dimecres, 25 de juny del 2008

28

Cubacant

Reubicació del grup Cubacant.......
Us haig de dir que va deixar la seva activitat a inicis de l'any 2012, però va ser un grup que ens va ensenyar moltes coses i va enregistrar un treball que mai més es tornarà a produir, "l'essència de l'havanera".

Components.
Neus: Veu Femenina.
Càstor Pérez: Baix i guitarra.
Xiqui Ramon: Tenor.
Enric Canada: Percussió.

Una mica d’història..........
Aquest grup, va ser creat inicialment per fer-nos un recorregut per les havaneres primerenques del segle XIX, i part de les del XX fetes a Cuba per ser cantades en veu de dona. Amb l’espectacle “L’essència de l’havanera”. Les ganes d’anar una mica més enllà dels seus components, han portat a dia d’avui a integrar un quart component i oferir-nos la possibilitat d’escoltar havaneres, d’avui i d’ahir, d’aquí i d’allà. Per tant, podem dir que s’ha format nou grup d’havaneres, el grup Cubacant. M’han deixat ben clar que volen cantar per plaer, per il·lusió, per donar-nos a conèixer el gènere, i això farà que quedin limitades el número de cantades que faran, per tal de poder compaginar les seves vides amb les Havaneres. Amb el vostre permís, us faré un breu recorregut pel que son les vides musicals dels components.


Neus Mar.
Va encapçalar el projecte de interpretar havaneres del segle XIX i XX, pensades per veu de dona. Sí companys, les primeres havaneres, varen ser escrites i musicades, per que una dona en fes la interpretació.
Per mi va ser un gran descobriment, doncs dintre de les lectures que he fet del mon de l’havanera, no comprenia, o no havia escoltat mai una dona cantant havaneres. Bé, la veritat és que un cop ho vaig fer, en un reportatge televisiu, i sigui per la persona, o per el tipus de veu, personalment, no em va agradar. Però clar, ara em trobo, una noia jove, amb una veu dolça i alhora enèrgica...., i el meu pensament ha canviat, ja no puc dir que les havaneres en veu de dona no m’agraden, bé millor dit, les havaneres cantades per la Neus m’agraden i molt.




Càstor Pérez.

“Autodidacta, corferit per la música tradicional, juga amb l a guitarra des dels tretze anys. El seu primer contacte amb el cant de taverna i les havaneres coincideix amb la seva arribada a Palafrugell, l'any 1971.

L'any 1972 s'integra junt amb en Xiqui Ramon al grup Port- Bo com a reforç de la corda de baixos i com a instrumentista. De la mà dels components històrics d'aquest grup (Ernest Morató, Carles Mir i Josep Xicoira) inicia un intens període d'aprenentatge”.
Per les seves mans passa des de els arranjaments, al estudi, i el coneixement del què veiem. És el què ha aportat tota la informació. El què ha preparat la recepta.
Bé, no sé que dir-vos d’aquest home, si el coneixeu, sobren comentaris, i si no el coneixeu, no hi caben els comentaris, per tant, a veure si puc fer un entremig, entre els què els coneixeu, i els què el desconeixeu.
És un gran estudiós de l’havanera, un gran amant del gènere, un gran music, en definitiva, un dels grans.
És un guitarrista excel·lent, doncs és dels pocs que li agrada fer-se una havanera seva, hi fa els arranjaments necessaris perquè sigui la seva guitarra qui marqui el ritme dins de la cançó, i com sabreu, no tothom te la capacitat de fer-ho.
Només puc tenir paraules d’agraïment, per algú que vol compartir un tresor. Aquest tresor, és l’havanera, i aquesta havanera, ja sigui cubana, o catalana, la compartim i aprenem gràcies a gent com ell, gràcies Càstor!.


Enric Canada.
Aquest home té la virtut de transmetre amb els dits uns sons meravellosos. Un acompanyament digne dels millors sons cubans, i fins i tot en algun moment, em recordà a sons africans. És un percussionista que ha aprés d’un gran mestre cubà, en Pedrito Díaz. Ha cursat estudis de bateria, clarinet, solfeig i arranjaments. Ha format part de la Big band de l’Ammi de Barcelona, Pedrito Díaz y su salsa, entre molts altres. Ha participat amb grans cantautors de la música catalana com en Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Pi de la Serra, Mª del mar Bonet i Maite Martin entre altre. També ha estat present en tendències flamenques acompayant a solistes com P.J. Gonzalez, M. Martín o Cañizares entre altre.



Francesc “Xiqui” Ramon.

En Xiqui, ha estat vinculat a l’havanera durant prop de 29 anys. Va començar l’any 1972 s’integra junt a en Càstor Pérez al grup Port-Bo com a reforç a la corda de tenors. Ells varen agafar el relleu dels avis l’any 1977, i des de llavors han portat el cant de taverna durant uns anys junts, altre per separat, i altre desvinculat de grups, el més amunt que s’ha conegut.
En Xiqui sempre va estar vinculat al grup Port-Bo. Hi va participar en dues etapes. La primera (1972-1988) i la segona (1993-2006).
Ara, comença de nou, fent el que sap, que és cantar.



Principals actuacions..........

- Palamós.
- Lleida.
- Sant Just desvern.
- Tamariu.
- Palafrugell.
- Lloret.
- Sant Antoni de Calonge.
- Tarragona.
- Platja d’Aro.
- Begur.

Actuacions fora del País:
- Cuba: En Càstor Pérez, consta com a coordinador de estudis de l’havanera a la península. Per tant, us podeu imaginar els cops que en Càstor ha estat en terres cubanes.
L’any 2009 varen anar a l’Havana i Matanzas en motiu de les jornades catalanes a Cuba i varen fer diverses actuacions.


Discografia..........
- L’essència de l’havanera (2008).

El meu comentari.......... Vaig tenir la sort de conèixer el grup Cubacant quasi en els seus inicis, quan solament feien l'espectacle, "L'Essència de l'havanera", i he pogut anar veient la seva evolució, que sota el meu punt de vista ha estat, espectacular.
No hem podia imaginar que aquell espectacle derives en el que avui és, un grup d'havaneres, el qual, ens continua oferint l'espectacle, i alhora també ens pot oferir una cantada.
Tenen diversos factors que els han fet ser diferents a altres grups existents dins el panorama de l’havanera. Es cert que avui en dia has de oferir al públic alguna cosa que a ser possible, encara no s’hagi vist, però dins de l’havanera, es fa difícil plantejar variacions degut al caire tradicional que te el gènere, i massa variació pot portar al públic a confusions. El fet de afegir una veu de dona i afegir un percussionista va despertar en mi moltes curiositats, entre altre, veure com quedava marcat el ritme dins de l’havanera amb percussió i corda.
Altre aspecte que us vull destacar és el fet de la joventut introduint-se dins de l’havanera. Una part molt important i a tenir en compte dins el gènere, doncs malauradament, hi ha poc jovent de qualitat dins aquest mon.
Fins i tot resultaria fàcil trobar molts bon musics, però l’actitud no és la correcta. Gosaria a dir, que no senten el que fan, no ho viuen, es limiten a seguir una partitura i poc més, i per tant, com li vaig llegir a un bon “havaneru”, -i espero que em permeti copiar-li les paraules- jo també, “m’estimo més l’actitud que l’aptitud”. En Càstor te molta experiència en arranjaments, i ens ho ha tornat a demostrar empastant les veus de la Neus, en Xiqui, i la seva pròpia dins aquest meravellós grup.
Quant a instruments, disposen d’una guitarra –en mans d’en Càstor- i uns quants instruments de percussió –a dits de l’Enric- com son congas (o tumbadora), bongos, caixa, etc...
Companys, un nou grup al bloc, que espero poder anar seguint tot i que ja sabem que faran poques cantades al llarg de la temporada
.
Espero que us agradi la nova incorporació del blog, el fixatge del bloc per aquesta temporada. Em sap greu posar la fotografia del grup sense un component, l’Enric Canada, però no he tingut l’ocasió de tenir-los als quatre junts pel moment, així que ja ho sabeu, em deveu un “retratu” companys!.

28 comentaris:

Neus ha dit...

Hola amics i amants de les havaneres...darrerament les vegades que m'he passejat per aquest magnífic blog he rebut més d'una agradable sorpresa amb diversos comentaris que d'alguna manera m'afectaven a mi o al Grup Cubacant ( en el bon sentit de la paraula) i dels que em sento molt agraida; ara que Cubacant té el gust de formar part del blog he pensat que era un bon moment per donar les gràcies a totes aquestes persones absolutament anònimes per mi i que ens han dirigit en algun moment boniques paraules. Gràcies Feli, una dona en aquest món no és gaire corrent però em van encantar les teves paraules d'ànim. Gràcies Tony per tenir-nos al teu blog, juntament amb Arjau, Bergantí, L'Empordanet, La Taverna, Peix fregit i Port Bo, tots ells amics i als que enviem un salutació. UNA ABRAÇADA A TOTS I HAVANERES A DOJO!!!

Nando ha dit...

Vull afegir-me a desitjar-vos molta sort al nou grup Cubacant.

les dones us heu d'ajudar i fer pinya i permete'm Neus que un home també vulgui afegir-se a aquesta pinya i dir-te que em sembal fantàstic que una dona canti havaneres.
Tens juventut,frescor,una veu dolça i com diu en Tony a la vegada enèrgica que ens fa viure les cantades d'una manera nova i diferent.
Et vaig escoltar l'any passat a Begur i em va agradar molt l'espectacle.

Ara acompanyada d'un Mestre de capa a peus com en Càstot Perez,un tenor amb uan veu privilegiada com en Xiqui i un percussionista de la talla i categoria de l'Enric Canada...només puc dir-te que teniu l'èxit assegurat.

MOLTES FELICITATS I MOLTA SORT!

Anna Maria ha dit...

És fantàstic que el grup Cubacant tingueu el vostre propi blog.
Estic molt contenta per tu Neus perquè una de les coses que més saps transmetre quan cantes és l'amor i admiració que sents per aquest estil musical.

Sé que ha set tot un repte per tu endissar-te en el món de l'havanera que sempre ha estat diguéssim "reservat" als homes però ara has d'estar joiosa d'haver demostrat i demostrar-nos cada cop que interpretes que la veu d'una dona enriqueix d'una manera incomparable les precioses cançons d'aquest poètic i meravellós estil musical.

Personalment opino que era necessaria una figura femenina per aportar aquest toc de sensibilitat i tendressa,(la meva companya de blog Roser afegiria de màgia),que les dones sabem transmetre com a part de la nostra naturalesa i quen tu tan bé saps plasmar.

La teva aportació al món de l'havanera per mí i per tots els que estimem el gènere en la seva vessant clàssica és remarcable i només pot despertar elogis sincers i plens d'admiració Neus.

Et vaig escoltar per primer cop a Palamós l'hivern del 2009,sense saber si m'agradaria l'espectacle ni que anava a veure ben bé.
Estava acostumada a les havaneres en català i a banda de Rosina,que m'encanta,les que havia sentit Salio de Jamaica i el Negro Abelardo,la veritat no m'entusiasmaven.

Quan vas sortir a l'escenari i amb senzillesa i simpatia vas començar a explicar-nos el que era la havanera clàssica,em vaig sentir atreta per tot el que explicaves (totes les coses del segle XIX i principis del XX m'atrauen especialment) i quan vas començar a cantar em vaig quedar meravellada;
Drume Negrita,Mariposita de Primavera,Yos Soy Guajira i Si LLegó a Besarte (el carai de bolero que sempre em deia en Jan fent broma i que em va deixar especialment encantada ja des de les primeres frases)són de les cançons que més recordo i que en la teva veu dolça i enèrgica,com diu en Tony,em van fer descobrir una vessant dins l'havanera que no coneixia.

Tens una veu meravellosa Neus,saps transmetre el romanticisme i sensibilitat que requereix el cantar cançons tradicionals d'aquella època i és un plaer escoltar-te cantar aquestes precioses havaneres que ens transporten a aquells temps passats plens de romaticisme i melangia.

He anat aprenent i coniexent,poc a poc,aquest estil i ara sé que el que més m'agrada és l'havanera clàssica i l'havanera en català i valset mariner ja siguin romàntics o no que ens parli de tot el que envolta l'ambient mariner que,com molts diem,siguin cançons amb olor a mar i a aquells temps passats.

També vull dir-te que sentir-te cantar Pensaments em va emocionar especialment i que estic molt contenta de que amb La Fada i la Bruixa,una preciositat de conte i melodia,les hagis triat per interpretar.

MOLTES FELICITAS NEUS I MOLTA SORT DE TOT COR A TU I AL TEU NOU GRUP.

Una abraçada.Anna Maria

Unknown ha dit...

MOLTES FELICITATS NEUS A TU I AL NOU GRUP CUBACANT.

Com a dona et desitjo que siguis un referent en el món de l'havanera i com a persona amant del gènere us desitjo que tingeu molts èxits i que el 2011 SIGUEU A LA CANTADA DE CALELLA!!!

En Càstor,en Xiqui i tu...tres grans artistes del gènere que de ben segur triomfareu!

Unknown ha dit...

Que tingeu molta sort Neus,els teus companys i tu.

Tens una veu privilegiada,i com s'ha dit jo també opino que classe i estil movent-te en un escenari.

Esperem disfrutar de velles i noves cançons amb el grup Cubacant i que algun dia tinguem la sort de poder tornar a sentir Pensaments i aquesta preciosa La Fada i la Bruixa en la teva preciosa veu.

Molts èxits maca i per molts anys.

margarida ha dit...

MOLTES FELICITATS I MOLTA SORT AL GRUP CUBACANT.

Neus,les dones et donem la enhorabona per ser al món de l'havanera i deixar el llistó altissim.
Endavant maca tens una meravellosa veu,gràcia i elegància cantant i acompanyada d'aquest magnifics mestres tens l'èxit assegurat.

Molt bona temporada i molt bona sort!

Unknown ha dit...

Vull afegir-me a tots aquests comentaris desitjant-vos bona sort Neus.Ja no es pot dir més;tens la benedicció d'una bruixa bona,el suport d'unes quantes dones del blog,també dels homes,un bon escrit de l'Anna Maria que quan s'hi posa...només puc dir-te que us desitjo MOLTA SORT I PER MOLTS ANYS!!

Havanerus ha dit...

Bona tarda companys.
El bloc s’ha fet una mica més gran. D’aquí pocs dies, complirà dos anys d’existència però abans que això passi, ha crescut tecnològicament parlant.

No sé si us ha passat alguna vegada que us han preguntat per aquest bloc, i no heu sabut donar l’adreça correctament. Es normal companys, es una adreça que tot i que la primera paraula és fàcil, la següent no ho és gens, però quan es busquen blocs gratuïts has d’acceptar aquestes condicions i és el que hi ha.

Doncs bé, he volgut fer un pas més enllà i he volgut trobar la manera de donar a conèixer les havaneres a través del bloc d’una forma més senzilla.
Ara podrem donar a conèixer Les Havaneres simplement dient.....

havanerus.com

Quedi clar que la paraula no existeix (pel moment) però m’agrada molt i acostumo a utilitzar-la per tal de mencionar, tant als grups que canten com als afeccionats que anem a les cantades.

Ho podeu provar posant aquest nom a la direcció d’Internet on voleu anar:

www.havanerus.com

Havanerus, salut, força i havaneres a dojo.

Anna Maria ha dit...

Felicitats per la teva magnífica col.laboració en el disc ENTRE DONES del grup PORT Bo,Neus.

Ja em vas dir que aquest disc seria un precios regal i que ens agradaria moltissim.

Jo et vaig comentar ben sincerament que AY LOLA no era una havanera que m'entusiasmés però un cop escoltada t'he de dir que acompanyada per la teva preciosa veu,i l'acompanyament musical l'he trobat molt bonica i m'encanta escoltar-la.

Ha quedat preciosa Neus.Felicitats!
Entre tots heu fet un dics meravellós.

Et desitjo molt bon estiu i espero veure't i sentir-te a Platja d'Aro ben aviat practicament davant de casa meva.Cantaràs YO SOY GUAJIRA?
La brodes.
Una abraçada Neus.

Neus ha dit...

Bona nit Anna Maria i bona nit a tots!!! Moltissimes gràcies per les teves paraules. Sens dubte col·laborar en el treball ENTRE DONES ha estat un privigeli i una bonica experiència. Espero que tots el gaudiu. Gràcies per posar la lletra de Pensant en tu, es un tema tendre i preciós que no em canso d'escoltar. I per cert, a Platja d'aro escoltaràs Yo soy guajira. UN PETÓ PER TU I PER TOTS!!!

Silvia ha dit...

Dissabte a la Cantada de Platja d'Aro, varem poder assistir al debut al complert del nou Cubacant, GENIAL!
Les veus dolces de la Neus i en Txiqui es complementen perfectament que junt amb la immillorable guitarra d'en Càstor i la percussió de l´Enric es fan un grup fantàstic. Ens varen regalar peces tan bones com
El Pensament, Des de el LLagut, Si llego a besarte i Tu Aventura que varen deixar al public entusiasmat.
Enhorabona i Felicitats al nou Cubacant, per no deixar d´escoltar a la que es tingui ocasió.

Silvia ha dit...

Dubto que ningú pugui fer un debut tan genial al Palau de l´Havanera, com el que vam viure el dissabte a la 29ª Mostra de´l´Havanera de Palamós. Veus, música, repertori, vestuari i saber estar, perfectes Moltes . Felicitats !!!!!

Unknown ha dit...

Jo també m'afeigeixo a les felicitacions pel fet de que hi hagi una dona al món de l'havanera.
Et vaig escoltar Neus una nit a la Bella Lola i ets esplèndida.
Com no ens pot agradar als homes el "regust femení" a les havaneres?
Encara hi ha prejudicis?
Doncs escolteu el grup Cubacant amb tres mestres i la Neus i tindreu moltes ganes de tornar-los a escoltar.Són un 10,però sobre tot per la veu femenina que hi dona aquesta innovació i feeling.
Hi l'Esteve s'ha quedat curt;GUAPISSIMA,quin plaer escoltar-te.

Silvia ha dit...

Durant anys les tavernes eran territori d'homes, tan de public com de cantaires, afortunadament això ha canviat i avui en dia les dones podem gaudir d'una cantada a taverna sempre que ens vingui de gust. Dissabte a La Bella Lola de Calella, no només hi érem de públic, sinó que la cantada també tenia una protagonista femenina, la Neus Mar amb Cubacant.

Si anys enrere els vells pescadors parlaven de bells cants de sirena que havien escoltat mar endins o entre les roques, avui podem dir que aquests bells cants els escoltem a la pròpia taverna. Escortada pel gran mestre Càstor Perez i per la sempre dolça i agradable veu d'en Xiqui Ramón, ens van oferir una vetllada d'allò més agradable, amb el seu variat repertori. on no van faltar Nena, l'alegre i simpàtica rumba La Subhasta, la sempre impressionant El adiós del Soldado i alguna que altre novetat per la propera temporada ....

Si a banda d'això i afegim la sort de tenir la presencia de l´incombustible Mestre Bastons i els seus sentits boleros i una bona colla d'amics havaneros que vam coincidir, la nit no podia ser més que magnifica.

Fins la propera

Silvia ha dit...

El proper dissabte dia 11, a les 18.00 h es celebrarà al Teatre Municipal de Palafrugell la II edició de Havaneres per La Marató de TV3, amb la participació dels grups: Arjau, Peix Fregit, Bergantí, Cubacant i L¨Empordanet i la col•laboració del Mestre Josep Bastons.
Les entrades es poden adquirir a traves del Telentrades de Caixa Catalunya i a les taquilles del teatre.

Sens dubte una bona ocasió per gaudir d'una excel•lent cantada amb la major part dels bons grups que tenim avui en dia compartint escenari, i a la vegada poder col.laborar amb una de les millors campanyes solidaries que es fan al nostre país.

Silvia ha dit...

A la espera de la crònica oficial de la II Cantada d'Havaneres per La Marató. Volia fer un comentari puntual a un dels moments especials que es va viure al Teatre de Palafrugell, va ser l´interpretació de la cançó El Adios del Soldado per part de l´Enric i la Neus, la millor interpretació ( i suposo que la més difícil ) que han hagut de fer mai.
El teatre va quedar mut, paralitzat i amb un nus a la gola pel que estàvem escoltant.
Per si hi havia algun dubte va quedar demostrada la gran professionalitat de la Neus Mar dalt d'un escenari, en cap moment va tremolar la seva veu, ni ombra de dramatisme, però si molt de sentiment pur, a flor de pell, que va saber transmetre com pocs saben fer . La millor de les felicitacions per tots dos i també per en Pere Fort del grup Bergantí que els va acompanyar al piano

Unknown ha dit...

Voldria saber quan té previst el nou grup Cubacant començar les seves actuacions i si gravareu el primer disc aquest estiu.
Tens raó Maria hi havia molts prejudicis però ara amb la Neus interpretant de meravella i tot el reguitzell de bones cançons que tenim en català,això ja es va superant cada cop més.
Molt interessant l'havanera del pare del mestre Civil per antiga i per catalana.
També m'agradaria molt com a tots una entrevista amb el mestre Bastons a noms propis.
Salut i a reveure amics!

Neus ha dit...

Bona nit Esteve

El nou Cubacant estem assajant de valent i si tot va bé estrenarem el dissabte 2 d'abril a la Bella Lola. La nostra il·lusió seria enregistrar el Cd a la primavera o inicis d'estiu però ho anirem veient sobre la marxa. De totes maneres, t'agraeixo molt el teu interès i ja anirem informant quan hi hagi novetats en ferm. UNA FORTA ABRAÇADA PER TU, ESTEVE, I PER A TOTS!!!

Silvia ha dit...

Quina alegria, llegir una bona noticia com aquesta , el nou Cubacant es prepara amb tota la il·lusió i ganes per afrontar la nova temporada i potser tenim disc i tot ! Molt bé nois, amb ganes ,alegria i ilusso segur que sortirà be. Endavant i molta força i ànims amb aquest nou projecte.

jordi ha dit...

M'afegeixo a la l'alegria de la Silvia, i tant que si que és una molt bona noticia. Ja ho estem esperant, perquè de ben segur que això ha de sonar genial!.
Endavant!!!

Unknown ha dit...

És una molt bona noticia Neus!!ja veieu que molts ho esperem.
Francament penso que revolucionareu el món de l'havanera i donareu molta guerra d'aquella de que...no vingui la pau si això és guerra!!
Sempre enyorant el mestre Càstor però el nou grup prpmet molt amics;
la veterania d'en Xiqui Ramón + la joventut i empenta dels Arjau+el bon fer de l'Enric Canada + la fantàstica veu femenina de la Neus Mar (sota l'aprenentage recordat de "el mestre"= un nou grup empordanès que donarà aires nous i molt suggerents a l'havanera catalana.
Neus has sabut rodejar-te dels millors artistes i companys.Sou joves però la personalitat,veterania i melòdica veu d'en Xiqui ramón serà penso un bon coixí per vosaltres.Va ser triar dos bons mestres de l'havanera per recòrrer aquest camí.
Molt bona sort!
A mi m'garden molt els valsets mariners i el millor i més bo que ja es va votar a les votacions del'any passat;Les ferides dels Hams d'en Sé Andújar.El millor valset mariner per la molt bona lletra i melodiosa música de vals.
Aquest cantaire de Sant Feli és molt bo i ha aportat moltssim a la cançó de taverna.Potser no és gaire conegut al blog encara.
Havanres a dojo amics!

Anònim ha dit...

Cubacant i Arjau són els meus grups preferits i ara estic entusiasmada amb el nou projecte.Qui havia d'endivinar que unirien esforços i talent artístic.
Es d'agraïr que en Xiqui Ramón hagi tornat a cantar en un grup.Es trobava a faltar de l'època del Port Bo.La seva veu dolça i harmònica no s'oblida i el seu tarannà senzill com el d'en Càstor.
Neus a pesar de la trist pèrdua ara també t'has sabut voltar dels millors.Els dos Jordis són fantàstics,i aporten molta frescor a la havanera.I amb una veu femenina..Cubacant sereu el boom i la revelació amb el vostre primer disc.

D'en Sé Andújar trobo molt ocurrent i divertida Només em queda el Blues i penso que està molt bé nque hi hagi grups d'havaneres que també apostin per les seves cançons.
MOLTA SORT CUBACANT

Imma Soria de Bescanó

Anònim ha dit...

Em dic Pilar Macias.Vaig sentir el nou grup Cubacant a l'Arbreda de Palamós.Em va agradar molt i va ser tot un èxit.
Els vaig comprar el cd i ara espero que treguin aviat un nou disc amb el nous components.
I es que els Arjau m'agradem molt.
La joventut com ells i la Neus és bo que continuin el gènere i fa goig de veure gent jove dalt l'escenari estimant tan l'havanera.
Estic contenta de que es doni tan suport als Arjau a través d'aquest blog,com he vist per les diverses crònique perquè sempre m'ha semblat que al només ser dos no s'en parlava tan com dels grups més nombrosos i valen per cinc!!
Són molt bons i ara amb la Neus i en Xiqui seran un super grup,n'estic segura.
En Xiqui s'el trobava a faltar és ben veritat.Té una veu preciosa i expressa tendresa.Fantàstic que hagi tornat als escenaris.
MOLTS EXITA A CUBACANT!!

Neus ha dit...

Moltíssimes gràcies Pilar, Imma, Esteve, Silvia, Jordi i a tots els que amb els vostres comentaris ens carregueu les piles. Pilar, jo penso el mateix que tu pel que fa a l'Arjau; a part de ser dues grans persones, són fantàstics havanerus, però el fet d'actuar coma a duet ha impedit que la seva qualitat musical no hagi estat prou reconeguda. I què dir d'en Xiqui? Quan assagem i canta "Des del llagut" se'm continuen posant els pèls de punta desprès d'haver-li escoltat un munt de vegades; una veu així no es podia estar callada. Per sort, estic molt ben acompanyada, i amb l'ajuda d'en Càstor des d'allà on sigui, continuarem al camí que amb ell vam començar. Gràcies per les vostres paraules, que encara que no us ho penseu, són de gran ajuda.
El dia 2 d'abril estrenarem a la Bella Lola i esperem que tots hi sigueu. UNA ABRAÇADA DE CUBACANT!!!

Silvia ha dit...

Des de aquí vull desitjar tota la sort del mon i molts èxits al nou CUBACANT, que el proper dissabte comença una nova etapa.
Als que ja hi éreu , gràcies per continuar i els que us heu incorporat gràcies per acceptar. Molta sort

Silvia ha dit...

El debut de Cubacant el passat dia 02 d'abril va estar carregat d'emocions, de bons desitjos, d'esperança, de nervis i perquè no dir-ho fins i tot de curiositat. Peró ahir al claustre de la escola Vedruna de Palafrugell, i dins del programa Flors i Violes l´esperit era totalment diferent, tothom anava a veure l'espectacle de Cubacant, perquè Cubacant és un espectacle i un claustre un lloc ideal per gaudir-lo.


La profunda veu d´en Jordi Grau, la percussió de l'Enric que fa que cada peça soni totalment diferent a allò que estem acostumats, la dolça veu d'en Xiqui, i aquest "no se que", nomes en poder dels vells cantaires ( amb perdó ), la genialitat d'en Jordi Rubau amb la guitarra, fa que sigui tot un plaer escoltar-lo i com no la magnifica veu de la dona de l'havanera, Neus Mar.

Durant un hora, que a tots sens va fer molt curta es va escoltar part del seu repertori mescla de cançons romàntiques , alegres rumbes, grans havaneres i clàssiques peces, base del primer Cubacant. La Subhasta, M´encantaria, La xalana, El capità, Yo soy Guajira, Si llego a Besarte, Vola, vola barca meva i com no, la immortal Vestida de Nit, llargament aplaudida.

Penso que en un temps record, el nou Cubacant. s'ha fet un lloc entre els millors grups d'havaneres, i aprofito una frase d'un dels seus compositors preferits per creure que " la sort de cara i vent de popa"

jordi ha dit...

La Silvia ho ha dit tot, un gran espectacle, en el que varem tenir la sort de ser-hi. Quin concert!, emocions a flor de pell en cada peça, no cal afegir més paraules, s'ha de veure, s'ha d'escoltar, s'ha de sentir. Enhorabona, us ho heu guanyat a pols!! Endavant Cubacant!!

Havanerus ha dit...

Celebro que la cantada al Claustre del l’Escola Vedruna anés tant i tant bé com he pogut llegir. Aquest grup promet molt i el que em queda es començar ha actualitzar aquesta secció amb imatges dels nous components.

Neus, Enric, Xiqui, Jordi Grau i Jordi Rubau, amics, gràcies per fer per la feina tan ben feta, amb tant de carinyo, amor i respecte vers el gènere.

En Càstor, permeteu-me que l'anomeni “El savi de l’havanera" estarà ben content d’aquests resultats i estic segur que també ho celebra amb molta joia.

Salut, força i havaneres a dojo!.

Inici Bloc