAR,1988

MÚISCA: JUAN BENITEZ BARRIOS

Havanerus ha dit...

Margarida,
Has escollit una de les meves havaneres preferides. Gràcies per compartir-la. La tinc pendent d'afegir al bloc.
A Facebook hi ha creats diferents grups d'havaneres.
El genèric és "Havaneres", que és el que més o menys, controlo jo.
La resta, doncs mira, hi ha dels Arjau, l'Empordanet, Port-Bo, i un grapat més de grups.

Hi ha un lloc on pots cercar el que vulguis, només hi has de posar el nom que vols i et sortirà un munt de resultats.
A veure que tal, si ten surts, busca'm.
Marcel, Nando, Margarida, gràcies pels vostres comentaris i el suport rebut.

Salut companys.

margarida ha dit...

"TOT EL QUE DE PROFUND,SINCER I DOLÇ POT TENIR L'AMOR I TOT EL QUE POT DESITJAR UNA DONA NOMÉS AMB LA MIRADA I EL SOMRIURE ESTÀ MERAVELLOSAMENT ENDEVINAT,ENTÈS I EXPRESAT EN AQUESTA INOLVIDABLE CANÇÓ"

Quines paraules més boniques i encertades!!Me les apunto!!!

Em quedo amb aquest petit comentari de l'Anna Maria perquè per mi resumeix a la perfecció el significat d'aquesta cançó i és molt encertada aquesta visió.
Comparteixo totalment aquesta visió de l'amor romàntic.
Una bonica idea Sònia i Quima!!

Tony,estic contenta de que també t'agradi Anyorança.Escolta encara no m'hi he posat a llegir tot el magnific reportatge..dona'm una mica de temps perquè...deu n'hi do!!

No entenc massa tot això que expliques dels Facebooks.És diferent del blog eh que sí?
a mi em semblava que un Facebook era per posra fotos més que res ,trobar amics i fer-se petits comentaris.El teu blog és una pàgina web??o no? perquè un facebook sembla una altre cosa?
i un blog?? QUIN EMBOLIC NOIS!!!

Fins aviat amics!

Nando ha dit...

Tens raó Margarida,seria la millor presentació per aquesta havanera triomfadora si s'hagués de parlar-ne o fer-ne un petit esboç del tema de que tracta.Com es fa amb els llibres i les pel.licules eh?
Estaria bé presentar-la així i que les cançons portessin comentaris de presentació als cds.Llavors Anna Mª..t'hi podries dedicar a fer-ne..
No és pot dir més senzill i a l'hora més profundament expresat.

Jo tampoc entenc en facebooks però didria que aquest blog d'en tony no ho és..és un blog.
Un facebbok sembla més per posar fotos el jovent i parlar del que fan diria jo??

ENYORANÇA és un petit tresor de cançó i serà fantàstic que la posis a Cançons Tony.
Ara vaig llegir el nou reportatge que...necessita una estoneta de relax si s'en vol disfrutar bé.
M'agrada llegir-los amb música de fondo....bones havaneres com no!!

Una abraçada amics!

Ah Tony i la música de la havanera guanyadora pel record VESTIDA DE NIT? quan tinguis un moment?
Gràcies bailet!

Havanerus ha dit...

Bona nit companys.
Si Nando, tens raó, això és un bloc!. I no te res a veure amb Facebook.

El tema Facebook, es una xarxa social, la gent posa fotos, informa del que fa...... ara està molt de moda. Al bloc, a la part dreta, trobareu un enllaç que us porta a una pàgina d'havaneres de Facebook, però si no us aclariu, no patiu, poc a poc.....

Nando la música de Vestida de nit, està en camí. Espero que us agradi la darrera crónica de la Taverna la Bella Lola......
Vaig compartir bons moments amb un dels Bergantí, en Pere Margall.

El próxim Dissabte 29 de Maig el grup Bergantí actuarà a la Bella Lola, així que si voleu, ja ho sabeu, truqueu i reserveu taula que està molt ple.....

Jo tinc pensat anar-hi, així que.....Si veniu, ens coneixerem!.

Salut, Força i Havaneres a dojo....

Nando ha dit...

Bona tarda amics i amigues...una mica paradets tots aquests dies...és que les votacions ens van mal acostumar!!
Tony,he arribat ja a una edat que si puc m'estalvio el conduir de nits.Això ja no és per mi.A la teva edat feia el que fos,però actulament la meva visió a la nit ja no és la que era i per passar uns mals moments i nervis no paga pas la pena.És per això que venir a la nit a la Bella Lola ja no puc fer-ho.Sino és que són vacances i em quedo per allà o hi vaig amb algú altre de més jove que condueixi...(i tots els amics són de la meva quinta).la edat no perdona noi!!
A l'agost és diferent que ja volto més per la costa empordanesa i la del Maresme i puc anar a més cantades.

Ja hi havia anat a la Bella Lola i en tinc molt bon record.La "catedral de l'havanera" com tu li dius.Per cert se li diu així o l'has batejat tu?
Un lloc magnific i que tu descrius amb molt entusiasme als teus reportatges.El darrer amb el grup Cubacant és fantàstic Tony.

Hi ha una cosa que m'ha agradat i cridat especialment l'atenció;quan dius el teu criteri per valorar una cantada;companyia,grup,lloc i tria.
M'ha fet pensar i estic d'acord amb tu totalment.
El grup és clau però la companyia també.Penso com tu i gaudeixo més d'una cantada segons en quina companyia sóc.Si és bona,alegre i estàs de gust i et queda un bon record si no ho és...bé no m'ha passat mai la veritat i no m'agradaria perquè si en una cantada no m'agradès la gent del voltant simplement marxaria o em canviaria de lloc.

Quan escrius els reportatges s'et veu molt content i agraït de compartir taula amb els cantants o ocupar una bona taula a la vora d'ells.Això està clar fa passar una vetllada rodona.Tu en aquest cas tens sort sempre segur perquè els havaneros et coneixen i aprecien.
La bona feina que fas en aquest blog pels grups es molt d'agraïr i estic segur que ells així ho valoren i mai et faltarà el regal de compartir la seva companyia o una bona taula al seu voltant.
T'ho mereixes noi.Així vius més de prop les cantades i ens pots fer aquests reportatges tan vius i sensacionals que als que no tenim la oportunitat de ser a la biutiful ens fan passar estones tan bones.

Vinga bailet i companys.Que ho passeu bé i m'en vaig a deixar el meu comentari al flamant nou blog Cubacant.

margarida ha dit...

PENSAMENTS interpretada magistralment pels Bergantí al Port de Palamós!!
El dissabte passat vaig anar a veure el festival Terra de Mar al port de Palamós.Un festival molt bonic on es pot degustar bons platets,visitar velers clàssics i altres embarcacions,les exposicions del Museu de la Pesca i una agradable sorpresa....el grup Bergantí posant melodia i art a la festa.No ho esperava hi va ser una deliciosa sorpresa poder gaudir de les seves cançons en aquell marc incomparable.No hi havia cadires.Era per aturar-se a escoltar-los mentres es passejava entremig d'olors de fideuà i es contemplava els vells-bells velers.
I quina va ser la meva sorpresa quan sento que comencen a cantar Pensaments.La van brodar i jo vaig pensar en les noies del blog Port Bo,en com de contentes estarien de escoltar-la també pels Bergantí i sobre tot de saber que aquesta admirada peça dels mestres Mas I Casanovas que elles tan han comentat al blog i que tanta difusió n'han fet ja és una peça compartida i valorada per més grups.
Vaig sentir comentaris d'elogi quan va acabar la cançó al meu voltant i vaig comentar amb unes senyores que era una cançó que havia tingut el "guardó" d'havanera més romàntica i poètica a internet.A veure si visiten el blog!
Una cançó molt dolça...d'això no hi ha cap dubte.

No vaig poder quedar-me a tota la cnatada perquè quan es va amb mainada no sempre es pot fer el que es vol i els meus nets només tenien ganes de pujar als vaixells
però va ser tot un plaer gaudir com sempre de les magnifiques veus i de la categoria professional del grup Bergantí.

Un bonic dissabte pel record.
MOLT BONA TEMPORADA A TOTS ELS GRUPS DEL BLOG!

Unknown ha dit...

Jo també era a la festa de Palamós.
Una bona passejada,havaneres i bons menjar per tastar tothom.
El que passa que amb mainada les havneres es fan dificila d'escoltar i més si no hi ha cadires.

Magnifica actuació del grup Bergantí (el tros que vaig poder sentir) i també celebro pels companys del blog Port Bo que Pensaments estigui tenint tan èxit i bona acollida.
El públic la van trobar molt tendre i ells la van cantar fantàsticament.

Jo també penso que estaria bé això dels videos Toni.

Bona temporada a tots els grups!!

Unknown ha dit...

L'escrit d'en Toni Mas clava el que pensem tots els homes sobre el bell sexe.És agut i molt divertit.
les dones ho inspiren tot.
I és veritat que un "pitram que enmora" (amb tots els meus respectes i bona educació) va animar aquest blog.

Que carai,una frase ben sincera i catalana de la cançó La Cabana que els homes tenim en ment quan els ulls s'ens en van davant una part tan admirada,respectada i bonica perquè sí d'una dona.

Però que quedi clar que sabem veure les qualitats de les dones i no només el seu físic,d'això no en tingue dubte companyes del blog.

Una abraçada a totes i gràcies a en Carles Casanovas per compartir-ho.

Havanerus ha dit...

Bona tarda companys.
El bloc s’ha fet una mica més gran. D’aquí pocs dies, complirà dos anys d’existència però abans que això passi, ha crescut tecnològicament parlant.

No sé si us ha passat alguna vegada que us han preguntat per aquest bloc, i no heu sabut donar l’adreça correctament. Es normal companys, es una adreça que tot i que la primera paraula és fàcil, la següent no ho és gens, però quan es busquen blocs gratuïts has d’acceptar aquestes condicions i és el que hi ha.

Doncs bé, he volgut fer un pas més enllà i he volgut trobar la manera de donar a conèixer les havaneres a través del bloc d’una forma més senzilla.
Ara podrem donar a conèixer Les Havaneres simplement dient.....

havanerus.com

Quedi clar que la paraula no existeix (pel moment) però m’agrada molt i acostumo a utilitzar-la per tal de mencionar, tant als grups que canten com als afeccionats que anem a les cantades.

Ho podeu provar posant aquest nom a la direcció d’Internet on voleu anar:

www.havanerus.com

Havanerus, salut, força i havaneres a dojo.

Unknown ha dit...

Com anem amics del blog? des de les votacions que no havia comentat i m'alegra que el blog continui tan sensacional com sempre.
Doncs si Helena Enyorança és una preciosa cançó que a casa vam votar.Una de les més bones havaneres i sobre tot per les dones una melodia que trobem molt dolça i romàntica.
M'en alegro molt de que els Bergantí siguin aquest any a Calella perquè és un grup per mi emblemàtic i un dels millors del pais.
Ens regalareu alguna nova cançó aquest any?

La cantada de Calella promt ser de les millors i m'agradarà molt escoltar al Silvia Perez Cruz que no he escoltat mai en directe.

Anna Mª,comparteixo tot el que dius i com ho dius.
Saps explicar-te de meravella i sempre agrada llegir la teva visió de les cançons i el carinyo que tens per aquest estil musical.

Fantàstics com sempre els teus reportatges Tony però permetem la meva opinió de que a la Bella Lola o t'asseus a la vora dels cantaires o et ben asseguro que el so no arriba a tota la sala...per experiència pròpia..i si ho proves algún dia veuràs com no m'equivoco.
És massa gran,la gent de les taules allunyades al no sentir-ho bé, parlen...s'hauran de plantejar alguns grups cantar amb micròfon perquè tret de veus molt i molt potents és impossible amb tota la bona voluntat arribar a tot el restaurant.
Es surt de la cantada ben decebut,creu-me.Quan un restaurant és gran o aconsegueixes una bona taula o passes una cantada força
aburrida i "cardada" si em permeteu aquesta expressió tan de les comarques gironines.

Fins aviat amics!!!

margarida ha dit...

QUIMA I ANNA MARIA;

MOLTES FELICITATS!!!!!

PETONS.

Unknown ha dit...

Com anem amics?felicitats pels dos anys de blog i per la iniciativa de les votacions al millor blog!creuem
els dits!!

Jo amb franquesa m'estimo més també grups més nombrosos amb com a mínim un parell d'instruments.Trobo que que enriqueix i personalment em transmet més.En aquest sentit els Bergantí són el millor de casa nostra i estic molt d'acord en la presentació que en fa en Tony.

Ara bé,això no està renyit amb el talent de grups com els Arjau i els Port Bo (els Peix Fregit al portar dos instruments ja fugen del que parlem) d'una qualitat indiscutible i que és cert que hem de tenir en compte que amb menys recurssos diguéssim;menys veus i un sol instrument sonen de meravella.

Això ho has explicat molt bé Anna Maria.Es que no s'et en escapa ni una nena,estàs en tot!Jo penso que es molt encertat el que dius i es es pot dir que mai s'havia fet tan i tan ben fet amb dues o tres vues i una sola guitarra.
Tens tota la raó.Els Arjau i els Port Bo en són el millor exemple.Chapeau per ells!i el món de l'havanera catalana ha d'estar joiós de tenir tans bons grups,nombrosos o no tan que deixen el llistó ben alt arreu on van.

Si algún dia em faig cantaire,o pintor o artista d'alguna mena,Anna Mª,no podria desitjar ningú que admirés,promocionés i "cuidés" la meva obra tan com tu.Un 10 noia!!
Per molt anys a tu i el teu grup!

Unknown ha dit...

I no vull deixar el blog,sense demanar a en Tony,una bellissima cançó que jo i més persones vam votar a l'hivern aquí el blog;ENYORANÇA,una melodia incomparable per una lletra d'en Pere Fort emotiva i tendre com les que més.

Tony,veig que fa temps que no hi ha noves cançons a Cançons i vull demanar-te aquesta entranyable cançó.Per mi de les més bones i de més qualitat compostes en català.
Un tresor diu la Carme,la meva companya,que n'està enamorada i pensa que s'hauria de promocionar molt més.

Gràcies i records per tothom.

margarida ha dit...

Com anem amics?un altre estiu on hem pogut continuar copsant que els grup Bergantí segueix sent un dels millors del nostre pais.
A la mostra de Malgrat,a Arenys i a l'Escala i segur que arreu on han anat han deixat un públic encantat i satisfet d'haver gaudit de magistrals actuacions.
No passen els anys per aquest grup!!tenen una energia fantàstica.
En Pere Fort és admirable per l'esforç que fa de veu i d'interpretació de l'acordeó.Es dels comentaris que se senten a les cantades.
Tots quatre són fantàstics.El públic aplaudeix entusiasmat i al meu parer transmeten el sentiment havanero i mariner millor que cap grup.
Per molts anys nois del Bergantí!

Anna Mª veig que no has fet vacances de blog com molts hem fet.
Jo si que n'he fet!!
Ets molt entregada!! ja fa un parell de dies que m'he posat al dia.
Com sempre nena,fas uns comentaris al teu grup,molt i molt bonics i encertats que molts cops em fan quedar bocabadada i esclamar;està amb tot aquuesta mossa!(tu,i que s'en ha fet d'en Jan...perdut en alguan nit de Bolenera?)i com amb les cròniques d'en Tony,per vosaltres és un plaer parlar o més ben dit escriure,i per nosaltres llegir-vos.

Una abraçada i bona sort amb les votacions!!

Silvia ha dit...

Moltes gràcies per regalar-nos als barcelonins una cantada tan bona en el dia de la nostra Festa Major. El llistó per la Mercè continua ben amunt.

Felicitats Bergantí

Nando ha dit...

Molt content de tornar-vos a saludar amics.Motius familiars i de salud m'han tingut fora del blog tot l'estiu però m'estic posant una mica al dia i m'es molt grat tornar a ser pel blog.

Com bé dius Silvia,els Bergantí van deixar el llistó molt amunt i deixem afegir;com sempre el deixen allà on van.A les tres cantades que he anat aquest estiu,la darrera la de la Mercè,m'he reafirmat en la seva gran qualitat com grup d'havaneres,unit a la seva senzillesa.
És admirable en Pere Fort unint la seva magnifica veu a les notes vibrants del acordeó.Un mèrit per aplaudir i treure's el barret.
Sou formidables Bergantí!per molts anys i que siguin llargs i memorables!

I seguidors d'en Carles Casanovas;ja podeu estar contents que aquest grup fa honors a les lletres del mestre;Pescador Sóc d'una Cala,Busca'm a l'Empordà,la Taverna d'en Mas i la teva admirada Pensaments noieta!

Enhorabona al blog Port Bo pels mils comentaris de qualitat i no només de quantitat. Anna Maria,ja ho pots ben dir,no s'en fa res de ser 500 o 1000 o 2000 sino hi ha qualitat i d'això al blog Port Bo hem de saber dir que no n'ha mancat mai.
Has sabut donar un regust interessant,cultivat i de carinyo al teu grup mossa.Els comentaris d'agost els has ben brodat!Per molts anys també!
i l'amic Jan??
ben segur que es deu haver perdut com dieu en alguna Bolenera!i jo dic;no és pas mala manera de perdre's,si ens hem de perdre!!
Tony,molt bona sort amb les votacions i un 10 al quadrat pels teus reportatges!
Fins sempre

Unknown ha dit...

Bona nit al blog d'havaneres.
Em dic Marçal i sóc d'Andorra.
Fins aquí també ens arriven els aires del mar en forma de la bonica música de les havaneres i aquest sensacional blog que m'han recomenat.

Vull deixar uns comentaris als grups que solo escoltar quan vinc a Barcelona o a la vora del mar.

El grup Bergantí és per mi sens dubte el millor de Catalunya tot junt amb el Port Bo.

No hi ha any que els escolti que no em digui;sou uns cracks nois!

Quatre fabulosos interprets que ompliu els concerts de ritme havanero amb els vostres instruments i veus potents.
Tan anys portant l'havanera arreu del pais han donat el seu fruit i us mereix el que heu aconseguit;fer-vos un nom com un dels millor grups de Catalunya.
PER MOLTS ANYS!!

I si hagués votat les cançons la meva preferida i la de casa meva és sens dubte ENYORANÇA.
Per nosaltres sempre ha sigut la veritable havanera.Tot el que inspira i porta a dins una havanera per nosaltres ho té ENYORANÇA;dolcesa,tendresa,melangiai aquesta poesia en lletra i melodia que tan m'han dit que es valora en aquest blog.

Amb VESTIDA DE NIT,LA BARCA XICA i AL PIRATA JOAN TORRELLAS, ENYORANÇA és per mi la millor havanera en català.

MOLTA SORT I NO DEIXEU MAI L'HAVANERA AMICS DEL BERGANTÍ.
SOU TOT UN PLAER D'ESCOLTAR.

Marçal Mercader

margarida ha dit...

Molt bonica i significativa la cançó DEMÀ del mestre Antoni Mas.
M'ha agradat molt.
Quima,ha dit vostè tot el que calia.Cal coratge per no deixar les coses per demà i tenir clar que el present és el més important que tenim.Però no tothom és tan valent.Moltes persones i sobre tot (i no us enfadeu si us plau)el homes els costa d'entendre;els homes us manca coratge molts cops per viure el moment i el present i pendre decisions encertades que en el fons sabeu que serien les millors i us farien més feliços.És el que veig per familia i coneixènces.Ai homes!que us heu de mullar més a la vida!!

A mi també m'agrada molt l'ultima estrofa com l'Anna Maria,la que diu vostè Quima de ara que ens hem trobat i la de no ens deixem enganyar pel capritxós destí..

Anna Maria,felicita al mestre Mas i com veig que hi tens amistat li podràs preguntar si s'ha enregistrat i on?

Moltissima sort Tony!pensarem en tu.T'ho mereixes!!gràcies per crear el blog.
Una forta abraçada.

Unknown ha dit...

Incomparable el concert dels Bergantí a les festes de la Mercè.

El mestre Pere Fort ens fa gaudir amb entusiasme amb la seva potent veu i les notes marineres i entranyables de l'acordeó.
Tot el grup sou sensacionals i ens podiem haver quedat hores escoltant-vos.
Vau omplir Barcelona de les harmonioses,alegres i també melancoliques notes de les havaneres.
Felicitats grup Bergantí.

Molt certa la lletra de la cançó del mestre Mas i Margarida;una mica tens raó el homes potser no som tan llançats per fer canvis a la vida però no tots..també n'hi ha que ens mullem,agafem el brau per les banyes i vivim el present que s'ens ofereix sense ajornar res per demà.
MOLTA SORT DEMÀ TONY!!!

Unknown ha dit...

Em va parlar d'aquest blog un amic que n'hi van parlar a Martorelles a una cantada dels Port Bo.
Le meves més efusives Felicitacions Tony Foixench.
JA ERA HORA de que ens preocupessim pel gènere que ha donat i dóna molts bons artistes i molt bones estones arreu del pais.
Heu vist una festa major sense havaneres?
El meu grup preferit són els Bergantí basicament perquè a banda d'una veterania indiscutible,unes veus fantàstiques i l'incomparable acordeó del mestre Pere Fort per mi són els que porten un repertori més d'havanares de sempre en català.

Sobre UN CANT D'AMOR és indiscutible que els seus creadors són dos noms en majuscules de l'havanera.El mestre Dabau era i és en el record un magnific compositor i tot el que ens regalava la seva inspiració era de categoria i inolvidable;El Cant del Mar,.Vull felicitar el Tony Foixench pel bon reportatge sobre el mestre Dabau que és més que mereixedor d'ocupar un lloc en aquest blog.
En quant al Carles Casanovas per mi és el millor lletrista del panorama actual i la lletra d'aquesta cançó n'és una bona mostra tot junt amb els diversos temes que ha composat en la seva carrera com a compositor.
El blog Port Bo i Cançons n'és una mostra magnifica i sens dubte com dieu no té preu el suport i difusió de la seva obra per part dels seus seguidors a travès d'aquest blog.
Salutacions i enhorabona al blog

margarida ha dit...

Tots dos poemes són curts però preciosos Jan i Esteve.Tenen un missatge romàntic i enamorat d'allò més meravellós.
Quant es pot dir amb sentiment amb quatre linies!
És un detall molt bonic per aquestes noietes que heu escollit la més bonica del blog i les cantades i la més bonica dels escanaris havaneros!eh que és així?

Doncs jo ho aplaudeixo!i totes dues segur que ho mereixen;la Neus per donar la seva esplèndida veu a aquest món de l'havanera fins ara tan masculí i l'Anna Maria per tot el munt de bonics i carinyosos comentaris al blog Port Bo i el seu suport incondicional a l'obra d'un bon compsitot català,en Carles Casanovas,i a les magnifiques lletres del món de l'havanera.
Noies,que gaudiu dels compliments i els poemes!!

I com diu molt bé la Quima,no m'entra al cervell que alguna seguidora del blog li pogués saber greu i tenir fred de peus.
Jan,pots estar ben tranquil que em sembla que som adultes totes i si ens fes enveja...ja ens ho podriem fer mirar per un bon psiquiatre!

S'ha de ser molt desgraciada i gens bona persona per molestar-se per això i criticar-ho.
Els seguidors del blog em sembla que som gent assenyada i sana (al menys els que comentem assiduament,si a casa n'hi algun o alguna mossegant-se els punys..ja no ho sé)que volem compartir i aprendre.Res més.
Per molts anys d'admiradors i compliments Neus i Anna Maria..i és que podrieu ser segurament les meves filles!quin fred de peus hem de tenir si molts i moltes del blog ja som avies i hem tingut la nostra vida!!Em cauria la cara de vergonya!

margarida ha dit...

Tony,moltes felicitats per la teva magnifica feina.Per mi i penso que tot el blog sencer HEM GUANYAT.
Una abraçada GUAPISSIM (que pots ser el meu fill però ets un bailet molt atractiu)i ja que aquests dies estem de piropos,tu no et pots quedar pas sense!!

margarida ha dit...

Avui,he estat parlant de la cançó Demà del mestre Antoni Mas perquè per la seva lletra és de les que deixa emprenta i també llegint a la secció Cançons els nous comentaris deixats aquests dies,he tornat a llegir a la presentació de Tamariu,unes boniques i molt ben pensades frases que va escriure en Tony i que entronquen i poden ser un bon comentari a la cançó Demà.(per cert Anna Mª encara no ens has dit on es pot trobar aquesta cançó.Li has preguntat al mestre?)

Unes reflexions molt certes i profundes que amb el permis de'n Tony m'agradaria recordar.
Són reflexions que marquen i que tots hauriem de tenir mol presents a la nostra vida.

En Tony ens diu que no deixem escapar l'oportunitat de fer una abraçada,de donar un petó,d'oferir el nostre amor i no pensem que l'abraçada,la caricia,el petó el podrem fer demà,doncs potser no serà possible i haurem perdut l'ocasió,no solament de fer-ho sino que l a'ltre no ho haurà rebut.
No ens estem de fer allò que volem fer,si es transmetre amor,sentiment..ni ens ho pensem i aprofitem el moment,que demà...ja veurem si hi ha demà...

Gracies Tony per aquestes paraules que tots hauriem de tenir gravades i no oblidar.

margarida ha dit...

Jo tinc el disc de les sardanes a la taverna dels Peix Fregit i Port Bo.És un disc molt bo per disfrutar de les sardanes cantades a capela per dos grups excel.lents.

Està bé que hagis recordat a tots els visitants al blog que els grups d'havaneres canten magnifiques sardanes i que molts les porten al seu repertori de discos i en directe.
Els havanerus canten també sardanes i MOLT BÉ.
Un petó també per tu Anna Maria.
És ben bé que n'ets de romàntica amb aquest trosset tan tendre i enamorat que has posat del Queralt.
I que m'en dius de La Maria de les Trenes?

Nando ha dit...

Caram amics no està un mica ensopit el blog? hi trobo a faltar el moviment de sempre.No hi ha cap comentari als blogs! o és el fred que ens ha arribat de cop i ens ha deixat atuïts o bé el darrer comentari de la Margarida (arrel de la cançó Demà del mestre Mas)recordant unes molt savies paraules d'en Tony sobre no deixar res pel futur.Potser ens ha fet molt efecte i ens ha deixat amb humor molt reflexiu per uns quants dies.

A vuere si se us acut algún tema nou.Anna Maria,algún poema d'aquells que solies posar..alguna votació...vinga animeu-vos!

A mi m'ha agradat molt la lletra de l'Antoni Mas.Fa reflexionar molt i és un exemple més de com en són de bones les lletres dels nostres compositors d'havaneres (és una havanera Anna Maria?)i cançó de taverna.
I Tony tu també vas saber dir les paraules adients;que no desaprofitem el moment de donar el nostre carinyo,una abraçada,un petó,un somrire a qui ens ho demana perquè no sabem si hi haurà futur per fer-ho i el present és l'únic que existeix.

La meva col.laboració al tema encetat per la cançó Demà és un poema que vaig escriure quan anava a escola als 16 anys.M'agradava escriure poemes també i relats curts.Aquest no el vaig llegir a classe ni entregar perquè hagués rebut una bona bronca dels "hermanos" per ser massa...agoserat.

Nando ha dit...

Només era un somni

Voldria navegar en els teus
grossos ulls clars.
Voldria fruir de la dolçor
dels teus llavis.
Voldria sentir ta veu dolça.
Voldria trobar el repos en
teu calid pit i endinsar-me
en el teu cos aquesta i totes
les nits.

On és? on ha anat tot el que
em volies donar?
M'oferies el cel en cada mirada
i on ha anat tot ara?

Així parlava en veu alta
un avi de cabells nevats
i trista mirada des dels
finestrals de la llar on
passava els dies,i les hores
del fred hivern dels seus anys
amb d'altres companys ancians..
enyorant la tendresa,
lamentant la feblesa i plorant
el record.

"Però desperta amor meu!
què tens que t'angoixa?
que t'inquieta?que no veus
que només ha estat un malson?"
així em desertà la dolça veu
de la nina que ajeguda al meu
costat vetllava el meu son.

Sí,només era un malson vida meva.
Encara no tinc els cabells
nevats i sóc fort i valent per
prendre tot l'amor i desitg de la
teva mirada.
Brindem dolça nina!Brindem per
un dia,una nit,un instant!!
Perquè avui puc navegar en
els teus grossos ulls clars,
fruir dels teus dolços llavis,
reposar damunt el teu pit generós
endinsar-me en el teu cos i
somriure a la vida avui i ara!

Espero que us hagi agradat i recordeu cada dia que només tenim present.El futur,el demà no sabem si hi serà i el nostre afecte,els nostres gestos els hem de donar AVUI no demà.
Havaneres a dojo!!

Nando

Unknown ha dit...

Quina sorpresa Nando!el que queda clar és que en aquest blog agrada la poesia,els escrits i reportatges bonics i que és també un espai on s'aprecia les cançons populars de diversos gèneres que molts hem descobert que tenen uns missatges i una vessant molt poètica.
Està fent una molt bona tasca aquest blog i és fantàstic que hagi quedat finalista.

M'ha agradat molt el teu poema.Un tema molt ben pensat i escrit (una mica massa fort pels col.legis de la teva època,això si!!)Molt ben fet Nado!
I sort que només era un somni!!perquè la realitat és que segur que hi ha persones soles i ancianes penedint-se del que van poder tenir o fer quan es massa tard.
M'agrada molt també la cançó de l'Antoni Mas,Demà.Són temes que fan pensar molt.
Tony,està molt bé que ampliïs la secció Havaneroteca i la de converses? de que es tracta?
Fins la propera amics!

Nando ha dit...

Agraeixo la vostra acollida al meu poema de jovenesa amics i amigues.
També estic molt d'acord amb la visió de la Neus Brugada sobre les cançons de taverna que es composen avui en dia.Porten molt missatge i cada cop són més bones.És quelcom que es fa molt palès quan es coneixen i es segueix aquest esplèndid gènere musical.

Anna Maria si que estàs més callada que de costum.No ens vols posar algún poema d'aquells que ens deixaves als principis del blog?
La Barca Abandonada té una de les lletres més emotives de les havaneres catalanes dedicades a temes mariners.Perosnalment trobo la lletra molt més bonica i significativa que La Barca de Suro i la Barca Xica.No hauria de caure mai en l'oblit aquesta bonica havanera.

Amics s'ha de fer tot el que estigui a la nostra mà,tot el que es pugui per donar a conèixer aquest potencial creatiu dels nostres compositors que tenim a Catalunya i el blog d'havaneres d'en Tony està sent un magnific mitjà.

Fantàstic i endavant amb totes les iniciatives!!

Silvia ha dit...

El proper dissabte dia 11, a les 18.00 h es celebrarà al Teatre Municipal de Palafrugell la II edició de Havaneres per La Marató de TV3, amb la participació dels grups: Arjau, Peix Fregit, Bergantí, Cubacant i L¨Empordanet i la col•laboració del Mestre Josep Bastons.
Les entrades es poden adquirir a traves del Telentrades de Caixa Catalunya i a les taquilles del teatre.

Sens dubte una bona ocasió per gaudir d'una excel•lent cantada amb la major part dels bons grups que tenim avui en dia compartint escenari, i a la vegada poder col.laborar amb una de les millors campanyes solidaries que es fan al nostre país.

margarida ha dit...

El blog sempre ha tingut col.laboradors educats i interessats en el món de la cançó de taverna(amb les lògiques controversies i punts de vista),una altre cosa són els curiosos i visitants (encara que sortosament els menys)que algún cop en el passat apareixien per fer més que res el ridicul amb les seves absurditats,però això és com he dit el passat que ha quedat oblidat perquè no paga la pena.
S'ha convertit en un lloc a la xarxa de informació,suport i sa intercanvi de punts de vista sobre la cançó de taverna.
En Tony ho ha sabut portar molt bé amb dedicació pacient i amor al gènere.Això ha donat el seu fruit i ens ha fet sentir comodes.
Jo desitjo que segueixi sent així i un molt bon any al blog i a tots els grups d'havaneres.
Anna Maria,tu potser després d'en Tony ets la persona que més ha col.laborat en el blog i mai m'has semblat esquerpa sino carinyosa,alegre i força pacient.
El que passa nena és que és lògic que quan tens amistat amb algú sempre el tractis amb més deferència.A casa tenim pastisseria i saló de tè a l'hora i sempre que em vé la familia o amics miro de complaure'ls al màxim i sincerament els hi tinc detalls que no tinc amb altres persones que no conec tot i tratar bé a tothom;que si ara els deixes provar quelcom nou,que si ara els expliques noves receptes o projectes,mires de que se sentin comodes en la millor taula.És natural no?
Has volgut deixar clar que no t'agrada la imatge de seguidora fanàtica amb fums i que malgrat la teva visble implicació pel grup Port Bo no gaudeixes de cap privilegi especial ni saps més que les altres persones.Estàs en el teu dret de voler deixar-ho clar i els teus motius deus tenir nena.
Jo també espero que segueixis animada per seguir comentant i si em deixes ser tossuda,com tots al blog pensaré sempre que ets una incomparable seguidora del grup Port Bo.Diguis el que diguis mossa!
Vinga que passis un any molt millor que el que ha acabat.
Els meus millors desitjos pel blog sencer.
Petons per tothom!

margarida ha dit...

Bon any amics i amigues de les havaneres.
El primer que volia comentar i a l'hora preguntar és sobre les havaneres clàssiques en català.
N'hi ha realment?seguint els consells de la Lali i l'Anna Maria sobre regals "havanerus" m'ha anat molt bé la teva llista de llibres Tony,però veig que els reculls de les més belles havaneres són en castellà i he preguntat en alguna llibreria i m'ha dit el mateix.
Es que tot i ser un gènere molt estimat i cultivat a Catalunya les havaneres més clàssiques i les de més essència són en castellà? no n'havíem fet a casa nostra?
deu ser per això que totes les cançons del magnific espectacle de la Neus i en Càstor,Cubacant,es basa en cançons només en castellà...
El d'en Carles i en Bastons per tocar les peces amb guitarra ha sigut una bona recomanació Anna Maria i li regalo al meu cunyat que és aficionat alaguitarra però la lletra és incomoda de llegir al ser petita i estar més fet de cara ales patitures i per mi m'agradaria més un llibre només de lletres de cançons i m'han dit que el de Las Más Bellas Habaneras son totesencastellà.això m'ha fet preguntar sino hi ha havaneres clàssiques en català.
Què m'en pots dir Neus o Tony?

margarida ha dit...

La meva opinió és que el blog va passar una curteta estapa d'alguns comentaris ridiculs i de mal gust(res estrany que no hagi passat en qualsevol blog o web al ser llocs públics on tothom pot parlar)però són una cosa ínfima que va quedar en el passat sense cap importància sortosament si ho comparem amb tota la pila de comentaris de carinyo,suport i molt bona qualitat que junt amb els excel.lents reportatges d'en Tony han fet del blog de Les Havaneres un lloc molt interessant,agradable i de bon gust sobre el món de l'havanera.
Per això està clar que qualsevol intent de manipulació de fans exaltades estaria fóra de lloc i penso que aquesta mena de persones ja ni se sentirien bé al blog.
Anna Maria,tu no has sigut mai esquerpa ni seca,sempre se t'ha llegit alegre,amb molta i.lusió i bon caràcter i jo entenc que el que vols és deixar clar simplement que tot i ser una molt bona seguidora i haver col.laborat tan per donar suport als Port Bo no vols pas tenir imatge de seguidora privilegiada i prepotent per damunt de ningú.
Em sembla que està bé i les teves raons deus tenir nena.
Per mi ha quedat ben clar,t'he vist sempre seguidora molt fidel però mai amb fums ni molt menys i menys fardant d'amistat i privilegis com tu dius amb el grup a qui segueixes.
Vinga doncs maca,a seguir comentant i vejam aquestes noves idees d'en Tony.

Havanerus ha dit...

Feliç any nou a tots, companys.
Us vull agrair un cop més els nombrosos comentaris que feu vers els bloc.

Margarida, trobo aquesta pregunta molt interessant, doncs quan jo vaig començar a endinsar-me dins el gènere també me la vaig fer i vaig tenir que llegir força per trobar-ne la resposta. El més fàcil hagués estat preguntar, però en aquells temps encara no tenia prou confiança per fer-ho....

Ara, és molt més fàcil i gràcies al bloc tots podem tenir respostes a les diferents preguntes que ens voltin al cap, tot i que crec que el lloc adient per parlar de cançons de taverna, és a la secció converses, però l'he de dinamitzar una mica més.

Quant a la teva pregunta et diré que no se si podem parlar d'havanera clàssica en català si parlem de “Rossinyoleta”, “La barqueta” aquesta última escrita per en Bartomeus, i posteriorment, "El meu avi", "la gavina", "Dels teus ulls una mirada", “El llop de mar”, entre altre.

Fa poc es plantejava al bloc que la figura del mestre Josep Lluis Ortega Monasterio estava una mica magnificada.

Bé jo només opino del que va fer pel món de l'havanera i un dels punts d'inflexió -dels primers del gènere- va ser fer una havanera en català. Va ser força criticada i era mal vist que es fessin peces en català "doncs Les Havaneres eren en castellà i tenien que continuar així".

Si no hagués hagut aquest punt d'inflexió, aquesta creació del mestre Ortega Monasterio, potser avui no parlaríem d'havanera catalana.

Per tant, t'he de dir que no disposem d'havanera anterior a l'any 1968 que va ser quan es va crear "El meu avi" tot i que no va ser fins l'any 1971 que a la V Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell la va estrenar el grup "Els barrufets".

Al poc temps se li va demanar al mestre Frederic Sirés que fes la traducció de "La gaviota" al català, doncs per si no ho sabeu, la preciosa havanera catalana "La gavina" va ser creada inicialment en castellà allà per l’any 1928. Actualment quasi no hi ha cap grup que la canti a excepció dels Port-Bo en la cantada que fan cada any per l’aniversari, i que entre altre, gràcies a en Càstor, que encara lluitava per ella, a veure com va enguany.

Us en deixo un tall de la tornada en castellà:
"Dile que la adoro,
dile que yo quiero,
ver su tez divina,
como un sueño evocador,
y en callada tarde,
cuando el sol desmaye,
llévale mi recuerdo de amor."

Amb aquests fets, la gent va començar a voler escoltar havanera en català i malauradament, els grups no tenien peces i es van haver de posar a corre-cuita a crear noves cançons i aquí es quan comencen a intervenir a part de l'Ortega Monasterio, noms com el de Josep Bastons i Carles Casanovas.

En menor mesura, i no per això, en menor qualitat, Ramon Carreras, Narcisa Oliver, Antònia Vilàs, Tòfol Mus i molts altres...

Margarida m'has donat la idea de publicar un escrit que vaig fer l'any passat per una revista de l'Empordà (Revista Guaita) en el qual feia un passeig per l'havanera, i al qual us convido a qui m'hi acompanyeu....

En breu l'afegiré i serà a la secció "Converses" a veure si així, entre tots, "desvetllem tots els sons".

Salut, Força i Havaneres a Dojo.

Inici Bloc