dimecres, 2 de juliol del 2008

950

Port-Bo

Components
Fonso Carreras: Tenor.
Mineu Ferrer: Baríton
Carles Casanovas: Baix i guitarra
.

Una mica d’història..........
El grup Port-Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: “Calella de Palafrugell i les havaneres”. El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, era sovint acompanyat al piano pel mestre Frederic Sirés autor de l’havanera La gavina.
El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, havent participat en totes les seves edicions.
El repertori, heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc.

Principals actuacions de Port-Bo..........

A Catalunya.
Han actuat en totes les comarques catalanes.
Palau de la Musica.
Ha participat en totes les “CANTADES D’HAVANERES” de Calella de Palafrugell.

Actuacions fora del País.
Mondragon
Donostia
Bilbao
Madrid
Valladolid
Torrevieja
Mallorca
Menorca
Formentera
Perpinyà
Cotlliure
Luxemburg
Amsterdam
Zuric
Hessel
La Havana "Festival de Habaneras de La Habana” (1989, 1991, 1992 i 1993)
Ra'anana
Be'er Sheva
Jerusalem
Tel-Aviv
Damasc
Alepo
Palmira
Beirut
Estambul
Ànkara

Discografia..........
Durant les diferents etapes del grup s’han enregistrat 18 discs, amb més de 160 temes diferents.
Calella de Palafrugell i les Havaneres (1968)
Allà en la Habana (1978)
Bo i cantant (1983)
Habaneras (1983)
Temps perdut (1988)
De L’Empordà a l’Havana (1990)
Arrel de tres (1995)
Canela y ron (1995)
A cau d’orella (1997)
Malalt d’amor (1999)
Clàssics (2000)
De l’Havana a L’Empordà (amb Gemma4) (2002)
Pessigolletes al cor (2002)
Sardanes a la Taverna (amb el grup Peix Fregit) (2004)
Barquejant (2004)
Port-Bo al Palau (2005)
Bolenera (2006)
Busca’m a L’Empordà (2008)

Dades de contacte..........
Contacte:
Carles Casanovas i RigallAdreça:
Ample, 32 – 17200 Palafrugell (Girona)
Telèfon:
630 875559email:
carles@portbo.comWeb:
http://www.portbo.com/
El meu comentari..........Estem davant d’un dels millors grups d’Havaneres del nostre País. Tenen tres veus perfectes, sonen com una sola. Vull fer reçó, d’en Mineu, aquells que aneu a una cantada, potser us fareu la pregunta que em vaig fer jo la primera vegada que els vaig escoltar, i tenia aquella orella tant poc acostumada a escoltar havaneres.......... ¿”aquell prim”, no canta?.
“Doncs, si, i molt bé, i si poses bé l’orella el sentiràs” em digué un meu amic que després vaig saber que hi entenia bastant de música.
En Carles es un dels “nous” compositors de lletres d’Havaneres, tan conegudes com Lola la Tavernera, Malalt d’amor, La Xalana, A cau d’orella, Busca’m a L’Empordà o Jo sé una havanera, entre moltes d’altres.
En fi nois, si teniu ocasió, ja sabeu, mireu l’agenda de Les Havaneres,i apalí, cap allà, si els veieu, els hi doneu una abraçada.


950 comentaris:

1 – 200 de 950   Més nou›   El més recent»
luzquebrilla ha dit...

EFECTE MÀGIC DE CONNECTAR,
Tinc una amiga molt amiga, que és una apassionada i fervent admiradora d'aquest grup, quan li pregunto,i per què?, em diu entre altres coses,que el Port Bo com a moviment musical en el món de l'havanera´te una qualitat indiscutible,itransmet aquest gènere amb complicitat,tal com ells la viuen dalt l'escenari, afegeix;les tres veus les perceps com un sentiment més que com un so,i acaba dient-me, una, a part de sentir l'havanera, amb el Port- Bo,la vius.
Bé me'n alegro que la gent disfruti així, amb una cantada d´aquest grup palafrugellenc,i si a sobre un d'ells fa somiar... llavors ja és...

Havanerus ha dit...

La teva amiga, molt amiga, té molta raó, i un paladar molt fi, o millor dit una oïda molt fina.
Els Port-Bo, quan canten fan que “sentis” –de escoltar, de sentir, de notar, etc...- alguna cosa més que veus entonant havaneres, valsets, o fins i tot polkes. Et fan partícips d’allò que fan. I fins i tot en aquella persona que mai li han agradat les Havaneres, amb ells, aconseguim que els agradi tornar-los a escoltar. I això avui en dia, es difícil d’aconseguir.
També els Port-Bo tenen una avantatja davant d’altres grups, que es diu Carles, i la facilitat que té per escriure havaneres, no la te tothom.
En fí noia, ja veus que ratifico el que diu la teva amiga molt amiga, però es què m’ha agradat el que he llegit.
Per tant, i acabo, els Port-Bo, els SENTS.

Salut, petons, i abraçades, i torneu a triar, que hi ha per tots!!.

luzquebrilla ha dit...

Hola Tony,la meva amiga celebra que opinis com ella del Port Bo.Bé jo també m´agraden,però amb altres comentaris que he fet, ja he deixat clar que no són els únics.
Per cert,tu creus que en Carles es passeja pel Blog?,estaria bé que algun dia escribis quatre cosetes no?(Com en Castor, que per cert encara no sé la teva opinió sobre la seva visita al Blog).
Avui,agafo abraçades

Havanerus ha dit...

Si noia, la teva posició la tinc clara, al igual que la meva, encara que em sorprenc dia rera dia.
Doncs hi ha grups que son molt bons, i ja potser parlem de sis o set.
Bé, en Carles va fer algun comentari els primers dies, però després res de res. Crec, que li agrada el que faig, però potser, no el motiva suficient el escriure, potser s’ho guarda per ell, i m’enganxa un dia i em dona un repàs.....
En Càstor, ja va dir que no era lo seu escriure en un blog, o millor dit, que no ho havia fet mai. Jo li agraeixo, i la timidesa li vaig notar un cop que varem coincidir.
Per posar-te un símil, et diria que jo sóc aquell vailet que un dia es troba jugant a futbol, i li apareix, diguem.....en Carles Puyol, i li diu que fan uns “Toques”.
Bé aquells “toques”, no els oblidarà mai a la vida, però no pot pretendre coincidir sempre en aquell lloc i en aquella hora amb en Puyol, i menys, que sempre estiguin fent uns “toques” plegats.
Potser acabin sent amics, perquè no, m’ha passat amb algun “Havanero”, però primer, s’han de donar la oportunitat de conèixers, i després, si els interessa, es començaran a fer amics.....
Doncs bé, jo crec que en Càstor, en Carles, en Xavi Jonama, son gent que veuen el blog, o així ho vull pensar, però no troben el moment, o no sabent ben bé que dir, i ho entenc.
Que potser els agradaria posar alguna cosa, però poden tenir vergonya, jo que sé.
Pensa que nosaltres som els que estem baix de l’escenari, i ells a dalt.
El que m’agradaria es coincidir més a baix de l’escenari, però és com el nen, que no ho pot pretendre-ho sempre.
Per tant, és un orgull que en Càstor fes el que va fer, “Simplement escriure”, i en Carles, també.
Però ara ja en coneixem algun més, i també valen molt la pena, com en Miquel, la Neus, i algun altre. Les paraules d’en Miquel i de la Neus, m’han omplert d’alegria i ganes de continuar fent el que faig.
Ei, Luzquebrilla, que a tu també t’hi afegeixo a la llista de les persones per les que faig el blog, sense tu tampoc, eh!!, la teva ajuda, les teves paraules em donen força i ganes!!. Així que....ja saps, a continuar fent el que fas, que jo t’ho continuaré agraint!!.

Parlant de Mestres com en Càstor, o en Carles, he de mencionar a en Pere Fort, l’acordionista del Grup Bergantí. Hi ha un del Grup Bergantí que el considero un gran amic, i gran seguidor del blog, en Pere Margall, el que no sé és si en Pere Fort també és seguidor, sé que és bona persona, gran Pianista i Acordionista, un crack de la música....
I per no dir el Mestre Bastons, bé ja paro, que si no, no acabo, encara que en Bastons, no el conec, i tampoc sé si segueix el blog.
Tu que els vas veure (en Carles i en Bastons), no els hi vas preguntar?.

Et torno a oferir Petons i Abraçades, segur que vols abraçades?, apa noia, siau!!

luzquebrilla ha dit...

Tony veuràs com un dia tindràs una sorpresa,i en Carles es deixarà veure en el Blog amb algun escrit.
Mira fem una aposta? Aquesta, pot ser el nou Cd. del Port Bo -ACOBLATS.-Si escriu, me'l deus tu, i si en 15 dies no ho fa,te`l dec jo.Fet?
Carlessssssss,per favor, una noteta sisplau.......

Algunes coses del teu comentari preferiria fer-ho per e-mail.Peró et comprenc molt bé,tot trobarà el seu rumb,ja ho veuràs..
En Pere Font,toca l´acordió com els àngels,i en Pere Margall hem coincidit moltes vegades amb llocs i és un gran professional,i escrivint... com domina,aquella paraula "bonhomia"la vaig tindré molts dies al cap...no sé perquè?,ja m'agradaria jo tenir aquest domini de la paraula!!
Bé ,companys vaig a arreglar-me per anar a Sant Boy,però a la cantada del Port Bo eh? no a un altre lloc de SB...
Tony, bona cantada amb el grup Taverna,i records al Miquel?
Una abraçada.

Havanerus ha dit...

Hola Luzquebrilla.
En Carles, t’ho dic sincerament, crec que llegeix el blog.
No el conec gaire, però tot amant del gènere l’hauria de llegir, el trobo un blog interessant, amb activitat de gent amant de Les Havaneres, perds uns minuts al dia llegint-lo (quan s’actualitza), però guanyes moltes coses que no s’aprenen als llibres, ni a les cantades.
En Carles sempre està creant, i potser un escrit, una opinió, li dona la idea que li faltava.
Per tant, la aposta, bé, no m’importa, l’accepto, però, confio en que el Carles ja el llegeix, i és molt per mi.
Crec que si un dia escriu és perquè ho vol fer, no per fer que t’hagi de regalar jo el nou treball, bé, “la pela, és la pela”, però crec que per lo que val, no ho farà.
Està clar que si els havaneros participessin més en el blog, els que estem a baix, parlaríem més amb ells, els agafaríem més confiança, i potser és el que ells no volen.
No sé, quan vaig entrar dins el mon de Les Havaneres, em vaig adonar, que els Havaneros son gent com tu i com jo. I que estaven disposats a col·laborar amb el que fos.
M’ha quedat clar, que molts han col·laborat, i d’altres haurien de fer algun comentari sempre que els vingués de gust, i sigui adient.
No m’agradaria veure un comentari d’en Càstor, en Carles, sense sentit, no te valor. Un bon escrit seria aquell, en el qual, ells hi posessin la seva cullerada, com en una cançó, una opinió, una critica, ara, un escrit perquè sí, tampoc.
Vull alguna cosa autèntica, ells en saben molt, i potser, no ho volen compartir d’aquesta manera. Jo ho entenc, potser prefereixen anar a sopar, i parlar tot el que vulguem d’havaneres, però alguna cosa que quedi publicada, potser no els hi fa els pes.
En fí noia, que jo també surto cap a Calella, que hi falta gent!!.
Em quedo la teva abraçada, rep un altre tu, ben forta!!.

Anònim ha dit...

Hola nois i noies.Sóc l'Arnau de Vic.Jo també sóc un amant del gènere i els Port Bo em semblen un grup excel.lent.Té raó en Toni quan diu que en un principi en Mineu sembla que passi desapercebut però té una molt bona veu i el seu tarannà tranquil i discret és una característica del grup al igual que la natural simpatia d´en Fonso i la picardia d' en Carles que per cert ha escrit unes sardanes dignes de comptar-se entre les millors.
I ara una pregunta un pel descarada però acostumat a només veure gent gran i avies a les cantades quin plaer per la vista la rosseta d'ulls verds i "pitram que enamora" que ja vaig veure aquest estiu amb vestit ibecenc d'escot generós enmarcat per puntetes per les cantades de L'Empordà i que ahir tornava a ser a la cantada de Sant Boi.Qui és aquesta
rosseta sexi de veu dolça?jo no sé qui és la morena que passa quan va a la cabana Carles però per pitram que enamora i ulls preciosos dubto que la teva morena la guanyi.
Un comentari una mica picant també es permet oi?no tot ha de ser tan intel.lectual.Fins aviat

luzquebrilla ha dit...

Hola Arnau,m'agrada conèixer gent que troben el Port Bo un grup excl.lent,i comparteixo el que dius de tots tres.Jo ahir també hi era a la cantada,i tinc dues amigues que reuneixen aquests "atributs" que menciones,però una estava sentada en un lloc i l'altra en un altre, així que no puc donar-te més informació de la que tens, no sé quina vols dir de les dues.Eh!, que jo no sóc!,només vull ajudar-te.
Aquestes bromes,trobo que sí que estan bé,com li vaig dir un dia al Tony, es mouen al compàs de l'Havanera...i estant dintre el context del Blog.
Salutacions

luzquebrilla ha dit...

Ei Silvia!,Gràcies a la cantada d´ahir ja ens coneixem,quina gràcia quan vas dir-me què ets l´... del Blog i del FB?.L´altra sorpresa va ser veure aparèixer al Tony,jo que pensava que no vindria...Un dia ens em de trobar tots,també els del Mur del Port Bo, que ja som a dia d´avui 113.
Bé,això ja serà més difícil.
Una araçada,

Anònim ha dit...

Hola Luzquebrillas.Per cert una cançó preciosa.Mira de rosseta de la que jo parlo només n'hi ha una.És jove,prima amb ulls grossos i verts i aquell pitram de la cançó d´en Carles...t'asseguro que no n'hi cap d'altre.Ho sento per l'altre teva amiga però només h'he vist una que volta des de l'estiu passat per les cantades.A veure si la veig per aquest mur que heu montat.Per cert en puc formar part?
Fins aviat.

Anònim ha dit...

Hola nois i noes.sembla que s'anima aquesta pàgina web que estava ben ensopida fins ara.Fa temps que només hi havi un sol comentari! jo també he vist la rosseta aquest estiu Arnau.Deu n'hi dó.És que la mijana d'edat a les havaneres és de 50 anys en amunt i una noieta tan bonica i tens raó amb el "pitram que enaora" no passa despercebuda.En Carles deu saber qui és de ben segur.Quina sort Carles a més a més de ser bon cantant i compositor pots rebre petons d'una presiocitat com aquesta.Ja t'ho saps montar bé eh noi! Per cert jo que sóc sardanista no sabia que en Carles escribis sardanes.Les heu escoltat?
Pere de GIrona

luzquebrilla ha dit...

Hola Arnau,ja m´imagino quina de les dues vols dir,és diu Anna Maria,i saps què? millor que no et digui res més, confia en l´atzar que a vegades te cops amagats i el dia meiny pensat en una cantada...
Sí "Luz que brilla" és una canço preciosa,ahir en Carles no sé que carai deia de l´estrellita...però bé en Fonso la va cantar com els angels, com sempre.
Naturalment, que pots entrar al Mur del Port Bo,jo te de convidar,i per això necessito la teva adreça electr.També ho pot fer en Tony,tu mateix...
Una cosa, tornant enrere, et veig una mica obsessionat amb aquesta part del cos...ja veig que en les cantades aguditzes més d´un sentit,escoltar i mirar, no està malament...jajaja, (és broma eh!)

luzquebrilla ha dit...

Tonyyyyyyyyyyyy,digués alguna cosa, tu també vas veure aquesta noia ahir? mira estava sentada davant teu.
Arnau, tu saps el nom de les sardanes del Carles?,Jo ara mateix només tinc al cap Tossa Bonica (Francesc Mas Ros)...

Havanerus ha dit...

Ei, quina activitat!!.
Acabo de arribar de Palamós, i amb molts cotxes a la carretera.
Bé, recordo aquella noia/dona rossa que tenia al davant. Però no m'hi vaig fixar en la part exhuberant de la que parleu. Els cabells llargs i rossos, sí, però la resta, no vaig gosar de veure-ho.
Ufff, he de actualitzar el blog ja, simplement us avanço que he fet molta sort aquest cap de setmana.
Sé de una que em tindrà una mica de enveja, però, segur que ho repetim.
Per cert, l'activitat del blog, crec que està més a la pàgina principal que en aquesta, ara veient el que ha aconseguit luzquebrilla, en aquesta pàgina, no sé que passarà.
Ei, que estic super content de haver-vos conegut, Silvia i Luzquebrilla, Gràcies per la companyia, genial, ho hem de repetir.
Us dec alguna cosa, que demà us passaré.
Ara, sí, Petons i abraçades, encara que el dissabte solament us vaig fer un parell de petons, més, és fà empalagós.

Salut Companys!!, i gràcies per l'activitat, crec que quan posi el nou post, ens podrem explaiar, i buscar la noia de cabells fins i rossos,...i amb un pitram que enamora, reina i senyora!!.

Anònim ha dit...

Bona nit:
Només quatre coses.
Acabo de llegir tots els escrits per primera vegada. No sabia com es feia i al final, com sense voler, he clicat damunt els comentaris i els he descobert. Havia entrat en el bloc unes quantes vegades però només per llegir els escrits que fa en Tony a la general. Ara també sabré entrar per llegir comentaris.
Ja sabeu que penso del bloc. Es molt ben fet, és imparcial, és molt currat i, si se'n fa un bon us, pot ser una bona eina per compartir opinions que enriqueixin tot el nostre mon. També sabeu que opino sobre entrar a comentar quelcom en el bloc. Ser jutge i part no és una bona recomanació. Des del vostre punt de vista la critica, constructiva, agradi o no, sempre serà ben vista. De totes maneres, em teniu a l'altra costat pel que necessiteu i us pugui ajudar. Per cert Toni, encara tinc les còpies dels discos que em vas demanar amb tanta URGENCIA aquí a sobre la lleixa del despatx. Una abraçada a tothom.
Salut hi hagi.
Carles

Anònim ha dit...

Arnau:
L'Anna Maria es un seguidora de Port-bo, com ho és la mateixa Luzquebrillas i el mateix Tony. Pel que fa a les dues sardanes que he composat son: "La soca", dedicada al meu avi Ricard i "Baldufa" que encara no te lletra. Les dues les ha enregistrat Els Montgrins i la primera també l'ha enregistrat la cobla Ciutat de Girona,
Salut hi hagi
Carles

Anònim ha dit...

Com anem?acabo d'arribar de Llivia i veig tot aquest moviment de comentaris quan és ben veritat que ja fa temps que només n'hi havia un.Luzquebrillas ho has començat tu i jo ho he volgut animar amb el tema del "pitram que enamora".veig que ha funcionat.Fins i tot en Casanovas ha deixat un parell de comentaris.Et merexies que aquesta pàgina s'animés Tony.Ho has fet molt bé.
Bé ara ja sé que es diu Anna Maria però ja veiueu que no sóc l'únic que s'hi ha fixat.En Pere de Girona diu que ja l'havia vist aquest estiu.Luzquebrillas,gràcies pel teus bon desitjos respecte a l'Anna Maria però jo ja tinc 65 anys,separat dos cops amb fills de 40 i dubto que aquesta noia que deu rondar pels 35 es fixi en un avi com jo.LLàstima però hem de ser realistes.M'agrada que amb aquesta excusa s'hagi animat la pàgina.Fins aviat.Arnau

Anònim ha dit...

Tema sardanes:mercès Carles per la informació sobre les sardanes.Les buscaré demà mateix.
Tema"pitram que enamora" (per cert una frase de la cançó d'en Carles que sempre ha fet riure la meva dona...és que jo Arnau,Tony,Luzquebrillas,amics seguidors de les habaneres i Port Bo he de confesar que també ja sóc de la tercera edat i estic casat!!pobra Anna Maria està ben arreglada amb aquests admiradors que li surten a les cantades.No sé si té xicot però em sembla que a les cantades no li sortirà pas.Bé la mossa és monissima i un bon pitram sempre enamora...nois sóc un jubilat casat però m'agraden les coses que alegren la vista.
Carles al capdevall tu ets el primer que parles de pitrams a les teves cançons.N'hi ha un altre que ara no recordo que parles d'una noia de pits ferms i grossos...encara que ara no en facis cap comentari no som nosaltres el únics que hi estem obssessionats, ja ho veus Luzquebrillas,renya una mica en Carles també.
Una abraçada a tots.>Pere

Anònim ha dit...

Un altre jubilat que mira les mossas ben "servides"!bé tens raó en Casanovas no en diu res però al final el seu pitram que enamora ens ha animat a tots a escriure.
El que no sé és el que pensaria l´Anna Maria si llegis tot això.Sense saber-ho ha estat força protagonista d'un blog d'habaneres.
Tu que la coneixes Luzquebrillas saps si pot arribar a llegir aquests comentaris?no s'enfadarà pas oi?
També volia comentar que ahir uns amics que van se a Sant Boi van dir-nos que es va cantar una canço nova escrita aquest hivern que era molt bonica.em podrieu dir el títol.
Com sempre Port Bo sou un grup d'una qualitat indiscutible.
Felicitats tony pel blog
Pere

Anònim ha dit...

Aquest darrer comentari dels jubilats que miren les mosses i de si l'anna Maria llegeix el blog l'he fet jo l'Arnau de Vic.M'he equivocat amb tan pitram per aquí i per allà i he signat Pere en comptes d'Arnau.ho sento Pere.ai..l'edat i els pitrams...!!
Arnau de la plana de Vic

luzquebrilla ha dit...

QUIN PANORAMA !!!
Aquest cap de setmana ha sigut atípic per moltes coses...l´última va ser ahir,jo llegint el tema secundari del Blog(Crec que el tema ESTRELLA va va ser l'escrit de`n CARLES),i la meva amiga que ja ni m´atreveixo a dir el nom enviant-me un correu (us ho prometo)perquè li expliqués com ho a de fer per anar al mur del Port Bo?,ja saps Tony que si va al mur hi ha un enllaç cap aquest Blog,i és obvi que no vull que vegi el panorama. Així que Tony la meva pregunta és, pots fer un trucatge?, vull dir canviar el nom...posa-li el que vulguis,(Ofelia?),no,no és broma.Quan puguis diguem si ho pots fer.
Companys del Blog, siusplau donem per tancat el tema "pitrams"?

Anònim ha dit...

Amic Pere:
La cancó que varem estrenat a Sant Boi, escrita aquest hivern, porta per títol PENSAMENTS i la música és de l'amic Antoni Mas. L'hem enregistrat, fa pocs dies, amb la cobla-orquestra Montgrins en el CD que sortirà a primers d'abril i que s'enomena ACOBLATS.
Salut hi hagi.
Carles

Unknown ha dit...

Ei! Carles , benvingut a les xerradetes del bloc d'en Tony , com veuràs tens molts admiradors i admiradores .
No se! però crec que hi havia alguna aposta , diguen que en Carles no diria res al bloc... je , je Que dolent que soc....
Luzquebrilla , el dissabte va ser molt bonic , ens varem trobar amb la Neus , en Tony i la Cristina i només hi faltaves tu ... Bueno... ja s'entent que fer tants de Km. per anar a veure uns " bordagassos com nosaltres ....... " , però espero que a Navarcles puguis venir. Et dec una cançó i te la dedicaré , carai i tant que ho faré.
Una abraçada
Miquel

Anònim ha dit...

Bon dia a tots em dic Jan i fa un temps que conec el bloc però fins i tot em sabia greu de veure que ningú hi partcipava amb comentaris.És una bloc molt ben fet era un xic trist que no s'hi digués res.Hi ha hagut temps que només n'hi havia un sol de comentari i ara de sobte torno a obrir la pàgina i veig tot aquest moviment.carai, però que és això del "pitram que enamora"?és el títol d'una cançò? no l'he sentida mai.Sembla que a partir d'ara hauré de venir més a les cantades dels Port Bo si tenen una seguidora com la que describiu.Sempre els he considerat un excel.lents professionals però no és l'únic grup que m'agrada i aquesta cançó del "pitram que enamora" no l'he sentida mai.és del Carles Casanovas?
Bé escolteu no passa pas res.Luzquebrillas veig que estas neguitosa perquè la tal Anna Maria dels ulls verds i pitram de bon veure no en sap res de tot aquest show que s'ha montat però tampoc n'hi ha per tant.Oi que no dieu pas res que no sigui veritat?perquè s'ha d´enfadar?Aquestes bromes estan bé.Una mica de picant i d'alegria en temps de crisi i mal humor sempre és d'agraïr home.
S' ha aconseguit alegrar el blog..i si és per una noia guapeta que no ha deixat indeferents a un quants..més que millor.A les pàgines dels altres grups del bloc no hi ha practicament cap comentari.Amics del Peix Fregit,Bergantí,Arjau etc que feu sense una seguidora com aquesta rosseta?A seguir els Port Bo s'ha dit!!ja n'hi ha prou de només jubiltas i jubilades a les Habaneres!
Felicitats pel blog Toni.

luzquebrilla ha dit...

Hola Jan,sóc "luzquebrilla",dues coses;no estic neguitosa en absolut,i
segon,la canço-La cabana-, (en la qual hi ha el tros que menciones)la lletra és del Carles Casanoves, i la música de`n Josep Bastons.

Havanerus ha dit...

Bon dia Anna Maria!
Dos cosetes, una d’elles és que l’únic medi que tinc per posar-me amb tu es aquest, el blog.
Vosaltres, com ja he dit en altres comentaris, teniu la meva adreça de mail a la part dreta del blog, allà on surt una imatge meva i per si no la podeu veure us la poso aquí (tony@vulcam.com).
Contacto amb molta gent de forma privada degut a que no volen sortir de forma publica al blog.
Per tant et demano que quan hi hagi un tema com el que ens ha ocupat, et posis via directa amb mi, jo no puc, estic a la teva disposició per al que necessitis.
A part de això, agrair-te els teus comentaris, i continuo dient que me’n alegro que siguis positiva, ja en som tres o quatre!!.

Apa noia una abraçada!!

Anònim ha dit...

Bon dia.Anna Maria t'he de dir que a més a més de preciosa ets una noia molt simpàtica i comprensiva.
Em sap greu tot plegat perquè jo vaig començar tot això i ara resulta que la que més ha rebut ets tu.Toni penso que has estat injust i dur amb l'Anna Maria.Jo com a home no m´he molestat gens amb el seu comentari d'homes obsessionats i crec que tu tampoc ho hauries.Dubto que una noia que respon amb tanta esportivitat i bona voluntat hagi volgut ofendre´t esmentant el teu nom.Com ella diu el món hi ha massa mal rotllo per pendren´s malament comentaris fets només per alegra-nos una miqueta el dia.
Torno a repetir que ets molt simpàtica i bonica i espero que ens diguis ben aviat quina és aquesta havanera d´en Carles Casanovas que et té el cor robat.
(només és un una rima eh,?) Arnau de la plana de Vic

Anònim ha dit...

Bon dia tingueu tots.Estic molt d'acord amb tu Arnau.En a mi tampoc em molesta que una dona digui que els homes (tampoc no tots, es veriatat,però no cal molestar-se) estem obsessionats amb pitrams i consverses picants.És una manera de dir-ho i amb tots els nostres comentaris d'aquests dies ja es veu que "ens va el tema".Anna maca disculpan´s si ens hem passat.No va ser pas la nostra intenció.Ets molt simpàtica a més a més de bonica...i tot el que segueix.També tens el nas petit com una nena,es veritat,que no sigui dit que no m'hi vaig fixar.Nois,noies,només veien el telenoticies cada dia ja n'hi ha per estar contents,alegres,cantar havaneres tot el dia i no molestar-nos més.Luzquebrillas maca,digan's alguna cosa.tu també et veus molt simpàtica i ja veus que l'Anna Maria no s'ha molestat gens per haver dit el seu nom.T´esperem per comentar aquesta havanera misteriosa d' en Casanovas que és la preferida de l'anna maria.
Vinga noia anima' t.Toni una web més que excel.lent noi.Ja en som més de 4 de positius!!
Una abraçada a tots.Pere de Girona

Anònim ha dit...

Ets un encant Anna Maria nena! si ja us ho vaig dir jo que ens haviem d'agafar les coses amb bon humor i que els comentaris picants alegren la vida.la meva cunyada amant de les havaneres em diu que pregunti per "La oració del pescador"Ja sap que la va escriure en Casanovas(el mateix del pitram que enamora i la Lola?caram,caram!!quin canvi de registre!)Vol saber-ne la lletra i quan anys tenia l'autor quan la va escriure perquè ha sentit ha dir que ho va fer de petit??Luzquebrillas vinga surt,fes cas a l'Anna Maria.
Bé nois,un plaer compartir aquest bloc tan ben fet.I espero (de bon rotllo)poder veure amb els meus propis ulls l'Anna Maria aquest estiu.El que deia doncs; tots a seguir els Port Bo!!Jan de Figueres

Anònim ha dit...

Bona tarda Jan,escolta;la "Oració del pescador" és d'en Carles Casanovas al igual que aquesta que dius del pitram que enamora i que "Lola la tavernera".En Carles escriu unes lletres precioses i quan una persona sap tan bé com ell descriure sentiments,sensacions i records en paraules, tan pot escriure (sempre amb gràcia ) sobre pits,malucs i culets com sobre coses més elevades o espirituals com és aquesta oració.
Ha escrit cançons tan boniques com
"Barquejant" "A cau d'orella" "la Fada i la Bruixa" que és també molt i molt bonica i "Buscam a l' Empordà".Veuràs o més ben dit sentiràs quan les escoltis que parlen de coses diferents però que totes són precioses i en Carles ha sabut trobat les parules adients per expresar el que ens volia dir en cada una d'elles.
La lletra de la "Oració del pescador" suposo que la podràs trobar.Els anys que tenia en Carles quan la va escriure no ho sé.Potser ell t'ho dirà si torna a visitar el bloc com fa uns pocs dies.Fins aviat Jan.

Carles si tornes a entrar al bloc,veuràs que distrets que estem.
Petonets per tu,
Anna Maria

Miquel ha dit...

Hola a tot hom , amb tot aquest enrenou no volia sortir , però com que l'Anna Maria ja parle d'havaneres , que a la fi es el que ens interessa ........
Anna Maria , soc en Miquel del Grup La Taverna , la cançó " Un cant d'Amor " que es lletra d'en Carles , la música es d'en Salvador Dabau , i tens tota la raó , fa temps que no es canta massa , fins i tot nosaltres fa anys que no ho fem .
La Gavina Bonica , es una cançó curteta però plena de sentiment i som mol pocs els que la cantem , ja se que la majoria dels que escribiu sou seguidors d'un altre grup , però si algun cop per casualitat ens veus en alguna actuació i et dones a coneixer , de ben segur que te la dedicarem.
Apa gent neu fent comentaris que cada vegada es més distret aixó,
Salud companys.
Miquel

luzquebrilla ha dit...

Hola a tots,celebro saludar-te Anna Maria.Ah!,i gràcies pels mails, són molt macos.
ORACIÓ DEL PESCADOR
Jan això per tu:
Sí, quan la va fer era molt jove,(crec que 17 anys),toca un tema no gaire habitual;la pregària marinera.Encara que és difícil valorar el grau de religiositat d´aquells llops de mar.(La música també és del Carles).
Diu així:
Qui ens creà el mar i la terra?/Qui dóna vida als seus fills?
Qui quan amb pluja o tempesta/ ens torna fins a port?
Qui quan el sol es desperta/ a l´horitzó es crema el mar/posa l´esperança en el cor/del pescador i un cantar?
Senyor senyor,escolteu-nos/vós sou nostre timó,/el fruit del mar doneu-nos/i escolteu nostra oració.
A vós cantem alegres./Sou braus i som bons mariners./Lluitm com cada dia,senyor,/amb el cor ple d´il.lusió.
Lluitem com cada dia,senyor,/amb el cor ple d´il.lusió.
A vós volem fer pregària/per dar-vos gràcies, senyor,/pels bens que cada dia de vós rebem com un do.
Tallem l´ona generosa./Vela i xarxa tot a punt./I marxem mar endins prou a nord/per fer el viatge tots junts.
Salutacios,un petó Anna Maria

luzquebrilla ha dit...

UN CANT D´AMOR
Anna Maria,si aquesta canço és a l´estil clàssic de Dabau,potser una mica repetitiu...la lletra és de molt sentiment.
-El sol s´ajorna a ponent,
el cel esdevé blau rogenc,i a prop del mar sota un estel cauen llàgrimes de gel,
dels seus ulls ploraners...
T´estimo,!, amor meu, quant t´estimo, t´estimo! més que el blau del mar....
Si vols la lletra , te la puc enviar.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Bona nit amics.Luzquebrillas,encantat de tornar a saber de tu.Miquel,us he escoltat moltes vegades.Si noi,sembla que hem estat distrets i tot per culpa meva.Sort que l'Anna Maria ho ha encaixat bé i veig que entre tots podrem compartir opinions i vivències d'un gènere que a tots ens agrada.
No coneixia un Cant d'Amor però si l'Anna Maria n'està tant i Luzquebrillas ens en presenta un tros l'hauré d'escoltar.
Veig que ets una fervent admiradora de les lletres d'en Casanovas i fas una excel.lent explicació del perquè t'agraden.Tens raó, escriure Lola la Tavernera (és una de les meves preferides) i Malalt d'amor,dues lletres ben diferents diuen molt del talent d'un artista.Va escriure la Oració del Pescador als 17?voleu dir que no era més petit?
No conec Gavina Bonica però també la buscaré.Dius que t'agrada la poesia Anna Maria.A mi m'agrada Maragall i Verdaguer.Quina poesia t'agrada?
Bona nit a tots

Anònim ha dit...

Bona nit nois i noies.Hola Luzquebrillas maca,ja era hora.La meva cunyada estarà encantada de tenir la lletra d'aquesta oració-cancó.gràcies.La edat que tenia en Carles no la teniu gaire clara veig.La meva cunyada l'Araceli té la mania de que era tan sols un nen quan la va escriure.Miquel,un plaer saludar-te.Jo també us he escoltat en vàries ocasions.Sou un grup excel.lent també.
Ja conec Gavina Bonica,té quelcom especial...Anna Maria maca,veus el mar i les barquetes ajeguda al lliiiiit de la teva cambra? però que em dius???? veient la blau de la mar?barquetes?
gavina bonica de la Meda Xica a la Meda Gran...?tot això en un dia dolç d'estiu i des del llit????no temptis la sort Anna Maria,no temptis la sort un altre cop.
És una broma eh?és que aquesta imatge m'ha fet somniar.Fòra digna d'una havanera Miquel.Una noia rossa,de cabells llargs,naset petit,.......(callo) ajeguda al lli d'una cambra mirant dolça i tristament el mar i les blanques barquetes mentre escolta la cançò d'una gavina amunt i avall.
La meva preferida és Lola la Tavernera,Rosina,Negrito Congo i per ser més romantic Malalt d'amor d'en Casanovas a qui l'Anna Maria veig que admira tan ferventment.Felicitats un altre copm per aquest bloc excel.lent Toni.Ets un crack.
Bona nit nois.A reveure.Jan

Anònim ha dit...

Perdoneu amics.M' he oblidat de signar el meu comentari.El d'abans d'en Jan que parla de que li agrada la poesia és meu de l'Arnau.

Anònim ha dit...

Hola amics.Com esteu?em dic Carme i ahir vaig sentir a parlar d'un bloc molt animat dedicat a l'havanera.Me l'he estat mirant i haig de felicitar el creador de tot cor.És magnific i m'ha emocionat.També m'ha agradat molt la part dels comentaris que heu fet sota el Port Bo.He vist un desplegament de reaccions i sentiments,es a dir de relacions humanes genuines i tan sinceres com temps feia que no veia:humor,picaresca,sinceritat,comprensió,bona voluntat,fermesa,penediment...tot en un bloc d'havaneres i provocat per una cosa molt humana..el desitg de l'home per la dona.No hi ha res a dir.No és aquest el tema principal de les havaneres al capdevall i el tema que mou el món?
Estic encantada de coneixer una gent tan autèntica.Tinc 64 i l'any que ve em jubilo..-.per tant no desentonaré oi?Sou tots molt simpàtics i si us plau Toni ara que sóc una altra fan del teu bloc,si us plau no suprimeixis res.Ni els comentaris picants d'en Jan.Són...només humans.Recordeu-ho sempre abans d' enfadar-vos.Som per damunt de tot humans.Sóc psiquiatre,tinc un fill oligofrenic, i no us podeu imaginar les tragedies i angoixes com bé diu l'Anna Maria que he viscut durant la meva vida.
Hauré d´escoltar aquest Cant d'Amor i llegir bé totes les lletres d'en Casanovas ja que tanta admiració veig que desperta a algu que des de petita va a l´opera i llegeix poesia.
No sé si podré comentar molt perquè estic molt ocupada però ha estat un plaer compartir aquesta estona amb vosaltres.
Carme

luzquebrilla ha dit...

Tonyyyyy,bon diaaaaaaa!!!
Tenim una nova amiga al Blog, em permets que li doni abans que tu la benvinguda?
Hola Carme,com he dit benvinguda,i ben trobada, sí, aquest Blog està molt ben fet,ens obre una finestra en la qual podem expresar allò què més ens agrada,la havanera,símbol d'una de les entitats de casa nostra.
Com veuràs,si has llegit algun comentari meu, jo sóc, de fa anys una fervent seguidora del PORT BO, però també m´agraden altres grups,L´Empordanet, Peix Fregit,Arjau,Bergantí...i ara tinc curiositat per sentir "La Taverna",que segons el meu amic Tony,en Miquel,(company del blog)té una veu dolça que és un goig per l'oïda.
Amics, crec que ja és hora que deixi aquest apartat de comentaris del Port Bo i vagi a un altre grup, el PEIG FREGIT, per cert tenen unes cançons precioses com són: ulls verds,cap a tu,rosa dels vents...
Adéu companys, estic al blog però a un altre lloc.

Havanerus ha dit...

Hola Companys!!.
Benvinguts i ben trobats tots, i que per molts anys ho puguem celebrar.
Abans de res, agrair-vos els vostres comentaris de suport, però sense gent com vosaltres, això no funcionaria, ho sabeu.
Carme, en moltes ocasions he parlat de les peces que formem aquest grup, i un cop t’hi afegeixes, ens dol molt quan en perdem un, per tant, hem de pensar que telefònica, no ens “foti” les connexions Adsl al vent, i que aquest bon rotllo, aquesta sinceritat, aquesta comprensió, i sobre tot, la paraula màgica que has dit, la bona voluntat, es mantingui.
Bé Carme, com ja t’han rebut com et mereixes, simplement, gràcies, de tot cor!!.
A part, dir-te que per mi l’edat no és cap problema, que ho és per tu?, la música no te edat, la bona gent no te edat, els amics.....no tenen edat, per tant.....
passa!!, passa!!, no et quedis a la porta, que si no, no veuràs el que tenim aquí dins per tu.....hi ha un grapat de amants de l’havanera esperant-te, un grapat de cançons, un grapat de històries, un grapat de ganes de fer coses, un grapat de ganes de gaudir, un grapat d’il·lusió per compartir allò que ens agrada, i ens faltaves tu.....je, je, je, m’ha sortir del cor!!, ha estat un moment d’inspiració, no sé si divina, doncs......no faré l’Oració del Pescador.....però qui sap!!.

Companys!!
Com m’agrada el que he escrit, si us plau, feu-vos-ho vostre, a tots els nous al blog, ja sabeu.....passeu, passeu, no us quedeu a la porta.....

Bé Carme, per lletres, no et preocupis, jo en tinc moltes, i poc a poc les vaig posant a la secció cançons.
Avui acabo de afegir una de nova, bé, nova, nova, no és, doncs és del segle passat....-com diu el nostre Benvolgut Carles-, del segle VII o VIII, però abans de Crist.
Està dedicada a una lectora del blog, i amiga, Luzquebrilla, i així, si em deixeu, i doneu idees, aniré posant havaneres totes elles dedicades a vosaltres, als que hem doneu suport dia a dia.
Per el que comentes de no esborrar res, intento deixar una mica clar, que no es desviïn els temes del món de les havaneres, ja dic ho intento, i solament he esborrat, comentaris repetits, comentaris meus, i un altre....
Bé com diu en Miquel al seu comentari, com que ara ja es parla d’havaneres....tornem a sortir....

Com ja fa dies que no hi ha....
Apali, Petons i Abraçades, i trieu el que us vagi millor!!.

Silvia ha dit...

Carme, com diu en Tony aqui l edat no es cap problema, crec que hi ha representacio de moltes generacions, i queda ben clar al entrar al blog, el que vingui de bon rottllo que entri. Si t agrada
la poesia no deixis de llegir i d escoltar les cançons d en Carles Casanovas, la gran majoria son poesia i sentiments musicats

Anònim ha dit...

Només un detall.... ja sabeu que no m'agrada ficar-m'hi.... l'Oracio del pescador la vaig escriure quan tenia 19 anys... fora dubtes.... petons i abarçades per tothom....Salut hi hagi
Carles

Havanerus ha dit...

Bona nit Company!!.
M'alegra llegir-te, i descobrir, que així com en Dabau, tu ja feies de les teves sent -com dius tu, quan presentes "la barca xica"- un marrac.
Carles t'hi pots ficar, doncs encara que siguis jutge i part, també tens la teva opinió quant a lletres, cançons, i fins i tot sentiments alhora de composar una cançó, i personalment, m'interesa molt.
El que no pretenc, o penso que no hem de pretendre és que jutgis altres grups. Ara el que es teu, el que tu has parit, caram i tant que ho podem compartir.
Bé, aquesta és la secció Port-Bo, i aquí potser si que ets molt, jutge i part, però en el blog principal, o bé, en la secció cançons, també ens pots dir la teva.

Aquí n'estem molt de tu,-ho hauràs comprobat-, i estic segur que a la gent li agrada llegir-te, simplement, per saber-te a prop, i saber que hi ets.
Com dius a Malalt d'amor, la gent vol "saber-te sempre al meu costat".

Per cert, Mestre, una questió, tens una havanera preferida?, tens alguna havanera,-ja sigui teva o no-, que t'agradi especialment?.
Apa Mestre, gràcies per les teves col·laboracions.

Anònim ha dit...

Bona nit amics.Sóc la Carme.Us agraeixo la vostra benvinguda i sobre tot a tu Toni sense qui no existiria aquest bloc i la possibilitat de comunicar-nos.Gràcies Toni per la teva càlida acollida.Com us vaig dir ahir no podré comentar massa per motius de feina i personals però intentaré seguir-vos.
Carles encara que no t'agradi ficar-t'hi i ho comprenc de tant en tant espero que ens puguis donar un cop de mà com has fet sobre les nostres preguntes i comentaris.No et conec personalment però he vingut a alguna actuació vostra per l'Empordà i sempre m'heu fet passar uns molt bons moments amb la vostra música.
Només volia tornar a insistir Toni en el que vaig dir ahir:no penseu que aquests dies us heu desviat del tema de les havaneres.El desitg de l' home per la dona i visceversa és el tema més recorrent a les havaneres.Què seria una havanera sense un home o una dona,patint,plorant,desitjant o gaudint de l'amor? Es clar que heu parlat i comentat sobre havaneres...mai heu deixat de fer-ho!Ha estat tot plegat molt interessant i enriquidor,no ho veieu? i divertit...quan vaig llegir la confessió de l'Arnau i sobre tot la del Pere( la manera d'expresar-te va ser genial Pere)de que un era un jubilat separat dos cops i l'altre un jubilat casat..vaig vessar la tassa de cafè que tenia a la mà i em vaig cremar!va ser bonissim!i em vareu alegrar el dia de debó.Un parell de jubilats(molt simpàtics això si)jugant a seduir una noia més jove on-line i confesant correns a l'endemà amb tota la bona fe perquè la cosa no arribés a més.Deu n'hi dó.Anna Maria maca,ja veus que els homes mai creixeran...però ens necessitem els uns als altres.
Bé per acabar voldria demanar-te Luzquebrillas,ja que t'has ofert,que ens passesis la lletra d'aquest admirat Cant d'Amor d´en Carles.Una baraçada a tots,
Carme

Anònim ha dit...

Bona nit amics.Sóc la Carme.Us agraeixo la vostra benvinguda i sobre tot a tu Toni sense qui no existiria aquest bloc i la possibilitat de comunicar-nos.Gràcies Toni per la teva càlida acollida.Com us vaig dir ahir no podré comentar massa per motius de feina i personals però intentaré seguir-vos.
Carles encara que no t'agradi ficar-t'hi i ho comprenc de tant en tant espero que ens puguis donar un cop de mà com has fet sobre les nostres preguntes i comentaris.No et conec personalment però he vingut a alguna actuació vostra per l'Empordà i sempre m'heu fet passar uns molt bons moments amb la vostra música.
Només volia tornar a insistir Toni en el que vaig dir ahir:no penseu que aquests dies us heu desviat del tema de les havaneres.El desitg de l' home per la dona i visceversa és el tema més recorrent a les havaneres.Què seria una havanera sense un home o una dona,patint,plorant,desitjant o gaudint de l'amor? Es clar que heu parlat i comentat sobre havaneres...mai heu deixat de fer-ho!Ha estat tot plegat molt interessant i enriquidor,no ho veieu? i divertit...quan vaig llegir la confessió de l'Arnau i sobre tot la del Pere( la manera d'expresar-te va ser genial Pere)de que un era un jubilat separat dos cops i l'altre un jubilat casat..vaig vessar la tassa de cafè que tenia a la mà i em vaig cremar!va ser bonissim!i em vareu alegrar el dia de debó.Un parell de jubilats(molt simpàtics això si)jugant a seduir una noia més jove on-line i confesant correns a l'endemà amb tota la bona fe perquè la cosa no arribés a més.Deu n'hi dó.Anna Maria maca,ja veus que els homes mai creixeran...però ens necessitem els uns als altres.
Bé per acabar voldria demanar-te Luzquebrillas,ja que t'has ofert,que ens passesis la lletra d'aquest admirat Cant d'Amor d´en Carles.Una baraçada a tots,
Carme

Anònim ha dit...

Un plaer parlar amb tu Carme i tenir-te a aquest blog.Tens tota la raó amb el teu comentari sobre el tema de l'amor i al desitg a les havaneres.Veig que ens has comprés als homes que estem permanentment enamorats de i "abduits"per les representants del vostre sexe,malgrat ens taractis de mainada...(i tens tota la raó)Bé nois ja hi tornem a ser.Demà primavera...s'acosta la caloreta,les mosses més lleugeres de roba,les havaneres,les gavines,els cants d'amor etc.
Carles gràcies per l'aclaració.La meva cunyada relacionava un cd que té amb fotos dels tres components de Port Bo quan ereu petits a escola i es pensava que l'ahvies escrit als 11 o 12 anys.
Ja l'has vist aquesta foto Anna Maria dels nostres Port Bo de petits? no dius res avui Anna Maria bufona?
Bé companys..quan tornem a parlar ja serà primavera!!! bona nit a tots.Jan

Anònim ha dit...

Hoal bona nit.És tard però volia donar la benvinguda a la Carme i dir-li que és un plaer tenir-la amb nosaltres.El desitg,l'amor és el tema de les Havaneres i mou el món.No es pot expresar més bé.
Celebro que riguessis una bona estona (per la teva professió ho has de necessitar) amb aquests dos galifardeus jubilats somiant desperts amb una rosseta amb un....que enamorava(i més encara morenet del sol de l'estiu!) (es que ja és primavera!!! què carai..deixeu-m'ho dir home!) que recordaven de l'estiu passat a les cantades dels nostres amics del Port Bo.Si més no en a tu et va alegrar el dia.Jo nom em penedeixo de res.
Com que és tard ho deixaré aqui(potser ja he dit massa...) però només demanr també a Luzquebrillas la lletra del Cant d'Amor i a quin Cd la puc trobar per regalar-li a la meva germana que la té en un recull de la Mostra de Palamós de fa uns anys però no pas cantada per Port Bo.
També voldria dir-te Luzquebrillas que tens més que raó quan en el teu primer comentari parles de la Màgia de Connectar-se.És ben veritat.També penso que hi entens molt d'havaneres.fa temps que n'pets seguidora.
Bona nit a tots amics i a tu també rosseta encara que avui no ens hagis dit res.Arnau

luzquebrilla ha dit...

Com diu en Carles;-bon dia a tots i a tothom.
El desig,l´amor i desamor entre un home i una dona, sí, és la base central de moltíssimes havaneres,però tenint en compte que qui les cantava eren vells pescadors,homes eixuts,colrats,amb un gran sentit irònic i tremendament arrelats a la vida de la costa,moltes vegades les entonaven com l´única manera de combatre la monotonia,i les cançons no sempre eren d'amor.
Hi han unes havaneres precioses en les quals el tema central no és aquest sentiment,ni el desig,per exemple tenim; -El llop de mar,mariner de terra endins,la botiguera,la barca de suro,la barca xica,luz que brillas,etc.etc.
Arnau, no t'escric la lletra -Cant d'amor- perquè en Tony aviat la posarà al blog, jo la tinc gravada però desconec en quin Cd. està,
Carles,si us plau,si vens encara que sigui de "puntetes"!!, ens ho pots dir?
Ah!,i a veure si veniu al FB, a dir alguna coseta al mur del Port. Bo.

Anònim ha dit...

Bona tarda a tots i a tothom!
Anem a pams. No tinc una "havanera" preferida, en tinc varies, i en contra del que podeu pensar, no son escrites meves. Per això no en puc anomenar cap aqui. Segur que ho entendràs Toni.
Pel que fa "Un cant d'amor" amb partitura del mestre Salvador Dabau, Port bo no l'ha enregistrat mai, ni tant sols l'ha cantat. Quan varem escriure aquesta cançó, "militava" juntament amb el mestre Dabau, a les files del grup "Llops de Mar". Ells si que l'han enregistrat com també ho han fet, si no recordo malament, els amics de "Berganti".
Hi ha un cosa que m'agradaria dir. Personalment penso que el que cantem nosaltres,no son havaneres, sinó cant de taverna, cançó de taverna, o com l'hi vulgueu dir. És cert que també cantem havaneres, com feien els vells cantaires calellencs, però només és una petita part del repertori la que representa aquest tipus de ritme, la resta, son valsets, boleros, sardanes, polques, cançó catalana, etc.
Les havaneres originals, les escrites en castellà, les primeres que varen sorgir, parlen d'amor i desamors, però també de mar, i mariners. DONA-MAR-MARINER. El desig, la picardia i l'enamorament formen part de la mateixa vida igual que de les cançons tinguin el ritme que tinguin. Els joves us ho explicaran molt bé i ells no en saben gaire de cants de taverna.
Salut hi hagi
Carles

Silvia ha dit...

La versió de Bergantí al disc "Mostra de L'Havanera de Palamós" es molt i molt bona. Carles si mai el Port-Bo decideix incloure la al seu repertori, avisa amb temps, que aquell dia si que haurem de portar el mocador i no per seguir La Bella Lola.

Anònim ha dit...

Hola a tots,em dic Pepeta i sóc la germana de l'Arnau,aquest bordegàs que empaita a les mosses per la xarxa.Anna Maria,ens vam conéixer a la cantada de Begur al pati de les escoles l'agost passat. Estavem asseguts darrera teu i tu estaves amb la teva mare i la teva tieta.Precisamet vaig comentar que no era massa usual veure gent més jove a les cantades doncs la major part són de la tercera edat i tu em vas contestar molt acertadament que sempre a la vida hi ha moments i temps per tot;per anar de festa amb els amics fins les 5 del mati i per anar a sardanes i havaneres amb la mare i la tieta.Va ser una nit bonica oi?ja llavors em vas parlar amb entusiasme i ullets brillants de la cançó "Un cant d'amor" i suspiraves per que algun dia la cantessin.Em vas dir que el cantant alt i moreno del bigoti l'havia escrit.En a mi m´agradava molt la cançó però no sabia qui l'havia escrit.Ara deus estar tan decebuda com jo oi maca?jo també la volia tenir cantada per qui la va escriure.Carles ha set com una galleda d'aigua freda saber que ni l´heu enregistrat ni tan sols cantat.Quina decepció més gran.
No he parlat mai amb vosaltres quan he vingut a les cantades però ara tinc ocasió de felicitar-te per tota la teva creació des dels 19 anys.Em sembles un home sensible i romàntic com ja no en queden perquè parlar de "petons amb regust de primavera" i de que "si del mar tu en fossis les onades jo en voldria ser el rocam"
és de les coses més boniques que se li pot dir a una dona.A mi el meu marit en 45 anys de casats no m´ha dit mai que els meus petons fan "regust de primavera" i ara amb 75 que en tinc..ja més val que no ho esperi oi?
Però també està molt bé la picardia de Lola la Tavernera amb els pits,el cul i els malucs i com no? el pitram que enamora...es clar que si...aquesta espurna de gràcia acompanya també i no està renyida amb la dolcesa i la sensibilitat.Estic molt d'acord amb la Carme i tu quan dieu que el desitg,la picardia i l´amor mouen el món.
A veure si es podrà fer alguna cosa alguna dia amb aquest Cant d'Amor Carles...
Felicitats d'una avia de la plana de Vic.Encantada de saludar-te i també a tots els altres amics.Pepeta

Silvia ha dit...

Perdo pel lapsus, qui canata Un Cant d Amor a la
Mostra de l Havanera son els Pirates i no Berganti ( em faig gran). De tota manera companys, millor que cada temporada ens portin cançons noves,a que tirin d arxius, al cap i a la fi es una de les milllors coses que te el Port-Bo i crec que molts esperem cada any per saber
quina sera la nova o noves perles que s han fet duran l hivern

Anònim ha dit...

Bona nit a tots.Sóc en Pere.Com anem?veig que durant aquests dies que no m'he connectat hi ha hagut força moviment.Nous amics i la companyia d'en Carles Casanovas que com tu dius Toni ben acertadament,als seguidors ens agrada saber que hi és i que de tant en tant també participi.
M'agradat molt els comentaris de la Carme,la benvinguda entusiasta d'en Toni i l'aclariment del mestre respecte a les havaneres i la cançó de taverna.Sincerament Carles crec que ha estat una bona pensada també el fet d'accedir a formar part dels nostres col.loquis on_line.
Encara no he escoltat aquest Cant d'Amor tan admirat...la meva dona diu que el títol per si sol ja ho diu tot i fa venir ganes d'escoltar la cançó.Si que ha estat una decepció que no l'hagi enregistrada mai els Port Bo però em sembla que tots esperem que tard o d'hora algun dia ho vulguin fer.Ja he sentit Gavina Bonica i m'agradat molt.El que té és una melodia molt bonica al igual que La Balada d'en Lucas.Al meu parer hi ha havaneres boniques per la seva lletra i la seva música,d'altres on resalta més que res la música i altres on el més important és la lletra.Per la lletra Malalt d'Amor,i La barca Xica són les meves preferides.Per la música La Balada d'en Lucas,certament Gavina Bonica,Lola la Tavernera i Quan jo tenia quatre anys.Com un tot de música i lletra A Cau d'orella,La Gavina,Busca'm al'Empordà i Na Nena entre d'altres.Ara espero poder escoltar aviat la preferida de l'Anna Maria que per cert veig que fa dies que no ens vol dir res.
No ens has "fet el salt" oi maca?
I ara una curiositat Jan, que veig que tu i l'Arnau esteu molt esverats ja amb només dos dies que portem de primavera.Quan fas broma de que l'Anna Maria veu el mar i les barquetes des del seu llit(quin privilegi nena!)i dius que fóra tema d'una havanera perquè dius;una noia que mira el mar dolça i tristament?i perquè tristament? també llegeixes tanta poesia tu?
Bé nois i noies em sembla que ja es hora d'anar a dormir i deixar-ho per una altre dia.Una abraçada a tots.Pere

Anònim ha dit...

Hola a tots!com anem? Feia dies que no en sabiem res de tu Pere!
Per què vaig dir dolça i tristament? doncs perquè se suposa que les noies que els agrada la poesia,les cançons romàntiques i que miran les barquetes blanques i la blau de la mar des de la finestra de la seva cambra...no sé...tot això lliga amb dolçor.melngia i tristesa.En ami s'em apareix com una imatge llànguida i trista,que vols que et digui...així s'em va ocorre i així em va sortir.
Està bé el que dius de diferenciar entre melodia i lletra.En a mi també m'agrada més la lletra de Malalt d'Amor que la música,en canvi de Lola la Tavernera m'agrada tot música i lletra.Per cert no sabia que La Xefla fos del Mestre Casanovas.Cada cop que l'he sentit m'ha agradat més,i a més a més estic completament d'acord amb que no hi ha res com una taula ben parada,una guitarra,un got de bon vi,una colla d'amics i una noia guapa,simpàtica i amb un bon.....(callo)per oblidar penes i encara la vida amb optimisma.Carles,no ho pots expresar més bé...ets un crack,tan en cançons romàntiques que enamoren les mosses dolces i melancòliques com en cançons picants,alegres i rialleres.
Per cert Pere en un dels teus primers correus parles d'una cançó d'en Carles que parla d'uns pits ferms i grossos....!!!!! aquesta no la conec! com es que s'em ha escapat?????
Una barçada a tots amics i amigues.
Jan

Anònim ha dit...

Bona tarda a tots.Sóc l´Anna Maria
Jan:la cançó d'en Carles Casanovas que esmenta els quatre mots que us han cridat l'atenció a tu i en Pere es diu la Sirena i la LLuna.
És com un conte que explica un vell mariner en una taverna i diu coses tan boniques com ara:"sirena que cantes en nits de foscor,per cales perdudes i busques l´amor,vivint dels records fugint de les penes".El que a vosaltres us ha cridat l'atenció és part de la descripció física de la sireneta.Ara mateix no tinc temps d'escriure't tota la lletra però potser en Toni la voldrà posar algún dia al bloc.Jo la vaig descobrir en un cançoner del grup no fa pas massa.No l'he escoltada mai però espero poder-ho fer aviat i que la música sigui tan bonica com ho és la lletra.
Celebro que sempre estiguis tan animat i de de bon humor i tens raó la Xefla també en a mi m'agrada molt.
Fins aviat.

Anònim ha dit...

Hola a tots un altre cop.
Miquel: em va agradar poder-te saludar ahir a Palamós ja que vas ser tan amable de dir-me l'altre dia a través d'aquesta pàgina que si un dia vinc a una cantada vostra,cantareu Gavina Bonica.Em faria molta il.lusió de debo perquè mai l'he sentit en directe i com vaig dir és una de les meves havaneres preferides.Trobo que té una melodia preciosa.
Va ser magnífica l'actuació d'ahir a la tarda.La tornaria escoltar avui mateix un altre cop.Em va agradar molt la cancó de bressol i uan que deia una cosa com ara que tot i que mai t´he pugut fer un petò si t´el pugués fer com el que vaig somniar que et feia mai el podries oblidar..o alguna cosa així.No recordo pas el títol però em va deixar embadalida.
Fins un altre Miquel
Arnau:
A mi també m'agrada molt la poesia i si, m'agrada Verdaguer i Maragall.Sempre he llegit molta poesia i en concret m'agrada el moviment romàntic del segle XIX i com a poeta preferit doncs Shelley és un dels que més m'agraden.
I ara ho sento però he de marxar.
Més tard em connectaré per saludar la teva germana.
Fins després.Anna Maria

Havanerus ha dit...

Hola Anna Maria i resta de companys del Blog.
La cançó de bressol que anomenes, és Drume Negrita.
L'altre, és un bolero d'en Luis Casas Romero, titulat, Si llego a besarte.
Us deixo l’enllaç al concert d’ahir:
www.leshavaneres.blogspot.com/
L’ultima cançó que vaig publicar (lletra i música) va ser, luz que brillas, per la nostra benvolguda seguidora del Blog.
Us deixo l’enllaç:
www.leshavaneres-dites.blogspot.com/

Ara hem d’anar per ordre de aparició, si us sembla bé.
La primera que tinc pensada posar és “El cant d’amor”, escrita per el Mestre Carles Casanovas, i musicada per un altre Mestre en Salvador Dabau.
Després podem fer la cançó la Sirena i la Lluna, amb lletra un altre cop d’en Carles Casanovas, i aquest cop canviem el compositor, és l’altre Mestre, en Josep Bastons.
Bé companys, si teniu altres idees, feu-me-les saver.

Salut, petons i abraçades, que no ens falti de res!!.

Anònim ha dit...

Hola un altre cop.Bona nit.
Toni:gràcies per dir-me el títol de les dues cançons que tan em van agradar ahir.I estic contenta de que posis"Un Cant d'Amor" i també "La Sirena i la LLuna" que no he sentit mai.Penso que tots els que participen en el blog estaran tan contents com jo i més perquè precisament pel que veig són de les cançons més poc conegudes d'en Carles.
També et volia demanar un altre favor;més endavant,quan tinguis un moment podries també posar la lletra i la música d'aquesta cançó tan preciosa que va cantar la Neus ahir i que em dius que es titula Si llego a besarte?
Gràcies Toni i fins aviat.

Pepeta:com estàs?quina gràcia que només de parlar una nit durant una cantada ens trobem ara per aquest blog.Si que m'enrecordo d'haver parlat amb una senyora,dos senyors i una nena que em vas dir que era la teva neta.Si, va ser una nit molt bonica perquè a banda de les havaneres, el pati de les escoles de Begur és un marc preciós per una cantada.
Si que estic decebuda la veritat Pepeta.Molt sorpresa de que els PortBo no hagin ni cantat ni enregistrat mai Un Cant d'Amor.Em semla que no pot ser.Jo també la tinc pels Pirates i es clar em feia il.lusió tenir-la cantada per qui la va escriure.Bé,penso que potser algun dia la voldran enregistrar,que hi podem fer.És fantàstic com diu la Silvia que cada any ens presentin temes nous però precisament aquest fóra un tema en certa manera nou perquè no l'han enregistrat mai i està ben clar que per la majoria del públic és un tema força desconegut i és una pena perquè és una cançó marevellosa,emotiva,amb molt sentiment i tan,tan especial.
Si,és molt bonica la lletra de Malalt d'Amor,de les més romantiques i poètiques que he escoltat.I tens raó,això dels "petons amb regust de primavera" és de somni i que t'ho digui algú és de desmai però si en a tu amb 45 anys de casada no tu han dit mai,tenint en compte que sempre es diu que els homes de la teva generació eren més romantics,doncs si que ho tenim magre i gris per no dir ben negre les noies de la meva generació Pepeta.
Bé doncs, m'ha agradat saludar-te des d'aqui i saber que les cançons d'en Carles t'agraden tant com a mi.Oi que ha estat una idea magnifica haver fet aquest blog?
Una abraçada Pepeta i saps que estic pensant ara mateix? doncs que si el teu marit no et diu això del regust de primavera,diga-li tu a ell dona,tampoc és important qui comença primer.No és mai tard.Un petó.Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola bona tarda,com anem?Tal com va dir Luzquebrillas que per cert fa dies que no ens vol dir res,és ben veritat això de l'efecte màgic de connectar-se.ves per on vàrem conéixer l'Anna Maria una nit de l'agost passat a Begur i ara,qui ho havia de dir?ens retrobem en aquest blog,que no deixaré mai de felicitar-te Toni per la bona pensada que vas tenir en fer-lo i perquè és excel.ent.
No conec en Shelley, Anna Maria.De poetes estrangers conec només els més anomenats però si és un dels teus preferits m'en hauries de fer cinc centims i també m'agradarà llegir-lo.
Ah! i escolta penso que li has donat un bon consell a la Pepeta,i tant que també podia ser ella la que comencés.Una baraçada a tots.
Arnau

Anònim ha dit...

Hola,bona tarda.Si,és veritat el que diu Luzquebrillas sobre aquest efecte de connectar-se.
Abans de tot volia dir que aquest mati he sentit una cançó que es diu
"Pescador sóc d'una cala" i que resulta que és d´en Carles i jo no ho sabia.No l'havia sentit mai i m´ha agradat molt,amb una melodia molt alegre.Encara ara continuo descobrint cançons que no sabia que les havia escrit.
Arnau: Percy B. Shelley és un poeta anglès de principis del XIX.Malhauradament és també conegut
fora d'Anglaterra no sempre pels seus propis merits sino perquè la seva segona dona Mary Shelley va escriure Frankenstein.Està considerat un dels més grans poetes del Romanticisme per la imaginació i el sentit musical dels seus poemes i va morir als 29 anys quan navegava amb la seva barqueta per les costes d'Itàlia.
Si el vols llegir el pots trobar traduit al català com ho estan tots els clàssics però com que avui tinc temps,us en faré cinc centims com dius d'un llarg poema seu que s'adirà amb el blog ja que també parla de mar,amor i cales arrecerades.

"...una noia tot d'una vaig veure...revestida d'amor,claredat i vida...massa dolça i bella per ser mortal...venia en solitud la seva veu,eixida d'algun bosc conmogut,de l'aigua de les fonts i de l'alè d' unes flors lleument adormides...Ella...música escampava del seu respir,enllà,com una llum;i tots els sons embolcallà l´esperit dolç i lleu d'aquella melodia,fins que el vent més salvatge vora d' Ella emmudia...no et faràs a la mar amb mi dolça germana?...
Ja és de dia i amb mi fugiràs...i per tot el que hi ha en mi de profund i immortal,la meva núvia seràs meravellada...
Una illa sé, entre aire,cel i mar bressolada,suspesa en la pau clara...brillant d'amor com una núvia nua...una illa... tremolosa com els estels que llisquen per damunt dels blaus oceans d'aires joves i suaus...
Cerquem-hi,doncs,l'amor i que el lloc ens sigui dolç...passajarem pels prats sota blavors daurades... o anirem al mar,per veure com llueix la sorra al bes tremolós de l'aigua...i al migdia quan l'onatge creix,arribarem tots dos al cor d'alguna balma,on no hi entra mai el dia ardit,un recer velat i clos com una nit...i parlarem fins que la melodia,de massa dolça,al llavi es mori i la son rosada de l'amor els teus ulls clogui...
No som tu i jo com notes de música,que es fan l'una per l'altre i tenen un so ben dissemblant;diverses però no discordants;com la subtil melodia que tots els esperits inclina,trèmuls,tal el fullatge si el vent fa contrapunt?...
Espero que us agradi,que el volgueu llegir i que no el recordeu només com el jove marit de qui va escriure Frankenstein.
Fins aviat.Anna Maria

Anònim ha dit...

Bona tarda a tots.És un tros molt ben extret d'un poema molt llarg de Shelley que també és un dels meus poetes preferits i com tu dius Anna Maria lamentablement conegut per molts desconeixedors de la literatura anglesa fora del Regne Unit per ser el marit de Mary Wollstonecraft anomenada Shelley al casar-se amb ell.
Potser els seu amic Lord Byron és més conegut degut a que s'han fet pel.licules sobre la seva agitada vida sentimental.Tant Shelley com Lord Byron eren criticats i considerats uns rebels desvergonyits per la societat hipòcrita i estreta de la seva època.Us agradarà llegir-los.I si voleu podeu veure la pel.licula Remando al viento on apareix un Hugh Grant molt jove fent del rebel i lliberti Lord Byron quan vivia a Itàlia amb en Shelley i les seves dones.És una coproducció espanyola molt ben feta tot i que uan mica tètrica ja que si no recordo malament la que narra l'acció és la Mary Shelley mentre escriu la seva novel.la Frankenstein i el monstre és una imatge també que pren part en l´acció.
Si t'agrada el moviment romàntic Anna Maria t'agradaran Goethe i Novalis de ben segur.
Goethe és el meu poeta preferit i per donar la benvinguda a la primavera m'agradaria escriure-us un petit poema seu que sempre em ve al cap per aquestes dades i que espero que us agradi:
"Com el resplendor del mati brilles damunt meu estimada primavera!
els teus multiples encisos amorosos oprimeixen el meu cor omplert del sagrat sentiment de la teva eterna dolçor i la teva infinita bellesa.
Oh,si pugués prendre´t entre els meus braços!
Ajegut damunt el teu pit...defalleixo doncs les teves flors i el teu verdor oprimeixen el meu cor...
I no vull acomiadar-me sense donar les gràcies a en Toni per posar la lletra d´un Cant d´Amor que ja fa dies tinc ganes de llegir i al Mestre Casanovas per haver-la escrita.
Carme

Havanerus ha dit...

Bona tarda Companys!!.
Amb els últims comentaris m’heu deixat sorprès, bocabadat, i fins i tot, per un moment he pensat que estava llegint un fabulós llibre de poemes.
Gràcies per l’esforç que representa transcriure uns poemes com aquests. I a la vegada, gràcies per compartir-los.
Bé, per el que representa al Blog, agrair de nou, els comentaris que feu cap a mi.
Vosaltres no us cansareu de agrair-m’ho, i jo de agrair-vos la vostra visita i els vostres comentaris.
Però, penseu, que tot això, tot el que hi ha, i el que vindrà, és gràcies a vosaltres, als que cada dia m’animeu a escriure, i a buscar noves històries dins el món de Les Havaneres.
Si voleu saber una mica més de Les Havaneres, un recomano la secció, noms propis, on trobareu, pinzellades de la vida de Mestres com l’Ortega Monasterio, o en Salvador Dabau.
Per altra banda, demà tindré ja preparada la cançó Un cant d’Amor, per l’Anna Maria, Carme, Arnau, Pere, algú anònim i qui s’hi vulgui afegir.

Per el que fa a la resta de cançons, el que he comentat al anterior, cap problema una rera l’altre.
Per fer un resum, et diria:
Un cant d’amor.
La sirena i la Lluna.
Si llego a besarte.
Ànima marinera. (demanada al blog principal)
La barca de Suro. (demanada al blog principal).

No sé si us serà possible, però agrairia, que les propostes de noves cançons és facin a la secció cançons del blog, en aquest hi podeu deixar la idea, però la proposta, us prego, si us va bé, la feu a qualsevol comentari del blog cançons.

Penso que en aquesta secció del Grup Port-Bo, podem parlar de tot el que gira al voltant dels amics del Port-Bo, lletres d’en Carles, actuacions, agraïments, històries, amics i amigues, en fi companys, tenim un grapat de coses per criticar, en el bon sentit, dels Port-Bo.

M’agradaria que també reflexionéssiu una cosa, al ser un blog lliure, poder fer critiques constructives per el grup, donar idees.
D’aquesta manera, el ajudarem a créixer, i potser a millorar, encara que parlant del grup que parlem, és una tasca difícil, doncs no sé si hi alguna cosa a millorar.
Si donem idees, al menys tindran noves propostes, les poden tenir en compte o no, però hi son.
Ells sempre poden llegir els comentaris, tothom és lliure de fer-ho, i fer cas o no del que diem, però molts cops els hi servirà per millorar, si més no, per tenir en compte.
Si la critica no els interessa, o no la creuen adient, la descartaran, però penseu, que criticant podem fer millor les coses.

M’agradaria que les proposicions o critiques anessin destinades sempre al Grup Port-Bo, no als integrants.
Encara que si ens hem de referir a un cançó, a una lletra que ens agrada, queda clar que els agraiments, en aquest cas serien al escriptor o al compositor, en aquest cas, i per les cançons que hem parlat, en Carles.

Us demano, que els comentaris, proposicions, idees, és facin sempre amb el màxim respecte, moderació, i com dic a la pàgina principal del blog, de bon rotllo, si no és compleixen aquests requisits.......
Bon vent i barca nova.....que aquí parlem d'Havaneres, cançó marinera i cant de taverna.

Salut Companys!!.

Anònim ha dit...

Hola bona nit;
Estic contenta Toni de que t'hagin agradat els nostres poemes,bé no nostres es clar,i és veritat que sempre t´agrairem aquesta joia de blog.
Està bé el que dius sobre fer critiques constructives i sugerències als grups.Jo en concret les faig al blog dels Port Bo perquè són els que més conec i que més segueixo.
La meva sugerència i el meu desitg ja l'heu llegit tots;que algun dia vulguin enregistrar Un Cant d'Amor.
Posaràs només la lletra o també la música? es que he observat que hi ha cançons que no tenen la música.
També et voldria dir que al blog de l'inici a la dreta hi ha un lloc on pots clicar per ecoltar cançons i cada cop que clico Vestida de nit no em surt i salta a la dessota.Pots mirar a veure que ha passat? gràcies per tot i fins ben aviat.

Carme: ja conec aquest poema,el tinc en una llibreta on hi vaig escriure de molt joveneta els meus poemes preferits per la primavera.M'agrada Goethe tan com Shelley i també Novalis i Hölderlin potser encara més que tots.Bé Carme, ja podràs escoltar aviat la cançó d'en Carles tot i que no cantada pels Port Bo de moment...qui sap si algun dia.
Una abraçada.Anna Maria

Anònim ha dit...

Quina meravella de poema Anna Maria,tinc la meva dona bocabadada i empipada de que a l'escola ningu li hagués parlat de Shelley però si de Frankenstein!!Diu que és un poema molt apassionat i alhora dolç i tranquil..no sé així ho ha expresat ella.jo no sóc tan amant de la poesia,m'agrada més la novel.la sobre tot històrica però reconec que és com he dit una meravella.Em sembla que ja sé quin llibre em regalarà per Sant Jordi..els poemes de Shelley...per poder llegir-los ella es clar.
De moment demà ja va a la biblioteca a buscar-ne informació i a llogar Remando al Viento.
El poema de Goethe és també esplendid Carme.En Goethe si que el coneixiem.Potser d'ell i de Shakespeare era dels únics que ens van parlar a l'escola.
Esperem demà aquest Cant d´Amor i la resta...a veure també aquest Si llego a besarte que va deixar tan embadalida (feia temps que no sentia aquest adjectiu) l' Anna Maria.
Toni ja tens raó quina llàstima no haver vingut diumenge.Si ho haguéssim sabut...un reportatge magnific com sempre.Pere

Miquel ha dit...

Hola a tothom .
Tony , potser estaria be obrir un apartat de poesia , cap a la fi les havaneres es formen a partir de poesies i som molts que ens agrada , que et sembla ??
Anna Mª , va ser un plaer saludar-te a Palamós , suposo que ja ens anirem veien en altres ocasions .
Miquel

Anònim ha dit...

Bona tarda a tots amics i amigues.
A partir d'ara no oblidaré aquest jove rebel i romantic del segle XIX que va morir als 29 anys mentre navegava.Fa goig de llegir aquest poema Anna Maria,és d'una gran sensibilitat i d'algu enamorat es clar.Després d´aquest comentari buscaré pel Google informació sobre Shelley.Penso que tampoc t'ha de saber greu que es parli més de la seva dona que d'ell,pensa que també és una manera d'arribar a ell encara que sigui a través de la curiositat que desperta Frankenstein.No sé si ara ja és massa tard per seguir el el teu consell però el tindré en compte i tu maca per molt que les noies de la teva generació ho tingueu magre,a una noia com tu estic segura que més d'hora o més tard algu li voldrà dir això dels petons amb regust de primavera,tingues paciència.De moment tant tu com jo amb dues edats ben diferents ens podem alegrar i somniar escoltant els diferents grups d'havaneres i les lletres tan romantiques del Mestre Casanovas.
Un petó a tots.
Pepeta

Havanerus ha dit...

Hola Companys!!.
Ja tenim a la secció cançons, "Un cant d'amor" dels mestres, Carles Casanovas i Salvador Dabau.

Espero que la gaudiu....

La pròxima, "La sirena i la lluna", dels mestres Carles Casanovas i Josep Bastons.

Salut Companys"".

Anònim ha dit...

Bona tarda amics i amigues.Moltes gràcies Anna Maria per fer-me cinc centims de l'amic Shelley i la seva obra.Ja tinc la meva germana i la meva neboda embadalides (com dius tu)buscant els seus poemes i tafanejant sobre la seva vida que m'han dit que com la major part dels artistes del XIX va ser força novelesca i "moguda".Per cert i no t'enfadis però ja sabia que Mary Shelley va escriure Frankestein per la pel.licula d'en Kenneth Branagh "Frankestein de Mary Shelley" però no sabia que el seu marit fos un gran poeta clàssic.Ho sento!!!!no és en Robert de Niro el que fa el paper de Frankestein?
bé, callo abans de que l'Anna Maria ja s'enfadi del tot i no em vulgui parlar més.Però és una molt bona pel.licula.Si,vinga va,ja callo.El poema?esplèndid,romantic i molt adient per les dones que encara guardeu el romanticisme que hem perdut gairebé tots els homes.No tots es clar,els escritors de cançons clarament el conserven perquè les lletres de la majoria de cançons que sentim per les cantades són d'una gran sensibilitat i romanticisme.Avui tenim una prova amb aquest Cant d´Amor tan esperat del Mestre Casanovas.Moltes gràcies Tony per haver-lo incluit i a l' Anna Maria per haver-nos ajudat a descubrir-lo.Una magnifica creació Mestre,digna de comptar-se entre les gravacions dels Port Bo.
(Jo ja veus que t'ajudo Anna Maria eh?)
Carme moltes gràcies pel poema d'en Goethe.Crec que a tots ens ha omplert encara més de primavera.
Carles,Miquel vosaltres que sou els professionals del gènere,us han agradat aquests poemes?creieu que el romanticisme encara té vida? que en penseu vosaltres que esteu escribint i cantant sobre amor i en general sobre emocions i sentiments? encara els agrada a les dones que els diguin coses tan exaltadament romantiques? A la meva germana i a l'Anna Maria ja sabem que si.I tu Luzquebrillas que ens en dius? fa temps que no en sabem res de tu i sincerament ja que vas ser la que va començar els comentaris et trobem també a faltar.
Una abraçada a tots.Arnau

Miquel ha dit...

Sense poesia , no hi ha cançó , a més jo dic sempre , que no s'ha de cridar al cantar , sencillament s'ha de recitar amb música.
A mi particularment m'agrada molt la lectura i com no, la poesia està dins del que m'agrada llegir.
Miquel

luzquebrilla ha dit...

Hola amics,en el mur del Port Bo,en Tony va tindré la idea d´ obrir un debat sobre quin treball discogràfic agradava més del Port Bo,entre els comentaris rebuts hi ha aquest que m´ha arribat a l´ànima;
LLUIS PUJOL MASCORT HA ENVIAT AQUEST COMENTARI:
"A mi m’agrada molt Pessigolletes al Cor. És un àlbum molt especial i hi ha una cançó que, per motius emocionals, és la meva preferida. El meu germà Josep va morir l’agost del 2003 d’un càncer ossi als 48 anys. Durant la seva malaltia, jo vaig descobrir l’àlbum mencionat i en especial La Barca de Suro, que vaig trobar moltes similituds amb la vida del meu germà. Tant és així, que quan va morir, vaig publicar una seva foto i la lletra de la cançó al diari La Proa, dedicant-li a ell. Un dels meus somnis seria poder-la escoltar algun dia en la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell."
Lluis, m´agradaria sincerament que el teu somní es cumplis.
Gràcies Arnau per trobar-me a faltar,ja sóc aquí.(Això em sona...)

Anònim ha dit...

Hola a tots.Luzquebrillas,què bé que hagis tornat a escriure,ja veus que ens manques força.
Ja has vist publicat "Un Cant d´Amor" amb la seva història? He deixat el meu comentari sota la cançó.I demà La Sirena i la LLuna que tinc moltissima curiositat perquè no l'he sentit mai.
Pepeta,Pere i Arnau m´en alegro de que us hagi agradat el poema i vulgueu conéixer l'obra d´en Shelley.Remando al Viento és una bona pel-licula per conéixer una mica els dos poetes romàntics però si que és una mica tètrica.
Fins aviat a tots.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Bona tarda.76 comentaris al blog dels Port Bo! no sabia que n'hi haguéssin tants.Està més que bé en tan poc temps.
Rellegint-los una mica he recordat que en Jan va dir alguna cosa d'una foto en un CD del grup quan eren petits?
Sabeu alguna cosa d'això? m'agradaria molt veure-la.Ha de fer gràcia.
Tony: posaràs una mica d'explicació sobre La Sirena i la LLuna?L'explicació sobre Un Cant d'Amor va estar molt bé i com que La Sirena i la LLuna és una cançó que no coneixia i penso que és més poc coneguda que la resta de cançons d'en Carles per la majoria del públic,estaria bé saber-ne una mica més.
Gràcies també per posar aviat "Si llegó a besarte".No l'havia sentit mai i la vaig trobar de somni i tan especial..
Què m'hen dieu d'un Cant d'Amor? només hi ha dos comentaris sota la cançó!
Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola a tothom! Si deu n' hi do quans comentaris jo tampoc m'ho pernsava.
Anna Maria; ara ens hi posem amb la meva germana a fer el comentari,no ens deixes ni temps!!!
I ara et donaré de ben segur una alegria amb una cosa que et diré i que ja veig que no sabies.Aquest bolero "Si llego a besarte" que tu sabràs perquè trobes la lletra tan significativa i especial...està enregistrat pels nostres admirats Port Bo en un CD que porta per títol de l'Havana a l'Empordà i és una col.laboració amb el grup Gema 4.Què et sembla? això si que no t´ho pensaves eh? i ara ja pots córrer a comprar-lo o esperar alguna cantada on de ben segur tots tres t´el dedicaran.Ah també hi ha Paraules d'amor en el mateix CD que segur que la trobes de somni i et va fer venir desmai,com tu dius.Em fan molta gràcia aquestes imatges que fas servir quan una cosa (i suposo que també una persona) t´agrada molt.
I si et desmaies que sigui sempre a la vora d'algun xicot trempat que et reculli eh!
Una abraçada a tots.Anem doncs cap al blog de cançons.Arnau

Havanerus ha dit...

Caram Miquel, has clavat el teu comentari amb el pensament que jo tic cap a la teva veu. Ja ho vas veure a l’escrit de la cantada, coincidim!!... Bona Senyal... i ho celebro.
Ei Luzquebrilla, et trobava a faltar.
El comentari que dius em deixa “tiesu”.
Clar, penso que lo de la cantada és un tema molt complicat, a part que la cançó, no s’ha interpretat molts cops.
Lletra de Tòfol Mus, i música d’en Josep Bastons.
Ofereix-li el blog, si es connecta, li afegeixo, perquè la gaudeixi, i si no, també li oferirem, per el mateix preu, la gaudim tots.
Anna Maria, no he tingut la sort que vaig tenir amb l’altre cançó. D’aquesta no he trobat cap tipus de informació, i em sap greu, però no ha pogut ser.
Ha quedat una mica seca...
Per el que comentes dels comentaris del blog, doncs bé, bocabadat, es poc!!!.

Apa companys, gràcies de nou!!.

luzquebrilla ha dit...

Hola Tony,m´agrada sentir-te a dir que`m trobaves a faltar,no serà perquè et faltin comentaris...
Sí ,ja ho havia pensat aixó de donar-li l´adreça al Lluís, perquè es connecti al blog,i així poder sentir "la barca de suro" que tant li recorda al seu germà.
Anna Maria,no fa gaires dies que vaig comprar el CD que comenta l´Arnau,(De l´Havana a L´Empordà)i sí,hi ha la cançó "y si llego a besarte".Jo pel Port Bo sols, no le sentida mai,ja que aquest Cd és amb Gema4.
Anna Maria, sento dir-te que "cant d´amor",ara que le sentit varies vegades aquí el blog, no comparteixo el teu entusiasme,bé tot són opinions...et faré un breu comentari sota la cançó.
Salutacions a tots.

Anònim ha dit...

Hola bona nit a tots.Celebro que us hagi agradat el poema que vaig posar.Ja he sentit "Un Cant d' Amor" i m'agradat molt.He deixat el meu comentari a l'apartat de cançons.Carme

Anònim ha dit...

Bon dia.com anem?
Carme:esplendid el teu comentari al blog de cançons.
Anna Maria:no vaig pensar a dir ahir que no en sé res d'aquesta foto en un CD del grup quan eren petits.Ho sento.
Companys: que en sabeu d'aquesta foto? l'Anna Maria l'està buscant.
Bon cap de setmana i una abraçada a tots.Arnau

Anònim ha dit...

Bon dia.
Anna Maria el cd de la foto es el classics en Mineu parla per telefon en Xiqui escriu i en Carles toca la guitarra.
Salut a tots

luzquebrilla ha dit...

SEGUIDORS I AMICS DEL PORT BO,NO US PERDEU
-A PROP DE MAR-
A prop del mar, us convida a fer camí a través d'un enfilall de cançons de taverna, a resseguir-ne l'història des d'aquelles primeres cançons que cantaven els cantaires a les tavernes de la costa, fins a les que avui ressonen a teatres i auditoris.

Venta d'Entrades:
Public: 15 Euros.
Carnet Jove i Jubilats: 10 Euros.

Telentrada de Caixa de Catalunya: 902 10 12 12
Per internet: www.telentrada.com
Teatre Municipal de Palafrugell: 972 61 11 72

Anònim ha dit...

Hola bona nit.
Ja havia vist la informació del nou espectacle amb la Nina a la web del grup.Segurament en Pere i jo anirem a Barcelona que ens va més bé.Segur que serà un espectacle esplèndid.
Volia comentar sobre l' havanera també d'en Casanovas "El Pirata Joan Torrella".Sempre m'ha agradat perquè em recorda el meu germà al cel sigui que de petit tan li agradava jugar a pirates.Em sembla que no hi ha massa havaneres dedicades a un pirata oi?
Va ser molt bona pensada.Sempre he volgut saber si aquest pirata va existir i quan.Es va doncs inspirà en algu de debo quan la va escriure?
També voldria demanar-te Anna Maria a qui va dedicar Shelley aquest meravellos poema.La meva jove l'ha trobat precios sobre tot el tros que parla de la balma arrecerada a la platja i de la comparació amb les notes de música.
A la biblioteca només hi és en anglès i en castellà.A veure si per Sant Jordi trobo la seva obra en català.
Una abraçada,
Mercè

Miquel ha dit...

Hola Mercé , soc en Miquel del grup La Taverna , el pirata Joan Torrelles , si que va existir , el que no recordo es el anys , i el tipus de tresor que és dedicava a robar era l'oli , un tresor del moment i actual " pel preu que al cobren ", que quejica que soc, je,je ,de totes maneres si en Carles corre per aquí , suposo que en farà cinc centims més , e Carles!!!.
Una abraçada per tothom

Carles ha dit...

Hola Mercè:
En Joan Torrelles, com et comenta l’amic Miquel, va existir. La idea va sorgir, llegint un llibre sobre Pirateria catalana del segle XV. Aquest personatge, pel que jo recordo, el varen estar buscant, tota una flota, imagino que petita, en el seu radi d’operacions que no era altri que el triangle que va de Valencia a ses Illes i d’aquestes a Barcelona. La recerca va durar quasi dos anys i el van atrapar a l’any 1452 aproximadament, es a dir, 40 anys abans del descobriment d’Amèrica. L¡home, a qui anomenaven “El mossèn” per el seu passat de seminarista, era de família benestant i piratejava bàsicament, ordi, blat, oli i fusta ,
Vull afegir que, amb el mestre Josep Bastons, varem dedicar una havanera al pirata Barba-roja, molt més contemporani, i que va fer molt de la mal al meu estimat Palamós i d’altres poblacions de la Mediterrània. Personalment, a pesar del poc èxit de la peça, és de les lletres que he escrit que més m’agraden.
Un petonàs.
Carles

Anònim ha dit...

Hola,com esteu?
Mercè: estic contenta de que a la teva jove li agradi tan el poema.Sembla que estava inspirat per una tal Teresa Viviani que no era precisament cap de les seves esposes.Si busques pel google trobaràs una pinzellada quer està prou bé de la seva biografia,i esperò que la seva vida molt lliure i poc convencional no et faci desdir d' interessar-te per la seva obra.Va ser traduit al català i segur que el trobaràs a qualsevol bona llibreria de Girona.
Ha estat bé l'explicació del pirata.
Jo també jugava de petita amb les meves amigues a pirates que ens raptaven.Era un dels nostres jocs preferits.Sempre era guapo i valent i s'ens emportava a l'altre cantó de món.El pirata era el meu cosí que era l' únic nen que jugava amb nosaltres i com que teniem 8 i 9 anys tot era molt innocent i "light".N'estavem boges dels pirates.
I aquesta cançó d'en Barbaroja..s'en pot tenir la lletra i la música i posar-la al blog Tony? En Carles diu que és una de les seves preferides i m'agradaria escoltar-la.La d'en Joan Torrellas ja la conec.
Tony:ara la que toca és Si llegó a besarte oi? i després podrà ser la d´en Barbaroja i A Cau d'orella?
Ja coneixes a Cau d' Orella oi Mercè? és de les més boniques per mi.LLetra i música.Tot.
He fet uns comentaris al blog de cançons.Què m´en dius de la Sirena i la Lluna Merçè?
Fins aviat a tots
Anna Maria

Silvia ha dit...

En Barba-roja, hauria d'estar algun any al repertori, ni que fos
els bis, es d aquelles molt bones i crec que poc coneguda

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom.Caram 89 comentaris!!Heu treballat molt aquests dies que he estat fora de viatge de negocis.Cançons noves al blog,amics nous,polèmica pel Cant d'Amor.He estat ben interessat i distret aquesta nit llegint les novetats.I sobre tooot,quin nivell companys!! però que és aixòoo???
Jo conec en Shakespeare,en Goethe,en Victor Hugo,en Frankenstein i el comte Dracula però tots els altres...Novalis?Shelli(ho he escrit bé)Lord no sé què? però qui són aquesta colla???? ho sento amics però no vaig fer lletres.Sóc enginyer industrial i confesso la meva ignorància.
M'he quedat bocabadat,embadalit,esfereit i aclaparat davant de tota aquesta colla de romantics melàncolics i etèris...(massa etèris i immortals pel meu gust) del XIX.Va vinga Anna Maria,Carme no us enfadeu!!! ja sabeu que m'agrada fer broma noies,sino no seria jo.Són uns poemes molt bonics i romàntics.M'he quedat glaçat amb el poema de la fugida a la illa i l´amagatall a la platgeta arrecerada... i tot això amb una noia massa bella i dolça per ser mortal??? però a veure; qui era? la seva germana o la seva amant? amb que quedem? Anna Maria bufona, de debo t'agradaria que un home et digués que ets massa dolça i bella per ser mortal???? és molt bonic i espiritual tot plegat però amb tanta elevació i immortalitat poca cosa de bo hi faries en aquella balma on no hi entra el sol,no ho veus dona? Mil cops millor la caleta arrecerada de la cançó d'en Carles i el seu secret creu-me.
Ara en serio (si no fes broma potser veuria el món com és realment i em nego a encomanar-me la negativitat i mal humor presents) m'han agradat els poemes i estic segur que són molt bons,clàssics i de màxima qualitat literaria però on hi hagi una bona Lola la Tavernera i la del pitram que enamora...per cert Tony;puc demanar jo també que posis una cançó?
o dues? la Cabana i la Lola la Tavernera d'un home que sap escriure esplendidament sobre amor dolç i romàntic,tristor i angoixa, pirates històrics i pitrams i malucs que enamoren;el Mestre Casanovas.Què més vols Anna Maria????
Ah i escolteu,no hi ha poetes a la nostra pàtria Catalunya? només esteu enamorades dels guiris melancòlics del XIX noies!!
Demà,ara no que és tard,deixaré els meus comentaris sota les
cançons.Una abraçada a tots i especialment a l'Anna Maria i la Carme (tot ha sigut de bon rotllo eh noies!!) Jan de Figueres...de la terra...de casa nostra.

Anònim ha dit...

Hola com esteu? quan temps sense saber de tu Jan.M'en alegro de que no perdis mai l'humor i el bon cràcter,això diu molt de tu.No m´enfado en absolut,m´animen sempre el dia els teus comentaris i creu que ho necessito.Ja sé que en el fons t'han agradat els poemes.Però a tu t'agradaria més empotar-te la Lola a la caleta eh noi? es clar que si.Ets força agut Jan,però a veure que et dirà l'Anna Maria...la veig mooolt enamorada de l'amic Shelley i els seus poemes.També t'he de dir que et felicito pel teu magnific comentari sobre Un Cant d'Amor,no m'ho esperava però tampoc m' ha sorprés..no hi ha només un Jan oi que no? I tens raó en Carles és un excel.lent compositor en això crec que tots estem d'acord.
Tony; fa dies que no ens dius res.Et trobem a faltar,no ho saps?
Posaràs aviat la resta de cançons? t´en hem demanat unes quantes.No et volem donar feina però em sembla que la fas ben de gust oi?
Una abraçada a tothom.Carme ah,m´en vaig a veure aquesta sireneta que també desperta passions.Carme

Havanerus ha dit...

Estimats amics!!.
Tinc moltes ganes que algun grup faci una cantadeta, doncs ja no sé que fer per escoltar havaneres en directe.
Però de moment, em conformo posant les cançons que demaneu, i contactant amb els amics de Les Havaneres a través del blog, i del Facebook.
Ara tinc pendents unes quantes cançons, i les que venen ara no son del Mestre Carles, doncs altres lectors també volen escoltar altres compositors.
Tampoc totes son havaneres en sentit pur, doncs com molt bé va comentar en Carles, la gran majoria de cançons que escoltem en una cantada, o en un àlbum, no son havaneres, son cançons marineres o de taverna, i dintre hi trobem, havaneres, però també boleros, polques, xotis, sardanes, i alguna cosa més.....

Bé companys, ara us en deixaré una que és un Bolero.......molt i molt bonic....desitjo que el gaudiu!!.

Salut Companys!!.

Anònim ha dit...

Bona tarda.
Gràcies "anònim"??? per dir-me on puc trobar la foto dels PortBo de petits.Resulta que jo tinc aquest CD que fa temps em va passar una amiga perquè ella en tenia dos,però la seva filla petita havia extraviat o estripat la coberta i tinc el CD sol.Quin greu precisament!Miraré de trobar les fotos d'alguna manera o fer-ne una fotocòpia..no sé.Em fa molta gràcia veure-les i tenir-les.Per cert hi ha la versió del Meu Avi i la Bella Lola més bonica que he sentit.No l'heu escoltat? són cançons que n'estem potser tots ja una mica cansats però creieu-me que són molt i molt especials sentides pels PortBo i Gema4,jo no m' en canso mai d´escoltar-les.Tot el CD és esplèndid.
Pel que fa al bolero faré el comentari al blog de cançons tal com vol en Tony.
Després de la Barca de Suro i una altra més que no recordo podràs posar la de Barbaroja i a Cau d'Orella?gràcies Tony.
Jan:
fa molt de temps(amb més disgustos que alegries) que dedico el meu esforç,la meva energia i el meu temps a la meva pàtria..es clar que m'agraden molts poetes catalans,però quan alguna cosa o algu m'agrada molt no faig diferències de nacionalitats i el moviment romàntic anglès i alemany m'agrada moltissim.Potser perquè he viscut a Anglaterra,he estudiat literatura anglesa,o ves a saber si tinc algun avnatpassat llunyà que ho era o ho era jo en una altra vida,però m´encanta la cultura celta no ho puc pas evitar.Això no vol dir que la meva pàtria,la meva llengua i la meva cultura sigui una de les cose més importants del món per mi i m´en alegro molt que per tu també.I saps què? potser una de les coses més boniques que s'han dit mai per expresar sentiments d'amor ha estat dit en català pel poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Porcel:
"... TOTA LA MEVA VIDA ES LLIGA A TU,COM EN LA NIT LES FLAMES A LA FOSCA...SÓC GELOS DE LA LLUM QUE EM RESTA DINS ELS ULLS I QUE EM FA TREMOLAR QUAN ET RECORDO..."
I saps? no està dedicat a cap dona sino a Mallorca,la terra que ell estimava.Tot i que jo sempre hi he pensat com si fos per algu que estimes.
És fantàstic que sempre estiguis de tan bon humor.Per molts anys.
Bona setmana santa a tots.Anna Maria

Anònim ha dit...

Anna Maria bufona,una altra vidaaaa??? això si que ja em supera!!!!tots aquests rotllos budistes ja són massa per mi.Plego nois!!!!!!és broma carinyo.Per mi ja pots creure amb en Shelley,la sireneta i el Dalai Lama,ets ben lliure.Ara si que m'has deixat bocabadat i aclaparat amb aquestes quatre paraules de l'amic de ses illes.Feia temps que no llegia una cosa tan maca però la veritat aquets amors tan exaltats no sé..no sé que dir-te,postser al segle XIX o com diu en Carles,abans de Crist o quan no hi havia segle...però vols dir que ara existeix tot això???
Tony:avui m'he llegit el blog sencer i noi, "chapeau" et felicito un cop més pel treball tan ben fet;els comentaris sobre els grups,sobre les cançons,sobre els compositors...és magnífic,no m'en cansaré mai de repetir-ho.
Espero que també vulguis posar més endavant La Cabana i Lola la Tavernera.
Si noi,jo també voldria anar a alguna cantada aviat sobre tot a alguna dels PortBo que es veu que tenen una seguidora rossa,bonica,romàntica,instruida,
celta,budista i amb.....que enamora.
Anna Maria carinyo..tot és de bon rotllo eh???
m'en alegro que siguis del "gremi de la terra" amb tant poeta guiri..ja no sabia que pensar.
Ah amics i amigues i si algun dia ens trobem en una altra vida vull continuar sent home,empaitant la Lola i que ens tornem a trobar davant un bon cremat i cantant havaneres!!!!!!!!no us sembla Carles i Miquel? sense presses per això oi Carles? una abraçada a tots.
Jan

Anònim ha dit...

Ah s'em oblidava,molt bonic el bolero i la cantant magnífica.No la conec però estaré a l´aguait.La lletra n´és molt de significativa...una situació de la vida.Si que n´és d'especial Anna Maria,tens raó,veig que ja t'agrada massa... i espero que "si llegas a besarlo como has soñado"(a qui sigui l'afortunat) no et vulguis pas morir després..no cal escoltar-se tan al peu de la lletra el Dalai Lama.Jan

Anònim ha dit...

Escolteu,acabo d'arribar de la biblioteca i he trobat un CD dels Port Bo anomenat Bolenera,que ara acabo d'escoltar,amb una cançó preciosa de debo,que es diu també Bolenera.És un somni de cançó.Tan preciosa que ara ja és gairebé la meva preferida.Molts ja la deveu conéixer es clar.Però es que jo no fa massa temps que em fixo amb les havaneres i només coneixia les més típiques la veritat.Per això cada cop descobreixo més cançons que no coneixia i resulta que la majoria són d'en Carles Casanovas,ves si...,és així.Jo no sabia que n'haguéssis escrit tantes Carles i segur que encara m'en deuen quedar per descobrir...Aquesta peça és un somni de preciosa i la música és de l'Antoni Mas que també és un dels meus preferits.L'heu d'escoltar els qui no ho hagiu fet.No us la perdeu.
La posaràs quan toqui Tony si us plau?
Bona nit a tots i fins aviat.Anna Maria

Anònim ha dit...

Bona nit amics i amigues.Com anem?
Jan,feia dies que no en sabiem res de tu.Veig que has tornat amb les piles posades com sempre.Si que n'hem estst d'entretinguts però quan tu et connectes encara n'estem més.Tens sort que l'Anna Maria és força trempada i té paciència...espero que no li acabem entre tots plegats.Els homes vull dir, es clar.Jo també crec en la reencarnació Jan i no sóc budista tot i que admiro la filosofia oriental,es que em sembla que cada cop hi ha més gent que hi creuen i no està malament això d´anar aprenent i exminant-nos en cada vida com passant els curssos d'una escola.Segur que l'Anna Maria i hi estarà d'acord.
Anna Maria,et veig molt entusiasmada amb aquesta nova cançó que has descobert aquest vespre i que ni jo ni la Pepeta coneixiem.Si la trobes de somni com tu sempre dius, deu de ser-ho.I perquè t'hagi agradat igual o més que un Cant d'Amor ja en ha de ser d'especial.La veritat tan la meva germana com jo ens agrada i estem contents de que ens hagis ajudat a descobrir noves cançons que no sabiem i també a conéixer més l'obra d'en Carles Casanovas que com tu dius sap magnificament tractar temes diversos.Tan pot cantar a l'amor,a la tristor i la pèrdua,a Nostre Senyor,als pirates,a les sirenes,als pescadors i als pitrams que enamoren si m' ho permeteu i espero no deixar-me res,ah si i composar sardanes.Per molt anys Mestre i per molts anys de tenir "fans" tan entregades.
Espero que en Tony posi aviat, tot i que de moment és la darrera de la cua, aquesta Bolenera que tan entusiasme i somni desperta.Luzquebrillas,ja no ens dius res??m'agradaven també els teus comentaris perquè es veu que fa temps que vas a les havaneres i s'et veia que en saps d'aquest gènere.Pensa que encara que no sempre estiguem d'acord amb les nostres opinions això no vol dir res,mentre els nostres comentaris no fereixin mai ningu;ni seguidors ni compositors.Bona Setmana Santa a tothom.Arnau

Anònim ha dit...

bona nit a tots,com esteu ha anat bé la Setmana Santa?Sóc la Carme i estic encantada de retrobaros a tots.Veig que hem fet vacances del blog menys en Jan que no perd mai l'humor i l'agudesa.Molt bé Jan.Respecta a la Sirena i la LLuna voldria dir que li agraeixo molt a en Carles la seva explicació i dir-li que en abssolut m'ha decebut al contrari m'ha captivat.És una al.legoria magnifica i voldria Carles que m'aclarissis un dubte;quan parles de que finalment ens arriba la llum que defugim et refereixes a la mort o a l'il.luminació espiritual?no acabo de tenir-ho clar tot i que em decanto per la mort física,m'equivoco?una explicació profunda per una cançó preciosa.Com la Pepeta jo també ara l'escoltaré d'un latre manera...
Jo ja no tinc edat per desmaiar-me d'emoció com diu en Jan que farà l'Anna Maria però creu-me que m´ha ben bé captivat el que has dit.
I ara voldria contestar a la persona que ha fet un comentari sobre el grup Port Bo al blog dels Bergantí,Maria? em sembla?
Bé Maria tens tot el dret a opinar el que vulguis com el tinc jo a opinar del teu comentari.
El que ja no entenc o més ben dit si que entenc massa i podem entendre tots és el teu to irònico-resentit i clarament molest.
Tots els que escribim al blog dels Port Bo ho fem perquè ens agrada molt el grup i sentim per ells una simpàtia i admiració especial i això no hauria de ser mai motiu de critica i resentimnet per part de ningu.Si hi ha molts comentaris a sota del seu blog és perquè és precisamnet on han de ser,no interferim mai en cap altre grup.
Els port Bo són un grup excel.lent,en Carles Casanovas és un compositor excel.lent i això no vol dir evidentment que n'hi hagi d'altres però nosaltres som seguidors dels Port Bo,per això parlem dels Port Bo sota el blog dels Port Bo,un grup amb talent i vàlua més que demostrada durant el anys de la seva trajectòria.Si això molesta..bé és una pena i un problema per a tots aquells que els molesta en tot cas no ha de importar en basolut ni a ells ni las seus seguidors.Ells saben bé qui són i on són i els que els admirem també.
No sé quina és la professió de l'Anna Maria ni la conec personalment però per la seva col.laboració en el blog puc dir que és una persona amb un alt nivell de sensibilitat que expresa d' una manera totalment sincera,apassionada i amb una frescor ingènua que em fa somriure molts cops,la seva admiració pel grup i les cançons d´un dels seus components.Si això també sap greu i molesta doncs bé,és una pena però repeteixo és el teu problema Maria,res més.
Bé espero que ens tornem a començar a retrobar tots ben aviat amics i amigues.Una abraçada.Carme

Anònim ha dit...

Hola nois i noies!! com anem?sóc gairebé l'únic que ha comentat alguna cosa aquests dies eh?ja esteu a punt per tornar-hi?Arnau,Pere,Mercè,Pepeta(tu si que vas comentar abans de marxar) ah i escolta veig que també t'ha enamorat l'explicació del mestre i que ja et deixaries anar si tinguessis l'edat de l'Anna Maria eh?Luzquebrillas,Sivia com anem??
Carles,Miquel?? no ens abandoneu eh?
Anna Maria carinyo..d'això...com ha anat el bolero? el "si llego a besarte como he soñado" vull dir.Ha pres forma aquests dies de vacances?jo et desitjo que si eh?no em podria creure que em diguéssis que no...tot de bon rotllo eh?? ja ho saps.
A veure ara aquesta Bolenera que tan t'emociona si és que en Tony la penja aviat.Veig que també ha estat de vacances.Toooony com anem?
No ens deixis sols eh?
Una abraçada de benvinguda a tots i vinga ànims i a tornar-hi.Jan

Silvia ha dit...

Bon Dia a tots els companys del bog, ja tornem a ser aquí !
Carme, gelada m he quedat al llegir el comentari de la Maria i mes dins del grup Bergantí.
Cap favor fa als seus grups favorits critican d'aquesta manera el Port-Bo, no crec que aquestes alçades necessitin cap campanya de marketing ni cap relacions públiques, prou be que ho fan tot
solets i ni que tinguis el millor publicista si el producte no es bo no hi ha res a fer ...
Tots tenim el nostre grup, però a mes ens agraden d altres, especialment tots els que estan dins d'aquest blog. Em de recolzar als nostres però mai atacant a cap altre grup, siguin millors o pitjors ens agradin mes o menys, pensem que tots tenen els seus seguidors i mereixen tot el respecte.
Torno a dir no entenc aquest comentari anti-Port Bo i especialment contra en Carles Casanovas, però be, hi ha gent per tot. El millor es ignorar-ho i nosaltres a la nostra.

Anònim ha dit...

Hola a tots.Han anat bé aquests dies de descans?veig que comencem una mica embalats però vaja tot és crear debat mentre ningu perdi els papers es clar.100 COMENTARIS EL NOSTRE GRUP.MOLT BÉ!!Som seguidors dels Port Bo, Maria i per nosaltres són el millor grup,tenen una qualitat indiscutible,en Fonso té una veu magnifica,en Mineu esplèndida i en Carles a més a més és un excelent compositor.
Està clar que tu no penses el mateix i et sap greu el seu èxit però com diu la Carme això ja és cosa teva.
En quant al tema dels desmais que provoquen i ja que anomenes en concret el nom d'una companya del nostre blog que ja està acostumada des d'un bon principi a rebre comentaris i compliments i a no passar desapercebuda (la qual cosa espero que no provoqui també "fred de peus" a ningu)voldria aclarir-te a tu i a tots els que ho puguin llegir un parell de coses.
Al igual que la Carme et diré que no sé la professió de l'Anna Maria però que si, tens raó, podria ser una bona relacions públiques del grup i d'en Casanovas però amb un gran valor afegit i és que els realcions públiques contractats s' els paga per ser-ho, compleixen només amb la seva feina i poden treballar per qui sigui sense posar-hi el cor.L'Anna Maria ens ha demostrat durant aquest temps que si una cosa posa en els seus comentaris és cor.Si que m'ha encomanat entusiasme i tan que si i també a l'Arnau i estic segura que a molts de nosaltres però no pas per habilitat premeditada sino perquè li durt del cor.I si, els Port Bo són un grup de gran qualitat en le món de l'havanera però el que també els fa cada cop més admirats i coneguts és el suport i el caliu dels seus seguidors i en això l'Anna Maria s'emporta també un bon 10.Jo desconeixia moltes de les composicions d'en Carles i ella me les ha descobert amb aquesta barreja d´apassionament i espontaneitat infantil que ja li vaig veure l'estiu passat a la cantada de Begur.Jo, i estic segura que la resta, li agraim que ens hagi ajudat a conéixer peces que desconeixiem,poemes de poetes que ignoravem i que arrel de que ens engresqués a dirimir sobre la Sirena i la LLuna hagim tingut la sort i el plaer de gaudir de la meravellosa explicació d'en Carles.Aquesta explicació m'ha fet coneixer el Mestre millor.I en quant a la broma dels desmais,és una imatge que l'Anna Maria empra quan li agrada molt quelcom com també diu que és de somni i preciós fins el limit.Espero que et tornis a connectar aviat maca,ja et trobem a faltar i t'espera un bona sorpresa amb el comentari d'en Carles.Amb tota la raó podràs dir que és de somni,de desmai i preciós fins el limit.I tan que si.Només faltaria!!
Cales si us plau podràs aclarir el que et demana la Carme sobre el teu comentari jo també tinc el mateix dubte.
Una abraçada a tots,Pepeta

Anònim ha dit...

No ho podies explicar millor Pepeta.Ja no cal afegir-hi res més.Chapeau noia!
Anna Mariaaa carinyo ja em pots encomanar el que vulguis,m'ho deixo encomanar tot!!!
que no ens vols dir res?? no ha anat bé el bolero? però qui és aquest babau que no t'enten el teu bolero?? Tonyyy quan posaràs Bolenera???
Fins ben aviat eh? Jan

Anònim ha dit...

Bentrobats tots i totes.Avui no tinc massa temps però volia primer de tot agrair l'explicació de la Sirena i la LLuna a en Carles.No esperava un significat tan profund i espiritual.Són paraules per recordar i reflexionar...Ens ho acabaràs d'explicar una mica més quan tinguis un moment tal com tu han demanat la Carme i la Pepeta?
En quant al comentari de la Maria al blog dels Bergantí vull dir que aquestes coses ja se saben que passen i com no han passat abans...passa arreu i amb molts àmbits i temes..les coses són així i el més important és continuar com fins ara compartint el nostre interés per les havaneres i la nostra admiració pel grup i el Mestre Casanoves.
Jo, Silvia,quan dius que és un comentari antiPort Bo ho veig tal com tu i tots, és obvi,el que no veig és que sigui especialment anti-Carles.Ho és en la mesura que és en Carles qui composa i de qui comentem,si fos en Mineu qui composés seria anti-Mineu,penso jo...no penso que sigui pas per res més i us deixeu de dir tu i la luzquebrillas que si és anti-Carles ja veieu que també és anti-Anna Maria especialment,una companya del blog que penso que tampoc es mereix aquests comentaris poc afortunats.Comparteixo totalment el suport expresat per la Carme i la Pepeta a l'Anna Maria que ens ha fet coneixer composicions d'en Carles que no coneixiem,ens ha animat a comentar cançons i ha estat part important en donar vida a aquest blog del grup Port Bo i no pas com a professional amb habilitats estudiades i artificials com ho enten ben sarcàstica i equivocadament la Maria sino com a persona sensible,sincera i si,es veritat, entregada a allò que li agrada,com tots quan ens apassiona una cosa o una persona.
Esperem que segueixis siguent part important d'aquest blog Anna Maria i al Mestre;no ens oblidis eh Carles? Tots sabem com diu la Carme qui som i on som.
Una abraçada,
Arnau

Anònim ha dit...

T'has ben equivocat de persona Luzquebrillas.La Maria no t'ha dit res.Si haguéssis anat més calmada haguéssis vist que el comentari és meu.Sóc en Ramón de la Bisbal.
Mira per on ara sóc jo el que aumenta els comentaris al blog dels Port Bo.A veure si ens entenem.La Maria va fallar en el to,sarcàstic,molest i de "fred de peus" però et torno a dir que el teu to al comentar el Cant d´Amor tan poc va ser el més adient sobre tot tractant-se d'algu que admires i segueixes.I això ho podem veure tots com ho vàren veure la Carme i ara no recordo qui més però ben escrit ha quedat al blog cançons.El mateix to agre i molest de la Maria l'empres tu per parlar d'un Cant d'Amor i això és ben clar.
Està bé que no comparteixis l'entusaisme però les teves comparacions no calien i l'emfàsi que hi posaves tampoc.Es veu ben clar que et molesta que aquesta cançó hagi acaparat protagonisme i forces comentaris al blog.I això no és una opinió sino un fet que tothom pot comprovar llegint els teus comentaris.Potser pensaves que la teva preferida Luzquebrilla (que per cert és preciosa) en tenia només un o cap.D'aqui bé el meu comentari de la palla a l'ull.
Un cop dit això,repeteixo que les formes de la Maria tampoc han set adients,que jo considero els Port Bo un bon grup,com tants d'altres,que penso que saben envoltar-se de qui cal,que en Casanovas i en Fonso són molt atractius per les dones (això per mi també és molta part de l'èxit i no és pas res criticable) i que en Casanovas és un bon compositor però també com d'altres hi han.Tot bé si,però com molts d'altres.És la meva opinió.Precisament Malalt d'Amor és la meva preferida i un Cant d'Amor em sembla excel.lent com La Barca Xica i Téstic perdent.
Bé nois he llegit els vostres comentaris i estan tots molt bés i que per molts anys seguiu descobrint i compartint cançons i vivències.A l'Anna Maria dir-li que espero que no s'hagi molestat.Veient com n´és de trempada ho dubto i que ja està bé encomenar entusiasme i apassionament.
Mira per on com diuen els nostres "amics" del pais d'aqui el costat "no hay mal que por bien no venga",aquest estiu em passaré per alguna cantada dels Port Bo,compraré el nou cd amb cobla i saludaré aquesta noia rossa,guapeta i tot lo altre...
Apa nois fins sempre.RAMON.
Ah i bona sort per tu Miquel i els de la Taverna.

Anònim ha dit...

T'agraeixo el teu aclariment Carles i repeteixo que és una al.legoria preciosa.Voldria també preguntar-te si al nou disc Acoblats hi ha alguna cançó nova que hagis composat aquest hivern.
Mercè,Pere,Anna Maria on sou?
No t'hauràs disgustat oi Anna Maria? a tots ens agraden els teus comentaris i si més no a la Carme,l´Arnau,en Jan i a mi ningu ens farà pensar mai el contrari,buscar tres peus al gat o portar-nos a cap altre lloc.Et trobem a faltar.Un petò bonica,
Pepeta

luzquebrilla ha dit...

Mira Ramon,estava ben calmada quan vaig escriure,no vaig ficsar-me que posava Ramón en lloc de Maria molt enganxat amb el text,la veritat és, i una persona o saps, que li vaig comentà que era l'escrit d'un home,però acabava de comentar el mateix tema amb la Maria i vaig associar que era d´ella.Demano disculpes a la Maria,però mira Ramon, on posa Maria posa-hi Ramon i t'ho apliques a tu, així què total,és qüestió de canvi de noms!!
Ramon i Maria o Maria i Ramon ja us ho fareu,amb mi no discutireu més, jo escric en aquest blog per passar-me ho bé, no per empipar-me,així què "Bon vent i barca nova".

Anònim ha dit...

Em deixava de dir relligint-'ho que en Ramón ha deixat ben clar que no li ha agradat el to de la Maria i ha resaltat l'entusiasme i aportació al blog de l'Anna Maria,una companya que tampoc en sortia especialment ben parada amb la Maria,i s'ha molestat en donar-li suport,cosa que no tothom ha fet en aquest blog.I no ens hem pas d'enfadar sino reconeixer entre tots tants les nostres virtuts com les nostres febleses.
A en Carles agrair-li també l'aclariment i repetir que l'alegoria de la Sirena i la LLuna és esplèndida i esplendidament explicada.També m'agradaria saber Carles que has composat aquest hivern,alguna cançó del nou disc?
Una abraçada.Carme

Anònim ha dit...

Hola com esteu? mercès Carme,Jan,Arnau i Pepeta per recordar-vos de mi i ser,com ho diria...tan acollidors.Hi ha moments a la vida que això es fa especialment important.Sou tots molts afectuosos i aquesta és una de les qualitats que jo més valoro en les persones.
No m'enfado Jan,però no pares eh?ja està bé.Què en saps tu del meu bolero com tu l'anomenes?t'ha cridat molt l'atenció no? és que ets vident?
El comentari sobre la esplendida i esplendidament explicada(ho has dit molt bé Carme) al.legoria que ens ha fet en Carles,el posaré al blog de cançons.Ara volia parlar-vos del nou disc ACOBLATS,que és aquesta col.laboració amb els Montgrins.Ja podeu volar a comprar-lo(també per internet si voleu).És realment especial.En un principi m'ha sonat estranya aquesta barreja d'havaneres i bolero amb sardanes.A mi m'agraden molt les sardanes i les havaneres però sense cap més interferència per dir-ho d'alguna manera però a mesura que l'he anat escoltant durant tot el mati m'ha anat agradant cada cop més com ..no sé,sense ni adonar-m´en.De vegades es fa dificil explicar sensacions en paraules.És com quan una cosa,una emoció o un sentiment t'embolcalla sense adonar-t´en encara que no vulguis i tot d'un plegat t'hi trobes.
Això és el que m'ha passat amb aquest disc.Poser m'agrada més sentir les cançons sense el rerafons de sardanes però quan l'escolto em fa sentir el mateix sentiment de caliu que sentia quan visquent fora de Catalunya sentia una sardana.Un sentiment d'emoció de pertanye a una terra i una cultura,que porto em mi molt arrelada.
Us encantarà n'estic segura.Les veus d'en Carles,en Mineu i en Fonso sonen magnífiques com mai.Personalment penso que hi trobareu la millor versió de El Canó de Palamós que s'ha fet fins ara.Sempre l'he trobada bonica de significat però no m'ha dit en conjunt pas gaire cosa i aquest ha estat el primer cop que no s'em ha fet pesat escoltar-la.Està esplendidament ben aconseguida.Totes les altres també(ja veureu quines són quan el compreu)ho estan molt però la que si no ha arribat a agradar-me "acoblada" ha set Cala Mongó.M'estimo més sentir-la a la manera tradicional.I ara no puc estar-m'en de parlar-vos de les dos que més m'ha agradat;un bolero molt i molt bonic de l'Antoni Mas que és diu No sé i la més preciosa de totes i que junt amb Bolenera
penso que és de les més boniques que ha escrit en Carles que és diu Pensaments amb música també de l'Antoni a qui des d'aqui m´agradaria també felicitar i dir-li simplement que m'encanta la seva música.És la música adient per vestir o embolcallar les lletres d'en Carles.
És una cançó meravellosa i si,de somni.Però tot això ara ho he heu de comprovar vosaltres mateixos personalment eh?
Si que vaig treballar de relacions públiques per una companyia aèrea i al palau firal.Es ben veritat.Va ser la meva primera feina i tot i que ara no m'hi dedico sempre m'ha agradat molt però no podria pas ni professionalment "vendre" un producte que no m'arrivés al cor.No n'he sabut mai d´enganyar i dissimular.Una abraçada Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola,bona tarda a tots.Estic contenta de retrobar-vos un altre cop i veure que hem començat amb força embranzida després de les vacances.També faré el meu comentari de la Sirena i la LLuna al blog de cançons.Però des d'ara ja dic;CARLES,has superat també totes les meves expectatives amb les teves paraules i la teva al.legoria.
JA TINC EL CD ANNA MARIA!!! i us he de dir a tots que comparteixo el teu entusiasme per PENSAMENTS,per mi la millor del Mestre fins ara que veig que no li afecten els dies d'hivern tristos i grisos per envoltar-se d'inspiració i creativitat o potser és quan és més adient per composar...M'ha agradat tan que no m'hen puc estar de transcriure'n unes quantes paraules amb el permis del Mestre,per mi les més boniques;
"Encara tinc ta mirada
gravada en el pensament.
Esguarda'm i abriga'm
queda't i estima'm,
sembla que em va dient,
que jo tinc el teu somriure gravat en el pensament...
Però vet-ho aquí,
no sé perquè
mai t'he robat
ni un sol bes"
És que em recorda a una situació que vaig viure a la meva joventut...ho confesso.
CARLES; ABRIGA´M,QUEDA´T I ESTIMA´M són precisament les tres coses que una dona desitja i espera de l'home que ha triat el seu cor i això es diu la major part de vegades certament amb la mirada i el somriure.No ho has pugut copsar més bé.
I la música com dius Anneta és ideal per embolcallar aquesta meravellosa lletra.Carles,si us plau fes arribar les felicitacions de l'Anna Maria i meves a l'Antoni.
Un petó molt for per tots dos i també per la resta de companys.
I en Tony,ens ha abandonat??Mercè

Anònim ha dit...

Carai que bé !! un blog d'havaneres

La veritat és que és d'admirar la capacitat d'atracció i seguiment que té el grup PORT-BO, personalment penso que el millor cd d'aquest grup en la seva darrera etapa ( en les anteriors n'hi ha de molts millors) són arrel de tres o canela y ron.

Però des del meu punt de vista, sinò tenim en compte la solera (o sigui la marca) i per tant valorem la qualitat musical, el feeling i sobretot el resultat del directe actualment grups com el Bergantí, Cremats o Empordanet sonen millor.

Fina
Calafell

Silvia ha dit...

Ei Anna Maria, que tenies a mes d´ un amoïnat per aqui que sapigues que els companys del blog estem amb tu, davant dels ultims comentaris que es veuen fora de lloc

Miquel ha dit...

Hola a tothom, i així no m'endescuido de ningú.
Jo vull fer una pregunta . Carles, fareu alguna actuació en directe amb la cobla ?? tal com vareu fer amb Bolanera ?.
Aquesta pregunta no te resposta obligatoria i s'autodestruira en 10 anys vista......

Havanerus ha dit...

En referencia als escrits que bescanvieu, jo com a creador del blog, no hi vull entrar, però, com vull canviar la orientació i que tothom es torni a trobar a gust, he dit, algo així a la secció d'un altre grup, que és on estaven els comentaris, i ho paso en aquest doncs després també van continuar aquí.

Ei, si algú puja al escenari, vull ser-hi, que farem riure de veritat.
Aquest blog està creat per donar suport a l'havanera, fer donar-li difussió, i vols saber un secret, ho faig per amor al gènere!!.
Encara no m'ha subornat cap grup he,he,he,he.......
Encara que amb algun hem anat de festa per les nits de Calella!!.

El que hem de fer es recolzar, i si els Port-Bo ho fan tant i tant bé, hem de fer que la resta s'hi fixi amb ells, no te res dolent.
A mi m'agrada sempre comparar-me amb els bons a nivell professional, amb els que tenen més espectadors, amb els que son més llegits, i anar agafats de la mà, e intentar superar-me. Desde la crítica o la enveja mai arrivarem en lloc, només es crea mal rotllo, i desencadena un estat que no me'l vull trobar la blog.
No vull dir que les teves paraules portin aquest vesant, però, és per donar-te les explicacions que crec que et mereixes.
Per tant et demano col·laboració, no critica cap a un grup, ni cap a una persona o persones en concret.
Crítiques constructives, si, però criticar a seguidors, no em sembla bé.
Des de la col·laboració tots els amants de l'havanera farem més feina.
Si pots estar dolguda amb algú, aquest no és el medi per expresar-se, ho sento, cada grup te la seva web, o la seva adreça de correu perquè us poseu en contacte, però al blog no vull que li toqui el rebre, i als lectors, menys!!.
Si necesites fer algun comentari en referencia solament als Port-Bo, ja tenen la seva secció.
Bé companys, aquesta secció es dels Bergantí, alguna cosa a dir d'aquest grup?, a part de que tinc ganes que comencin les cantades ja de una manera regular?...
Ramón, gràcies per els comentaris i benvingut al blog.
Per cert.....
Quan us refereiu a que hi ha grups millors i grups pitjors, penso que el millor, és fer l'escrit al grup millor, el grup pitjor, potser ja ho sap, o com a tu et sembla que és pitjor, no li facis el comentari.
Per tant, si em de dir que A es millor que B, anem a la secció del A, i els diem....:
Qué bons que sou Companys!!, M'encanta com ho feu!!
I els del B, deixa'ls, doncs potser sons bons per algu altre, i es mereixen respecte, més que desprestigi.

Per cert, Mercè, jo no us abandono, espero que vosaltres tampoc, i és per això que hi ha cops que he de fer escrits d'aquest tipus, per no perdre amics que en un moment o un altre es poden sentir ofesos. Encara que quan comencen discussions d'aquest tipus, intento estar al marge fins que m'assavento que algú està dolgut, llavors crec que he de intervenir.

Fina de Calafell, gràcies per el Comentari, i benvinguda al blog.
T'agrairia el comentari aquest de: "grups com el Bergantí o Empordanet sonen millor", li fecis a la seva secció. També els fa il·lusió rebre felicitacions, i d'aquesta manera. Tots contents!!.

Salut, Petons, i Abraçades..

Anònim ha dit...

Gràcies Silvia maca,ets molt amable.Anna Maria

Anònim ha dit...

Recoi nois i noies,una altra cançó de petons que no s'acaben de fer???? però que feu? primer el bolero estimat de l'Anna Maria de "si llego a besarte com he soñado" i ara una nova cançó més que romàntica d'en Carles que ens diu "no sé perquè no t'he robat mai cap bes".Però que és això? vinga home,el petons s'han de fer d'una vegada,tan donar´hi voltes...què és això d'esperar i esperar i no acabar mai i si "lo he soñado" i ai "no sé perquè no t`el he robat mai".. que carai un bon petó i després el que calgui i un bon final,oi Mercè? que ja et veig tan emocionada com l'Anna Maria amb aquestes cançons.S'haurà de comprar aviat aquest nou CD doncs.Tony,et trobaven a faltar.Ja saps que hi ha llista d'espera de cançons oi??
Una abraçada Jan.

Anònim ha dit...

Anna Maria carinyo,quin desmai de cançó aquesta nova dels Pensaments eh? ja us ha arribat la fletxa al bell mig del cor en a tu i la Mercè veig!!Però et noto una mica ensopida bonica.No dius res més avui.Passa alguna cosa? no t'amoïnis ni un segon per cap més comentari fora de lloc.Ja se sap que només hi ha gent que busquen raons i tenen ganes d'espatllar les coses i embolicar-les.Va dona amb aquestes cançons tan boniques no es pot estar trist! em sens carinyooooo!!!!!!!!
Jan

Anònim ha dit...

Molt exit aquesta nit pel Grup Port Bo i la Nina de part meva i de l'Arnau.
Pepeta i Arnau

Anònim ha dit...

En Pere i jo també volem desitjar molts èxits al grup pel seu nou espectacle A prop del Mar.Nosaltres anirem a l'auditori el dia 8 de maig.
Bé,la setmana que bé Tony esperem que ens en facis cinc centims.
Si Jan em vaig deixar portat per l'emoció amb la cançó Pensamnets.Em té el cor robat.
Anna Maria si que et veig ensopida.Has dit gràcies a la Silvia però no ens deixes cap més comentari? vas a veure el grup a Palafrugell aquesta nit?I tu Jan.
Mercè

Anònim ha dit...

Nois,noies,ho tinc malament avui.Sóc a la capital del pais veí,Espanya,per feina.
Desitjo MOLT ÊXIT als Port Bo i a la Nina aquesta nit.
La semana que bé ho comentem tot eh? Anneta (està bé com et diu la Mercè ara que compartiu emocions de somni per les mateixes peces les dues),la setmana que bé no s'hi valen comentaris curts i ensopiment eh??Jan

Anònim ha dit...

Bona nit.Em dic Marta i sóc de Banyoles.M'he quedat bocavadada amb aquest blog d'havaneres i en concret la part dels Port Bo.Carai,us asseguro que col.laboro amb altres blogs i xats d'altres temes i el feeling i entusiame que desperta i que es respira no l'he trobat enlloc.Sou tots genials,cada un dins els seu estil,sóc estudiant de psicologia i Carme al igual em sembla un fàntastic recull de sentiments i emocions humanes.
Tony enhorabona per aquest més que esplèndid blog i també als amics que hi escriuen ja que sense tots i cada un d'ells no seria en absolt el mateix.I ara deixeu-me dir una cosa ben alt:NI CAS A AQUEST PARELL DE COMENTARIS VERINOSOS,clarament adreçats a ferir les persones.Que no us prenguin ni un minut de pensament i menys us apartin del blog!és el que s'està buscant.I QUÈ si les cançons d'en Carles enamoren? I QUÈ si els Port Bo tenen molts més comentaris i s'envolten de famosos? I QUÈ?? i tandebo pugui pujar jo algun dia a l'escenari per fer-li un petó de final de pel.licula a en Fonso.FONSOOO!em fas tremolar les cames cada cop que et veig dalt l'escenari cantant Busca'm a l' Empordà.Ets el Clark Gable català.Que diguin el que vulguin la gent,amics i amigues i vosaltres a la vostra i als que no els agradi que s'hi cardin fulles!!!Sucumbir als comentaris malintencionats de la gent és manca de coratge i defensar els companys i amics per damunt de tot és de ben nascut.Una abraçada a tothom.Marta

Anònim ha dit...

Bona nitttt!! Ets de les meves Marta,si senyor.Un petó de final de pel.licula i ben fet...ja era hora que algu el fes,que ja n'hi ha prou en aquest blog de petons que se somnien però mai s'acaben de fer ni de robar!Tens molta raó noia,ganes de buscar raons i ferir la gent.Escolteu tothom,s'em ha acudit una idea tot venint volant pels cels de l'Imperio cap a la pàtria del meu cor.Una bona idea amb conçons com a tema principal es clar,per animar tothom i oblidar malts rotllos,però no l'explicaré fins que,Anna Maria,no et vegi per aquest blog fent comentaris,obrint debats i descobrint cançons tan dolça,il.lusionada i animada com sempre.Sembla que els caps de setmana plujosos que són ideals per reposar a casa ben comodos i escriure al blog,es quan esteu més ensopits.Ja ho saps carinyo;si no et connectes no hi ha sorpresa.
Espero que l'estrena de A prop del mar hagi estat tot un èxit.
Petons per tothom. Jan

luzquebrilla ha dit...

GeniaL!!!!A PROP DE MAR del PORT BO
Tony,m´agradaria posar al Blog dos del comentaris del FACEBOOK sobre l´esdeveniment de dissabte del Port Bo a Palafrugell

-"Ahir va ser espectacular!! Un gust poder està assentada escoltant a tots aquests grans músics! Des de la Nina, fins l'últim component d'aquest espectacle... Ahir a Prop de Mar va superar amb escreix les meves expectatives que teia de l´esdeveniment"-.

-"El recull de cançons presentades, la músical, l´amè saber estar de la Nina dalt i baix l'escenari, i ells mateixos, gaudir-ho, va ser un verdader plaer.
També varem trobar-nos amb molta gent del Port Bo,la qual només ens coneixíem de la fotografia d'aquest mur.Va ser divertit preguntar-nos;-tu ets.....!!!"-

SALUTACIONS A TOTS.

Silvia ha dit...

Impressionan el nou treball ACOBLATS, res a veure amb tot el fet fins ara, s ha d éscoltar, o millor dit, s´ha de sentir,les dues noves peces son molt i molt bones, PENSAMENTS d´en Casanovas s ha superat un cop més a si mateix com el millor dels vins aquest home millora amb els anys i el NO SE de l´Antoni Mas es senzillament genial, reialment música i veus estan "ACOBLATS" de debó. Felicitats i Gràcies per a tots els que han fet possible aquest disc

Anònim ha dit...

Anna Maria;sóc en Pere.Tenia una mica oblidat el blog perquè he estat enfeinat però la Mercè m'ha parlat d'uns comentaris estúpids i gelosos envers el grup i tu com a seguidora i no em quedaré callat sense expresar-te el meu suport i dir-ne el que em penso.Jo vaig ser un dels primers en esmentar-te en aquest blog sense tu saber-ho i ho vaig fer amb tota la simpatia i bon rotllo del món però tambés des del respecte.Tu em vas demostrar(a mi i a tots) la teva comprensió i per damunt del tot la bona voluntat d'agafar-t'ho amb carinyo i et vas unir deseguida al blog aportant-hi alegria,frescura,sinceritat i passió per l'art i l'amor sigui en forma de música o de poema.
Aquests comentaris m'han semblat d'un mal gust que no creia possible en una pàgina dedicada al món de l'habanera.Si el primer és estúpid i gelós a més no poder el segon ja va "directa a la vena".
Però un cop llegits i qualificats pel que són,el meu consell és;NI CAS ANNA MARIA.NI UN MINUT NI UN SEGON DE CAS.Ser bonica,dolça,ro-
màntica,simpàtica,carinyosa i inte-
l.ligent és quelcom que molts no perdonen i...els costa de paÏr.
M'han agradat sempre (i parlo també per la meva dona)els teus comentaris,el teu poema i aquest blog no hagués estat pas el mateix sense la teva participació.Lamentaria molt que tot aquest verí t'hagués aixonat i espero llegir els teus comentaris ben aviat.
La meva jove ara es connectarà també per dir-te une paraules.
Al vespre em tornaré a connectar per comentar el CD Acoblats i m'agradaria ja veure que tornes aser mab nosaltres.
Un petó ben fort maca.Pere

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Anna Maria,sóc l'Esther la jove del Pere.El Tenorio que et "tirava els trastos"
per acabar confesant que és un jubilta casat!!Dir-te només que aquell tros de poema que vas escriure per tots amb tan de carinyo,em va meravellar i em vas ajudar a descobrir la poesia anglesa que jo,que vaig fer filologia catalana,desconeixia força.Sempre havia pensat que els britànics eren gent més insipida i freda però ja m'he comprat els poemes de Shelley,els de Keats i els de Lord Byron i he de dir que són d'un passió extrema.Gràcies per haver-m'els descobert.
Oblida aquests comentaris desagradables i segueix al blog i siguent tan sincera i il.lusionada com ets.A mi també em fan susupirar les cançons d'en Carles,i ell...(ara que no em sent el meu marit i el meu sogre ja ho entendrà) ja m'agradaria trobar-m'el una nit per la caleta arrecerada...de bon rotllo eh? Carles.Una abraçada Anna Maria i no canviïs mai.Esther

luzquebrilla ha dit...

Excel·lent el darrer treball del Port Bo!!!-ACOBLATS-
Pensaments,no sé,la calma del mar,la gavina....un recull perfecte de cançons marineres i d´amor acariciades com suaus onades per la música de la COBLA MONTGRINS.
Lletra i música, cadascuna està al seu lloc,no es fan ombra,al contrari s'aparellen formant aquest genial recopilatori anomenat -ACOBLATS-.

Anònim ha dit...

Bona nit,tal com he promés a la tarda vull felicitar els Port Bo per aquest magnific i original treball "Acoblats".Els que som sardanistes i gaudim també de les habaneres no podiem desitjar res més que aquest esplèndid CD.El Canó de Palamós a ritme de Jazz és genial i la Gavina i Pensaments són per mi les millors del disc.
Felicitats Carles per aquesta preciosa peça que ja veus que ha entusiasmat tan la meva dona.
Celebro l'èxit de A prop del Mar.Nosaltres anirem a l'Auditori on esperem saludar també una noia que ha donat,si em permets Carles "regust de primavera" i una calidesa especial a les trobades d'aquest blog dels Port Bo ara fa ja més d'un mes i que lamento molt que la mala fé i la baixesa d'algunes persones estigui aconseguint apartar-la de tots nosaltres.Anna Maria,vinga bonica t'estem esperant.Pere

Anònim ha dit...

Hola companys i companyes com anem?
sincerament em sap molt de greu tot això de l'Anna Maria.Tal com tu dius,jo vaig ser precisamant el que va començar amb comentaris adreçats a una seguidora,una mica picants i descarats però sempre amb el màxim respecte.I si al principi no les tenia totes (no sabria com respondria la noi)la seva calidesa com tu dius,paciència amb molts de nosaltres,apassionament i il.lusió per les havaneres i ls composicions del Mestre ens van "enganxar","atrapar" i sincerament animar a seguir comentant,compartint,descobrint.. penso que ha sigut i és encara molt agradable tot plegat i em sap molt i molt de greu que aquests comentaris vomitius,sobre tot el darrer,que no havia llegit puguin embrutar i destruir tot el que entre tots haviem creat.Anna Maria des d'aquest blog on tots col.laborem tan de gust et vull demanar que TORNIS.AQUEST BLOG S'HO VAL.SI US PLAU NO T'ESCOLTIS NINGU.NO PAGA LA PENA.
El CD Acoblats encara no el tenim,però no passaran gaires dies abans de que el puguem comentar.
Felicitats per l'èxit d'A Prop del Mar i una abraçada a tothom.Demà em tornaré a connectar.Tindré una sorpresa agradable...?Arnau

Havanerus ha dit...

Companys, benvinguts i bentrobats tots!!.
Caram què fan aquest seguidors amants de les Havaneres que no donem la benvinguda als nous lectors del blog.
Ei, que si no els hi diem res, marxaran a la competencia, i tal i com està el mercat, no ens podem permetre aquests capricis.
Per tant, ja sabem el que ens toca...
Les darreres en afegir-se al blog, Fina, Marta, Esther, benvingudes al nostre particular racó. Sabeu què?. Aquí parlem i parlem de Havaneres, i de quan en quan surt algun poema....
Bé, us vull agrair el escrit que heu fet. Gràcies.
I ara....al que anava.
Fina, Marta, Esther, passa!!, passa!!, no et quedis a la porta, que si no, no veuràs el que tenim aquí dins per tu.....hi ha un grapat de amants de l’havanera esperant-te, un grapat de cançons, un grapat de històries, un grapat de ganes de fer coses, un grapat de ganes de gaudir, un grapat d’il·lusió per compartir allò que ens agrada, i ens faltaves tu.....
Gràcies per ser amb nosaltres i formar part del nostre particular mon, que a part de girar per si sol, a vegades, el fem girar, si ens deixen al voltant de Les Havaneres.

Salut, Petons, i Abraçades.

Anònim ha dit...

Bona nit Tony.Un plaer saludar-te de nou.No volem deixar de donar la benvinguda als nous companys però mira la meva jove em diu que agraeix la teva benvinguda però no es tornarà a connectar tot i que li encanta el blog i em demana que et feliciti,però està molt ocupada amb quatre mainades i les classes a l'institut.Ha entrat per donar el seu suport a una companya que per quasi tots nosaltres,ha sigut i és una part important de l'èxit d'aquest blog,que de cap manera es mereix el que ha rebut i personalment penso que està molt bé i és fantàstic comptar amb amics i seguidors nous però mai descuidar i deixar escapar els que ja s'hi han fet un lloc i compten amb el nostre més sincer afecte.
Una abraçada Tony.Pere

Anònim ha dit...

Hola amics i amigues.Com estem?
Aquest mati remenant armaris he trobat una cinta de cassette antiga on hi ha un grapat d´havaneres que es van grabar en sel seu moment per sentir al cotxe i al escoltar-lo he trobat una cançó preciosa que no havia sentit mai més i que m'garadaria que algu de vosaltres m'en pugués aclarir el nom i l'autor i quin grup la canta o l'ha cantat.Més que res té una música miolt dolça,com si et gronxés i uan mica melancòlica.M'grada molt.Diu una cosa així; un raig de sol va esclatar la primavera...res no és ben mirat el que sembla...res no és com estar al teu costat?...no sé,però m'ha quedat al cap tot el mati.
Espero de tot cor que no ens deixi Anneta bonica.Un petó molt fort per tu.Mercè

Anònim ha dit...

Anna Maria,que em de fer?...això no m'agrada gens.que hem de fer carinyo?
plegar?? vols que la critica triumfi??? vols donar-els´hi aquest gust? he pensat en una cosa entretinguda i bonica per el blog..podrem compartir opinions,gustos,descobrir noves cançons..però si no et connectes no ho sabràs.. i jo no ho diré si no torno a sentir-te per aquest blog amb la mateixa il.lusió que sempre t'he vist.ENTESOS???NO ELS DONIS EL GUST CARINYO!!!!!!!!!!!
Mercè jo tampoc conec aquesta havanera.A veure si la descobrim.
Jan

Anònim ha dit...

Quina sorpresa més agradable aquest blog d'havaneres.M'agrada remenar blogs de diversos temes i aquesta tarda m'he topat amb aquest i quina tarda més mrevellosa he passat voltant per aqui;escoltant cançons,veient fotos,aprenen de cançons i compositors i sobre tot llegint els comentaris a aquest grup Port Bo.Jo no sé res d'havaneres.N'he sentit com tothom de tan en tan en alguna festa major però no conec el nom dels grups i m'he quedat marevellada de veure els comentaris de carinyo i admiració que aquestes tres persones desperten.He estat tan entretinguda i encantada de la vida tota la tarda...llegeixo blogs de grups,de cantants,actors i a pocs per no dir a cap he trobat aquest feeling,aquesta profunda admiració i afecte per un grup i en concret per les composicions d'un dels seus components.I no puc dir menys de l'afecte i caliu que us professeu,tot i que no tots,però si els que més col.laboreu entre vosaltres.Això és magnific.Aquesta riquesa d'emocions,de sentiments,de carinyo..això no és fàcil de trobar en un blog..i d'havaneres.
Tony,en pots estar orgullós de tot el que ha donat el teu blog i des de fa només un mes i una mica més!
Ara ja no podré deixar d'anar a escoltar el grup a alguna cantada per conéixer qui són els qui han despertat la màgia d'aquest blog i llegir les cançons-poemes del Carles que han desencadenat tanta passió,entusiasme i poemes.Espero que trobeu l'amiga extraviada.M'ha semblat una persona d'una sensibilitat a flor de pell,per això se l'ha volgut ferir.Les persones amb tant sensibilitat sempre són dificils de comprendre per aquells a qui els manca.Amics,jo només analitzo i estudio blogs.No solo a fer comentaris.Sóc psicoterapeuta i no deixo mai de exercir la meva feina fins i tot quan plego de treballar,ja ho veiueu.He passat una tarda preciosa i màgica.Aquí us deixo el meu comentari.Una abraçada i fins sempre.Núria de Barcelona.

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom.Sóc la Carme.Feia dies que no em connectava per la feina i ara acabo de llegir tots el comentaris. Tony,com a persona que amb la construcció d'aquest blog et mostres sensible i apassionat de l'amistat i l'alegria sana que hi ha a la vida t'he de demanar que em permetis unes reflexions com tu, quan vas veure que era necessari dir quelcom quan hi ha dolor i algu ferit que ho necessita.Jo per la meva professió com comprendràs no puc deixar de fer-ho.M'agradaria que m'escoltessiu i reflexionessiu tots les meves paraules.
La critica que busca fer mal té dos destinataris i provoca dos efectes:
a les persones que l'escolten i a la qui va adreçada en concret.
Les persones que ho escolten poden creure-s'ho o no i deixar-se influenciar o no.En aquest cas ja has vist Anna Maria que nosaltres no ens hem deixat pas influenciar per aquests darrers comentaris,ni ens han convençut de res contra teu.
Ara ve la part que et toca a tu.Qui reb la critica es pot AIXONAR,ESPANTAR-SE I CANVIAR D'ACTITUD AMB SI MATEIX I AMB AQUELLS QUE ES RELACIONA REPLEGANT-SE I APARTANT-SE D'AQUELLS QUE LI HAN DONAT SUPORT I DEMOSTRAT AFECTE.I AIXÒ ÉS EL MÉS PERILLOS.
Quan fem cas a la critica,li temem i deixem de fer quelcom que en realitat volem,de compartir i estar amb persones que volem,la fem poderosa i vencedora.Deixem que guiï la nostra vida.Sucumbir a la critica mostra una gran feblesa de caracter i de cap manera hem de permetre que les opinions i les critiques malintencionades dirigeixin les nostres vides.
La critica malintencionada busca obviament ferir,fer mal però el que a nivell profund provoca és frenar el creixement de la persona.
La persona que es deixa afectar per les critiques és perquè al seu subconscient té por a creixer,al canvi.Donar importància a la critica i afectar-nos ens replega dins de nosaltres mateixos,autocastigant-nos i no deixant-nos canviar que és l'única manera de créixer.
Durant anys de professió he tractat un bon nombre de persones que arrosseguen vides mediocres,resignades,rutinaries auotenganyant-se,embolcallats en una falsa comoditat;renunciant a tot allò que la vida generosa els regala;una nova feina... per quedar-se amb la que els aburreix i oprimeix,unes noves amistats... per quedar-se amb les que els questionen i utilitzen,una nova parella... per romandre amb la que ja no els desperta ni tendresa ni passió,ni els valora.
La critica malintencionada deixada penetrar dins d´un mateix per la feblesa no us deixarà mai creixer,evolucionar i adquirir el valor per seguir endavant a les vostres vides cada cop més forts, com a persones lliures i plenament felices.
Abraceu la vida,amb les seves ensenyances i sobre tot els seus canvis.Abraceu allò que us ofereix,allò que us passa pel davant,ja sigui una nova feina,una nova amistat,una nova relació de parella,la col.laboració en un nou blog d'havaneres...llenceu tot allò que de vell,podrit i atrotinat hi ha al voltant de les vostres vides perquè només així us fareu forts per tirar endavant,encaixar les critiques, ofenses,els contratemps de la vida i convidar l´autèntica felicitat a les vostres vides.
Anna Maria maca,simplement dir-te que m'gradaria tornar-te a llegir en aquest blog amb tanta il.lusió i apassionament com fins ara.Ets una persona sensible,sincera i transparent i segurament per això has rebut el que has rebut.Però no et penedeixis de res.No et penedeixis mai de mostrar-te com ets amb aquesta sensibilitat i sinceritat desbordant,i oblida qui no et sapiga valorar...és només el seu problema.Penso que ets una persona que val la pena conéixer i ja veus que una quants més també ho pensen.
Tony,gràcies per abusar una mica del blog.Havia de dir-ho i espero que un xicot sensible i carinyos com et veig ho ben entengui.Bona nit a tots.Carme.

Anònim ha dit...

M'ha agradat moltissim la teva explicació Carme i t'he de dir que jo ja fa un any que me l'he aplicada i ho tinc molt clar.També duia una vida mediocre i covarda en tots els aspectes i fa un any després de buscar ajut an alguns llibres,vaig agafar força i coratge.Vaig prejubilar-me d'una feina i ambient de treball asfixiant i vaig "esbandir" la meva segona dona amb qui tenia una relació economica i comercialment depenent,però mancada de tendresa,i passió.Ara tinc temps de dedicar-me als meus hobies (com fer amics a un blog d'havaneres) i he deixat una relació pobre que ha fet que "ma il.lusió i ma llibertat tornin a casa i ara bec per celebrar-ho més que mai" com diu la cançó d'en Carles "Amor perdut".L'heu sentit? doncs és bonissima!! Jan hi sucaràs pa quan le sentis!Ara sóc molt més feliç,tinc temps pels meus hobies tinc encara ànims i ganes de trobar una nova parella (espero ser-hi a temps als meus 65)que m'il.lusioni i em comprengui i si de quelcom m'enpendeixo és de no haver tingut la valentia de fer-ho abans!!! Tinc ben assumits els teus consells,però naturalment senpre és bo que t'ho recordin i espero que tothom en pugui aprendre i aplicar-ho personalment si és el cas.I mira que et dic...després d'haver-te llegit he agafat embranzida per canviar-me el cotxe i esbandir el vell.Si senyor...dubtava i volia esperar passat vacances però que carai!m'en hi vaig la setmana que bé.
i com que demà és Sant Jordi d'aqui una mica vull penjar un poema per tots vosaltres i animar el blog.Una abraçada Carme i fins ara.Arnau

Anònim ha dit...

Bona tarda a tothom.Carme has sigut molt atenta d'escriure aquests consells.Es clar que en Tony no li sabrà greu,llegint el blog ja és veu que és un bailet sensible i romàntic com n'hi ha pocs a la seva edat.En a mi m'ha anat molt bé tot el que dius.De debo que m'ha donat empenta perquè precisament sempre he sigut una persona que s'ha escoltat massa el dir de la gent.Reconec que m'han afectat les critiques,hi dono massa importància i admeto que m'ha aturat molts cops i he deixat de fer coses i he perdut oportunitats de comeneçar projectes i sobre tot de tenir amistats noves per culpa del que diran i escoltar-me tan els altres.És veritat que és por i feblesa de caràcter.En Pere ja m'ho diu i ara em pendeixo de moltes coses però de mica en mica ho vaig superant i el teu escrit m'ha fet adonar-m'en de molts errors i agafar més coratge.
Espero també que li serveixi a una persona que veig que tots trobem molt a faltar.Gràcies per les teves paraules Carme.
Ara en dos comentaris més deixaré dos poemes per celebrar Sant Jordi.Un pels amics del blog Port Bo i l'altre per en Miquel i La Taverna.Un petó per tots.Mercè

Anònim ha dit...

Per en Tony els Port Bo i tots el amics i amigues que tan bons moments m'han fet passar en aquest blog:

PER LA NOSTRA TERRA MARE,
PROTEGIU SANT CAVALLER,TOT EL BO QUE ENS RESTA ENCARA,TOT EL VELL QUE ENS CAL REFER.

SANT PATRÓ DE DESLLIURANÇA
NO ENS NEGUEU EL VOSTRE AJUT,DEFENSEU-NOS AMB LA LLANÇA I EMPAREU-NOS AMB L'ESCUT.

GLORIOS SANT JORDI SEGUIU VETLLANT AQUESTA PÀTRIA QUE ESTIMEM TAN.

I aquesta és per tu Anneta,gairebé ja la teva preferida junt amb Pensaments vas dir...(són també les meves preferides)

BOLANERA QUE VIUS ENTRE DUES TONADES,
DE HAVANERA GENTIL A BOLERO D'AMOR,
UNA CANÇÓ QUE ESDEVÉ ENAMORADA,
TAN SOLS ENGRONXADA PEL VAIVE DEL TEU COS.

...esperant tornar a compartir aquest blog ben aviat amb tu.

BONA DIADA DE SANT JORDI A TOTS!!!!!!! MERCÈ

Anònim ha dit...

Hoal de nou.Dedico aquest poema al blog però en concret a les senyores que sempre ens porten quelcom de màgic a les nostres vides.
A la Pepeta,l'Anna Maria,la Carme,la Silvia i la Mercè:

TOT ELLA ÉS UNA FLOR MOLT DELICADA,UNA FLOR AMB ULLS DE FLOR I ÀNIMA EN ELLS;
LA SEVA VEU,COM UNA FONT EN NIT CALLADA.

JO US PARLO D'ELLA COM D'UN VOL D'OCELLS QUE US FA MIRAR EL CEL BLAU SENS VIOLÈNCIA I US POSA AL FRONT PENSAMENTS MOLT BELLS.

JO D'ELLA NO EN VULL MÉS QUE LA PRESÈNCIA,RAPIDAMENT EL BELL ATZAR DEL DIA,
CADA COP,DEL SEU PAS A VORA MEU,
M'ENDUC LA FRAGÀNCIA I L'HARMONIA.

Una forta abraçada,bon Sant Jordi i VISACA CATAlUNYA LLIURE!!!!!!!
Arnau

Anònim ha dit...

M'he deixat de dir que és un poema "Tota ella és una flor..." del nostre gran Joan Maragall!!
Arnau

Miquel ha dit...

Anna Maria , va dona , surt a dir alguna coseta i posans un del teus versos que tant ens agraden a tots !!
No se si no surts per qué estàs ofesa , o estàs de vacances . Si estàs de vacances m'en alegro , però si estas ofesa , pensa que a qui més qui menys l'hi a passat el mateix i no ens rendim!! . Tu saps que jo canto havaneres i sabràs que més d'un cop em estat criticats per la causa que sigui, i saps, jo aplico el que la meva avia deie ( les avies son savies ), SI DOS NO VOLEN NO ES BARALLEN i sempre ho he aplicat , sino ja no cantaria , s'ha de fer oides sordes a les coses que no ens interessen o com molt agafar-se el bo de cada critica. No podem permetre que qualsevol comentari desafortunat ens trenquí la alegria . Ja hi han coses molt més serioses que ens poden treure les ganes de tot .Torna Anna Maria !
Un petò.
Miquel

Miquel ha dit...

I pensa que dins aquest blog hi ha més gent que t'estima que gent que et critica.
Miquel

Anònim ha dit...

Bona nit,celebro que us hagi agradat la meva explicació i si us ha sigut o us pot ser útil..és tot el que desitjo.Arnau: m'en alegro de que no fos res nou per tu el que explico.Penso que vas prendre les decisions correctes tan amb la feina com en la teva relació de parella i la prova és que això t'ha fet MÉS FELIÇ...però es clar per ser més feliç primer s'ha de voler fer el pas amb valentia.I com no has de ser a temps d'una nova relació amb 65 anys!és precisament en l'etapa de maduresa de la nostra vida de cara als anys que ens resten quan més necessitem d'una relació basada en l'amor,l' il.lusió i la tendresa.La creença extesa de que arribada la maduresa ens hem "d'apalancar",conformar-nos amb una relació rutinaria i que ens sigui còmode per motius econòmics o domestics és completamnet errònea.L'alegria,la tendresa,la passió i l'il.lusió..l'estimació purament per amor sense cap més interés creat és el que més necessitem en aquesta etapa de la vida fins el final,ja que és l'únic que pot omplir completament tan la nostra dimensió física com la espiritual i a més a més Arnau,retarda el procés d'envelliment,tan físic com mental!
L´amor desinteressat,pur i tendre és la millor medicina.Així doncs,troba una nova relació basada en l'amor (i la passió també),canvia't el cotxe i redecora la teva habitació,la teva casa,redecora la teva vida i ja m'ho sabràs dir....quan ens trobem en alguna cantada en una bonica nit d'estiu.
M'en vaig una setmana al Estats Units per feina i quan torni espero retrobar-vos a TOTS.
Els poemes preciosos.Una abraçada tothom.Carme

Anònim ha dit...

Hola nois i noies.
Veig que ja heu començat a celebrar Sant Jordi.Molt ben fet.
Jo també tinc dos poemes per posar.
Saps que Anna Maria? he triat un poema d'aquests de petons que es somnien..que no s'accaben de fer o no s'arriben a fer com en el teu bolero,però després n'he trobat un altre on..tot s'acaba bé...
Els dedico a unes quantes noies amb qui he compartit un mes i mig força entretingut i entranyable i tu estàs entre aquestes elegides...
ens diràs si t'han agradat?
Per vosaltres noies; per la Carme,l'Anna Maria,la Mercè,la Silvia i la Pepeta.
Els homes..ja ho sabeu.. jo com els port Bo tampoc tinc ni armaris encastats!

SENSE TU JA NO TINC VEU,
SENSE TU NO TINC MIRADA,
EL MEU LLAVI L'HE PERDUT
PERDENT LA TEVA BESADA de Jordi Sarsanedas.
(força mal rotllo oi?)

...SI EN SAPS EL PLAER
NO ESTALVIÏS EL BES,
QUE EL GOIG D'ESTIMAR
NO COMPORTA MESURA.
DEIXA'T BESAR
I TU BESA DESPRÉS
QUE ÉS ALS LLAVIS
ON L'AMOR PERDURA...de Joan Salvat-
Papasseit.
(això ja és una altra cosa oi noies?)

BON SANT JORDI I VISCA SEMPRE LA TERRA LLIURE!! Jan

Silvia ha dit...

Hola Nuria. Amb el permís del Tony, molt ben vinguda al blog. Si tens ocasió en qualsevol Festa Major de trobar havaneres quedat-hi, i s hi trobes qualsevol dels grups que hi ha en aquest blog no t empenadiràs, son el bo i millor del gènere.

Gràcies "nois" oer aquets poemes, Jan l´ultim m´agradat moltissim.

FELIÇ SANT JORDI per a tots.

Anònim ha dit...

Bon dia.Jo no sé gairebé res d'havaneres ni del grup Port Bo ni de les cançons del Mestre Casanovas però aquesta EXPLOSIÓ d'admiració,il.lusió,emotivitat,
petons i abraçades...han avivat la meva curiositat.
Quan i on puc escoltar aquest grup i alhora comprar un parell de CDs?
Surtirà a aquesta mateixa pàgina?
Tony,és una web de qualitat i feta amb molt amor,això és fa ben palès.
Del blog de cançons Follia,Un Cant d'Amor,Luzquebrillas i La Sirena i la LLuna m'han agradat molt.
Jo també voldria deixar-vos no un poema però si unes paraules del Petit Princep:

"NOMÉS S'HI VEU BÉ AMB EL COR...
L'ESSENCIAL ÉS INVISIBLE ALS ULLS"

El Petit Princep
Antoine de Saint-Exupéry

Això és el que m'ha transmes aquesta web i els comentaris del blog dels Port Bo.
Fins sempre.Maria dels Angels de
Vilafranca del Penedès.

Havanerus ha dit...

Hola Maria dels Àngels.....
Tu si que m'has deixat amb la boca oberta!!, es a dir...bocabadat!!
El dir que no saps gairebé res d'havaneres, ni del grup Port-Bo....
Noia, m'has deixat parat, i gratament sorprés.
I em pregunto....com has arribat fins aquí?.
En fi, el com has arribat és el que menys importa, el fet, és que has arribat, i ara desitjo que et costi marxar, no t'ho posaré fàcil.
Però ara et contestaré a les teves questions.....
Bé treballs dels Port-Bo tens la sort de poder-los comprar en grans superfícies, o botigues de música (Media Markt, El Corte Inglés, Gong Discos, Discos Castelló, i un llarg etc....).
Aquest grup te molts treballs signats amb la discogràfica PICAP, i és una de les que té més difusió de música catalana.
També tens la opció de comprar online, per Internet, a través de la pàgina de la discogràfica www.picap.es.

En fi noia, benvinguda i bentrobada, i passa, passa, que dins aquest blog hi ha molta gent amb ganes de compartir moltes i moltes experiències relacionades d’una manera o un altre amb el mon de les Havaneres.

Maria del Àngels, com el que t’ha captivat és l’explosió de petons i abraçades...ja saps, des de aquí t’envio, més de dos, tant de Petons i com abraçades, i si et sobren....
fes-li al que tinguis al costat, que potser l’enganxes amb bon moment, i ho necessita. Mai està de més un bon petó i una forta abraçada, i menys amb els moments que corren.

Per cert, si no trobes els treballs dels Port-Bo, fes-m'ho saber, que probarem altres vies.
Però els has de escoltar, és de lo millor que hi ha actualment en Havanera Catalana o Cançó de Taverna Catalana....encara no tinc clar com definir-ho....

Més petons i abraçades, que com ahir va ser Sant Jordi, hi va haber molts, i algún es va escapar cap al blog!!.

Salut Companys!!

Anònim ha dit...

Hola a tots.No sé ni que dir...acabo d´arribar a casa i fa mitja hora que estic llegint els votres comentaris que m'han deixat ben sorpresa,emocionada,contenta i tot una barreja de coses.
No he estat bona.Vaig agafar la baixa i vaig marxar fora.A la costa no tinc Internet i també necessitava reposar.Ara veig que m'he de posar ADSL perquè això no torni a passar.
Jo no m'acomiadaria mai d'aquesta manera.Ja sé que no em coneixeu però jo no sóc així.Si algun dia deixo el blog us s'ho faré saber tot i donant-vos les gràcies per haver compartit amb tots vosaltres un temps ben bonic.
Carme,Arnau,Pepeta,Jan,Pere,Silvia,Esther,Mercè,Miquel;moltissimes gràcies per la vostra amistat on-line,el vostre suport i el vostre caliu.
Que persones que no et coneixen i no t'han vist mai s'amoïnin per tu i et mostrin afecte tan sincerament...no ho oblidaré pas.
Ara vull dir-vos que de cap manera em vaig espantar o aixonar per aquell parell de comentaris patètics.Ja veig que en certa manera era lògic que ho pensessiu però jo des de petita estic acostumada a comentaris verinosos i trabanquetes i MAI m'ha importat o afectat la critica malintencionada de la gent.
Carme: t'agraeixo molt la teva procupació i el teu comentari professional però com l'Arnau ja fa temps que tinc assumit i m'aplico el que dius.
Precisament a mi no m'importen els comentaris verinosos i el que diuen la gent.
La mala fe i la por al que diran MAI m'ha impedit ni m'impedirà fer el que em sembli i el que em vingui de gust.MAI m'apartarà de les persones que estimo.MAI em farà canviar la meva actitud envers els que estimo i MAI m'impedirà sortir en defensa d'aquells que estimo.Això és el que tinc més clar a la meva vida.
Jo només tinc por a dues coses en la vida.Una és massa personal per dir-la i l'altre és veure patir les persones que estimo.A banda d'això no tinc pot ja a res més i
ni les enveges ni les intrigues em convençeran ni m'aturaran mai.
Tens raó quan dius que el més perillós de la critica és que la persona que la reb,tot i demostrar-li suport i afecte,no ho valori i canviï d'actitud.Això si que és trist i em fa por.
Bé ja veieu que no era res d'això.He estat feble de salut darrerament però ves per on he descobert el que tan bé ha sabut dir en Miquel;
"Hi ha més gent que t'estima que no que et ctritica."Ho recordaré Miquel.
I ara Carme,escolta;ja saps que hi ha una cançó molt bonica que es diu Colors dedicada a una Carme?
La música no recordo si és d'en Bastons o de l'Antoni Mas però la lletra és d'en Carles i és tan preciosa com totes.Si jo em digués Carme estaria més que encantada.
Diu una cosa com ara;
Carme amb els colors d'una vida
i un pinzell de mentida,
tu pintes el cor...bé no ho recordo,però va parlant de diferents colors relacinoant-t´ho amb els sentiments que desperta una Carme.És a més de preciosa,ben original.
Si trobo la fotocopia de la lletra,la posaré al vespre abans de marxar.Sino en Tony de ben segur la posaré després de les que hi ha a la llista.
Una abraçada i petons per tots.
Anna Maria

Miquel ha dit...

Tu que vas volant , gavina bonica...... , holaaaaaa!!! Anna Maria , que be , ja tornes a estar entre nosaltres , espero que hagi estat res , lo de la indisposició ... aquí ja et trobavem a faltar.
Una abraçada
Miquel

Anònim ha dit...

HOLA NINETA!!!!Ja estàs bé?quina alegria que tornis a ser amb nosaltres.He estat de viatge,més ben dit d'excursió llarga i quan l'Arnau m'ha explicat aquest mati que semblava que ens havies deixat i he llegit els comentaris amoïnats i dient-te que tornis..m'he entristit força.
Quan ens vam coniexer l'any passat al pati de les Escoles Velles de Begur,tot i veure't fragil ja em va semblar que no ets de les persones que s'acobardeix i fuig per uns comentaris quan quelcom l'apassiona.I no m'he equivocat.Encara et puc veure els ulls brillants parlant-me de les composicions del Mestre i en especial d'un Cant d'Amor.
En tornarem a parlar de tot plegat aquest estiu a Begur?
Saps una cosa?la meva filla es diu Carme i èstarà molt contenta si li ragalo el Cd dedicat pel grup i en especial per en Carles que és qui l' ha escrit.Fa temps que veig que tampoc ens diu res.
Benvinguda bonica.Un petó ben fort.
Pepeta

Anònim ha dit...

ANNA MARIA CARINYOOOOO!!!!! BENVINGUDA!!!!!!!jo també em negava a creure que ens havies deixat...no et conec...et veus molt sensible i mai se sap..però si no t'has enfadat amb aquests "tres seductors de via estreta";en Pere,l'Arnau i jo sobre tot amb la broma del bolero...escolta,que és això de feble de salut bonica???això si que no pot pas ser!necessitem tota la salut per les nits d'estiu que s'apropen,els cremats,les havaneres,les gavines,les barquetes, i els petons de final de pel.licula..(has llegit el comentari de la que suspira per en Fonso?)aquests si que són petons i dexa't de boleros tristos ...que t'han semblat els poemes?ja has vist que a la Silvia li ha agradat molt el segon.
Bé, ja hi som tots un altre cop.
I el dilluns.. el que vaig prometre que us explicaria...ara no tinc més temps,però una promesa és una promesa,ja ho sé i ho compliré.
UN PETÓ BEN GROS CARINYO.CUIDA´T MOLT.JAN

Anònim ha dit...

BENVINGUDA PRECIOSA!!! m'ho acaba de dir la Pepeta.Espero que estiguis millor i et cuidis tan com puguis,que mai és massa.I nosaltres pensant que estaves disgustada per la critica i donant-te consells d'autoajuda..
Així m'agrada,que no t'importi la crtica,que plantis cara als comentaris verinosos i que "RABIÏN ELS ENVEJOSOS".
Això que dius de que mai res ni ningu t'impedirà fer el que et vingui de gust i defensar les persones que estimes per damunt de tot és el més important que totes les persones podem aprendre a fer.
És de ben nascut,si senyor.
A veure que té pel cap l'amic Jan..
que no desaprofita ocasió, ja ho veus...
Per cert Tony;fa molt de temps que no poses cap cançó...espero que de mica en mica puguis anar posant les que hi ha a la pissarra.
UN PETÓ MOLT FORT ANNA MARIA

Anònim ha dit...

Hola un altre cop.No del tot Pepeta,però de mica en mica suposo.Si que ens veurem a Begur.El pati de les escoles és un lloc precios.No he trobat la lletra de Colors però està al CD Bolanera.A la teva jove li agradarà molt.
Arnau:no venen mai malament els consells i més fets amb afecte.
M'ha fet gràcia el terme "esbandir".Et desitjo molt bona sort als teus 65..tanpoc n'hi per tan.
Jan:els teus poemes són preciosos sobre tot el segon que ja sabia.
El primer és bonic però massa desgraciat.
Miquel;recordes que Gavina Bonica és una de les meves preferides.
Veig que estàs molt content per la cantada del juliol a Calella.Espero que vagi molt bé.
Gràcies per les teves paraules.
Una abraçada a tots i bon cap de setmana.Anna Maria

Anònim ha dit...

Quina alegria Anna Maria.En Pere m'ha dit que t'enviï un petó.Està força atrafagat aquests dies.Saps què maca?jo ja em pensava que podies estar malalta però no gosava dir-ho.No és que sigui pesimista però era una possibilitat.
Tothom si posa de malalt de tan en tan.Espero que et milloris del tot ben aviat.
Suposo que tots passem èpoques que necessitem calma i repos.
Ja has vist quins comentaris més bonics i quins poemes per Sant
Jordi..encara que ja hagi passat,perquè no en poses un tu també?Jo pensava;tan que a l'Anna Maria li agradaria posar aviu un poema.Jo n'espero un eh maca?
EL de l'Arnau molt dolç,els d'en Jan m'he quedat parada tu no?
són preciosos i ja m'els heapuntat i guardat.M'ha deixat bocabadada amb tan romanticisme aquest Jan,peròtens raó aquest de que he perdut els llavis perdent la teva besada és massa desgraciat i trist.
I el que hem de fer es estar alegres i il.lusionats.
Els tros de Bolenera és per recordar que tu me la vas descobrir.Vas venir emocionada de la biblioteca dient que havies trobat un acançó de somni.Era ben veritat.Ara ja és la meva preferida d'en Carles amb Pensaments i Malalt d'Amor.
Bé bonica,la meva jove em dona records per tu.És molt trempada però es va passar una mica amb allò d'en Carles i la caleta..sort que el meu fill no llegeix ni llegirà el blog.Les noies avui en dia no us fa vergonya ser tan agoserades..es clar que en Carles.. és ben guapo que carai.
BENVINGUDA ANNETA.ARA JA HI SOM TOTS.
(ningu em diu res d'aquella havanera que vaig preguntar)
Una abraçada.Mercè

Anònim ha dit...

Bona nit.Com esteu?Doncs jo fa temps que conec els Port Bo i són dels meus preferits però també m'agraden La Taverna i els Pescadors de l'Escala.
En Fonso té una veu magnífica i tots tres formen un tot esplèndid.Sempre és un plaer escoltar-los i avui estic bocabadat amb aquest blog ple d'admiració i carinyoenvers el grup i les cançons d'en Casanovas.És la millor carta de presentació amb que podria comptar aquest grup per interessar a tothom que no els ha escoltat mai.Els darrers comentaris de persones que no els coneixien em donen la raó.
No esperaré ni a l'estiu en una cantada a comprar el CD Acoblats per la meva dona si hi ha pel que veig una nova cançó d'en Casanovas que tan els ha robat el cor a la Mercè i a la Rosa Maria.
Mineu,Carles,Fonso enhorabona nois.
I només fa dos mesos d'aquest boom de blog??doncs quan porteu més temps amb noves cançons...què passarà???
Miquel no de la Taverna..de la plaça Tetuan de Barcelona.
(pel teu blog m'hi passo dilluns ara ja és tard)

Anònim ha dit...

BONICA,ROSSA,ULLS VERDS,PITRAM QUE ENAMORA,DOLÇA,CARINYOSA,ROMÀNTICA,
INTEL.LIGENT...però si és la dona que busco!!!!!...més ben dit la que tots busquem..i si al cim li agrada cuinar,sap fer bons rostits i és de las que NO TÉ SEMPRE MAL DE CAP......(ja n'estem tips dels mal de caps i les poques ganes eh nois??)és la dona que ens cal a uns quants.
però de debo existeix? és real aquesta noia? jo fa temps que en busco una així!!...i volta per les cantades dels Port Bo? ens haurem de passar per alguna aquest estiu..
Jo la veritat sóc seguidor dels Peix Fregit i els Pescadors de l'Escala però sempre puc fer un esforç...ara m'en vaig cap el Peix Fregit..és una vergonya que no actuin a Calella...Robert

Anònim ha dit...

Bona nit.Gràcies per al teva benvinguda Tony tot i que no tinc temps per comentar degut a la meva feina.
Ja he comprat dos discs dels Port Bo;"Busca'm a l'Empordà" i "Acoblats".
M'han semblat magnifics."Acoblats" m'ha agradat molt per la ben aconseguida barreja d'havaneres, boleros i sardanes."Pensaments" és divina...a banda de la lletra l'acompanyament de sardana li escau de meravella."No sé" i "Cala Montgó" també molt bones i "La Botiguera"...una mena de chotis..quina sorpresa.I al menys ja tinc "El meu avi"..(era gairebé l' 'unica que coneixia!! ho sento.
De l'altre CD;"Busca'm l'Empordà"
"El Concert" (molt original!!),La Orcaió del pescador,Margarita i Mare vull ser Pescador(és divina).
I ara ja entenc perquè aquesta admiració i carinyo cap al compositor Carles Casanovas...saps escriure magistralment sobre gairebé tot!!
Bé,només em queda passar-me per alguna cantada aquest estiu.
Gràcies a tots amics.Fins sempre.
Maria dels Angels

Anònim ha dit...

Quina barra Robert.T'has cobert de glòria noi.Tu el que vols és una geisha sempre a punt oi? "El reposo del gerrero".I que es faci la roba,et suqui el pa amb tomaquet per tots dos cantons,es miri el futbol asseguda a la teva falda i et regali un massatge anti-stress en acabar el partit..oi que si?
amb aquest comentari masclista a més no poder t'has ben retratat.Sort que les dones catalanes n'hem aprés i ja no ens deixem "fotre més".Ho sento Anna Maria..es veu que hi ha homes que no canviaran maiMaria dels Angels

Anònim ha dit...

No t'amoïnis Maria dels Angels.
No passa res.Anna Maria

Anònim ha dit...

M'en alegro molt de que ja t'hagis comprat dos CDs i que t'hagin agradat tan.Jo tampoc en sabia massa d'havaneres però si coneixia les més conegudes de sentir-les per cantades a l'Empordà on fa anys estiuejo,però des de fa un parell d'anys he anat a més cantades i n'he conegut moltes més i encara n'he descobert de precioses fa ben poc.És com anar desembolicant un regal a poc a poc amb aquella mena d'il.lusió i curiositat.
Jo també tinc els que t'has comprat i Pensaments que és d'aquest any és una de les meves preferides amb Busca'm a l'Empordà,La Fada i la Bruixa i Margarita de l'altre Cd.D'Acoblats;Pensaments,No sé,La Calma de la Mar i La Gavina.
Ara penso que no t'hauries de perdre el CD Bolenera on hi ha una de les cançons més precioses d'en Carles Casanovas que és Bolenera;la música i la lletra són precioses.La música és de l'Antoni Mas que per mi és qui millor sap vestir les composicions d'en Carles.T'agradarà molt.També hi ha Malalt d'Amor(també d'en Carles)
cantada per la Nina i Aquellos ojos Verdes i d'altres boleros coneguts.
I l'altre Cd preferit meu és Clàssics.És un col.laboració amb unes cantants cubanes que és divina com tu dius.Hi ha la versió de la Bella Lola i el Meu Avi més bonica que he sentit mai i de les altres m'agrada moltissim Rosina,La Balada d'en Lucas i Tamariu...precioses,ja ho veuràs.
I per saber on pots escoltar el grup en directe pots mirar la seva web i ja hi veuràs penjades totes les actuacions d'aquesta temporada.Espero que et faci feliç escoltar-los.Anna Maria

Anònim ha dit...

Em sembla que ets massa de bona fe i tens massa paciència amb els homes Anna Maria, perdona que t'ho digui,pel que veig llegint els teus comentaris.Anar amb el cor a una mà i amb el lliri a l'altre...
ells no ho saben valorar creu-me.
Gràcies per les teves recomana-
cions referent a les grabacions dels Port Bo i les cançons d'en Carles Casanoves,deu ser el moreno de la guitarra que hi ha a la primera foto del blog oi?
Aquesta tarda buscaré la web pel Googgle per veure les cantades de la temporada tal com em dius.Gràcies per tot i a reveure.
Maria dels Angels

Anònim ha dit...

Hola.Bona tarda a tothom.
Tony,ja veus que hi tornem a ser tots!M'agrada que hi hagin companys nous admirats i sorpresos de la teva web i el nostre blog però em sabia molt greu perdre algu amb qui tan hem compartit.
Ens aniràs posant les cançons demanades?
Maria dels Angels:les dones de la meva generació no som tan estrictes amb la nostra relació de parella.Hem passat per molt i l'abnegació i el sacrifici han format part de la nostra educació i les nostres vides.Jo porto 45 anys de casada i no em fa res sucar-li el pa amb tomata per les dues cares,fer-li rostit i anar al futbol amb ell encara que no m'agradi.Però ja comprenc que no us podem demanar el mateix a les noies d'avui en dia...però filletes, sempre sembla que esteu en peu de guerra...que en penseu Pepeta (tu ja sé que com jo),Silvia
Anna Maria?
Ecolteu, jo vaig demanar si algu coneixia una havanera de la que no ens sé el títol ni l'autor però que m'agrada molt i més cada cop que l'escolto;"res no es ben mirat el que sembla,res no es veritat o mentida..res és com estar al teu costat".Parla d'un faroner que va a viure a la ciutat i anyora el mar.La música és molt bonica i melancòlica.No en sap res ningu?
Anna Maria:espero que et vagis recuperant.Estic contenta de que compartim admiració i passió per "Pensaments" i "Bolanera" i m'agradaria que encara que hagi passat Sant Jordi posessis també un poema.Ens manca el teu i un de la Silvia també.A veure quina és aquest d'Amagada al Far Silvia.
Una abraçada.Mercè

Havanerus ha dit...

Hola Mercè. No només estem tots, a més tenim nous lectors com en Miquel de la plaça Tetuan de Barcelona, i en Robert, . Ara solament falta que s’acostumin a entrar i a posar la seva cullerada.
Al “veteranos”, penseu, que no entro gaire als vostres comentaris, doncs penso que hi ha molta riquesa en els lectors com perquè sigui jo, qui hagi de contestar les preguntes. Tots, o quasi tots som capaços de fer-ho. Jo el que vull es participació per part de tots, i que cadascú, digui la seva, sempre amb moderació i respecte.
I no per això us estic menys agraït per escriure. Ho dic per un comentari que vaig llegir quant a donar la benvinguda a nous, i oblidar-me dels antics.
Per el que comenteu de cançons, dir-vos que en breu, afegiré algunes de les que demaneu, però vull anar alternant entre en Carles Casanovas i altres compositors. Doncs, semblarà que dins el gènere, solament tinguem un compositor, i que per molt bo que sigui, també hi ha algú altre que es mereix un espai, sempre basant-me en la cançó, i també alguna de la qual en desconec el compositor, que també m’agradarà compartir amb tots vosaltres.
A part de tot això, dir-te Mercè, que la cançó que escrius, malauradament, no la conec, pots escriure’n una mica més?.
Per el que dius de Amagada en el Far que demana la Sílvia, també la posarem. Encara que crec que la podríem intercalar entre algunes del Mestre Carles Casanovas, doncs qualsevol que entri al blog, i escolti tot el repertori que heu demanat, pensarà si és un blog dedicat.
Mireu, també vull que penseu una cosa, no us vull descobrir totes les havaneres i us diré per què. Si us poso lletra i musica, no tindreu sorpreses quan aneu a una cantada, i no pot ser.
Jo em considero una persona que tinc molta facilitat per recordar lletres, i quan escolto una que no sé, m’entra un no sé què al cos, que què se jo!!. I penso, veus que bé, una de nova.....
Per tant, permeteu-me que no publiqui tot el que demaneu del Mestre Carles Casanovas.
A part, si son cançons noves, també tenim la ocasió de trobar-les molt fàcilment, i el difícil, molts cops es escoltar aquella havanera que li escoltàvem als avis o als pares.
Per cert, als que sou pares, o avis, us vull preguntar:
No recordeu alguna cançó que us cantés la vostra mare / el vostre pare / la vostra avia / el vostre avi, amb una tonada similar a la de una havanera?....

Vinga companys, digueu-me la vostra, que segur que d’aquest tema en traiem una mica de suc....

Gràcies a tots, i rebeu, de nou, una forta abraçada.....

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom.He quedat força sorprés amb els comentaris sobre la propera cantada del juliol a Calella.L'amic Miquel de la Taverna
el dia de Sant Jordi ja ens ho va fer saber amb una alegria ben lògica i palpable doncs el seu grup és un dels escollits per primer cop.Alguns dels habituals del blog ja els van felicitar(jo ho faré després).El que no entenc és que es pugui dir que pel fet de que ni els Peix Fregit ni l'Empordanet hi cantin, la cantada pot anar decaient.Com si els Port Bo,Arjau,i la Taverna,(Arrels de Menorca no els conec però no dubto de la seva vàlua)no tinguin una qualitat musical sobradament demostrada i estiguin a l'altura interpretativa que requereix l'esdeveniment.Aquests auguris pesimistes,al meu parer estan totalment infundats.Estic encantat de que La Taverna hi participi perquè són un grup que ho mereix des fa temps.Els Arjau no els conec però aquest juliol en tindré ocasió i els Port Bo...ni cal dir-ho.Són el meu grup preferit i sense ells no em puc imaginar la cantada a Calella.
Port Bo,Arjau,La Taverna i Arrel de Tres...serà un plaer escoltar-vos pel juliol A Calella.Arnau

Anònim ha dit...

Hola nois i noies.Com anem?
Noies,estic molt content de que us hagin agradat les meves poesies.
(me les va passar la meva germana,una romàntica com vosaltres).
Maria dels Angels;vas molt forta noia...una geisha potser no,però mal de cap sempre i com a costum tampoc eh?
Anna Maria bufona,com anem?millor?
no t'avalessis ara amb estirabots massa femenistes eh?tu ets molt maca i trempada tal com ets.
Bé, al que anavem i us vaig prometre que us diria.Una cosa senzilla però entretinguda que ens farà pensar i parlar d'un tema que ens apassiona;la cançó de Taverna tal com a en Carles diu que ho hem d'anomenar.
Es tracta de que tots(qui vulgui es clar)us imagineu quines cançons us agradaria que cantessin en una cantada ideal...la vostra cantada.Una cantada on puguessiu escollir totes les peces,només les vostres preferides.Us ho imagineu?
Ho heu pensat mai?...jo si.
Què us sembla?Podriem titul.lar-ho;
La Meva Cantada de Somni o Somniada
o La Cantada dels meu amors...o el que vulgueu...També hi posarem quin fóra el nostre lloc ideal per escoltar aquesta cantada.Us agrada la idea noies i noies?
Espero que si i ens hi posem ben aviat.Petons per tots.Bé per totes,las homes una abraçada.Jan

Miquel ha dit...

Gràcies Arnau per la defensa , ja he deixat el meu comentari al meu apartat La Taverna. Una abraçada

Anònim ha dit...

Una idea fantàstica Jan.M'ha agradat molt.I tan que m'agradaria una cantada on només pugués escoltar les meves cançons preferides!! demà ja m'hi poso.
Però encara no sé com es diu una de les peces que hi voldria escoltar!
Miquel quin greu hem sap tot plegat.Ara passo al teu blog.Mercè

Anònim ha dit...

Jan,una idea molt bona.Com si en comptes de dedicar només una cançó quan la demanem ens dediquessin tota una cantada.Però escolteu,quantes cançons hem de posar?quantes cançons es canten en un cantada? ara no ho recordo,una dotzena pot ser?Anna Maria,Silvia que eus sembla?estàs millor Anna Maria? Quina és aquesta d'amagada en el Far Silvia maca?el nom ja m'agrada...Mercè no sé de quina havanera parles.En Carles i en Miquel ho deuen saber...però si en Miquel ja no vol dir res més i en Carles també fa dies que ens té abandonats...amics no ens deixem afectar per segons quins comentaris que no valen la pena.
Tots sabem prou bé qui som i on som.
Port Bo no us cal pas provar res.Esteu molt per damunt de tot això.Us estimem i us volem saber sempre al nostre costat.
Una abraçada a tothom i fins ben aviat en la Cantada Somniada.Pepeta

Ai si us plau amics..no ens deixem afectar per

Carles ha dit...

Bona nit Miquel:
Pensava fer-te un correu però m’estimo més escriure al bloc perquè tothom conegui la meva opinio.
He intentat buscar el motiu del teu mutis del bloc i no he estat capaç de trobar-lo a pesar de que el visito sovint, No sé qui o què t’ha fet prendre aquesta decisió, però en tot cas vull que sàpigues que La Taverna teniu el recolzament, no només de l’immensa majoria de seguidors del bloc, sinó també de l’organització i de molts companys d’escenari. L’èxit crea enveja i l’enveja enemics. Has d’estar al marge i per sobre de tot això i seguir endavant amb una feina progressiva i ben feta.
Aprofito per dir a la Mercè que tampoc conec l’havanera que demana. No recordo haver-la llegit mai. Em sap greu.
Una abraçada.
Carles

Anònim ha dit...

M'he connectat per posar el poema de Sant Jordi que m'havia demanat la Mercè però ja porto un quart llegint tots aquests nous comentaris i m'he quedat ben sorpresa amb tot això de la Cantada de Calella.I això que no m'hauria de sorprendre ni espantar-me ja per res.
Només puc dir que tots els grups que hi participen em mereixen moltissim respecte,perquè no dubto que hi posaran tota la seva il.lusió i entusiasme,l'esforç personal de cada un i sobre tot el seu gran amor a les havaneres i al seu public.Això és el més important i el que compte i pensar que perquè dos grups no hi vagin aquesta any, pot anar decaient la Cantada em sembla molt arriscat.
Jo només hi he anat un cop i era molt joveneta.Fa uns tres anys ho segueixo per TV3 però aquest any hi aniré i estic segura que serà una nit preciosa i màgica...per tot aquell que vulgui que ho sigui i que hi vagi predisposat a sentir uns grups que de ben segur hi posaran el cor.
No conec els Arjau ni Arrels de Menorca però segur que m'agradaran.
La Taverna ja els he sentit algun cop i estic contenta per ells ja que és la seva primera vegada...
I com diu la Pepeta i la Mercè per mi cantant en Carles,en Fonso i en Mineu,el meu grup preferit,ja serà una nit inolvidable i un èxit la Cantada.Mercè,ara ja no puc posar el poema.Estic cansada i he de reposar.Fins demà.Anna Maria

Havanerus ha dit...

Hola Ramon.
No és que l'hagi modificat, l'he redactat millor!!.
Ahir tenia moltes ganes de escriure i els temps el tenia a sobre, tot no podia ser.
Aquest matí, he revisat l'escrit, i he vist que podia portar a males interpretacions. Com ha estat per part teva. No sempre es facil escriure allò que es pensa.
La meva imparcialitat crec que ha quedat de manifest en moltes ocasions, i no crec que per aquest escrit es pugui jutjar.
Ei, Ramon, cap problema, i de bon rotllo, però, t'agrairia, que aquest comentaris es fecin al lloc que toquen, o bé a sota l'escrit de Sant Antoni, o al grup La taverna, et deixo triar per continuar amb les explicacions si es que les vols.
Per cert, Miquel, et dono de marge.....poquet, poquet!!.
Et necesito per fer front als teus incondicionals...
Ànims Company!! que vull llegir-te aviat, si nó, et tornaré a trucar!!.

Salut!!.

Silvia ha dit...

Hola Merce

Les dones de la nostre generació no crec que estem sempre en peu de guerra,però veiem les coses d'una manera molt diferent, per nosaltres tot s ha de compartir
i això es així gràcies a vosaltres que heu volgut que les filles puguem escollir i decidir
per nosaltres mateixes moltes coses que abans per l´educacio de l'època, moltes no tenien opció.

Cada generació te les seves coses bones i dolentes, però tots anem evolucionant

Adelanto un tros d´Amagada en el far, a mi es que més m´agrada

"Et faré una casa de blanc corall
amb llençols d´escuma de temporal
T´escriure a la pell
Sol meu, t´estimo tant... "

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Quin greu aquesta havanera Carles.És preciosa,però encara no em rendeixo a saber-ne el títol i l'autor.
Jo ja m'hi poso aquest vespre a fer la llista de La Cantada dels meus Somnis.Abans de les 12 de la nit la tindreu.Ha set una molt bona idea Jan.Però escolteu quantes cançons hi posem?com quedem?dotze?
Carles guapissim(no et fa res que tu digui eh? als meus 67 anys ja m'està tot permés i en Pere no és gens gelos.Al menys ara ja no..)quantes cançons canteu normalment en una canatada?no m'hi fixo mai quan hi vaig.Tu també pots dir-hi la teva eh?segur que també tens una cantada somniada.
Silvia bonica quina lletra més preciosa aquesta d´Amagada al Far.Només aquest tros ja m'ha emocionat.
Anneta bonica,no ens dius res d'aquesta idea d'en Jan.No et fa il.lusió.Encara no has posat el poema de Sant Jordi.Tu tampoc Silvia.
Mercè

Anònim ha dit...

Hola a tothom.Mercè noia,et veig molt contenta,romàntica i saltarina. T'afecta la primavera noia!deus tenir ben content en Pere..ja sembles l'Anna Maria amb les seves cançons precioses de somnis i desmais,però ara ja no sé si la superes!perquè no s'ha dignat ni a dir-me res de la meva proposta!estic disgustat i decebut. Anna Maria carinyo no t'acabo de veure al 100% com abans.Et vas connectar per donar suport en Miquel i prou..ni quina il.lusió Jan ni res de res.
No m'agrada sentir que estàs cansada i tan de repós eh bonica?Cuida't la salut que sense això no hi ha nits d'estiu,ni cantades,ni barquetes ni petons "como he soñado".
Vinga carinyoooo!!
Silvia maca,també has de tenir la cantada dels teus somnis amb toootes les cançons teves preferides eh?
El meu suport a tots els grups que participen a la cantada d'enguany a Calella.Hi ha comentaris que no mereixen ni un minut més d'atenció.
Fins a la nit a tothom!!Jan

luzquebrilla ha dit...

Caram com se està enredant la troca....a veure Martí i companyia,mira , el primer que vull aclarir-te és que "monopolitzar la cantada per part del mateixos grups" em referia a- L'organització de Turisme de Palafrugell-, i que el canvi d'aquest any segurament l'havien fet per trencar aquest fet(personalment a mi ja m´estva bé).Mira fa molts anys que vaig a la cantada de Calella i mai m'ha decebut,sí que és veritat i té ho dic sincerament, que els meus grups preferits, els que no em perdo cap cantada sempre que puc són tres:El meu estimat Port Bo,Peix Fregit i L´Empordanet, aquests grups, estaven sempre presents en aquesta cantada de Calella,del contrari,segurament jo no hagués fet tants kilòmetres per anar-hi.Però bé també et diré que m´agraden (i no és per quedar bé,t´ho asseguro),altres grups, l´Arjau,Bergantí i fa poc he descobert la Taverna amb unes magnífiques veus. Ara, si tu, i els demés companys seguiu les havaneres estareu d´acord amb mi, que hi han grups que desmereixen aquest gènere.Si per part de L'Organització s´han proposat que al llarg de varies cantades surtin tots,sí que llavors em temo que aquesta cantada al cap d´uns anys pot sortir-ne afeblida, i amb ella l´havanera.
És normal, que per diversos motius,uns defensem més uns grups que altres,jo repeteixo per molt que intenteu confondre els meus comentaris ,que us quedi ben clar!, sempre seré del Port Bo,Peix Fregit i Empordanet,sense treure valor musical a Arjau i Taverna.
Penso anar a la cantada d'enguany de Calella, primer de tot pel Port Bo, i segon pels demés,espero que aquests últims, no em decebran,i em trauran la falta d´il•lusió de no poder sentir el Peix Fregit I L´Empordanet.
Ah! Martí, el que tu qüestionis si sóc seguidora del Port Bo,o no per no haver opinat com la majoria ,per una cançó,i no haver participat en un debat,m´és totalment indiferent, i has de saber que aquest blog és per deixar opinions (ens agradin o no) sobre un determinat tema del món de l´havanera,no per criticar individualment a les persones, així que res més a dir.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Ningu intenta confondre els teus comentaris.Són els que són,diuen el que diuen,tots som prou grans i capacitats per llegir i entendre i hi queden ben clars.
Sóc seguidor dels Arjau,Cremats,Port Bo i Bergantí i igual que tu deixo la meva opinió t'agradi o no.És pot comentar i criticar però anant en compte a no ferir grups i persones que fa anys intenten ser amb tot el dret a Calella i que per ells significa molt.Si no t'agraden els tons francs i clars no els utilitzis tu primer.
Ah, i les estimacions,suports i incondicionalitats a uns grups es demostren per damunt de tot amb ELS FETS no només amb les paraules.
Les meves felicitacions a la resta de seguidors d'aquest blog que demostren el seu afecte al Port Bo amb el fets, dia a dia, no només amb les paraules.Tan debo els Arjau puguin tenir un dia seguidors semblants el el seu blog.Fins aviat a Calella amics.Marti.

Anònim ha dit...

Si Jan.Està molt bé el que has pensat.
Ara us poso doncs un poema de Sant Jordi.
És curtet però molt bonic.
Goethe li va dedicar a la seva estimada,bé a una de'elles, només coneixer-la:

VAIG VEURE'T I LA JOIA SUAU DE LA TEVA DOLÇA MIRADA M'ENCISÀ:
TOT EL MEU COR VOLÀ AL TEU COSTAT,
TOT EL MEU ALÈ FOU PER TU.
UN ROSAT COLOR DE PRIMAVERA
NEIXIA EN EL TEU XEMÓS SEMBLANT
I... ERA PER MI TOTA AQUELLA TENDRESA QUE OH DEUS! NO ESPERAVA NI SOMNIAVA?

Desitjo que us agradi.Bona nit.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Vinga Jan jo ja començo.Ha sigut una idea fantàstica!

LA MEVA CANTADA IDEAL

-LOLA LA TAVERNERA
-AMOR PERDUT (t'agradarà Jan)
-EL LLOP DE MAR
-BUSCA'M A L'EMPORDÀ
-MALALT D'AMOR
-LA CABANA
-NEGRITO CONGO
-LA GAVINA
Un bon cremat a la mitja part servit per la Lola la Tavernera.
-ROSA DEL PORT
-EL MEU SECRET
-EL CONCERT
-MARE VULL SER PESCADOR
-LA BARCA XICA
-A CAU D'ORELLA
-LA XALANA
-PLORA GUITARRA
i per acabar EL MEU AVI

què us sembla? n'he posat moltes o poques? Aquesta fóra la meva cantada ideal si la pugués triar i el lloc doncs Calella o Tamariu a la platja vora el mar i acabant amb un bon petó per la Lola la Tavernera.Això fóra el final rodó.
Una abraçada a tothom.Ara tu Mercè.
Fins ben aviat.Arnau

Anònim ha dit...

"Si Jan.Està molt bé el que has pensat??" Anna Maria carinyoooo!!!
jo esperava un;"Quina il.lusió.Ara m'hi poso.Quina idea més bonica.És de somni,de desmai.Va vinga fem-ho tots".No et veig gaire fina bonica i em sap greu.Tan d'hora ja a dormir?escolta;jo i crec que tots volem tornar a sentir-te tan emocionada,contenta i apassionada per les havaneres i les seves lletres com fins ara i donant com va dir en Pere ben acertadament "regust de primavera" al blog.No s'hi valen excuses eh carinyo!!A veure si et passarà al davant la Mercè..no la sents ja tirant petons i piropos a en Carles als seus 67 i suspirant per poemes i cançons!!
Demà no vull excuses eh? em sents Anna Maria????
El poema molt bonic però ja saps que els teus amics guiris del XIX els trobo massa eteris i poc mortals.
Arnau company,gràcies per ser el primer a abraçar la meva idea.
Ho has fet molt bé noi.MOLT BÉ.
I A AIXÒ DE LA LOLA JO TAMBÉ M'HI APUNTO!!!
Carles,Miquel que us sembla??
Jan

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom.Una mica tard però he estat enfeinada amb els meus nets i no m'ha deixat fins ara.
Jo tampoc noto l'Anna Maria com abans Jan.M'sorprés també no sentir-la més emocionada amb la teva proposta però bé espero que de mica en mica torni a estar més animada.Anneta maca,només volem que et trobis bé i animar-te eh?
Quina preciositat de poema!!
Curtet però preciós i amb molt sentiment.Ja l'apunto a la meva llibreta de poemes.Un petó i esperem llegir la teva cantada ideal demà mateix.
Ara poso la meva en un altre comentari nou.Mercè

Anònim ha dit...

UNA CANTADA DE SOMNI

El lloc;Tamariu o la Fosca.

-PENSAMENTS
-UN CANT D´AMOR
-LA CALMA DE LA MAR
-BOLANERA
-NO SÉ
-ROSINA
-MALALT D'AMOR
-VELL PESCADOR

Cremat a la mitja part acompanyat de carquinyolis.

-LA COLOMBIANA
-BUSCA´M A L'EMPORDÀ
-LOLA LA TAVERNERA
-EL MEU SECRET
-LA BARCA XICA
-AL PIRATA JOAN TORRELLAS
-LA FADA I LA BRUIXA
-EL LLOP DE MAR
i si es pot repetir per acabar PENSAMENTS I LA GAVINA.

I per acabar un petó per en Carles amb permis del meu marit...i sino també!Petons per tothom.
Mercè

Silvia ha dit...

Els Port-Bo, s´han guanyat els seug seguidors a pols i sels continuan guanyan dia a dia, per la seva professionalitat, complicitat ,innovacio originalitat, simpatia, saber estar, etc, etc ( no hi cap tot )
Desitjo als altres grups que tampoc els hi faltin

Luz que brillas quina alegria de tornar-te a veure t per aqui

Silvia

Anònim ha dit...

Bona tarda a tothom.Com anem?
Silvia,ja tinc ganes de que en Tony posi aquesta cançó Amagada en el Far perquè aquest trosset que has possat promet molt...Deu n'hi do com es va posar la Maria dels Angels amb els comentaris sobre la dona ideal i el mal de cap...m'ha fet gràcia tot plegat.La Mercè i jo ens mirem les cose de manera diferent però estic d'acord amb la teva reflexió Silvia.Penso que totes dues generacions,la vostra i la nostra podem aprendre les unes de les altres.I tu que m'en dius Anna Maria? no et va saber greu aquells comentaris com a la Maria dels Angels oi que no?no és pas res això de saber fer un bon rostit de Festa Major en saps de fer rostits?
És preciós el poema,molt dolç i tendre.I com que jo no en vaig posar cap tampoc ara us deixo el meu.Són només dues linies(per mi inolvidables)d'un poema del poeta
mallorquí Marià Aguiló:

PEL PONT DE LLUM MISTERIOSA QUE UNEIX NOSTRES ESPERITS,
NO HI VEUS AMB ALES DE FLAMA
MON COR ANAR I VENIR?

Espero que us agradi i ara us deixo el meu concert d'havaneres
somniat.Pepeta

Anònim ha dit...

La Cantada dels meus somnis

_La GAVINA
-MALALT D'AMOR
-ELS BRAUS DEL NORD
-LA SIRENA I LA LLUNA
-UN CANT D'AMOR
-ROSINA
-ORENETA GENTIL
-LA BOTIGUERA

També un bon cremat a la mitja part i una copa de cava per demanar....

-HABANERES DE CADIZ
-EL CONCERT
-LA BARCA XICA
-LA FADA I LA BRUIXA
-BUSCA'M A LÉMPORDÀ
-LA BALADA D'EN LUCAS
-MARE VULL SER PESCADOR
-CALA MONGÓ

I per acabar El meu Avi i per repetir La Gavina i Malalt d'Amor.
i un petó ben fort per en Mineu,en Carles i en Fonso.

Què Jan? bé? ha estat bé la teva idea.Tan debo es pugués fer realitat...ja m'agradaria una cantada només amb les meves preferides.Ah i el lloc;Cala Mongó o LLafranc.Ja veuràs com l'Anna Maria també la posarà ben contenta aviat.Un petó per tots.Pepeta

Anònim ha dit...

Si Jan.Has tingut molt bona pensada.M'agrada molt la idea.De debo que si.És molt bona idea això de pensar en una cantada on només es toquin les nostres cançons preferides.I jo també ho he pensat molts cops.Au,que ja veig que ho has proposat amb ganes i per animar el blog.Ets molt bon company.
Quan hagi sopat m'hi posaré.

Mercè,Pepeta;no em prenc seriosament aquesta mena de comentaris mentre no vagin a més.
En quant a l'opinió que ens demaneu a la Silvia i a mi;jo no sóc tan radical com la Maria dels Angels tot i que la puc entendre.La Silvia té raó amb el que diu però jo estic bastant amb el que penseu vosaltres tot i no ser de la vostra generació.
Jo penso que quan s'estima molt algu doncs no et fas pas res sucar el pa amb tomaquet per les dues bandes,fer rostits,mirar el futbol al seu costat encara que no t'agradi gens..ben al contrari,tan sols per estar -hi i perquè la teva prioritat per damunt de tot ha de ser aquella persona i fer que cada dia sigui màgic i especial..sense deixar-te utilitzar es clar,això mai.I el tema del mal de cap..jo penso que el mal de cap depen de l'home que tinguis al costat.El mal de cap t'el fa venir un home que t'inspira ja ben poc o res..sino és impossible que ni una sola nit puguis arribar a tenir mal de cap.
Bé,és la meva opinió noies.Si Pepeta, sé fer rostits i m'agrada cuinar.La meva avia que era d'un poblet de pagès de La Garrotxa m'en va ensenyar.
Ara m'en vaig a sopar i després posaré la meva cantada especial.Ja he vist que coincidirem amb moltes cançons.
Petons.Anna Maria

Anònim ha dit...

LA MEVA CANTADA

-PENSAMENTS
-BOLENERA
-UN CANT D'AMOR
-LA SIRENA I LA LLUNA
-A CAU D'ORELLA
-EL MEU SECRET
-BARQUEJANT
-MALALAT D'AMOR
-BUSCA'M A L'EMPORDÀ
-LA BRUIXA I LA FADA
-LOLA LA TAVERNERA
-LA XEFLA
-PESCADOR SÓC D'UNA CALA

Cremat també a la mitja part i bombons.

-GAVINA BONICA
-NO SÉ
-ROSINA
-SI LLEGO A BESARTE
-LUZQUEBRILLAS
-LA BALADA D'EN LUCAS
-TORNARÉ
-NA NENA
-MARGARITA (NINETA)
-T'ESTIC PERDENT
-ORENETA GENTIL
-DE TES ULLS UNA MIRADA
-TAMARIU
-ROSA DEL PORT
-VELL LLANÇÀ
-LA CALMA DE LA MAR

I de repetició PENSAMENTS,BOLANERA I GAVINA BONICA.

El lloc;Palamós,la cala Rovira de Platja d'Aro,Aiguablava,Sa Tuna o qualsevol platja bonica de la Costa Brava.Vora del mar en una nit de lluna plena que es reflexi al mar,un cel clar i estelat i torxes enceses pel voltant.

Ja sé que hi he posat moltes cançons però són totes les meves preferides
(i encara n'he de coneixer més,segur)i si ha de ser la cantada dels meus somnis,hauria de ser forçosament amb totes aquestes..i sempre es poden fer dos mitges parts.
Una abraçada.Anna Maria

Anònim ha dit...

M'he oblidat de dir-te Pepeta que el tros del teu poema és preciós.Ja pots imaginar-te que m'ha agradat moltsissim.
Un petó i bon cap de setmana.Marxo demà a la costa i ja sabeu que allà no tinc Internet eh?
Anna Maria

Anònim ha dit...

Ei bufona!quina cantada!!si en Carles,en Mineu i en Fonso t'han de cantar algun dia tot això...ja cal que agafin forces!! es clar que també es pot fer en dos dies!!
Bé, és un somni i per somniar que no quedi.
M'en hauràs de fer cinc centims d'alguna de les peces;Vell LLancà,
De tes ulls una mirada,No sé,Na Nena,Téstic Perdent...les hauré d'escoltar.Bé fins la setmana entrant.Bon cap de setmana a tots.
Arnau

Anònim ha dit...

Carinyooo!! així m'agrada.Ha valgut la pena l'espera.No sé que pensarien els Port Bo amb aquest reguitzell de cançons...però si noia!a tu t'han dit que parlis de teva cantada ideal i tu has posat el que t'agrada..que carai!!
La primera part veig que és tota Mestre Casanovas i la segona variada.Molt bé.Jo no podré posar la meva fins dilluns o dimarts perquè marxo de viatge urgent i inesperat a visitar el fills de la gran....Bretanya.Però la setmana entrant ho poso.Falten en Pere i la Silvia (si volen) i després comentem.I carinyo,cuida't la salut i endavant!(veig que encara poses el carai de bolero de si llego a besar-te...)
Carles,Miquel,una abraçada.Bon cap de setmana a tots.Jan

Anònim ha dit...

Ah nena! l'escenari tampoc té desperdici eh? una caleta,lluna plena,estels,torxes,bombons...can-
çons gairebé totes romantiques..mén vaig a dormir ben esverat...de bon rotllo eh carinyo!!!Jan

Silvia ha dit...

La meva:

La Taverna
Un Viejo Amor
El Concert
Vals en vi ben moll
La cabana
A cara o creu
A cau d´orella
Mallalt d´amor
La xalana
Lola la tavernera
La Botiguera
La xefla
El Sarau dels peixos
La porquera
Tu aventura
La Pepa del port
Viajera
El canó de Palamós
Barri antic


Lloc: una taverna a la Costa Brava, i que no falti l´Antoni Mas al piano

Anònim ha dit...

Hola,què tal? sóc la mama de l'Anna Maria.Us veig tan entusiasmats amb aquest blog i aquesta Cantada de Somni que com que en a mi m'agraden moltissim les havaneres,no m'en puc estar de participar-hi també i dir-vos que estic contenta de veure que persones que gairebé ni es coneixen vulguin donar un suport tan sincer quan algu ho necessita.

CANTADA SOMNIADA

-NO SÉ
-ORACIÓ DEL PESCADOR
-MALALT D'AMOR
-LUZQUEBRILLAS
-PENSAMENTS
-LAS GOLONDRINAS
-AMOR PERDUT
-DIME QUE SI
-BOLANERA
-EL MEU SECRET
-VELL LLANÇÀ
-TORNARÉ
-LA BALADA D'EN LUCAS
-MARE VULL SER PESCADOR
-VEINTE ANOS
-UN CANT D'AMOR
-PLORA GUITARRA

Un cremat i una copa de cava a la mitja part i per acompanyar si hi ha alguna galeta..
LLoc;Ullastret o Vulpellac dos poblets de conte que a mi m'encanten.
Una abraçada per tots.Jenny

Anònim ha dit...

Hola,veig que esteu molt actius aquests dies.No puc dir massa res amb el tema de la Cantada de Calella..l'he vist algun cop per la tele però res més.Sap greu però que grups que no hi han participat mai ara que tenen l´oportunitat s'hagin de disgustar...Espero que arribat el dia i el moment tothom estigui content.
De Cantada Somniada no en puc posar cap..ja sabeu que només coneixo dos Cd's que em vaig comprar..quan conegui més cançons...
Pepeta,Mercè:les dones de la meva generació(jo ja en tinc 50) estem en peu de guerra com les de la Silvia i l'Anna perquè no n'hi ha per menys!!ja està bé tan anys de claudicar!!
La Silvia veig que m'enten.I tu Anna Maria,ja et vaig dir que això d'anar amb el cor a una mà i amb el lliri a l'altre amb els homes...
malament.
Aquest teu romanticisme dolç i complaent i aquest no voler tenir mal de cap NI UNA NIT!!(deu n'hi do quina disposició..!!)...això NO T'HO VALOREN.Tu dic per experiència.A VEURE QUI ÉS EL GUAPO QUE T´HO VALORA!!...encara creus que existeix??i quan el trobis(que ho dubto) m'en fas un dulpicat!!Bé,tu mateixa noia.
Ja vaig trobar la web dels Port Bo amb les cantades i tota la discografia.Gràcies.
Fins sempre amics i amigues.
Maria dels Angels.

Anònim ha dit...

Hola Jenny.Benvinguda!ens vàrem coneixer a Begur però vaig parlar més amb la teva filla que és un encant.Ja veus que n'estem de divertits en aquest blog.Estem malalts d'havaneres i de poemes!!
Encantada de saludar-te.
Maria dels Angels penso que has sigut molt dura amb l'Anna Maria.Cadascú és com és..i si ser dolça,romàntica i fer de la teva relació de parella la teva prioritat a la vida és fer-ho malament..doncs quantes dones al món ho hem fet malament...!!
Anna Maria, maca jo si que espero de tot cor que hi hagi algu que t'ho valori,i tan que si..fóra molt injust sino fos així.
Un petó per tots i bon cap de setmana.Pepeta

Havanerus ha dit...

Bona tarda Companys.
Abans de res agrair en Jan per la pensada que va tenir.
Està funcionant molt i molt bé, i entre moltes coses ens descobreix havaneres que molts no haurem escoltat mai.
He intentat fer un resum i publicar els resultats per aquesta setmana, però encara no hi ha un quòrum.
En total hi ha sis votacions. (Arnau, Mercè, Pepeta, Anna Maria, Sílvia, i Jenny)
Distribuïdes de la següent manera (us poso fins a tres coincidències)

Amb 6 vots:
-Malalt d’amor.

Amb 4 vots:
- Busca’m a l’Empordà.
- El meu secret.
- Lola la tavernera.
- Un cant d’amor.

Amb 3 vots:
- A cau d’orella.
- Bolenera.
- El concert.
- La Balada d’en Lucas.
- La barca xica.
- La fada i la bruixa.
- La gavina.
- Mare vull ser pescador.
- No sé.
- Pensaments.
- Rosina.

Hi ha coincidencia amb Malalt d'amor. Caram, semblarà casualitat, però amb l'amor que es desprén, i la cançó que té més votacions es Malalt d'amor.
Jo estic malalt d'havaneres...... i ja us informo que això s'encomana!!, no sé si encara esteu a temps!!.

Per el que fa al lloc de la cantada, tenim una més de diversitat:
Calella, Tamariu, La fosca, Cala Montgó, Llafranc, Palamós, Cala Rovira, Aiguablava, Dins una taverna (amb l'Antoni Mas, tocant el piano, queda clar), Ullastret i Vullpellac.

Bé companys, us he fet un petit resum de com va la travessa de “La meva cantada somniada”.

Jan, la iniciativa ha estat genial!!. Endavant!!

Companys tots, que passeu un feliç Cap de setmana (llarg), i ens veiem en breu!!.

Salut, força, molts petons, abraçades, i de música, tota la que puguem!!.

Silvia ha dit...

Ramón es normal que l´apartat del Port-Bo es parli i molt avui en dia d en Carles Casanovas, ja que com hauràs pogut veure si en alguna cosa estem tots d accord es que les cançons que més ens agraden del respertori del grup son justament, les escrites per ell.

Mª Angels espero que aquest fins a sempre no sigui un comiat, i que et continuem veiem per aqui amb els teus comentaris

Una abraçada

Anònim ha dit...

Ei amics i amigues!com anem?Tony,m'en alegro de que t'hagi agradat la meva idea i de que estigui tenint tan bona acollida.
Però escolta...i tu? no em diguis que no tens una cantada somniada,en un lloc somniat??
Ara posaré la meva però abans un parell de cosetes;
Maria del Angels!!!no em desencaminis l'Anna Maria que ja és maca tal com és.Cadascú és cadascú i sincerament en fas ungra massa!!què és això de que no valorem les dones com ella??qui no ho valora??Anna Maria carinyo jo si que ho valoroooo!!.Valoro el teu romanticisme,la teva sensibilitat,els rostits,que et miris el futbol a la falda encara que no t'agradi i sobre tot la teva bona disposició a no tenir mai mal de cap...caram si ho valoro!!i si tingués uns 7 o 8 anys menys t'aseguro que no em mouria de les cantades dels Port Bo per no deixar-te escapar!!però em veig obligat a confesar com l'Arnau i en Pere que en tinc 62!!si carinyo...és així la vida!!
només puc desitjar-te el millor,que et facin riure una mica les meves bromes i que carai!! és clar que hi ha homes que ho valorem i tan que si!!com no em de vaorar una noia bonica,sensible i romàntica que vulgui que CADA DIA I CADA NIT SIGUI QUELCOM MÀGIC I ESPECIAL!!(i si el babau del teu bolero no ho valora..escolta..ell s'ho perd carinyoooo!!no sap pas el que es fa!!...)
I ara ja m'enbalo massa i val més que calli i faci un nou comentari per posar la meva cantada.Una abraçada a la teva mare per haver participat.Apa fins ara mateix.Jan

Anònim ha dit...

LA CANTADA SOMNIADA

-LA TAVERNA
-LOLA LA TAVERNERA
-LA CABANA
-EL CONCERT
-LA CALMA DE LA MAR
-EM TORNA BOIG L'EMPORDÀ
-BUSCA'M A L'EMPORDÀ
-ELS BRAUS DEL NORD
-NEGRITO CONGO
-EL MULATO GENARO
-ROSINA
-TAMARIU
-PESCADOR SÓC D'UNA CALA
-LA XEFLA
-UN CANT D'AMOR
-LA SIRENA I LA LLUNA
-EL MEU AVI
-LA BELLA LOLA
-NA NENA
-...i el carai de bolero de l'Anna Maria SI LLEGO A BESARTE COMO HE SOÑADO....només per portar-li bona sort!!

A la mitja part cava,cremat canapés...el que sigui i un petó i una miiiica d'arrambadeta a la Lola la Tavernera.
LLoc; cala Motgó o la Platja del Castell.
LLuna plena,estels,torxes,barquetes...en fi el que calgui per acompanyar les magnifiques veus d'en Carles,en Mineu i en Fonso.
Una abraçada.Jan

Anònim ha dit...

Bona nit a tothom.Caram 205 comentaris!veig que hi ha hagut moviment tot aquest temps que he estat fora i el que més m'alegra es que hagis tornat Anna Maria!!bé no ho dubtava però mai se sap!!
espero que comprenguis el meu "comentari professional",ja veus que tots ens pensavem que t'havies disgustat per aquells comentaris i tot va ser per ajudar-te.Em sembla fantàstic que no fos per aquest motiu i que estiguis per damunt dels comentaris i les enveges de la gent i que això no t'impedeixi SER I FER el que vulguis a la vida.Espero també que estiguis més bé de salut maca.
Bé Jan,quina idea més bona..una cantada només amb les nostres cançons preferides!!
Avui no tinc temps però demà m'hi posaré.
També dir-vos que la meva filla ahir em va regalar el CD Acoblats i l'he trobat magnific.Diferent,especial,
ENTRANYABLE seria la paraula més adient i la cançó Pensaments...és esplèndida Carles.Ets un magnific compositor.Comparteixo l'entusiasme de la Mercè i l'Anna Maria que ja veig que l'han convertida en una de les seves preferides.Si us plau Carles fes arribar també la meva felicitació a l'Antoni Mas per la música.
N'has composat alguna més aquest hivern o és la única?
Felicitats al grup Port Bo per aquest magnific treball Acoblats.
Una abraçada a tots.Carme

Anònim ha dit...

LA MEVA CANTADA SOMNIADA

-MALALT D'AMOR
-PENSAMENTS
-LA CALMA DE LA MAR
-UN CANT D'AMOR
-BUSCA'M A L'EMPORDÀ
-FOLLIA
-COLORS(encara no la conec però segons l'Anna Maria és preciosa i dedicada a una Carme i si és d'en Carles de ben segur que m'agradarà)
-VELL PESCADOR
-ORENETA GENTIL
-L'ORACIÓ DEL PESCADOR
-LA BOTIGUERA
-NO SÉ
-LA BALADA D'EN LUCAS
-ROSINA
-LUZQUEBRILLA.
-SI LLEGO A BESARTE
-LOLA LA TAVERNERA
-LA GAVINA
-EL MEU AVI
-LA BELLA LOLA
-LA BARCA XICA

A la Fosca o a Tamariu,una nit de lluna plena,cremat i molta alegria.
Un petó per els Port Bo.Carme

Anònim ha dit...

Bona nit.Com estàs Carme?veig que ja has posat la teva cantada i coincidim en unes quantes cançons.
Oi que n'és de preciosa Pensaments?
estic contenta de que t'hagi agradat tan.Tan la música com la lletra són de somni i l'acompanyament de cobla la fa més preciosa encara.Ara tinc moltes ganes de sentir-la en una cantada per veure com sona sense cobla però estic segura que m'agradarà moltissim també.I Bolanera no l'has sentit encara?a veure si en Tony la posa aviat."It will take your breath away" Carme (ja que vens dels USA...)és que sempre l'he trobat una expresió molt descriptiva que potser en català no la fem servir massa quan una cosa ens agrada molt.La trobaràs al mateix CD "Bolanera" on hi ha Colors.A la Mercè també li ha agradat moltissim i m'en va posar un tros per Sant Jordi,em va fer il.lusió.No t'imagines com n'és de bonica i la música també és de l'Antoni Mas.
Carme,gràcies per pensar en mi i pel teu comentari.Encara que no fos el cas a mi no em fan mai nosa el consells,sempre pots aprendre de tot i extreure també coses positives dels mals moments oi?
A més a més a la Mercè i a l'Arnau ja veus que els va anar bé.
Vas ser molt maca..gràcies.
Una abraçada.Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola Ramón.Està molt bé que t'ho hagis passat bé llegint aquest blog tan bonic però la veritat no entenc el teu comentari de que tens la sensació que no és parla massa dels Port Bo i només d'en Carles Casanovas.
Em sembla que si t´ho tornes a mirar bé veuràs que s'anomenen els èxits del grup sencer,es felicita al grup sencer per les seves actuacions i s'admiren les veus de tots tres el que passa és que en Carles és l' únic del grup que composa tret que jo no sapiga que en Mineu i en Fonso hagin composat alguna peça.
És lògic per tan que parlem molt més d'ell.Mira,en Carles a més a mé d'un excel.lent cantant és un compositor magnific i ja veus que ens encanten les seves cançons,en això tots coincidim.
Si per aquest motiu ocupa més comentaris al blog doncs és per merit propi i s'ho ha ben guanyat.
Jo no m'encansaré mai d'escoltar i parlar de les seves cançons i espero que per molt anys segueixi composant i que tots els que el seguim puguem omplir blogs i blogs amb comentaris sobre les seves cançons.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Hola companys i companyes.Com anem?
Què bé que ja tornis a tenir una mica de temps pel blog Carme.
Eh quina bona pensada ha tingut en Jan?Veig que coincidim en forces cançons tots plegats.
Tony:fa temps que no poses cap cançó al blog i això que n'hem proposat unes quantes...Tinc ganes de sentir aquesta d'Amagada en el Far que diu la Silvia i aquesta Bolenera que li té el cor robat a l'Anna Maria.Ja sembla que et vegi els ullets brillants parlant-ne nena,com quan parlaves a Begur d'Un Cant d'Amor.
A veure si em compro aviat Acoblats i sento també aquesta meravella de Pensaments.
Carles: jo també vull saber si n'has composat alguna més aquest any?no ens ho vols dir?
Ramón:mira't bé el blog hi veuràs com és parla dels Port Bo perquè ÉS EL BLOG DELS PORT BO i en Carles hi ocupa un lloc especial perquè és ell qui composa cançons marevelloses i és tan amable i trempat de acompanyar-nos també amb els
seus comentaris.Com va dir en Tony,ens agrada saber-lo sempre al nostra costat.
Petons per tots.Pepeta

Anònim ha dit...

Ah escolteu noies ja em traduireu aquest comentari en anglès eh?
suposo que deu ser força descriptiu...i ben encertat per aquesta cancó d'en Carles.Jo vaig fer francès..i ja quasi bé no m'en recordo.Je vous embrasse de tot mon coeur.
Pepeta

Anònim ha dit...

Què sóc REPUBLICANA graciós!
Pots seguir amb les teves ridicules i engelosides gracietes que és la darrera vegada que perdo 20 segons del meu temps per respondre´t.
Anna Maria

Anònim ha dit...

Escolta noi,has anat massa lluny amb les teves bromes,no et sembla?
en aquest blog sempre hem fet broma i picant si convé però mai traspassant els limits i passant-se de llest.Tots els nostres companys mereixen un respecte que més a més s'han guanyat amb els dies que em compartit blog.Si vas cremat aquesta nit,carda't una bona dutxa freda o veste´n a qualsevol blog de contactes...que per això no et cal un blog d'havaneres espabilat!Jan

Anònim ha dit...

MOLT BÉ ANNA MARIA!!BONA RESPOSTA!!
deixa'l pel que val! hi ha gent que no té mesura.
Bé ara que hem guanyat!! he pensat ves a mirar el blog una mica aveure que tal...veig que en Pere i en Tony de moment no posen la seva cantada però ha anat bé oi?
escolteu torno a marxar de viatge urgent.La setmana entrant comentarem els ets i uts de les cantades eh?una abraçada i VISCA LA REPUBLICA CATALANA!!!!!!!!!
Jan

«El més antic ‹Més antic   1 – 200 de 950   Més nou› El més recent»
Inici Bloc